ViTa ben & det där viLdsvinet….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår blev det en riktigt sen sista dog walk – det var runt midnatt. Då var det 27 grader (!). Jag vet att jag tjatar om vädret men det är varmt och det hela tiden..

Det är drygt 600 gator, torg eller liknande som är döpta efter den tidigare kungen Juan Carlos som ju nu gått i exil. ”När hans egen son avstår från pappans arv och drar tillbaka den månatliga ersättningen är det inte konstigt att dra tillbaka namnet på en gata där personen inte är ett exempel för kommun” – ungefär så säger man. Hur de kommer att göra i Estepona där de har en gata uppkallad efter honom är oklart..

Vɪ ʙᴏ̈ʀᴊᴀʀ ᴅᴀ̈ʀ ᴊᴀɢ sᴋᴜʟʟᴇ sʟᴜᴛᴀᴛ….

Som sagt.. Hjärnsläpp igår och det berodde på att jag bytte från iPad till IPhone när jag skrev och sparade helt enkelt fel inlägg.. Så kan det gå – ingen naturkatastrof direkt…

Men eftersom jag ändå kommer ihåg så kör jag om det. Det är ju vare sig en naturkatastrof eller nyhetsrapportering….Inte för att Familjen Wahlgren ens är det allra allra minsta i närheten av Mackenzie Bezos som jag skrev om igår så har miljonerna minst sagt rullat in de senaste åren. Men de är engagerade i en del välgörenhet de också, som Ellas Hjältar och de skänker pengar till lite olika välgörenhetsorganisationer så det är inte bara Chanel-väskor som gäller..

Såg att Wahlgrens Värld säsong 8 börjar nästa vecka. Såg oxå att de hade filmteamet med sig på den resa de gjorde till Los Angeles. Det är mycket som de inte behöver betala för.. Om man nu inte ser total insyn i privatlivet som betalning förstås. Jag erkänner här och nu; Jag kommer nog att se på programmet 😊 Inte så att jag kommer sätta en stor lapp på tv:n så att jag inte missar det men när jag kommer ihåg…Det är inte bara Wahlgrens Värld som börjar utan även Efter fem och den 17/8 har IDOL premiär. Får man inte lite höstfeeling då? Kanske inte just den här helgen för jag har sett att det varit magiskt väder i Sverige men när högtrycket passerat.. och det gör de ju tyvärr..När högtrycket försvunnit, skolan hunnit vara igång en tid och rutinerna är på plats så får vi hoppas att det blir en sådan där solig, krispig & ”kantarellig” som bara en september i Sverige kan vara ✨

Kanske inte riktigt lika lätt att få rutinerna på plats – det blir en form av corona-rutiner eftersom jobb hemifrån och andra ”restriktioner/rekommendationer” inte upphört….Jag får skylla på värmen men plötsligt fick jag en längtan efter julen (?). Jag brukar inte längta efter julen och definitivt inte i augusti.. Men det hänger kanske ihop med samma värmeslag som gjorde att jag sparade fel inlägg. Nu höll ju den där längtan i sig någon längre stund men en liten längtan efter september har jag nog. Helt nytt för i år..

Apropå julen så betraktas ju den som högsäsong här. Vi har ju tre; Low season, Middle season och High season. Att julen är högsäsong har ingenting med vädret att göra utan att det kommer hit mycket folk. Dels de sommar har bostäder här och en hel del turister. Det är riktigt bra beläggning på många av hotellen och många kommer hit för att fira både jul & nyår.

Vädret i december varierar från år till år och det kan till och med variera från vecka till vecka. Det är inte helt ovanligt att man sola vid poolen men man kan också ha otur och behöva jacka.Jag har ju alltid tyckt väldigt mycket om att dekorera och duka fint etc men här har ”pyntandet” varit lite begränsat. Påsken blev ju noll och ingenting eftersom vi på grund av karantänen inte ens fick tag på en gul blomma.

