Adopterade hundar & tantklÄder….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vaknade och gick upp ”örn-tidigt” – solen gick upp och himlen var så vacker i olika toner av orange ✨

Det är fortfarande sååå varmt men på något sätt har jag väl vant mig eller så för det känns inte riktigt jobbigt längre…


Aʙᴏᴜᴛ ʏᴇsᴛᴇʀᴅᴀʏ….Jobbade som vanligt igår och det var en hel del att göra – bästa fredagen sedan vi öppnade efter karantänen. Snart är det nog dags för rean av sommarens kläder för att göra plats för höstens och då ökar det på ordentligt.

Det är inte Elgiganten rea 😃 där man höjer priserna innan för att sedan sänka dem och kalla det rea.. Elgiganten bara som ett exempel- läste om några kedjor som gjort så under mellandagsrean….

Vi kör halva priset men till en början inte på hela sortimentet utan på typ klänningar ena veckan, kjolar & byxor nästa osv. Efter någon vecka säljs allt till halva priset.. Halva priset är verkligen billigt och det går att göra riktiga fynd ✨


Iᴠᴀɴᴋᴀ & ᴋᴜɴᴅᴇɴ….Vi fick in en helt oanvänd klänning med prislappen kvar (priset borttaget dock..) från Ivanka Trumps kollektion. Den var marinblå och om jag vore en ganska trist advokat hade jag kunnat överväga den. ”Klassisk men tråkig” typ och tygets kvalitet kändes sådär och den var tillverkad i Vietnam. Så vi börjar med Ivanka.

Att hon är Donald Trumps dotter och jobbar tätt med honom i Vita Huset vet vi. Hon är xx och designar även kläder (eller gjorde iallafall, rimligt att anta att det är paus nu).. Hon kan ju vara väldigt vacker men har en otroligt tantig och tråkig klädstil. Inte det att hon ska vara något modelejon men hon klär sig verkligen mer än tråkigt.

Just när jag kom ut från lagret och skulle hänga upp klänningen hade Patrick en väninna som hälsade på i butiken. Jag lärde mig något nytt.. Vilket jag iofs kunnat lista ut skulle vara en påtaglig risk.. Jag skojade till om klänningen, minns inte vad jag sa däremot minns jag..De 30-40 minuter jag fick höra om Bill Gates och att han försöker ta över världen. Hans arbete med att bidra till att ett vaccin handlar är bara ett led i ”slå ut” människan. Inte så att människosläktet dör ut utan för att bli ”fogliga” så att Bill Gates och hans kumpaner kan styra världen.Donald Trump är det bästa som hänt USA för han har vågat göra saker ingen annan vågat bl.a. för att stoppa de här försöken att ta över världen.. Jag slutar nu – det gjorde inte hon.. Jo, en grej till.. Munskydden har bara ett syfte att göra alla människor väldigt sjuka – en utstuderad plan helt enkelt.. Kanske Anders Tegnell känner till det 😃Hon (Patricks väninna alltså var från Nya Zeeland men har bott här i 28 pr) I juni var Nya Zeeland fritt från Corona – det är inte fallet nu. Enligt kvinnan kom Bill Gates till Nya Zeeland och två dygn senare stängdes hela landet ner och det mitt i natten. Militären har nu rätt att besöka människors hem när de vill utan att lämna någon förklaring.

Vad var den huvudsakliga anledningen till att landet stängdes ner. Jo, Bill Gates är bästis med premiärministern och nu pågår tester av vaccinet på barn..Ni förstår ju.. Till skillnad från förra gången jag råkade ut för den här typen av föreläsningar så försökte jag inte byta samtalsämne utan började med att argumentera emot.. Fullständigt lönlöst. Steg 2; Började röra mig i butiken och var ”upptagen” med annat. Lönlöst. In på lagret och ut igen.. Där stod hon kvar och sa att det varit så intressant att prata med mig så att hon definitivt skulle komma tillbaka 😱 Dessutom tyckte hon att Sveriges strategi var rätt, så bara det var en anledning att komma tillbaka 😃


Eᴛᴛ ʟᴀɴᴅ ᴛɪʟʟ….Ja ha, då var det ett land till som ”anslöt” sig till att avråda från resor till Spanien. Så nu får tyskarna snabbt tänka om och hemstra eller åka till något annat land.. Ann Linde sa ju när Norge och England började avråda resor till Spanien att hon skulle bli mycket förvånad om det skulle bli så i Sverige..

