tiK tok & lojala hundar….

Hᴇᴊ, ʜᴏᴘᴘʟᴀ & ʜᴏʟᴀ!

Varje kväll när vi släcker för att gå upp och lägga oss stannar jag till vid skjutdörrarna som går ut till balkongen och tittar ut. Ibland (jag vet inte varför jag inte gör det varje kväll..) går jag ut. Längre bort kan jag se någon ljusskylt men det är inte det jag tittar på – jag tittar på den stora poolen i trädgården lite snett mitt emot. Den är stor och så vackert upplyst så att man får lust att hoppa i direkt. Förutom att den är vacker att titta på så är placeringen perfekt eftersom den gör att vi inte har något hus mitt emot = noll insyn.

Skrev ju häromdagen om myggorna som aldrig funnits förut och något annat som är annorlunda är cikadorna verkar saknas helt. Iallafall har de ingen lust att vara i närheten av vår trädgård. Saknar dem, eller rättare sagt ljudet från dem ✨

Hittills har Spanien genomfört åtta miljoner corona tester av olika slag av dessa har 483 538 utförts den senaste veckan. Man har successivt ersatt de första och ganska bristfälliga snabbtesterna av mer exakta PCR-prov.

Ja, hur blir det med ”farliga” munskydden? ”Frågan är inte avgjord” säger ju nu folkhälsomyndighetens chef.

Nu i veckan har man installerat den 20 meter långa bron över floden Rio Castor. Det pågår löpande arbeten så att man i slutändan ska ha en strandpromenad ifrån Marbella till Estepona (cirka fyra mil).


Amazon ska anställa 2 000 nya medarbetare i Spanien, i huvudsak i Sevilla och Madrid.. Näthandeln har ju precis som i alla andra länder vuxit under corona och när man lärt sig beteendet kommer nog många fortsätta handla på nätet.

Mᴀ̈ɴɴɪsᴋᴀɴs ʙᴀ̈sᴛᴇ ᴠᴀ̈ɴ….

Patricia som är en av eldsjälarna bakom Triple A (som tar hand om övergivna hundar och katter) postade ett inlägg på Facebook igår. Inlägget handlade om några uteliggare vid bl.a. Alameda-parken och en bild var med i inlägget. Den visade en man och en hund som låg tätt tillsammans och delade på en filt. Hon hade självklart inte lagt ut ett fotografi som på något sätt exponerade mannen.

Corona har ju inneburit att fler inte har någonstans att bo och heller inte har några pengar. Det här är inga narkomaner utan ”vanliga” människor som inte har tak över huvudtaget. Det blev en tråd i kommentarsfältet där någon beskrev att de hjälpt någon genom att köpa en smörgås och en kaffe och samtidigt frågat vad han behövde hjälp med. Enligt kvinnan hade mannen varit så otroligt ödmjuk och sagt att det viktigaste för honom var att få någon begagnad filt/lakan och handduk.

Tänkte vidare på hunden (som den hundälskare jag är) och på hur otroligt lojala hundar är. Det skulle kunna komma någon och locka med precis vad som helst – hunden skulle aldrig överge sin matte eller husse. Aldrig. Det är ju till och med så att de fortsätter att vara lojala även om ägaren är missbrukare och/eller inte behandlar dem väl.

När vi flyttade hit packades av någon anledning hur mycket lakan som helst ner och kom med hit. Vi hade ju lakan inte bara ifrån huset på Värmdö och de åkte helt enkelt med. Nu är det ju en del som bara ligger kvar i den gröna flyttlådan eftersom vi växlar mellan typ tre set och vi har också någon udda handduk.Vi tänkte åka ner till Alameda-parken på torsdag morgon vid niotiden (det var den tiden Patricia rekommenderade) och lämna över kanske ett påslakan och en udda handduk. Tänkte oxå ta med lite hundmat – Karisma och Tintin får bidra de också 😃 Vi får hoppas att vi hittar honom eller den kvinna med hund som tydligen också ska hålla till där, det skulle kännas bra.

