Myggor, vitlök & en babY….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

En helt vanlig söndag med massor av ✅ på To Do listan. Nästa veckas sådan är btw oxå klar och den är inte kort.. Men det är bara bra för jag gillar att ha mycket att göra ✨


Sᴋʀɪᴠᴀʀᴋᴜʀs?


Det dök upp ett inlägg i FB-gruppen Svenskar i Marbella om att det finns två lediga platser på en skrivarkurs i början på oktober. Den hålls i bergen ovanför Marbella i en by som heter Tolox och pågår i fyra dagar. Boendet på ett mysigt och andalusiskt hotell med helpension.

Upplägget ska enligt beskrivningen vara både heltäckande och intensivt så det är inte möjligt att pendla dit varje dag från Marbella (en fråga som ställdes i kommentarsfältet)..

Det låter ju intressant och spännande – kanske ett bra startskott att komma igång. Sedan kom jag på det.. Jag tror inte att det är min grej att åka iväg och på ”beställning” börja skriva. Det är iofs kanske inte det huvudsakliga syftet heller utan det är mer som en ”utbildning” och så får man olika uppgifter som bedöms av de två kursledarna (som båda är författare, mer om det strax).Den ena författaren heter Birgitta Bergin, hon bor här i Marbella och har skrivit ett antal böcker som sålts i ca 250 000 exemplar. Har inte läst något av henne, vet att iallafall en av böckerna utspelar sig i Marbella så den kanske jag skulle lyssna på..Den andra som är helt okänd för mig heter Christina Larsson. Hon har skrivit några feelgood romaner och någon deckare. Namnet på den senaste boken.. Ta ingen skit Ann-Britt undrar jag hur man kom på 😃

Den typen av kurs har jag varit på när författaren Dag Öhrlund (bl.a. böckerna om Silverbielke) bjöd med mig på en. Jag ska inte påstå att jag ”kan” alla de olika stegen när man skriver en bok som Tex synopsis, gestaltning, dialog och karaktärsbeskrivningar. Men jag tror (möjligen väldigt naivt) att man kan läsa sig till och utifrån sina egna erfarenheter få den kunskapen.. Plus att jag då har med mig kunskaperna från Dags kurs..

Så jag ”hoppar” det.. iallafall tills den stora idéen kommit till mig.. om jag då känner ett behov av en kurs.. För det är i nuläget inte hjälpen jag behöver utan idéen. Men jag kanske går miste om något – ett mord eller en kärlekshistoria i Tolox hade kanske kommit till mig där 😃


Mᴏsǫᴜɪᴛᴏs & ɢᴀʀʟɪᴄ….Något som vi i princip inte alls är vana vid här är mygg,. Men i år har det plötsligt dykt upp.. Har ett antal små myggbett och det är ungefär ett konstant antal. Om jag nu vore konspiratoriskt lagd skulle jag väl påstå att myggorna skickats ut för att sprida corona. Nu är jag inte det men jag undrar ändå varför det plötsligt kommit myggor..

Det finns ju alltid tips och råd för hur man ska slippa myggor och myggbett. Kommer ihåg när jag var ”liten” och vi var på landet, då smörjde vi in oss med Radar (tror jag det hette) och jag kan fortfarande komma ihåg doften.Ett bra tips sägs vara att pressa några klyftor vitlök och smörja in t ex benen med så ska man slippa allt vad myggor heter.. Tycker dock inte att det känns så lockande så jag kollar definitivt hellre efter något annat..


ᴅʀᴜɢs….

Polisen fortsätter jakten och tillsätter ytterligare resurser när det kommer till narkotika.. Nu det senaste som är en utredning som kallas ”Jugute boxes” Ligan är Malaga baserad med människor från olika nationaliteter men mest svenskar. De hade ett lager i San Pedro och därifrån skickades paket och boxar med hasch mm. Tycker att det börjar bli lite mycket nu men det är väl så att jag läser mer om vad som händer och att tillslagen blir fler inte att själva smugglingen ökat.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅʀᴜɢs….

Idag var det 43 år sedan Elvis dog. Trots att det är oceaner av tid sedan och jag aldrig varit något Elvis-fan så kommer jag faktiskt ihåg hur jag fick veta det. Jag och min kompis Mia var ute och gick mot centrum och gick förbi typ en kiosk-villa (ni vet där de har ”kiosken” i markplan och bor på övervåningen.. Där såg vi löpsedeln. Märkligt hur man kN k9mms ihåg. Det är ju en sak att komma ihåg exakt var man var när man fick veta att Palme var död men att komma ihåg det när det gäller Elvis död?


A Bᴀʙʏ Is ʙᴏʀɴ….Förra sommaren gifte sig Jacob & Melina Criborn – ett tredagars bröllop på Mallorca. Nu har de fått lilla Cleo 💕 Det som är så charmigt med den här kärleksparet är att de träffades på lekis och med undantag för ett år i 15-årsåldern så har de alltid varit ett par. Just ment to be helt enkelt ✨

Pᴀʀᴛʏ….

Igår skulle Anna Book på party… Ännu inget inlägg – väntar med spänning.. Har massor att skriva om, men inte just det så det blir ett långt inlägg i morgon för idag har jag inte hunnit med..


Kramar från mig i Marbella!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.