Om ni har varit i tex Travemunde så har ni säkert sett de här charmiga ”korgstolarna” eller vad man ska kalla dem. Vill man ha skugga sitter man i dem – vill man ha sol fäller man ut dem. Fråga mig inte varför men jag får en 1920-tals feeling ✨

När det gäller munskydd så kan Sverige nu koppas samman med Belarus, inte direkt ett land man vill sammankopplas med just nu.. Om jag förstått det rätt så är det nu bara i Sverige och Belarus som det inte är krav på munskydd.Nu har den växt ytterligare- Da Brunos uteservering alltså.. De servitörer som har borden i slutet har många steg på stegräknaren efter ett arbetspass det är ett som är säkert..

Nu kollade jag inte jättenoga men skulle uppskatta att Da Bruno har fler gäster på sin uteservering än de tre restaurangerna före och efter har tillsammans.. Folk föder folk..

Det absolut enda som vi stött på den här sommaren som varit fullbokat är strandserveringarna under lunchen i Benalmádena häromdagen.. Det har säkert varit någon som varit det här också men de är större och har mer kapacitet så det är inte säkert..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴɢᴇʀ….


Igår var Camilla Läckberg med mannen och några till på Frantzens de också (Charlotte Perrelli hade ju ”date night” där förra veckan…

Måste ju bara säga att det är ett kul sätt att presentera menyn på – råvarorna som ska användas..


Ser kanske inte mycket ut för världen men ska tydligen vara magiskt gott.. Det får vi hoppas 😃Vi såg något avsnitt till av ”Selling Sunset” igår när vi kom hem. Det här seriernas svar på chic lit kan man säga utan att överdriva. Vi får se om den fortsätter att vara kul att titta på, tycker att det i det sista avsnittet vi såg var mer fokus på intriger och tjafs än på objekt och business.


Fʀᴀ̊ɢᴀ ᴄʜᴀɴs ❤️En gång i tiden var det helt uteslutet att bo ihop eller få barn utan att man var gifta. Sedan blev det okej att bo ihop men att skaffa barn innan var väl inte riktigt socialt accepterat. Det blev som alla vet också accepterat. Allt det där är ”old news” men det där med att det är killen som förväntas fria har hängt med länge.. och gör det väl till viss del fortfarande.Därför är det så härligt när tjejer friar och dessutom är helt öppna med att det minsann är dom som friat ❤️ Extra charmigt (för att inte glömma.. Instagram-vänligt 😃) är att det skedde via en Fråga chans lapp som användes när man typ gick på mellanstadiet..

Jag kommer inte riktigt ihåg detaljer när det kommer till egna minnen av Fråga chans lappar men en liten klocka ringer att jag och bästisen kryssade i ”kanske” om vi inte var intresserade. Ett rakt nej tror inte att vi använde – fegisar eller snällisar?


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ – ᴇɴ ɴʏ ᴄʜᴀɴs….Idag är det Övergivna hundars dag och är ,det något jag inte kan förstå så är det hur man kan överge sin hund.. Självklart kan situationer uppstå där man av olika skäl inte längre kan ta hand sin hund men då hittar man en lösning på det. Punkt.Det finns en organisation som heter Triple A som hjälper till att ordna hem för hundar där ägare inte kan behålla sin hund, övergivna hundar eller hundar som exempelvis räddas från misskötta kennlar/valpfabriker eller liknande. Kommunen bidrar med vissa medel men de är väldigt beroende av privata donationer och volontärer som går ut och går långa promenader med hundarna. Kommunen skänkte ju nyligen både mark och pengar för att kunna bygga en ny ”anläggning”.


De hjälper även katter också men i mycket mindre omfattning.Det här är Nessa som efter ett tips räddades då hon skulle dumpas från en valpfabrik. Hon hade uppenbarligen gjort sitt och kunde väl inte få några fler valpar. Jag vill inte tänka på hur hon haft det under sina åtta där men nu är som sagt räddad.

