Benalmadena & KonSpirationer….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Nu har Movistar garanterat fått solsting.. Nu har vi varit utan internetuppkoppling sedan någon gång under natten mellan onsdag och torsdag. T åkte dit och jag har ringt och de kan inte riktigt säga vad problemet är eller så är det total språkförbistring.. Jag har hursomhelst uppfattat så mycket som att det ska funka under fredagen..

Det var inte bästa dagen att vara utan uppkoppling idag eftersom jag hade en artikel att skriva och ett PM att skicka till hotellet. Provade om det funkade minst 50 gånger innan jag kom på.. T har ju ett svenskt abonnemang där fria samtal och en surfpott ingår.. Telefonen är ju inställd på wi-fi när vi är hemma så därför kunde ju inte han heller få kontakt med omvärlden (förutom med telefon och sms såklart). Kopplade bort wi-fi och vips så hade vi kontakt igen 😊

Att göra det på min spanska telefon är inte aktuellt, precis som el är telefoni mycket dyrare här. Det är i princip ingen som tror på Thomas när han berättar om sitt halvårs-abonnemang för 800 kronor med fria samtal och sms inom EU. Dessutom då en surf-pott.

Om du skulle be en spanjor att få låna telefonen för att kort ringa till tex T skulle personen springa all världens väg. De tror att det skulle kosta en förmögenhet.. Det har det gjort tidigare och den nya lagstiftningen gällande telefoni inom EU funkar väl inte fullt ut..

Blir ett lite osammanhängande inlägg (kanske de alltid är iofs 😊) eftersom jag skrivit stora delar av det igår kväll.. Nu blev det bara ett kort tillägg – vill ju inte förbruka T’s hela surf-pott på mitt bloggande 😉Vi åkte som sagt till Benalmádena igår för att träffa Lotta & Staffan 💕 Dom var ju här på en blixtvisit för att se lägenheten de köpte på ritning i slutet på 2018. Vi hoppades ju verkligen att de skulle vara mer än nöjda med lägenheten och det var de verkligen 😄 Det är sista detaljerna kvar och de kommer att få nycklarna i september- just in time ✨Dom blev klara lite tidigare än vi bestämt möte så de tog sig till stranden där vi mötte upp dem för att äta lunch. Det var en del folk på stranden men inte som ett normalt år – trots det hade vi svårt att få bord på någon av strandrestaurangerna.. Den vi först möttes upp på fick vi lämna eftersom den var fullbokad – vi passerade väl tre-fyra stycken innan de kunde fixa ett bord..Gambas pil-pil (räkor med massor av vitlök) som man doppar i bröd, större gambas & sallad – en riktigt trevlig och god lunch med andra ord 😄

Doggisarna blev hysteriskt glada när vi kom hem.. Gick in gäst/arbetsrummet där jag har en klädställning med lite kläder och hemmakläder för att byta om.. Karisma sprang efter och i rena glädjeyttringen glömde hon att hon ”inte” kan hoppa upp i sängen och for upp i den, den är högre än en normal säng brukar vara. Det är mycket man kan när man inte tänker på att man inte kan ✨


Eʟᴇғᴀɴᴛᴇɴs ᴅᴀɢ….Jag är lite sen nu eftersom Elefantens Dag var igår men eftersom jag älskar elefanter så måste jag såklart ”hedra” dem och lära mig lite mer om dem 🐘

Jag skulle antagligen kunna skriva en kortare roman om elefanter men det gör jag inte – alla kanske inte älskar elefanter lika mycket som jag 😊Elefanten är det enda familjen inom snabeldjur som inte dött ut. Det finns i huvudsak ”asiatisk elefant”, afrikansk savannelefant och afrikansk skogselefant.

Skogselefanten är minst och väger i vuxen ålder 2 700 kilo medans Savannelefant väger 6 000 kilo.

Den asiatiska elefanten blir ca 48 år medans de två andra lever längre och blir mellan 60 och 70 år.Elefanter har tränats och tämjts i mer än 5 000 år. Träningen utvecklades successivt och kungar hade hundratals av elefanter i stallar och tränades på ungefär samma som militära kavallerier.

Med Alexander den store kom de första elefanterna till Europa och sedan började européer fånga vilda elefanter i Nordafrika som tränades till stridselefanter.
Den första djurparksfödda elefanten föddes 1905 i Buenos Aires.

Idag lever en tredjedel av den asiatiska elefanten som tamdjur med minst 4 000 tama elefanter bara i Indien. Behovet av tama elefanter har idag minskat när cirkusarna (tack och lov) avslutar sin djurhållning eftersom visning av elefanter har förbjudits i många länder.Elefantens betar är väldigt attraktiva och det innebär såklart tjuvjakt men idag är även handeln i princip förbjuden, det finns undantag för kvoterad jakt.

