Petfluencers & idioter….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det ryktas ju om en ny Lock Down i Spanien med start den 18:e september. Den här kommentaren ang hörde jag i dag gällandet det;

”Pedro Sanchez doesn’t know what to do in the next half hour so how could he plan a Lock Down in September now?”

Precis.. dessa rykten.. men vi får hoppas att han har lite bättre koll än den närmaste halvtimman..

Jag gick med på den där ”pannkaks-beställningen” i utbyte mot hallon så det blev riktigt gott ✨

Efter maten åkte vi in till stan och tog en promenad där med hundarna – inte så varmt så det var skönt. Doggisarna som vanligt ”superhappy” 🍓

Osᴀ̈ᴋᴇʀᴛ….Jag hörde på de svenska nyheterna igår att antalet smittade i Spanien sedan i början av juli har ökat från 10 per 100 000 invånare till 79 per 100 000 invånare. Åtta gånger fler alltså och det bara sedan i början på juli. Det framgick dock inte hur stor del som är sk


Ett system har utvecklats med den lokala polisen i Marbella för att kunna öka kontroll och uppföljning av dem som konstaterats smittade. De allra flesta som är smittade i Marbella har just asymtomatisk smitta men det är viktigt att det inte blir någon ”avslappning” och att människor håller sig hemma när de har symptom.

Aɴᴛᴏɴɪᴏ ʙᴀɴᴅᴇʀᴀs 60 ᴀ̊ʀ & sᴍɪᴛᴛᴀᴅ….


Från Antonio Banderas Instagram

Antonio Banderas fyllde igår 60 år och meddelade då på sitt Instagram-konto att han har covid-19. Han mår bra men är tröttare än vanligt och kommer hålla sig hemma i sin villa här i Marbella..


Sᴛᴀ̈ɴɢᴛ….Hotel Don Carlos som ligger i Elviria (östra Marbella) är ett lyxhotell med fem stjärnor. Har aldrig varit där men det faller in under kategorin fula hotell exteriört sett. Det skiljer sig markant från i princip all annan bebyggelse eftersom det är förhållandevis högt.

Hursomhelst så har de inte öppnat i år överhuvudtaget eftersom de inte alls kan komma överens med facket. Bakgrunden är att de beslutat att bara ha öppet åtta månader om året och ”tjafset” med facket är vad som ska gälla för de 94 personerna som är fast anställda. Förhandlingarna har tydligen gått helt i stå så det andalusiska arbetsrådet, Carmen Sánchez, har erbjudit sig att gå in och medla.


ᴀᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….


Jag kan inte ens återge hela historien för jag blir bara förbannad… men tar det väldigt kort.

  • Några Jönköpingskillar var för tre veckor sedan i Grebbestad för att festa
  • Kort därefter blev alla sjuka – förlorade lukt och smak
  • Men att avboka resan till Kreta var inte aktuellt (för den var ju så efterlängtad….)
  • I torsdags (!) testade de sig och fick ett positivt resultat men då hade de hunnit anlända till Grekland
  • På flygplatsen togs de dessutom slumpmässigt utvalda för test och efter två dagar kontaktades de av de grekiska myndigheterna som sa att deras semester måste avbrytas
  • De har nu förflyttats till ett hotell där de ska hållas isolerade i två veckor;

”Stället är skit. Det är hårigt och dammigt.”

Nej, hotellrummet ser inte jättekul ut och har säkert sämre standard än det de bokat. Tänker inte visa det men de har fotograferat några hårstrån för att bevisa att det är hårigt. Om dom nu inte får vara i Grekland så kan de bara inte förstå varför de inte får flyga hem 😬


Usel mat oxå.. Exakt hur korkade får man vara??

Där sitter dom och tycker fruktansvärt synd om sig själva – att de dessutom ställer upp i en intervju (på distans) visar exakt vilka idioter de är.


I Köpenhamn pågår just Copenhagen Fashion Week. Om jag förstått det rätt så fick det svenska märket Whyred äran att öppna visningarna. Dom har en del fina kläder med tampas med lönsamhetsproblem (gjorde iallafall tidigare).