Vi borde egentligen ha åkt idag eftersom det i dag är Dagen för humanitärt arbete om det här kan räknas dit ✨

Gʀᴀᴛᴛɪs – Eʟʟᴇʀ?…..Igår fyllde Madonna år – 62 stycken närmare bestämt. Jag undrar hur mycket operationer, fillers och botox som gått åt., Troligtvis vill jag inte veta för tänk så mycket vettigare saker hon hade kunnat göra för de pengarna – som välgörenhet till exempel. Sedan ska vi såklart inte glömma de filter som använts men det här är inte bara filter som använts för att få henne att se ut så här. Så här är enligt min uppfattning allt annat än snyggt..Madonna kämpar på med sin karriär men jag har ingen riktig koll på hur det går men glansdagarna är ju såklart förbi. Hon var ju den “hemilga“ gästartisten i Eurovision finalen, men det var ju allt annat är just hemligt.

Hennes ”nummer” var iofs nytänkande men sången lämnade en del att önska. Nu var det inte helt och hållet hennes ”fel” utan det var lite teknik inblandat också.


Då hade hon ju ett förhållande med (och har kanske fortfarande) med en av dansarna.. Det skrevs en del om när hon skulle träffa sina ”svärföräldrar”.. Varför? Madonna var ett gäng år äldre än sin svärmor.

Tycker iofs att ålder i det stora hela bara är en siffra och jag lägger ingen värdering om någon som är 50 år är tillsammans med någon som är 25 år så länge de är lyckliga med det.

Det som jag tycker är positivt i sammanhanget är att det som förut var nästintill otänkbart idag är fullständigt accepterat – att äldre kvinnor har yngre män alltså..Det kanske mest kända paret är Camilla Läckberg och Simon Sköld där hon är 15 år äldre än honom.Laila Bagge är 18 år äldre än sin partner..Tilde de Paula är 12 år äldre än sin man..

Det verkar inte gå någon större nöd på någon av dem 😀 och alla har de hållit ihop i många år ✨


Tɪʟʟʙᴀᴋᴀ ᴛɪʟʟ sᴋᴏ̈ɴʜᴇᴛsɪɴɢʀᴇᴘᴘ….


Varje år händer går ett antal skönhetsingrepp fel. I de flesta av fallen blir de fel och kan rättas till men ibland blir konsekvenserna förödande. Det är som gemensamt för de fall som får de här förödande konsekvenserna är att de skett utomlands. Polen och Turkiet är väl de länder som flest tjejer åker till om de ska göra ett ingrepp utomlands. Det som lockar med att göra det utomlands är givetvis kostnaden. Klart mycket billigare men klart högre risk.

Nu har det tyvärr hänt igen. En svensk kvinna i fyrtioårsåldern som skulle få sina ögonlock opererade i Dubai. Någonting gick snett och hon hamnade i koma och vaknade aldrig igen. Tyvärr är det här inte sista gången vi kommer att läsa om det här. Önskan om större bröst eller vad det nu kan vara är så stor och man tänker att ”det händer inte mig”.

Den här kvinnan skulle få sina ögonlock opererade, det är en väsentlig skillnad mot t ex större bröst eftersom ögonlocken faktiskt kan vara ett riktigt problem. Nu vet man iofs inte om det var så i det här fallet men att det var av kostnadsskäl hon valde att åka till Dubai kan vi nog säga att vi vet.

Nu var det ett tag sedan det dök upp några Facebook annonser men typ förra året hände det rätt ofta och det var ”kliniker” i Turkiet som försökte locka kunder. De arrangerade gruppresor med flyg, hotell och en operation av bröst eller rumpa. Marknadsfördes ungefär som en golfresa – helt sjukt..


Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴛʏᴘ ᴀᴠ ɪɴɢʀᴇᴘᴘ….


Kommer att skriva lite om det här i morgon.. men kom då att tänka på

Som i och för sig är en rätt så långsökt jämförelse men vissa likheter finns.. imorgon alltså ✨

Eɴ ɪᴍᴘᴏɴᴇʀᴀɴᴅᴇ ᴋᴠɪɴɴᴀ….


