RomAnsbeDrägerier & tinder….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jag vet inte riktigt vad som hände igår kväll men tiden fullständigt rusade iväg och jag somnade alldeles för sent…. Jag hatar btw de där myggen som tar sig in eftersom vi har öppet ut till terrassen. Vi försöker hålla dem lite borta med spetsgardinen men det hjälper tydligen inte fullt ut. Men hellre några myggbett än att ha det varmt.. Kan iofs sova med luftkonditionering nu men aggregatet sitter precis utanför sovrummet, alltid är nåt 😄

Under en längre tid var det nästan helt tyst om corona, sedan kom de nya smitthärdarna i bland annat Katalonien och det började komma lite löpande information igen. Nu har det ju börjat komma nya smitthärdar även här och nu är det i princip daglig information igen.Den senaste veckan rapporterades det 777 nya smittfall i Málaga provinsen. Det är bara marginellt mindre än den högsta siffran under hela pandemin som var 801 (i mars).

I Marbella är det däremot är de 78 fall som rapporterats det avsevärt högre än det varit någon tidigare vecka.

Det är fortfarande så att det i huvudsak är sk asymtomatisk smitta så det är ”bara” 10 personer totalt i Málaga provinsen som fått läggas in på sjukhus. Det innebär att det nu finns 42 patienter inlagda som vårdas för covid-19 varav tre av dessa ligger på intensiven. Trycket på vården är väsentligt lägre än förra sommaren och det kan väl förklaras av både att man planerat om operationer och mycket färre turister..

Visst kan de ökade smittfallen förklaras av en ökad testning men proportionerna stämmer inte eftersom turistorterna Marbella och Fuengirola ha en mycket fler nya smittade i förhållande till tidigare perioder. Det där blev kanske otydligt men om vi struntar i det och bara förhåller oss till slutsatsen; Det finns en ”tydlig” koppling mellan nya smittfall och turister.

Hittade en helt ny podd som jag lyssnade på BT Dokumentär. De här avsnitten handlade om ett mord på en 16-årig tjej i Sparsör 2009.. jag och mina ”true crime” poddar.. 😊 Det här fallet var lite speciellt eftersom mordet utfördes av en kompis vid en busshållplats när de väntade på nattbussen efter en fest. BT står btw för Borås Tidning. Det finns ett fall till som jag får lyssna på efter den här.

Kᴏɴsᴘɪʀᴇʀᴀ & ᴅᴇᴍᴏɴsᴛʀᴇʀᴀ….


Det samlades en hel del folk, eller rättare sagt mycket folk i Madrid i helgen. Exakt hur många det var har de nog ingen riktig koll på – vissa uppgifter säger 2 500 andra upp mot 10 000 personer.

Anledningen till samlingen var att visa sitt missnöje och det visade de genom att totalt strunta i social distansering och restriktionen att bära munskydd. Om de hade munskydd hade det dem över ögon typ.. Det är ju minst sagt ett j-t korkat sätt att visa sitt missnöje på – det är ju knappast så att restriktionerna med social distansering och munskydd är unikt för Spanien eller någon slags ”hitte på” för att straffa befolkningen.


Miguel Bose

Demonstrationen hade godkänts av regeringsdelegationen i Madrid men givetvis hade man inte godkänt att gällande direktiv inte skulle följas. Det hade man iofs kunnat räkna ut med lilltån. Nu väntar en utredning vilket man oxå kunde räkna ut med lilltån. Säger man lilltån eller stortån?

Inte oväntat var det massor av konspirationsteorier som kom fram som att covid-19 inte existerar. Det som kanske var lite mer oväntat var att en av Spaniens största artister Miguel Bosé innan demonstrationen stöttat den på Facebook något han nu får mycket kritik för.


Fᴇᴍ sᴛᴊᴀ̈ʀɴᴏʀ ᴛɪʟʟ ғᴜᴇɴɢɪʀᴏʟᴀ….


I Fuengirola har det inte funnits några femstjärniga hotell fram till nu. Nu i augusti fick det nya hotellet Higueron Hotel Málaga, Curio Collection by Hilton (inget kort namn där direkt) sin klassificering klar.

Jag tror att de öppnade i slutet på förra året och ligger i anslutning till ett jättestort nybyggnadsprojekt med många nya lägenheter. Det ligger precis i gränsen mellan Fuengirola och Benalmádena så det ligger inte mitt inne i Fuengirola vilket är positivt.