Jag förstår att det i mångt och mycket visas kläder som det inte alls är tänkt att vi ska gå omkring i, inte ens någon, utan är bara till för att visa trender. Men de här kläderna på bilderna ovan? Den där kjolen ser ju ut som ett sådant där litet tält för två personer.. Man har hursomhelst tagit gamla herrkläder, återvunnit och gjort damkläder så det finns ett återvinningstema i det. Vi får hoppas att de har något mer ”bärbart” i kollektionen annars har de ju återvunnit i onödan och det var ju inte särskilt klimatsmart. OBS! Detta är inte från Whyreds kollektion.I Instagram-flödet kommer det upp; ”Vi vet hur du ska beräkna antal kräftor per person på kräftskivan” Det är tidningen Allas som påstår sig ha svaret och man ska följa länken i profilen. Sagt och gjort. Svaret? Ett halvt till ett kilo per person. Wow vilken fantastisk vägledning 😃


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋʟɪᴍᴀᴛsᴍᴀʀᴛ….


Från Margaux Dietz Instagram

Minns ni den där baddräkten som jag utsåg till säsongens absolut snyggaste? Det gör ni såklart inte men oavsett så vet jag nu lite mer om den.. Det är ett svenskt varumärke med ett inte alltför stort sortiment, de har iofs både för tjejer och killar men typ bara 20-25 produkter totalt sett.Men det var inte det som var poängen utan det är att alla produkter är tillverkade av 100% återvunna PET-flaskor..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴇᴛ….


Att jag inte tänkt på det….


Det är väl fullständigt självklart att det även finns petfluencers – det finns närmare 425 000 inlägg med hashtagg petfluencer alternativt petfluencers på Instagram. Undrar vad det tjänar.. Det finns säkert en och annan välbetald hund eller så.. Kanske något att satsa på 😃 Men det är nog bara ”Big business” i USA..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴜsᴀ….Det är nog också bara i USA som den här typen av objekt dyker upp på marknaden. En lägenhet på Manhattan – 8 000 kvadratmeter och en prislapp på 878 500 miljoner kronor (!) Plötsligt blev alla exklusiva objekt här ”billiga”….Donald Trump höll en presskonferens sent igår svensk tid – brukar inte se dem om jag inte råkar se att det ska vara någon just då vilket jag gjorde igår. Bortsett ifrån att det blev lite drama när Trump plötsligt ”slets” ut av Secret service eftersom det var någon skottlossning i närheten av Vita Huset (han kom tillbaka efter en stund) så var det inget nytt under solen – möjligen det där med hundarna och katterna i Virginia då 🐶

Att Trump inte vill ha något val om tre månader är inte någon nyhet. Att han kraftigt ifrågasatt och t.o.m. lämnat felaktig information om säkerheten när det kommer till poströstning är heller ingen nyhet. Det som möjligen var nytt var att hänvisade till att 500 000 ”valregistreringsblanketter”* skickats ut till avlidna personer, hundar och katter i Virginia så hans budskap var att alla seriöst skulle sätta sig in i och förstå riskerna med ett val i november.


* Jag är inte helt säker på vad det var som skickats ut men klart är att Trump menade att eftersom 500 000 av dessa hamnat hos avlidna, hundar och katter så är poströstning definitivt inte ett säkert sätt att genomföra valet på.Inte oväntat pratade han om allt han gjort och vilken ”tremendous” succé det varit och vilka ljusa tider de går till mötes i USA. Han var t.o.m. översvallande när det gällde beröm för insatser gjorda av andra än han själv och ”ödmjuk” inför att även om USA klarat sig mycket bättre (antal dödsfall per capita) så var ändå ett liv för mycket som förlorats pga corona.


Kina fick däremot sig ett par slänger och om Biden vinner så kommer Kina och Nordkorea snart äga USA….. Inte nog med det.. det kommer inte att finnas något värde på aktiemarknaden, allt kommer helt enkelt krascha sådant han alltid varit väldigt duktig på att förutse..


Det är ”synd” att Joe Biden har lite väl många år på nacken. Det är nog det som i högst utsträckning talar emot honom – han ska tydligen vara känd för att förväxla lite och dessutom lite felsägningar. Om han skulle vinna (fingers crossed) så kommer han att bli USA:s äldsta president genom tiderna.

