Coleslaw & kamala….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det är verkligen lite udda men Karisma typ springer in när det dags för klippning och att bli ompysslade medans Tintin lite motvilligt följer efter. När de är klara är Karisma alltid ”missnöjd” i några dagar och Tintin stolt som en tupp.. Karisma är inte som finast precis när hon är klippt utan det tar någon vecka men kan hon verkligen känna av det?

Efter middagen tog vi bilen och åkte in till stan för en doggie walk där, precis som igår. ✨


Vet inte vad det är med mig.. Häromdagen gjorde jag ju pizzasallad och idag fick jag för mig att prova på att göra coleslaw.. Den blev faktiskt riktigt bra och fick fem plus av T. 😊 Nu får det vara bra med sådant ett tag..När vi var på mötet på hotellet igår såg vi Brödernas (den svenska restaurangen). Den ligger precis intill hotellet – jag trodde att den skulle lite närmare den andra svenska restaurangen (det är väldigt nära men jag trodde att de mer eller mindre skulle ligga vägg i vägg). Hursomhelst så var det lite gäster men vi hann inte kolla eftersom vi skulle hämta doggisarna..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴏᴛᴇʟʟᴇᴛ….Ibland måste man ändå ställa sig frågan vad det är för fel på folk.. I receptionen på hotellet hade de två vakter som höll koll på att alla människor hade munskydd. Nu var det inte mycket människor, ett sällskap på fem-sex personer som satt vid ett bord nära entrén utgjorde ungefär hälften av människorna.. Ingen av dem hade munskydd på sig och de blev tillsagda två gånger.. Till slut sa dom att de inte hade några munskydd så en av vakterna fick gå och hämta det till dem och de satte då motvilligt på sig dem. Vad är det som är så svårt att förstå? Man kan tycka vad man vill men man tar seden dit man kommer av respekt för andra…


Fʏʀᴛɪᴏ ᴠs sᴇxᴛɪᴏ….I gårdagens Efter fem på TV4 körde de en omröstning gällande vem som var för munskydd i Sverige och vilka som var emot. Jag tippade på 25 procent för och 75 procent emot (såklart 😊) – Tippade 40 för och 60 emot..

Det där blev lite slarvigt uttryckt – hur många tycker att munskydd ska vara obligatoriskt vs. inte.

Jag var (som vanligt 😃) ute och cyklade och T var ”spot on” – resultatet var exakt 40 vs 60 procent.


72 ʜᴏᴜʀs….Nya regler för Grekland – om man ska komma in i Grekland måste man kunna visa upp ett negativt coronatest som är högst 72 timmar gammalt. Det gäller för ett par länder, däribland Sverige. Det är verkligen inte lätt att planera resor vare sig för resenärer eller arrangörer. Och det bara fortsätter….


Hᴏʟɪᴅᴀʏ….


Den spanska kungafamiljen har tagit sig lite semester dom också. De är tydligen i sitt residens på Mallorca och åker bl.a. runt i olika små städer/orter för att visa omtanke och höra sig för hur människor har det. Några frågor om sin pappas exil vill han definitivt inte prata med media om sägs det och det kan man väl knappast klandra honom för.


Vɪᴄᴇ ᴘʀᴇsɪᴅᴇɴᴛ….


Då har Joe Biden meddelat vem som blir hans vicepresident kandidat och det blir Kamala Harris ✨ Hon blir den första svarta kvinnan att kandidera till ett av de högsta ämbetena inom amerikansk politik.Självklart dröjde det inte länge förrän Trump publicerat en kort film på sitt Instagram och på Twitter där han kallar henne ”radikal vänster” ”. Långsamma Joe och falska Kamala är väl i princip hans kommentar..

Opinionen vände svagt uppåt för Trump vid senaste mätningen. Ingen stor ökning – men en ökning.. tbc helt enkelt…


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴏ̈ᴋɴɪɴɢ….Jag undrar hur mycket fler besökare landets loppisar har haft i sommar och hur många fler loppisar som ”öppnats” upp. Just loppisar måste väl ligga typ topp fem när det gäller sådant som ökat mest mot tidigare år..Hörde i förbifarten på nyheterna när de intervjuade någon från ett hotell i Karlskrona – den här sommaren har varit den bästa någonsin. På Costa del Sol har man nått upp i cirka 50 procents beläggning hur det ser ut i Marbella vet jag inte.. Men hotellet intill oss ser långt ifrån fullt ut..