If you think things cannot get worse ; trust me they can; and they will if we dont make a change in this election. If we have any hope of ending this chaos, we have got to vote for Joe Biden, like our lives depend on it”

Michelle Obama

Eɴ ɪɴᴛᴇ sᴀ̊ ɪᴍᴘᴏɴᴇʀᴀɴᴅᴇ ᴍᴀɴ….

Det tog som väntat inte lång tid innan Trump gick till attack och anklagade Obama-administrationen för att ha varit den mest korrupta någonsin.

Vi såg btw programmet om Trumps mest kända tweets på SVT igår.. Mörkrädd är bara förnamnet.

Eɴ ғᴏ̈ʀᴍᴏ̈ɢᴇɴʜᴇᴛ ᴘᴀ̊ ᴛɪᴋ ᴛᴏᴋ….Skrev ju igår att jag inte hänger med och då tänkte jag på de här lägenheterna som byggts på Vasagatan. I dag förflyttar jag mig lite, eller rättare sagt väldigt långt. Till Kina och apparnas värld.

Jag vet såklart vad Tik Tok är och de lyckades få en miljon användare (eller vilken siffra det nu var) snabbare än Facebook eller något annat. Jag vet också att det finns en oro för att Kina ska spionera genom appen (väldigt enkelt uttryckt).

Sedan appen nådde den där första miljonen användare har det gått väldigt snabbt – idag har de runt en halv miljard ✨

Det jag inte visste var hur otroligt mycket pengar det ligger i det här. Tjejen på bilden, som jag nu glömt namnet på, tjänar i genomsnitt drygt 400 000 kronor på varje filmsekvens hon lägger upp. Varje film är 45 sekunder (!) om jag nu inte är ute och cyklar igen 😊

Tjejen på bilden är btw inte den Tik Tok stjärna som tjänar mest per inlägg utan det gör en annan ung tjej och hon har inga problem med hyran.. 700 000 kronor per filmsekvens..

Ser ibland en fd kollega som på Instagram lägger upp något Tik Tok klipp – jag tror inte att hon ska satsa på en karriär som Tik Tok stjärna innan hon fått ordning på taktkänslan och motoriken 😃

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴏᴍᴍᴜɴɪᴋᴀᴛɪᴏɴ….

Läste att Malmö stad sökte en ny kommunikatör, tydligen är arbetsuppgifterna att ansvara för kommunikationen kring bland annat Hylliebadet, Rosengårdsbadet och Simhallsbadet. Det kan ju låta lite klent kan man tycka.

Om någon hade frågat mig (innan jag såg det här) hur många kommunikatörer kommunerna i Stockholm, Malmö och Göteborg har så hade jag tycker att jag tog i från tårna (heter det så?) om jag sagt 50 stycken i Stockholm och lite mindre i de andra.

Som vanligt skulle jag då ha varit ute och cyklat. Eller jag skulle nog vilja vända på det och påstå att det är kommunerna som är ute och cyklar. Stockholm har 200 stycken, Göteborg 253 och Malmö 170 stycken (!!) Det är ju helt omöjligt att inte förstå vad de gör? Oavsett hur mycket jobb det är med hemsidor och sociala medier. Nej, det här faller verkligen in under ”saker jag inte förstår”.


Något annat också… Alla dessa utredningar…. Nu ytterligare en som ska utreda det här med att man genom privata sjukvårdsförsäkringar kan få en gräddfil till den allmänna vården. Nu, ingen synpunkt i sakfrågan utan bara ifrågasättande av alla utredningar och vilka resurser som avsätts för dem…..

Iɴғᴏʀᴍᴀᴛɪᴏɴ ᴏᴍ ᴅʏʀᴀ ᴏʙᴇᴋᴠᴀ̈ᴍᴀ sᴋᴏʀ….