Nu hänt vi ju allt ifrån Magna och kanske har vi lite julgrejer där men jag tror inte att det stod överst på ”packlistan” när vi flyttade hit. Oavsett så ska jag göra det riktigt juligt och fint i år.. men tankar kring det kan jag som sagt vänta med ett tag 😃


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛʀᴀᴅɪᴛɪᴏɴᴇʀ….Igår, när jag sjabblade till inlägget, så var det Kräfpremiärens dag eller helt enkelt Kräftpremiär.Det var minst sagt många inlägg om just kräftor i går men det har det varit ett tag nu så det där med att hålla i traditionen och premiären är passerat.


Världens bästa ställe för kräftskiva enligt Elsa Billgren – en lada på Gotland.,

Världens bästa ställe enligt någon annan – en liten sjöbod direkt vid vattnet..

Världens bästa ställe enligt någon helt annan- ett loft någonstans.

För mig är helheten med var och hur man dukat viktigare än kräftorna i sig. Det ska vara en en mörk augustikväll, de vita stearinljusen ska tändas och när det blir lite kyligare tar man på sig den där tjocka koftan.

Vi kan väl inte vara vare sig i en lada, sjöbod eller på ett loft men vi kan vara på en mer än tillräckligt mysig plats. Mörkret får vi. Stearinljusen kan vi tända (iallafall en stund, de alstrar mer värme än man tror även om man är utomhus). Men den där tjocka koftan får jag nog lägga i stolen bredvid 😃

Väntar hursomhelst några veckor till – möjligen sista veckan i augusti om det inte är fullt lika varmt då.


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

Dels är det dagen för världens ursprungsbefolkning men det måste ju finnas någon lite mindre viktig dag samtidigt tydligen….


Idag faller lotten på ännu ett bakverk och det är Rulltårtans dag.. Som allt annat så utvecklas även den men jag måste säga att den där rulltårts-tårtan ser väldigt torr ut.. Krävs nog massor av grädde eller så till den.. Den andra med choklad och smörkräm var min absoluta favorit när Mamma gjorde rulltårta ❤️Mina egna erfarenheter av rulltårta är väl sådär.. En sommardag när solen sken och vattnet var så där blått och härligt skulle vi dricka kaffe med Styrbjörn (den gamla och gamla grannen på Värmdö) på hans brygga. Jag tänkte slå till och fixa något till kaffet – rulltårta kan väl ingen misslyckas med tänkte jag. Jag lovar det finns dom som kan det (läs jag). Kaffekorgen packad, rulltårtan på ett fat – ja, den var lite sprucken men men..

Om det hade stannat vid det så hade det väl varit okej men jag måste ha läst fullständigt fel när jag läste receptet.. Den var så söt så att den var i princip omöjlig att äta. Styrbjörn sa först ingenting men en blind (förlåt alla blinda för att jag använder er som jämförelse ibland) hade kunnat se att han inte var imponerad av mina färdigheter när det kom till just rulltårtor.

”Once in a lifetime” säger man ju (förvisso i positiv bemärkelse då) men det här var oxå Once in a lifetime och då menar jag inte att alla rulltårtor därefter blev bra utan att jag aldrig gjort någon efter det..


Kᴊᴏʟᴀʀ, ʙᴇɴ & ᴠɪʟᴅsᴠɪɴ….En sådan här skulle jag gärna ha som ”mysdress” – jag får aldrig nog av långa ”svepande” kjolar och klänningar. Det här vågar jag knappt erkänna men om jag gör det och skriver det så kanske det kan fungera som terapi 😃 Jag vill inte gå i kjol nu. Anledning? Mina ben är inte det minsta solbrända. Vad tror jag ska hända? Att det ska börja snackas om ”henne” med de vita ben på stan eller att någon ska tuppa av? Ni hör ju.. Någon som känner en terapeut??