Förlåt alla som har boende i Fuengirola men Fuengirola har ett behov av en upprustning och Benalmádena är en trevligare ort. Det finns givetvis områden i Fuengirola som är trevliga men just mitt i är det lite för mycket lite slitna och höga byggnader för min smak.Än så länge är de inte klara med den Beach Club som är planerad på hotellet. Den ska enligt planen öppna våren 2021 ✨

Jᴜᴀɴ ᴄᴀʀʟᴏs ᴏ̈ᴠᴇʀʀᴀsᴋᴀʀ ɪɴᴛᴇ….Det var väl knappast någon högoddsare att det var till Abu Dabi privatjeten flög med den gamle kungen Juan Carlos. Det har nu offentliggjorts efter ett önskemål från honom själv. Han har väl däremot inte bekräftat priset på den svit han bor i – 11 000 euro per natt, men det hade ju definitivt kunnat vara dyrare och märks ju knappt i hans plånbok..

Nu är det enligt uppgift inte där han kommer att stanna utan det sägs att han kommer att bosätta sig i Dominikanska republiken.. Who knows?


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ʀᴏᴍᴀɴsʙᴇᴅʀᴀ̈ɢᴇʀɪᴇʀ….

Vi fortsätter väl där vi slutade igår med romans bedrägerierna alltså. Jag skulle som sagt kunna gräva ordentligt och ta reda på massor om det här men dels har jag ingen nytta av det och sedan skulle jag nog bli deppad..

Det är ju den avancerade fortsättningen av något som i princip alltid funnits har nu blivit Sol & Vårare 2.0. Vet ni förresten hur uttrycket Sol & Vårare kom till?

”Ärade damer, Verkmästare, 35 år, (villaägare) söker på detta sätt bekantskap med hederlig o god kvinna (eller änka) ur arbetsklasen. Någon förmögenhet önskvärd. Svar förtroendefullt till ”Sol och Vår”, Stockholms-tidn. annons-kont. St Vattugatan 12.

Det var Karl Vesterberg som 1916 satte in den annonsen och resten är historia.. Men den mest kände är ju Raskenstam som på 1940-talet hade relationer med över hundra kvinnor.


ᴏ̈ᴠᴇʀ ᴛɪʟʟ ɴᴜᴛɪᴅ….Nu generaliserar jag grovt men det går inte att skumma på ytan annars. Den här typen av bedrägerier börjar ofta med en kontakt via Facebook eller via en dejtingsajt där de blir vanligtvis blir uppsökta och inte tvärtom. En kontakt via mejl inleds och någon form av band utvecklas. Många av de offer som berättat (i 99 procent av fallen anonymt)

De beskriver hur de längtat hem för att läsa det nya mejlet från sin nyfunne vän. Hur de sakta men säkert börjar få känslor och känner en allt större samhörighet. En förhoppning om en framtid utan ensamhet börjar växa. Det är ju inte så att de här bedragarna ber om pengar första veckan så där i början finns det ingen solklar anledning att dra öronen åt sig.

Om inte man upptäcker massor av konstiga svar på meddelanden etc för i vissa större bedrägerier är det standardsvar som skickas till ett stort antal mottagare.. men det kanske man ser som språkförbistringar för man vill inte se..


Efter en tids mejlande föreslås att man istället ska prata i telefon och då blir det ju ännu mer personligt och ännu mer på riktigt. Inom en relativt snar tid, som varierar, börjar personen beskriva ett problem. Till en början kan de behöva låna en mindre summa, kanske några tusen kronor som de lovar att betala tillbaka inom en vecka. De håller det löftet och när nästa fråga kommer har det ju ”bevisat” att håller sitt löfte och betalar tillbaka.

Men det lilla problemet har nu blivit ett stort problem. Det kan vara precis allt ifrån att de jobbar som chef på en oljeplattform och måste betala utrustning och får inte loss pengarna. Till en början behöver de bara låna en mindre del men den summan växer successivt. Pengarna har personen men kommer inte åt dem pga dålig täckning och offret ombeds gå in och betala men det funkar ju såklart inte.. Förklaringen blir då att kontot antagligen spärrats på grund av att fel pinkod använts för många gånger. Allt sker successivt och offret känner till slut ofta att de är otroligt viktiga för att det inte ska gå illa för bedragaren.En kvinna blev ”kär” i en amerikansk militär som beskrev att han var på ett farligt uppdrag i Afghanistan. Det blev en ”nota” som slutade på över 1 000 000 kronor eftersom hon ville rädda honom från de talibaner som jagade honom. En annan kvinna sålde till och med sitt hus eftersom bedragaren gång efter gång behövde mer pengar för att kunna ta sig hem.De här offren träffar ju aldrig den personen/bedragaren – allt handlar ju om att de ska ses när de är tillbaka från sitt uppdrag (eller liknande) och det är även då de senast ska få tillbaka sina pengar. Nej, de här bedragarna pratar inte svenska utan all kommunikation sker på engelska.

