En sjuttis & några öl….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Hoppas att alla har haft en riktigt bra helg – vädret verkar ju minst sagt vara fantastiskt i Sverige nu. Varma soliga dagar, mörka ljumma kvällar med kräftor = det kan inte bli bättre 🦞Nu blir det definitivt inga sardiner på stranden. Ingen grillning alls helt enkelt. Från och med ikväll måste man börja packa ihop sina grejer klockan 21.00 och ha lämnat stranden senast 21.30


Nattklubbarna har ju redan fått stänga och nu införs också att man max får vara tio personer i ett middagssällskap oavsett inne eller ute på restauranger.


Att vi är i Spanien visar sig inte bara genom att det har varit en flamenco show på Starlite festivalen. Inget konstigt alls..Väldigt konstigt är det däremot att Starlite festivalen får fortsätta som planerat… De anses ha sett till att det är ett säkert arrangemang. Förstår skillnaden mot en hel del men inte mot att elva vänner inte får sitta på samma bord på en restaurang… Sorry, nu får väl ingen sitta på bordet- vid samma bord alltså ✨


Sᴍᴀʀᴛ & ʜᴇʟᴛ ʟᴏɢɪsᴋᴛ….Men hur bra är det inte att man kan gå in på Norrköping kommuns hemsida för att se var man kan plocka gratis frukt från kommunens träd. Tidigare har frukten kasserats men nu får alltså de som vill komma och plocka plommon, päron och vad det nu kan vara. Ska tydligen finnas i Göteborg och kanske någon plats mer. Så bra ur alla perspektiv!


Jᴜsᴛ sᴏʟᴅ….


Reality serien Selling Sunset som jag råkade hittade på Netflix är verkligen kul.. Men det har börjat bli lite för mycket fokus på intriger. En av ägarna till Oppenheim Real Estate som är den mäklarfirma som det handlar om har sagt i en intervju att om han hade förstått hur mycket fokus det skulle vara på privatliven hade han troligen tackat nej men samtidigt förstår han att det är det som gör att det är många tittare.

Det är kul att se husen, snygg inredning men mindre kul med intrigerna. Det är som om de verkligen vill förstärka bilden av att det alltid blir tjafs i en grupp av kvinnor. Och att det typ alltid är en hönsgård där alla pratar i munnen på varandra.

Jag ska sats (😃) och ”våga” mig på att skriva lite om min syn på det där med kvinnor i grupp. Men det får bli efter Romans bedrägerierna.

Tre säsonger finns det nu att se och den fjärde är på väg..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀ̈ᴋʟᴀʀғɪʀᴍᴏʀ…..Nu är det ju inte ett kontor som står överst på prioriteringslistan nu när vi kör igång igen men man kan ju ha idéer ändå.. På kontoret ska det finnas ett litet pentry och då ska det såklart finnas ett kylskåp i samma färg som loggan 🍊 Nu är ju inte hela loggan orange utan det är accentfärgen men oavsett så ska ett sådant här kylskåp finnas.. Goals helt enkelt….


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴏᴍᴀɴs ʙᴇᴅʀᴀ̈ɢᴇʀɪᴇʀ….


Jag börjar med att erkänna att jag inte lyssnat klart på den där boken om en sann historia om ett romans bedrägeri. Jag är i sanningens namn inte ens nära att ha lyssnat klart. Jag har börjat lyssna vid bed time sedan jag skrev att jag skulle göra det .Nu har det väl bara gått två eller tre kvällar så jag kanske men troligen inte borde ge det en chans till . Varje kväll (oavsett bok) ställer jag in timern på 30 minuter. Ibland ställer jag om den och lyssnar vidare, ibland somnar jag. När jag nu har lyssnat på den här har jag somnat redan under första halvtimmen varje gång. Får börja om och konstaterar att jag ungefär kommit 10 minuter. För att göra det väldigt enkelt så har det tagit tre kvällar att lyssna på en halvtimme av boken. Med den farten blir jag klar den 21:a september. Inte ett alternativ.