Nej, jag går inte omkring i thermobyxor eller jeans – poängen är att jag inte trivs med kjol just nu. Nu skrev jag det och inser ännu mer hur larvigt det är..Medan jag går omkring och tänker på benen (nej, det gör jag inte) så drar sig vissa inte för att visa både vita ben och en hel del mer än så.. Men om man är på en strand i Berlin och någon typ av vildsvin med familj stjäl datorn så finns det inga alternativ.. Datorn ska tillbaka – till varje pris 😃


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴠɪᴛᴀ ʙᴇɴ….


Det finns >1 400 inlägg med hashtaggen #vitaben så det är tydligen lite något många har ”komplex” över 😃

Jag brukar inte ha vita ben på sommaren men det här är ju inte en vanlig sommar. Det är inte bara det här med benen som är helt annorlunda utan i princip nästan allt. Vi har aldrig varit hemma så mycket som i år. Det är vi kanske inte ensamma om men det var inte den här sommaren jag såg framför mig. Vare sig i början av året eller inte ens i slutet av karantänen.

När man började släppa in turister så fanns ju tanken att smittspridningen skulle öka. Andalusien i allmänhet och Costa del Sol i synnerhet hade ju klarat sig så bra tidigare när smittspridningen var så stor inom Spanien så jag slog bort tanken.

Men sedan kom den tillbaka. Man påverkas av att hela tiden se människor med munskydd på gatorna och man påverkas ännu mer nu när smittspridningen plötsligt tagit fart och är högre än den var när det var som värst i april. Även om man inte tror att man ska smittas när man sticker näsan utanför dörren så tänker man på vad man gör och inte gör. I 90% av fallen (inte på strandpromenaden bland alla turister) vänder människor bort ansiktet när man möts. T hade inte hunnit få upp ansiktsmasken när han stod vid hissen och några som skulle besöka en granne klev ur och blev ”upprörda” över att han inte bar mask.Man kan och ska inte gå omkring och oroa sig men det är ju helt omöjligt att inte påverkas. Jag har absolut inte panik eller ligger sömnlös på något sätt men man påverkas och det kanske framförallt av just det jag beskrev. Inte av att smittas utan av att allt blir dystert.


Iɴᴛᴇ ʙᴀʀᴀ ᴇɴ ʜɪss….När man lämnat huset och hissen i Marbella är det dags för ”Date night” för Charlotte Perrelli och maken. Jag ska förtydliga att det självklart finns de som behöver ha hiss i sin villa och att det på lång sikt kan vara svårt att ha trappor i huset för alla, inklusive mig själv 😊

Nu finns det ingen koppling mellan hissen i huset men om man inte har en funktionsnedsättning så är det ju lyxigt att ha en hiss, det är inte alla som har råd med det och Charlotte Perrelli och makens ”Date night” igår.

Dejten gick av stapeln på Restaurang Frantz’en och det är väl lite som restaurangernas hiss i villan skulle man kunna säga. Av hennes Instagram inlägg kan man nog konstatera att de åt avsmakningsmenyn. Jag tvivlar inte en sekund på att det var en matupplevelse utöver det mesta.. Restaurangen har tre ⭐️ ⭐️ ⭐️ i Guide Michelin- rätt säker på att de är ensamma om det i Sverige.

Den här avsmakningsmenyn kostar 3 500 kronor per person och till det tillkommer dryck. De har dryckespaket eller så beställer man det man vill ha men jag har svårt att tro att någon går dit och beställer avsmakningsmenyn och ett glas isvatten. Givetvis kan man ta det alkoholfria dryckespaketet eller lite mindre dryck än vad paketen innehåller. Dryckespaketen med alkohol brukar ju inte variera alltför mycket ifrån själva maten.

Från Restaurang Frantzen Instagram
Menyns råvaror

Det är rimligt att anta att det för två personer kostar minst 10 000 kronor med avsmakningsmenyn inklusive dryck. Jag lägger ingen värdering i det eftersom jag inte ätit den, inte vet vilka råvaror som använts eller hur mycket tid det tar att få fram menyn. Den är inget man slänger ihop på en kvart direkt.