Det kan låta helt absurt och det är det men någonstans måste man komma ihåg att allt sker successivt. Det är inte någon som ber om pengar direkt utan de väntar till de bedömer att de har offret på kroken. Det finns så stora förhoppningar om ett nytt liv med den här mannen, ett liv där man inte längre behöver vara ensam. Hur absurt det än må låta så får man aldrig döma någon annan än bedragaren. Punkt.

Känner plötsligt att jag skulle kunna skriva en roman om fenomenet.. Det är nästan svårt att inte gå lite djupare..För att förenkla väldigt kallar vi det andra för dejtingsajter, typ Tinder. Här finns en kategori som i första hand inte lockas av att komma ifrån en ensamhet. Det är ofta tjejer/kvinnor som har ett stort socialt liv, är måna om sitt utseende och drömmer om ett lyxigare liv.

Det finns ett väldigt bra (tyvärr) exempel på den här typen av bedragare.

Simon Leviev träffade sina offer på dejtingsajter. Han utgav sig för att tillhöra en israelisk familj som var mycket framgångsrika inom diamanthandel. Han hette såklart vare sig Simon eller tillhörde någon framgångsrik familj men till skillnad Facebook bedrägerierna jag beskrev ovan så träffade han och umgicks med sina offer.Den här Simon hade verkligen skapat en snygg fasad, det kan nästan beskrivas som ett pyramidspel.. När han umgicks med sina offer sparades det inte på krutet. Det kunde vara dyra weekendresor i Europa, de bästa hotellen, exklusiva restauranger och det förekom till och med resor i privat jet.

Som om det inte vore nog för att övertyga kvinnorna om att han var en rik man omgav han sig även med livvakter och chaufför (som man kan utgå ifrån var personer som på ett eller annat sätt ingick i det här snarare än att han betalade för dem).

Men hur betalade han för allt?

Hela hans karriär som bedragare började med att han lurade av en finländsk kvinna på två miljoner kronor. Det blev hans startkapital. Sedan tog han sig an ett nytt offer i Norge och visade upp den här fasaden av att vara rik, framgångsrik och generös. Betalade gjorde han med de pengar han lurat kvinnan i Finland på. Efter tre månader beskrev han att blivit utsatt för utpressning och behövde hjälp. För att han skulle bli av med utpressarna betalade den norska kvinnan ett gäng hundra tusen kronor.


Sedan träffade han en svensk kvinna, men till skillnad ifrån de andra så övergick romansen snabbt till vänskap. De fortsatte att umgås och han uppvisade samma beteende som han gjort tidigare; resor, exklusiva restauranger etc etc. Hon beskriver att när han bad om ett lån på 250 000 kronor tvekade hon inte ett ögonblick – han hade ju under hela deras vänskap (åtta månader) visat att han hade det väldigt gott ställt. Anledningen till lånet var att familjens tillgångar i Israel tillfälligt frysts.

Efter en kort tid bad han om ytterligare ett lån på 170 000 kronor, i artikeln beskriver hon inte ens hade en dålig magkänsla. Han som hade livvakter, flög i privatjet etc skulle ju inte ha några som helst problem att betala tillbaka.

Det han hade blåst den ena kvinnan på använde han (iallafall delar av) för att visa upp fasaden och själv leva livet med riktig lyx..En dag ringde telefonen och det var en norsk journalist som berättade att hennes namn fanns på en flygbiljett som en norsk kvinna betalat. Då började det nystas i det här och det framkom att han var efterlyst i Israel och hade utsatt kvinnor för bedrägerier i Finland, Norge, Sverige och Tyskland.

Hon och den norska kvinnan är de som samarbetat mest med polisen och den svenska kvinnan har även varit med i olika sammanhang i media. Då hon konfronterade honom via telefon förnekade han förstås och när hon stod på sig riktade han hot mot henne. Hursomhelst så greps han förra året och behöver jag säga mer än att inte ens hans advokat vill ha mer med honom att göra….Den här bedragaren var i huvudsak inte ute efter att spara pengar på bankkontot utan hans drivkrafter var nog att finansiera ett eget liv lyx och kanske ett visst behov av hävda sig genom att vara en framgångsrik och ”viktig” person. För kvinnorna var det ju en fråga om att kunna leva ett lyxigt liv snarare än att han var mannen de fallit pladask för om han var tjänsteman på försäkringskassan.