Vid sådana här tillfällen kan det komma upp en fråga om det är någon som har möjlighet att ge hunden en ny familj. De har också någon form av register där människor anmält sitt intresse för att ta hand om en specifik ras eller en viss max/mini ålder eller vad det nu kan vara.

Nessa 8 år har, efter ett troligtvis högst odrägligt liv, hon är snäll och börjar bli väldigt tillgiven, nu äntligen fått lite tur. Den 24:e augusti flyger Nessa tillsammans med en medlem i Svenskar i Marbella till Sverige där hon möts upp av sin nya familj.Även 10-åriga Coco har haft samma tur så hon åker också till Sverige nu i slutet på augusti. Coco är halvblind så jag är verkligen imponerad och tacksam över att det finns människor som tar hand om så gamla hundar. Min första tanke är att man skulle fästa sig så mycket vid hunden och man får troligen inte alltför många år med den. Men varför är jag så egoistisk? Det viktigaste är väl ändå att hunden kan få ett bra liv, känna tillhörighet och glädje inte att jag ska skydda mig ifrån att bli ledsen.Det är inte bara övergivna hundar utan även hundar som ”rymmer”.. Det här är Hilton – förra året kom de två systrarna (ägarna) hem och upptäckte att de haft inbrott. Borta var också Hilton, de visste ju inte om han blivit rädd och sprungit iväg eller om inbrottstjuvarna tagit honom med sig.. Det var det första och Hilton kom ”självmant” hem igen efter typ två dygn.. Alla som har husdjur förstår lättnaden och lyckan (menar inte att andra inte kan förstå men kanske inte riktigt fullt ut).

Hilton fick lite smak på det där med egna äventyr och gav sig iväg igen efter någon vecka för att sedan komma hem igen. Det verkar som om det numera är lite rutin för honom 😄

Tintin har ju fötts på någonting liknande en valpfabrik skulle jag tro 😢 Men han var ju inte där länge och har det väldigt bra nu ✨


Hᴏʏ….På agendan för idag och imorgon är ett gäng ”fixa hemma” saker som t ex ett ordentligt ryck på terrassen.. Städa och ge kärlek till varje liten blomma.. T ”envisades” med att vi skulle ha en lite högre grön växt som är lite palmliknande.. Den är inte helt rätt bland de andra och nu åker den ner till balkongen där den både kommer att trivas bättre och göra mer nytta..Jag är lite konstig men jag tycker verkligen om att diska det är roingivande.. Nu har vi förvisso diskmaskin och inte den utsikt jag hade i tex Talliden när jag stod och diskade så jag samlar inga berg av disk 😃

Jag tycker även om att tvätta., Men absolut inte handtvätt.. Finns det något härligare än nytvättade lakan och kläder med en doft av friskt sköljmedel och sol?

Det jag däremot inte gillar är att stryka och att dammsuga.. Ibland undrar jag hur vissa saker bara är eller om det är bara för att.. Det jag gillar att göra gillar inte T och han tycker att det är roingivande att stryka och gillar att dammsuga.

Det kanske är så enkelt att vi efter alla år anpassat oss efter varandra, verkar rätt logiskt för ingen föds väl som ”dammsugsgillare” 😃

Lång historia för att komma fram till den ointressanta informationen att det är tvätt och strykning på agendan..Ska skriva en artikel och slutföra ett ”PM” med svar och rekommendationer till Lotta & Staffan inför ”flytten” hit nu i september. Har även en del annat jobb att få gjort så det kommer förhoppningsvis att kännas som en produktiv helg.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴀɴᴛɪɢᴀ ᴋʟᴀ̈ᴅᴇʀ….För att fortsätta jämförelsen med Ivanka Trump så måste man ju inte ha kostym/dräkt, det finns hur många sätt som helst att vara stilfullt representativ utan att vara vare sig tantig och/eller tråkig. Hoppa över scarfen i håret, det stora vita halsbandet och inte så öppet/urringat så är det här bara några exempel på jättesnygga kontorskläder om man nu typ är presidenten i USA:s högra hand..


Sᴛᴏʀʙᴇᴅʀᴀɢᴇʀsᴋᴀɴ….