Bʀᴀ ᴅᴀ̈ʀ ғʀᴀɴʀɪᴋᴇ….Nu har det blivit förbjudet att retuschera fotografier i reklamkampanjers/annonser utan att informera om att bilden är retuscherad. I Norge får den typen av bilder inte finnas på allmänna platser.

Syftet är att stävja kroppshets och utseendefixering hos framförallt yngre tjejer . Bra initiativ och jag hoppas att fler följer efter ✨ Även om alla förstår att bilder är retuscherade så tror jag ändå att det gör nytta..


Vᴀ̈ɴɴᴇʀ & Bᴇɴᴀʟᴍᴀᴅᴇɴᴀ….


Idag tar vi Silverpilen, (bilen alltså 😃) och åker till Benalmádena för att träffa Lotta & Staffan. Dom köpte en lägenhet ”på ritning” tidigare som skulle vara klar i september i år. Nu kommer de ner för att ”besiktiga” lägenheten. Ja, ni läste rätt 😃 Trots att vi är i Spanien och trots Corona så är lägenheten klar en månad tidigare än utlovat.
Dom landade vid midnatt igår och bor på ett hotell vid flygplatsen eftersom de flyger tillbaka till Stockholm tidigt i morgon bitti igen. Snabbvisit med andra ord men en lunch och eftermiddag ihop hinner vi med ✨


Zᴀʀᴀ….


Det går verkligen att hitta prisvärda kläder på Zara (och HM med för den delen). Inte ens 150 kronor för den här klänningen, okej kvaliteten kanske inte är den absolut bästa men ”good enough” för delar av garderoben. Frågan är väl kvaliteten utan hur de kan producera och sälja till så låga priser samtidigt som de gör enorma vinster..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴢᴀʀᴀ….Först får Zara Larsson tonvis med kritik för att hon gjort reklam för Huawei och avslutar samarbetet (som Huawei då säger redan är avslutat).. Eftersom hon i Nyhetsmorgon uttryckt sig negativt om Kina, iallafall enligt Kina. Kina kontrar med att ta bort all Zaras musik från Apple Music i Kina…

Precis så.,,,


Nʏᴛᴛ ʀᴇᴋᴏʀᴅ….


Anna Book har slagit nytt rekord.. En smörgås i en plastpåse, en rengjord kattlåda och hundra rader superlativ om hur mysigt det är med en vännina på besök om vilken bra vän hon själv är. Tänker inte utveckla det mer men en stilla undran är ändå att om man nu har en så härlig vännina på besök varför lägger man upp grejer i realtid på Instagram??


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴄᴋᴏʀ….Någonting som kan vara riktigt gott om man har bra ingredienser är mackor gjorda i en smörgåsgrill.. Jag är 99% säker på att den smörgåsgrill som vi fått av farmor kom med hit och finns med andra ord på lagret i Magna.. Bara drygt två veckor kvar nu till de gröna flyttlådorna därifrån kommer hit 😄Apropå mackor… När min kompis Titti och jag var på Teneriffa (typ på istiden) var vi superhungriga och lika trötta när vi kom fram till hotellet. Planet hade gått typ vid 07.00 på morgonen så vi hade gått upp mitt i natten. Hursomhelst så tänkte vi att vi skulle sova någon timma innan vi skulle gå ut på kvällen.. Men vi var ju tvungna att äta något litet först. Kollade menyn för room service och tyckte att en en enkel toast med skinka & ost verkade perfekt.. Men en var kanske lite lite tyckte vi..

Fråga mig inte hur det gick till men när vagnen rullades in på vårt rum så var det hur många sådana där halva toasts som helst, typ 12…. Ingen idé att tjafsa, dom var bergsäkra på att det här var exakt det vi beställt.. Helt omöjligt att äta upp och torra var de oxå 😄

Vi kanske hörs senare med en rapport från Benalmádena eller så blir det imorgon.. Det här inlägget skrev jag igår kväll så om himlen ramlat ner och jag inte nämner det så beror det på att jag på väg till Benalmádena 🍓

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.