I många kulturer symboliserar elefanten; styrka, vishet, uthållighet, ledarskap, stabilitet och lojalitet. Det finns ju också ett talesätt där man säger ”elefanten i rummet” som syftar till att något inte nämns men är påtagligt alla.

Enligt en gammal sägen fick elefanten sin snabel då en krokodil bet den i näsan och inte släppte taget förrän näsan blivit tre meter lång..,Min kompis Ylva upplevde ett av sina mest fantastiska ögonblick under ett safari i Sydafrika. En elefantfamilj kliver ut i vägen, ställer sig vid ett ammarulla-träd och skakar ner ”frukterna” – magiskt ögonblick säger hon. Ammarulla används inte otippat till likören med samma namn som påminner om Baileys..Kungen fick ju sin alldeles egna elefant som en ”liten” present av den thailändska kungen.. Precis vad man brukar ha med sig när man åker och hälsar på. 😃 I mars fick kungens elefant (Bua heter den) en liten kalv (ja, det heter så)..

Jag ska inte påstå att jag kände mig som en elefant idag men jag kände mig inte heller som någon härligt somrig semestrande person.. Nu är ögat bra så inga problem med solljus, det är iallafall lite svalare så nu är det dags för lite tid vid poolen. Ja, jag vet att jag sagt det förut men det har varit så sjukt varmt och så har det varit ögat, jobb mm. Men nu ska det bli prio från lördag..


A ʜᴏᴜsᴇ ᴛᴏ ᴅɪᴇ ғᴏʀ….

Apropå vackrare med åren.. som jag inte ska ska skriva om nu.. Jennifer Aniston är det hursomhelst…


Det här är huset hon bodde i när hon var gift med Brad Pitt.. Ett husså långt ifrån de fyrkantiga lådorna man kan komma, i.e ett hus att bli kär i 💕

Det sägs att hon var mer ledsen över att behöva lämna huset än att bli lämnad av Brad Pitt.. Hur sant det ryktet är kan vi låta vara osagt men jag skulle inte heller vilja lämna ett sådant här hus.. och faktiskt hellre ”hoppa över” Brad Pitt….


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴜs….Av en ren tillfällighet upptäckte jag en serie på Netflix som heter Selling Sunset. Det är en reality serie om en mäklarfirma i Los Angeles som drivs av två tvillingbröder. Som ni kan se är deras mäklare kanske inte urtypen av en svensk mäklare 😄 Inte för att för att det finns några likheter vare sig när det kommer till prisklass på objekten eller mig som mäklare 😄😄 så är det lite kul att se.. High heels verkar btw vara en förutsättning för att lyckas med att vara mäklare där.. Såg typ två avsnitt igår kväll, det är den typen av serie som man inte behöver följa med båda ögonen och öronen hela tiden vilket är skönt.. Fina hem får man se och alla hus är inte fyrkantiga lådor ✨

Apropå öron så kan man inte slarva, somna och lyssna vidare även om man missar typ en kvart när det kommer till boken jag lyssnar på nu. Katarina Wennstams ”Dockorna” alltså.. Just därför har jag inte kommit så långt – för dem som lyssnat på de tidigare böckerna är det lättare eftersom de känner till de olika huvudkaraktärerna i boken, för mig är ju alla nya.

Att det är en kriminalutredare, en åklagare och en advokat är ju inte så svårt att förstå men sedan har man ju deras relation till varandra och människorna i deras omgivning och så själva mordet på toppen av det..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴜsᴀ….


Dom allra flesta känner väl till tv-programmet Law & Order som utspelar sig på en polisstation i New York. Programmet har gått i evigheter.. Nu är det förvisso ingen såpopera men det är vad man med all sannolikhet kommer att få se under valrörelsen nu fram till tredje november… Det är typ mer än hälften av Trumps inlägg som uteslutande handlar om att misskreditera Joe Biden.. Näst intill personangrepp och pajkastning – men pajerna går bara ett håll.. Iallafall de som är totalt utan värdighet..

Jag är inte tillräckligt insatt men även om valet av Kamala Harris inte vR någon överraskning så tror jag att han hade hoppats på någon av de andra kandidaterna.. Eller?? Jag får öka på kunskaperna inför valet där vid poolkanten 😄


Kᴏɴsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴᴇʀ….