Mᴇɴ ᴅᴇᴛ ғɪɴɴs ᴏᴄᴋsᴀ̊ sᴠᴇɴsᴋᴀʀ….


INTE de här tre kvinnorna som är bedragarna

Det är inte bara organiserade grupper från Västafrika eller liknande som bedrar svenska kvinnor på pengar. Tidigare dömdes tre kvinnor i Malmö för att de lurat till sig pengar genom att påstå att de varit en FN-läkare i fälttjänst. Lyckligtvis var de inte så smarta – de kunde avslöjas när offren insåg att de blivit lurade. Hur? De hade lämnat sina egna kontonummer som offren skulle sätta in pengarna på.


Extra förtydligande – de här tre kvinnorna på bilden har INGENTING att göra med de tre kvinnorna i Malmö!!

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴠɪɴɴᴏʀ….


Idag är det exakt 100 år sedan som kvinnor fick rösträtt i USA. Det är ett år senare än Sverige där det röstades igenom 1919 och det första valet där kvinnor fick rösta var 1921 ✨

Det har hänt mycket under de här hundra åren men det är också mycket som inte har hänt. Som borde ha hänt. Men det är inte någon större idé att titta i backspegeln och lägga energin på vad som borde ha hänt utan istället använda den kraften och den energin på att förändra framåt.

Jag får väl kanske lite skamset erkänna att det här med kvinnosaksfrågor inte är min specialgren så jag ger mig inte in i det. Jag skulle nog inte vara ute på hal is utan på väldigt minerad mark…

Skrev ju däremot häromdagen att jag skulle utveckla min syn på kvinnor i grupp.. det kommer senare den här veckan. Kan varna känsliga läsare för det är nog lite halvminerat det också….


Fɪᴄᴋ ʟɪᴛᴇ….


Fick lite härlig sensommar i skärgården feeling av de här bilderna från Jennie Hammars blogg. Hur mysigt?

Det leder mig rakt in på det här med Sverige vs Spanien när det gäller corona. Jag har ju tidigare beskrivit om gnäll från svenskar här som både har synpunker på hur jobbigt allt är och på hur skönt det faktiskt är när det inte kommer massa jobbiga turister (😡).

Sedan har vi gruppen av svenskar som valt att inte åka till sina semesterbostäder här och lägger upp massa inlägg om att de inte åker hit för att det är så farligt här. Det innebär att en del blir skrämda och väljer att inte åka hit. Det här i sak inte en fråga om det är rätt eller fel att avstå en planerad semester hit (UD har hittills inte avrått och Tegnell tror inte att det är ”farligt”. Det handlar helt enkelt om att de blivit experter och tror sig ha den fulla rätten att vitt och brett uttala sig och sprida rykten.

Det utvecklas en form av ett protektionistiskt förhållningssätt – vi gör rätt och ni gör fel alltså är vi bättre än er. Kanske det till viss del är naturligt att man vill vara säker på att det land man befinner sig i gör rätt men det innebär väl ändå inte att man måste tala om att alla andra gör fel. Man kan ju tycka vad man vill men man måste inte trumpeta ut det till höger och vänster. Det gör ju ingen som helst nytta.* Eller hur?

  • Visst kan man ha synpunkter på att svenskar ska stanna i Sverige det är inte poängen utan det är, i det här fallet, skrämselpropaganda och att man förhåller sig till Corona som om det vore någon form av tävling mellan olika länder
  • Ska dessutom förtydliga att det i hög utsträckning är en klick av personer som håller på med de här inläggende både vet bäst och har nästan mer rätt till Marbella än spanjorerna själva (kan man uppfatta det som ibland)

Med tanke på allt det här var det så otroligt skönt att en person idag satte ner foten och beskrev hur tröttsamt och tråkigt det är med alla inläggen av den typen jag beskrev. Han får i princip dagligen telefonsamtal från människor som frågar om de verkligen vågar åka på den planerade resan eftersom de läst hur hemskt det är i olika inlägg. Jag hoppas att hans långa och skarpa inlägg gör skillnad.

Nᴜᴍʙᴇʀ ᴏɴᴇ….