Jag lägger heller ingen värdering i att människor som har råd väljer att äta där så missförstå mig rätt. Det är med all sannolikhet en upplevelse de både njöt av där och då & har kvar i minnet långt efter. För det är nog inte dit man går varje ”date night”


Vᴀᴅ ʟᴀ̈ᴛᴛ ᴍᴀɴ ɢʟᴏ̈ᴍᴍᴇʀ….


Vad lätt det är att glömma, inte bara var man la nycklarna eller stora saker som händer och som vi läser och hör om både en och två dagar. Det är inte lätt att glömma förstås, inte för de inblandade men för oss som inte är det. Det här är inte på något sätt två av de mest ”minnesvärda” händelserna som fallit i glömska men de dök upp i Acast appen igår som typ två kortare dokumentärer – då kom jag ihåg dem men hade totalt glömt att det hänt.

Det ena var den där otroligt populäre Paralympics idrotten från Sydafrika. Han kallades för Blade runner – världens snabbaste man utan ben. Han sköt ihjäl sin flickvän med tre skott – hans försvar var att han trodde att det var en inbrottstjuv som låst in sig på toaletten. Det var lite för mycket som inte stämde i hans berättelse så han dömdes.

Nu var det här brottet inte lika spektakulärt som mordet på OJ Simpsons ex-fru. Där följde nyhetskanalerna jakten på OJ Simpson med helikoptrar, det har gjorts otaliga dokumentärer och en Netflix serie. Nu var han ju definitivt mer känd och blev märkligt nog frikänd vilket såklart bidrar till att det nog inte finns någon som inte kommer ihåg den här händelsen.


Polismannen som rånade en bank på 700 000 och som sedan var med och letade efter sig själv. I Söderhamn bor polismannen som känner att han inte riktigt får ekonomin att gå ihop nu när julen närmar sig.. Han tackar nej till att följa med kollegorna på den vanliga och dagliga lunchen och tar sedan bilen för en ovanlig lunch – ett bankrån…

Inte varje dag det sker ett rån, inte varje dag det händer så mycket överhuvudtaget så alla resurser sätts in och polismannen är såklart med och jagar sig själv.. Eftersom jag nu kan skriva om det här så avskrevs inte brottet utan han åkte helt enkelt fast. Poliser med en bisyssla är nog inte helt ovanligt men som bankrånare är det nog mer än väldigt ovanligt 😄

Som sagt, inte två historier som kommer att gå till historien för oss ”vanliga människor” men definitivt för de inblandade. I Sydafrika respektive Söderhamn kommer man nog aldrig att glömma och de anhöriga kommer definitivt aldrig att göra det.

Vi tänker 50 000 tankar per dag (!) och då kan man bara tänka sig hur många intryck vi får så det är verkligen inte konstigt att hjärnan sorterar och sorterar bort.. Kanske skulle ta och lära mig lite mer om det 😄


Sᴠᴀ̊ʀᴛ ᴀᴛᴛ….


Jag har ju ”velat” en del om det här med hårfärgen. Jag vill gå tillbaka mot det blonda men inte fullt ut men frågan var ju när jag skulle våga mig på att färga det (med tanke på hårets kvalitet). I slutet av augusti var ju tanken tidigare men jag tror att jag väntar till i slutet av september. Eller så låter jag naturen ha sin gång och färgar det inte alls men efter att ha varit blind ett helt liv så känns det liiite konstigt att det var brunt hår som växte ut..


Jag ”velar” också när det gäller om vi ska skaffa en eller två små Karisma valpar.. Nej, det gör jag inte men jag blir extremt lockad av tanken när jag ser de här två helt underbara valparna ✨Har skrivit det förut men jag tycker att det är så kul att vår gamla verksamhet vid bilfärjan mot Rindö har fått nya ägare som satsar ordentligt och dessutom verkar göra det väldigt bra. Följer dem på Instagram och ser att de får mycket beröm, bland annat för deras räkmackor/sallader iväg nu skulle jag gärna ta en sväng förbi själv big testa kantarelltoasten 😄

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.