Det blev ett litet avbrott från boken igår och P3 dokumentär var i öronsnäckorna.. Avsnittet handlade om konspirationsteorin att 5G masterna är skadliga för hälsan och dessutom sprida corona.. Det har ju bränts ner, fällts ner 5G master i ett antal länder så också i Sverige. Bland annat har en 48 meter hög mast i Örkelljunga välts – det tog tre veckor att bygga upp och troligtvis har man inte kunna ringa SOS heller under den perioden.


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴏɴsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴsᴛᴇᴏʀɪᴇʀ…

Prins Harry & Meghan lämnade ju det brittiska kungahuset under former som hade många frågor och men inte så många svar..

Efter diskussioner med Drottningen och pappa Prins Charles kom man väl överens om att de skulle lämna kungahuset på prov på ett år. Hette det iallafall för med mindre än en skilsmässa så lär de nog inte återvända till England.

Informationen kom ju via Instagram vilket ju verkade lite väl märkligt men enligt den bok som kom i veckan var det den enda lösningen eftersom det började läcka ut..

Som sagt så har det varit mycket spekulationer kring varför de lämnade, den usla relationen mellan bröderna och den ännu sämre relationen mellan prinsarnas fruar och en massa annat – och nu har det alltså kommit en bok som alla hoppas på ska ge lite svar. Förvisso har vare sig Harry eller Meghan varit delaktiga eller intervjuats men det har däremot ett gäng vänner och bekanta varit.

Jag har inte och kommer inte att läsa boken men det här är huvudpunkterna;

 • De flyttade eftersom de var beredda att göra mycket för kungahuset men tyckte att de fick möjlighet att göra den nytta de ville
 • Meghan har fått mycket ”stryk” av tabloid-pressen och Harry vill inte att hon ska behöva ha det som sin mamma (evigt påpassad och inte alltid okej behandlad av kungahuset)
 • Sprickan mellan bröderna är total
 • Det finns ingen egentlig spricka mellan Meghan och Prinsessan Kate – dom är bara väldigt olika

Slut på meddelandet.. ett rätt så meningslöst sådant om man inte är intresserad av kungligheter vilket jag inte är..


Grossistpriset på el sjönk i juli med 33 procent jämfört med juli förra året – hoppas att det syns på elräkningen. 😄 Här är det ju lite annorlunda med el. Dels är den dyrare än i Sverige sedan har man ju högre elräkningar på sommaren än vintern. Det beror inte på att elen är dyrare då utan att förbrukningen är högre (förutsatt att man har luftkonditionering förstås).

Kramar från mig i Marbella!

3 reaktioner på ”Benalmadena & KonSpirationer….”

 1. Spanjoren som inte vill låna ut sin telefon är inte så dum som det kan verka. EU-reglerna gör att det kostar lika mycket som hemma när man reser i EU. När man är utomlands i ett EU-land så kostar det lika mycket att ringa andra EU-länder som att ringa till hemlandet. Men samtal från hemlandet till utländska nummer kostar fortfarande mer.
  Det här får konstiga effekter:
  1. Det kan kosta 5-10 kr per minut att ringa ett svenskt nummer från en spansk i Spanien.
  2. Det är billigare att ringa till tredje EU-land om man är i Spanien och ringer till Nederländerna med ett svenskt nummer än hemma i Sverige. 0 kr i Spanien, för Tele2 1 kr per minut (ca).

  Den som bor i Spanien och har mycket svenska kontakter bör ha ett svenskt nummer för de svenska vännerna och ett spanskt nummer för de spanska. Vill man att paketleverantörer och hantverkare ska ringa en så måste man ha ett spanskt nummer, annars ringer de inte.

  Det finns undantag som gör att det här inte alltid gäller. En del svenska abonnemang har inte högre priser till annat EU-land än Sverige och då gäller inte punkt 2. Formellt sett så kan operatören också kräva att ett svenskt abonnemang ska användas på plats i Sverige minst var tredje månad. Annars blir det en annan taxa som är skyhögt mycket högre. Jag vet en utlandsbaserad som fick 5000 kr i stället för 200 kr varje månad. Dessutom följs detta inte alltid upp av operatörerna.

  Så jag som bara är i Spanien 8 veckor per år ett normalt år men beställer paket då och då har därför ett spanskt kontantkort som jag fyller på med €5 per halvår. Ringer i princip aldrig ut på det, men har det öppet för samtal in. Då är det praktiskt med två simkortsuttag i telefonen eller stöd för e-sim.

  1. Hej!
   Tack för utförligt och bra klargörande ✨ Det kom till väldigt stor nytta nu när jag skulle förklara och lämna rekommendationer avseende internet, telefoni och en massa annat till dem vi träffade i tisdags! Du sparade oss helt enkelt massor av tid att sätta oss in i det här vilket vi har nytta av även till framtida kunder ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.