Det är säkert inget fel på boken, med hänsyn tagen till genren men det är något som gör att jag inte lyssnar ordentligt..Men det är något som är lite intressant med fenomenet så även om jag inte tar mig tiden att ”djupdyka” så kan jag väl iallafall skumma lite på ytan. Det är ju egentligen inget nytt fenomen, gamla tidens Sol & Vårare har helt enkelt blivit väldigt mycket mer avancerade.

Vi börjar med männen – dvs männen som försöker utsätta kvinnor bedrägeri. Det är det man nog hör mest om det och det tror jag beror på att kvinnor i högre utsträckning vågar berätta att de blivit utsatta. Det finns någon slags skam förknippad till det här och även lite attityder att det inte är synd om dem som utsatts, hur kunde de vara så korkade? Mörkertalet är därför väldigt stort enligt polisen.Jag tror att mer eller mindre alla kvinnor fått en vänförfrågan från någon amerikansk militär. Går man in och tittar på profilen ser man inte sällan en bild på en man tillsammans med ett barn eller ett djur. En bild typ, ingen historik av inlägg.

Red flag!!!!!

Ibland försöker de även skicka ett Messenger meddelande på typ rader – att de tycker man ser bra ut eller liknande. Det vanligaste är dock bara en vänförfrågan. Jag tror att de allra flesta, precis som jag tar, tar bort dessa vänförfrågningar men alla gör inte tyvärr det. Något de många gånger får ångra efteråt.Utan att ha någon som helst fakta, mer än det jag läst då och då, är dejtingsajter det vanligaste sättet för bedragarna att hitta sina offer. De har profiler själva och de söker upp kvinnor som har profiler upplagda.

Fotografier och namn är ”kapade” och ibland kan det finnas väldigt avancerade bedrägerier med falska hemsidor där bedragarna hackat sig in och kopierat ex. en advokatfirmas hemsida så att de själva finns som en av de anställda osv. Men vi håller oss till de lite mer vanliga.

Det finns nog lite olika typer av kvinnor som råkar illa ut. Den ena, och med all säkerhet den vanligaste, är en ensam kvinna – med ett väldigt begränsat socialt liv. Många av dem känner sig utvalda och blir smickrade men kanske det allra viktigaste är att de fått någon att prata med, någon som bryter ensamheten och som ger dem hopp om en framtid.

Den andra typen är kvinnor som förs bakom ljuset och lockas av ett lyxigt liv. Det är vanligt att de har ett helt vanligt vardagsliv med jobb, kollegor & vänner. Den här typen av kvinnor/bedrägerier sker inte via Facebook utan i huvudsak på dejtingsajter men det kan också ske via möten på krogen.Det finns ju ingen rättvisande bild över hur stort problem det här är men om man ser till det man vet;

 • Det är cirka 70% kvinnor som utsätts och 30% män
 • Det genomsnittliga beloppet som man blir bedragen på är 410 000 för kvinnor och något lägre för män
 • När det gäller Facebook bedrägerierna är det i princip alltid organiserat och det är kriminella grupper med bas i Västafrika som ligger bakom.

Imorgon kommer del två….

Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….För inte alltför länge sedan var Pripps Blå den ohotade ölen.. Sedan började Spendrups bygga varumärket Norrlands Guld som då var sett som ett rätt så uselt öl och varumärke.. Marknadsföringen började väl med Robert Gustafsson som silade Norrlands Guld som han kallade ful-öl” genom en raggsocka för att på så sätt få fram ett fin-öl.

Jag försöker inte vara oförskämd med bilden utan bara illustrera att de inte har någon vettig kommunikation på sociala medier utan lägger det i händerna på konsumenterna.. Den här bilden kommer upp bland de mest populära under hashtaggen prippsblå….

Successivt började Norrlands Guld växa och komma närmare och närmare Pripps Blå.. Då händer det jag aldrig kommer att förstå….Genom ett uppköp slås Pripps och Falcon ihop. Falcon ägdes då sedan tidigare av Carlsberg. Så långt inga konstigheter – två är starkare än en kan man tycka, speciellt i fighten mot Spendrups. Då gör man precis alla fel man kan göra (och säkert ett par till…)

 • Man bestämmer sig för att Falcon som man ju då ägde sedan tidigare ska vara det varumärke man ska prioritera och långsiktigt satsa på
 • Huvudkontor och produktion ska flyttas till Falkenberg och all verksamhet i Bromma ska läggas ner (självklart fanns det och skulle finnas säljare etc kvar)
 • En flytt som kanske inte var fullständigt logisk och tog massor av kraft internt eftersom många i Bromma förlorade jobbet och det nyanställdes i Falkenberg
 • Ett varumärke som Pripps Blå som trots allt var nummer ett (eller om de möjligen precis hade blivit nummer två – oavsett så var det topp två) ska man inte längre lägga samma fokus på utan istället lägga det på Falcon Export.