Lyssnade på en dokumentär häromkvällen med namnet Storbedragerskan.. Den berättelsen faller väl också in under avdelningen händelser jag glömt. Om jag överhuvudtaget känt till den men det var tydligen en hel del skriverier om det..Allt började med bilhandlaren i Mariestads dotter som hamnade snett när hon träffade en kille som fick med henne på bilbedrägerier.. Inte så att hon var oskyldig men hon var troligtvis lite naiv till en början och trodde att saker skulle kunna rättas till. För att göra en lång historia kort så dömdes hon till fängelse, överklagade och lämnade landet.

Hon åkte med sin nya pojkvän till Etiopien där de startade en business som gick ut på att hyra ut en grävmaskin. Det gick inte som planerat och hon dömdes till 55 års fängelse (!).2 940 dagar fick hon tillbringa i det ökända Kality fängelset för att sedan benådas av hälsoskäl. Det var det fängelse som de två svenska journalisterna satt fängslade i 438 dagar i…


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴀɢᴀʀ – 80 ᴅᴀʏs ᴛᴏ ɢᴏ….Den “kampanjfilm” som kom ut på sociala medier i princip direkt efter offentliggörandet av Kamala Harris pekar på att de antingen varit bergsäkra på att det skulle bli hon men troligare är att de hade fler filmer. Iallafall filmer för de kandidater som skulle kunna vara hyfsat troliga att utses.Den korta filmen är 30-40 sekunder och påminner om en reklamfilm för en produkt.

”Slow Joe and phoney Kamala. Great for each other – Wrong for America”

Sleepy, stupid Joe och falska vänstervridna Kamala.. 80 dagar kvar till valet. Tänk så mycket paj det kommer att kastas..


Visste ni btw att namnet Kamala betyder Lotusblomma?


Fʟᴀᴍɪɴɢᴏs….Mitt i allt tråkigt som kommer i kölvattnet nu med Corona så kommer det lite fint.. om än i sammanhanget oviktigt. Aldrig tidigare har flamingos på gäng platser i världen fått häcka i fred så mycket som i år. Dom är coola flamingos men jag skulle antagligen bli livrädd om jag stötte på en 🦩

Sᴀᴍʙᴏs ɪ 180 ᴋɴʏᴄᴋ….Den sjätte juni träffade Blondinbella ”mannen i sitt liv”. Den sjätte augusti firade de tvåmånaders-jubileum. Den 24:e juni syns den första bilden på Instagram upp där de är på mannens båt.Hela sommaren har det rests, dvs lite mer än varannan vecka. Lite mindre än varannan vecka med barnen. Lyxhotell efter lyxhotell och båtturer med restaurangbesök varje kväll under tiden med barnen. Väldigt långt ifrån vardag helt enkelt.

Men man hinner ju planera framtiden. Barn ska de såklart ha, men inte riktigt än. Han kan absolut inte tänka sig att byta blöjor. De vill nog bo varannan vecka i Sverige och varannan i Schweiz. Hon har ju alltid velat bo utomlands och konstaterar att Schweiz ju faktiskt är närmare än USA. Nu i samband med två månader i hop har de också flyttat ihop. Han ska sälja sin lägenhet eller möjligen hyra ut den.

Han fotograferar ju bubblor under vatten (ja, på riktigt) och har frågat om hon kan sätta tak på poolen så att han kan simma året runt. Badhus någon?

Det här är som seriefigurer och om hon var ett fenomen tidigare så är hon det igen – fast i ett helt annat perspektiv….


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴏᴍᴀɴsᴇʀ….Antalet romans bedrägerier ökar och det är ju ”många” som gått i fällan och förlorat hundratusentals kronor. Lätt att tänka – hur kan de vara så korkade och lättlurade men det är ju ensamma människor som så gärna vill tro på kärleken och som så ogärna vill tänka på att det skulle vara något skumt.

Det är ju väldigt ofta inte frågan om att bli lurad på 10 000 kronor utan det är många gånger hundratusentals eller kanske t.o.m. över en miljon.. Det finns dessutom något skamligt över att blivit lurad så det finns med all sannolikhet ett mörkertal.Tänkte att jag skulle försöka förstå mekanismerna- hur kan det bli såhär? Den här boken kanske kan ge lite svar eftersom den bygger på verkliga händelser.. Återkommer och skriver lite när jag lyssnat ✨

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ Mᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.