Nu är det ju inget krav på allt ska vara intressant här i världen men en sak jag undrar lite extra över är varför någon behöver visa vilket märke det är på skorna (som dessutom ser galet obekväma ut). Hade det varit någon som typ aldrig kunnat köpa så dyra skor förut eller om det fanns en hashtagg typ #ontifötterna då hade jag förstått men inte bara för att visa att ”jag har minsann massor av dyra skor”

I princip lika ointressant är det att jag överhuvudtaget skriver några rader om det.

Äʟsᴋᴀʀ ᴋʟᴀ̈ɴɴɪɴɢᴇɴ….

Jag skulle kanske se ut som någon slags tältliknande varelse om jag klädde mig i en sådan här klänning men det förändrar inte att jag tycker att de är sååå fina ✨ Än mindre kan jag ha de där röda sandaletterna på bilden men kanske några andra.. Klänningen i svart och röda sandaletter = så redo för september. Får kolla tältkänslan först bara 😊Kanske lite mindre risk för tältkänsla – eller antagligen inte om man inte är typ 1,70..

ᴊᴀɢ ᴀ̈ʀ ᴋᴀ̈ʀ….

Från Åsa Ingrossos Instagram

Nu ska jag inte ha någon hund, just to clarify 😄, men om jag skulle skaffa en till så skulle jag mycket väl kunna tänka mig en liten yorkshireterrier på sisådär två-tre kilo 🐶 Om de inte är en ”skällig” ras och det kanske är rätt så sannolikt att de är.. Men det finns ju andra och kanske till och med sötare små hundar..

Hursomhelst hur fint skulle det inte vara att ta med sig sin lilla extra-hund i väskan? Till dess kan jag tänka mig att nöja mig med väskan 😄 Inte vilken väska som helst utan just den här fina klassikern från Palmgrens.


Jag fick omedelbar lust att ta med T sätta oss i bilen (han kan kanske sätta sig själv, undrar just hur många syftnings-fel jag och massor av andra gör hela tiden) åka till Sotogrande för att äta middag. Ser ut som en fantastisk miljö ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….

Mathias Dahlgren är ju en utav Sveriges i särklass bästa kockar och var den som tog in den riktiga ”fine dining” restaurangen på Grand Hotel.

Han vann väl årets kock och vad en given medlem i kocklandslaget. Då syntes han ofta till i tv mm men nu har iallafall inte sett till honom men har heller inte tänkt på att jag inte sett till honom.

Hur mycket behöver jag krångla till det för att komma till poängen? Jag såg Hemköps reklamfilm. I filmen är Mathias Dahlgren en av de två som är med i filmen. Jag kände knappt igen honom. Dels hade han som alla vi andra blivit äldre men han har dessutom verkligen ökat i vikt. Det kan ju vara mediciner eller vad som helst som ligger bakom den viktuppgången men det är var så att när kvinnan i reklamfilmen sa hans namn som jag på riktigt uppfattade att det var han.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇᴋʟᴀᴍғɪʟᴍ….


Ulf i ICA-reklamen, han heter inte så men karaktären gör, bor här i Marbella.. Med jämna mellanrum flyger han hem, är hemma en vecka och då spelas ett antal filmer in.


Pʀᴏᴅᴜᴋᴛɪᴠ….Det är ju dags för att hitta en ny bok att ha i öronsnäckorna.. Den här kom upp som ett tips av många. Kollar såklart alltid vad de handlar om men kollar också upp lite om författaren. Inte någon avancerad sökning utan mest på BookBeat för att se om de skrivit fler böcker och betyg även på dem.

Den här författaren, Sarah Morgan, är nog den produktivaste författare jag stött på. Nu skriver hon iofs inga romaner i av Strindbergs kaliber men hon har definitivt en högre upplaga 😃

Hon är en bit över 70 år, hennes böcker har sålts i över 18 miljoner exemplar (!!) och böckerna ges ut i 28 länder. Så jag vågar mig nog på att testa en 😃

Nej, nu ska jag göra något så otroligt kul som att hänga tvätt 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.