Ni hör ju.. hur korkat? Istället för att försvara det öl som varit marknadsledare i så många år och har ett starkt varumärke så ska man flytta fokus helt till ett mycket mindre varumärke. Jag tror inte att det fanns någon som helst analys som utifrån ett konsumentperspektiv visade att det fanns någon logik i det. Jag hade kunnat förstå det om Pripps Blå var på väg rakt ner i källaren men så var det inte.


Sᴀ̊ ᴠᴀʀ ᴀ̈ʀ ᴅᴇ Nᴜ?


Jag är rätt säker på att den styrelse och del ledning som satte den strategin inte längre har kvar något som helst med Carlsbergs strategier att göra.. Enkelt uttryckt gav de ju Spendrups öppet mål och de utnyttjade de såklart. Sedan ett gäng år är det nu Spendrups som är helt ohotade (ja, saker kan hända)..

 • Norrlands Guld: 16,0 (alla i miljoner liter)
 • Mariestads Export: 15,5
 • Sofiero Original: 10,0
 • Falcon Export: 9,9
 • Kung: 8,0
 • Fem komma tvåan: 7,6
 • Pripps Blå Export: 5,5
 • Åbro Original: 5,1
 • Pripps Extra Stark. 5,0
 • Sofiero Guld: 4,8

Det är fyra bryggerier som står bakom alla varumärken på Topp 10 sålda öl på Systembolaget 2019; Spendrups, Kopparbergs, Carlsberg & Åbro. Det finns bara en sak att konstatera… det där beslutet får nog kategoriseras som det absolut mest korkade ever.. Uppskattningsvis har de ”givit” bort hälften av sin ölförsäljning till konkurrenterna….


ᴇɴ Sᴊᴜᴛᴛɪs….


Det finns lite olika “sjuttis:ar“ här i världen.. Vissa viktigare än andra, men olika viktiga för alla också.. Hursomhelst så är några exempel den årliga rean i butiken Nathalie Schuterman som lämpligen kallas: sjuttis på schuttis. Nej, jag har inte shoppat loss 😃 Vare sig på rean eller någon annan gång.. Sedan har de väl ändrat storleken på många spritflaskor från 75 till 70 cl, alltså blir det en sjuttis då. Och nu sägs det att det är 70 procent sannolikhet att Biden vinner valet. Dessutom är sju mitt lyckonummer – bara en sån sak… 🍀

Demokraternas konvent startar btw idag.


Mᴇʀ ᴀ̈ɴ sᴊᴜᴛᴛɪᴏ….

Det räcker nog inte med att beskriva Petter Northugs situation som 70% jobbig.. Det är självklart inte försvarbart att med någon form av drog i kroppen, absolut inte. Men hur mycket får media egentligen vältra sig i saker? Det blir ibland (läs ofta i en viss typ av media) som om det vore det värsta som hänt och stora, viktiga händelser hamnar i skymundan. Tror heller inte att man kan ”försvara” sig med att man måste sälja tidningar i just det här fallet för hur intressant är Northug för oss i Sverige nu?Aʟʟᴀ ᴠᴀʀ ᴅᴀ̈ʀ….


Det är, iallafall efter vad jag hört, väntetid på att få bord på Frantzens annars hade jag misstänkt lite Följa John typ – Perrelli först följt av Läckberg och Wahlgren.. Pernilla hade fått det i Mors dag present av Benjamin – inga dåliga presenter i den familjen men det hade jag kanske inte trott heller😃😃

Nu var det inte det som var själva poängen utan det var deras underlägg .. Fina, eller hur?

Nu kvällens sista promenad med doggisarna ❤️

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.