Det var väl kanske inte helt oväntat att Greta Thunbergs Sommar i P1 skulle vara det mest lyssnade av alla ✨ Mest spelade artist var Laleh vilket kanske inte var lika ”självklart” men inte heller något man höjer på ögonbrynen för…


Jᴀɢ ʜᴀ̈ɴɢᴇʀ ɪɴᴛᴇ ᴍᴇᴅ….

Att jag inte hänger med är kanske inte Breaking News men nu hade jag något speciellt i åtanke..Det här fd Scandichotellet på Vasagatan som byggdes om till lyxiga bostadsrätter med massor av servicefunktioner i huset har jag hört talas om men jag har aldrig sett det (!). Kanske såg jag det då alldeles i början av bygget men jag har inte sett det färdigbyggt.

Jag kunde väl också räkna ut att med all den service som finns i huset plus de väldigt exklusiva materialvalen så skulle lägenheterna vara dyra, väldigt dyra. Men jag hade fel.. de är galet dyra!

Kvadratmeterpriset för en lägenhet på 97 kvm är 185 500 kronor (!!) Det kan jämföras med innerstan totalt som ligger runt 100 000 ( mellan 90 000 – 115 000 beroende på stadsdel).

Friskriver mig från alla tankegrodor och felberäkningar och skyller på värmen 😄

Avgiften per månad är dessutom hög 7 525 kronor. Eftersom bolåneräntorna ligger på väldigt låga nivåer blir inte månadskostnaden astronomiskt galen (allt är relativt 😄) men om räntan t ex skulle gå upp till 3,75% skulle kostnaden galoppera och bli strax över 50 000 kronor (ja, jag har tagit hänsyn till ränteavdrag).

Kᴀɴ ᴍᴀɴ ʜᴏᴘᴘᴀs….Kan man hoppas att de givit upp och att det här är det sista av en oändlig rad av annonser liknande de här. Antalet leverantörer verkar vara oöverskådligt. Nu är det tydligen sista försäljningsdagen och jag hoppas att annonsinläggen en gång för alla upphör. De får mig ju bara att tänka på min tår… Den där portvinstån som jag skrev om för ett tag sedan verkar ha tagit paus..


Pᴀssᴀʀ ᴍɪɢ ᴘᴇʀғᴇᴋᴛ…..Den här skulle passa mig perfekt , förutsatt att man inte behöver ta av den om man känner för att ett kort.. Först tänkte jag; hur svårt kan det vara – det är ju bara ett köpa något snyggt band själv men sen insåg (snabbt, trots värmen 😄) att jag behöver ju något att fästa bandet i oxå.. Så det innebär alltså både mobilskal och band – tycker inte ens om att ha mobilskal så det är med andra ord bättre att se till att hålla koll på mobilen. Häromdagen kunde jag bara inte den.. T ringde till den säkert tio gånger innan vi hittade den eftersom den hade åkt ner mellan två soffdynor..


Lɪᴛᴇ ᴀ̈ɴᴅʀᴀᴅ ᴜᴘᴘғᴀᴛᴛɴɪɴɢ….

Bild från Liv & Stil

Jag tillhör inte dom som älskar Starbucks. Jag är ju ingen ”heavy user” av kaffe men även om jag vore det så skulle inte Starbucks vara stället jag sprang till först. Det är alldeles för amerikanskt och stereotypt för min smak. Men just det här Starbucks stället skulle definitivt få mig att gå in och beställa en kaffe av något slag och sätta mig vid ett av borden.. ☕️

Med tanke på alla nya varianter av kaffe så kan jag nog bli en ”medium user” av det.. För inte så länge sedan var ju typ is-te det mest avancerade förutom den traditionella koppen med te men utveckligen har verkligen gått fort framåt..

Har vi Starbucks i Marbella? Japp, tre stycken. En i varje El Corte Ingles och en uppe i La Canada. Den ena ligger inte alls långt ifrån oss men vi har aldrig varit där.. föredrar en fika på ett lite mer spanskt ställe om jag ska vara ärlig.


Sååå Puerto Banús 😄En riktig klassiker med ett stort café precis vid Almedaparken. De finns även på många SuperSol som tex den vi handlar på men café delen går inte att jämföra med den här äkta klassikern. Känner nu att jag måste dit igen – det var ett tag sedan sist 🥪Det här och miljön slår alla Starbucks i världen så dit kommer jag inte planera in några besök..