Det här med att han är känd för sin empati hänger nog ihop med de tragedier han själv upplevt. Han förlorade sin fru och dotter i en trafikolycka 1972 och blev då ensamstående med två söner. Som om den första olyckan inte vore nog så förlorade han även sin son i en hjärntumör (tror att det var 2015 men det kan ha varit 2005).

Det är snart dags för mig att börja sätta mig in i sakfrågorna (på en övergripande nivå) för det här valet kommer jag att följa långt mycket mer än jag någonsin gjort.


Mɪᴛᴛ ɪ ᴀʟʟᴛ….


Mitt i allt det amerikanska blev jag plötsligt sååå sugen på en Big Mac så det var nästan (observera väldigt nästan) så att jag bytte om och tog en långpromenad till Mc Donalds… eller kom jag på idag så hade jag ju kunnat beställa en Mc Delivery. Men så akut kommer det nog aldrig att bli 🍔


Tᴏᴅᴀʏ….


Som ni kan se… lite moln 💙

Först av allt åkte vi och lämnade hundarna för deras ”egentid” och för att bli ompysslade.. Sedan åkte vi direkt vidare för ett möte på Hotel Andalucía Plaza som 3 ska bo på när de kommer hit. De skulle ju ha kommit i september men flyttade sedan till oktober och vill nu flytta igen till i maj… En del diskussioner med hotellet med andra ord. Det är ju svåra tider för alla att planera nu och alla ”ser till sina intressen” men det löser sig nog på ett bra sätt utan straffavgifter.. (Inte för oss utan för 3).


Ointressant ”à la Anna Book” bild och ser väl inte annorlunda ut mot andra morötter men älskar grönsakerna i Spanien 🥗🍓

När vi kom för att hämta hundarna var de inte riktigt klara så vi passade på att handla grönsaker i en ”hål i väggen” butik. Morötter, en påse citroner, bakpotatisar mm köpte vi.. Evigheter sedan vi åt bakpotatis- inte så ofta man ser det ✨

Cᴏᴍᴇʙᴀᴄᴋ….Tidigare, typ i samband med skolavslutningarna skrev jag ju lite om smörgåstårtan som ”fenomen” Har ju aldrig kastat mig över smörgåstårtor eftersom de ofta varit väldigt ”majonäsiga” och ganska smaklösa. Men det var då nu gör smörgåstårtan comeback – iallafall baserat på Sofia Wistams Instagram inlägg i dag och på de många inlägg det varit tidigare.Nuförtiden är det inte ”bara” räkor, ägg & massa majonäs eller leverpastej, ost och skinka utan nu är variationenerna oändliga.. Inte bara när det kommer till ingredienser utan även utseende – det är rena rama konstverken ✨


Lite inspiration 😃


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴ….Det finns människor som man tycker är lite extra ”intressanta” – varför kan man inte alltid säga. En sådan person är för mig Amanda Schulman. Hon har ett starkt och snyggt yttre men, jag skulle definitivt inte kalla det svagt men heller inte mjukt utan snarare sårbart inre. Det är allt ifrån terapi till vikten av att fixa naglarna. Många skulle säkert kalla det neurotiskt….

Hon är inte slav under Instagram eller sociala medier så något yttre bekräftelsebehov verkar hon inte ha. Hon oroar sig så att det gör ont om hon ska lämna barnen för att åka på en “get away” med mannen Alex – innan de åker.. Hon har uselt självförtroende eller är det bra och självkänslan låg – troligen – eller inget av det.. Men oavsett så är hon komplex och komplexa personer är helt enkelt oftast intressantare än andra..Det kommer inte tio Instagram-inlägg om dagen, inte heller i veckan utan snarare i månaden. Det gör det också lite mer intressant. Nu är semestern slut och det var dags att börja jobba. Men precis som förra året så blev det inte så utan ett flyg till något lyxigt hotell i Italien. Det blev tydligen för svårt att fullfölja tanken på att gå tillbaka till jobbet 😄

Kanske allt är chimär – en medveten strategi.. Det ligger det en del i, men det spelar inte så stor roll eftersom det ändå är kul att följa och det inte påverkar mitt liv 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.