Iʙʟᴀɴᴅ ᴋᴀɴ ᴊᴀɢ ʙᴀʀᴀ ɪɴᴛᴇ….Ibland dyker det upp bilder som det är ”omöjligt” att inte spara.. och lägga upp här.. Till noll nytta mer än att dela med mig av en gullig eller rolig bild för de rensas ju bort (med enstaka undantag) när jag gör min veckovisa rensning görs ✨

Fᴏʀᴛʏsᴇᴠᴇɴ ʏᴇᴀʀs….


Trump kommer att fortsätta att lägga stort fokus på att peka på vilka fel Biden kommer att göra istället för vad han själv egentligen ska göra. Skrämselpropaganda skulle man helt enkelt kunna säga..

“Joe Biden – 47 years in Washington. 47 years of failure. We had more than enough”


Huvudbudskapet i Trumps Instagram-film idag.. Han har små hänvisningar i nedre högre hörnet som bevis på sina påståenden om alla ”failures” Biden gjort. Det är lite oklart vad han gjort för fel och vilka fel han kommer att göra om han blir vald

Lustigt att med Biden kommer alla jobb flyttas från Amerika till Kina och Mexico samtidigt som relationerna med bl.a. Kina kommer att gå åt skogen. Lite motsägelsefullt kan man tycka 😄Det är väl ingen överdrift att beskriva Michelle Obamas tal igår som en total sågning av Donald Trump. Det var i motsats till Trumps utspel värdigt vilket såklart gör att det blir taget på allvar på ett helt annat sätt.


Uᴘᴘ ɪ ʀᴏ̈ᴋ….


Nu är jag ju nästan orolig för Anna Book 😄 Efter att ha lagt upp hur mycket Instastories som helst, vanliga inlägg och sänt live så är det inte ett livstecken sedan hon skulle på det där födelsedagskalaset på Östermalm i lördags.. Något som gick fel på festen? Eller bannlystes hon ifrån att dokumentera allt.. 😄 Något är det….


Men så dök hon upp precis innan jag skulle publicera det här.. Oklart vad hon vill ha sagt.. Men oavsett så är det ju för gemene man väldigt ointressant ✨


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….

Det första jag inte riktigt förstår är varför jag fortfarande går in och läser bloggen (två inlägg per vecka) 😊 och relativt ofta men långt ifrån alltid kollar på Instastories.. Men men, nu gör jag helt enkelt det.

Sedan har jag lite svårt (eller rätt mycket) att förstå denna hysteriska framfart med den nya kärleken. Det hade varit en sak om hon inte haft barn men att efter typ en vecka introducera honom och flytta ihop efter två månader.. Nu har jag inte barn och heller inte ett endaste dugg med det att göra.. men man kan ju få tycka lite sådär på sin egen kant ändå..


Nu har hon varit ute och träffat den nya kärleken s mamma.. Med sig hade hon barnen och de tillbringade helgen där. För att vara fem respektive sju år har de hunnit träffa lite väl många nya män. Men som sagt – not my business.

I det senaste inlägget får vi dessutom veta att hon bara gjort min definition av ”raggartvätt” hela helgen. Något hon aldrig gjort förut och är sommarens höjdpunkt trots alla lyxhotell. Förvisso ett bra tecken vilket hon jämför med ATG trots att barnen förra året fick bo varannan vecka under hela sommaren i ett lyxhus på Franska rivieran så var deras största upplevelse när det regnade och åskade jättemycket vilket de tyckte var jättespännande. Barn är sådana förklarar hon. Ja, om man är fyra år kanske man inte riktigt prioriterar lyxhus på Rivieran. Eller? 😃


Rᴀɢɢᴀʀᴛᴠᴀ̈ᴛᴛ….Raggartvätt är ju egentligen när man inte har tid (eller kanske lust 😃) att duscha utan istället använder handfatet och tvättar sig under armarna typ.,

För mig är raggartvätt just det som Blondinbella gjorde hela helgen – man tvättar sig och håret i ”sjön”. När vi hyrde det första sommarstället ute på Ingarö så var det just raggartvätt som gällde eftersom det inte fanns någon dusch. Om ni har provat min variant så gör det – finns inget som man känner sig så ren av efteråt. Skulle nog inte uppleva samma känsla här eller någon annanstans med saltvatten 😃

Det blev ett väldigt långt inlägg men så kan det gå när inte sömnen infinner sig.. och nej det beror inte på att jag skrev.

Nu ska jag fortsätta skriva.. men nu en artikel ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.