Drömtydning & ett par sandaler….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Äntligen! Igår kväll tyckte jag att ögat kändes så pass bra så att det var dags att riskfritt prova att sätta in en lins. Det gick hur bra som helst så nu ser jag och sjösjukan är som bortblåst. Så himla skönt ✨

Det var inte fullt lika varmt igår – typ fem grader lägre temperatur och det var verkligen skönt. De fem graderna gjorde verkligen skillnad och dessutom fläktade det rätt så rejält, iallafall under delar av dagen. De kommande 10 dagarna ska det vara 29-30 grader såsen lite lägre temperaturen ser alltså ut att hålla i sig.

Vi har ju, precis som i var och varannan stad, en tjurfäktningsarena som ligger i Nueva Andalucia. Det är som tur är aldrig några tjurfäktningar- avskyr verkligen dem. Förra året påbörjade man upprustning och tanken är att använda för alla möjliga event. Man hade något enstaka förra sommaren men nu ska uppfräschningen slutföras och man ska planera in evenemang.

Det här blir jättebra tror jag, tjurfäktningsarenor är bra för konserter och allt möjligt. Vi var ju på konsert i Esteponas tjurfäktningsarena förra sommaren – gammal, skruttig & charmig 🍓Då använde de både sittplatserna runt arenan och ståplatser i mitten.


Nej, just nu har de inte öppet varje dag.. Olivia Valere en av Marbellas absolut mest populära nattklubbar alltså. Jag var nästan på väg att skriva diskotek, så gammal har man blivit 😃 Hursomhelst så har de fått ”order” om att hålla stängt i nästan en vecka eftersom sex stycken i personalen testat positiv för corona. Hoppas att de inte hann smitta några gäster..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴛᴀʏ sᴀғᴇ….

Det finns ju en miljon, det känns iallafall så, företag som säljer munskydd i tyg.. Det spenderas massor av pengar på reklam på Instagram.. Men konkurrensen är minst sagt stenhård och dessutom var det ju inte heller särskilt gynnsamt när det började kommuniceras vilka typer av munskydd som faktiskt gjorde någon nytta.. Det finns ju fortfarande de som är ”fåfänga” och kör med munskydd i tyg men jag tycker att jag ser det mindre och mindre.

Nu börjar det komma en ny typ av försäljning av de här munskydden och det är att sisådär 20 procent av försäljningspriset går till välgörenhet kopplad till corona. Det är ju säkert en viss konkurrensfördel men de skyddar ju inte bättre för det, kanske tänker de att det är ett sätt att få människor att köpa dem och genom det donera? Då har de ju dessutom ett lite snyggare munskydd när det är dags för kalas ✨


Öʟғᴇsᴛɪᴠᴀʟ….
Ölfestival i Elviria i helgen.. Det är trots allt en del som händer men långt ifrån en vanlig sommar. Till skillnad från i Sverige får det vara många fler på ett evenemang så länge social distansering. Om jag inte kommer ihåg fel får det vara upp till 800 personer på ett utomhusevenemang.

Apropå maxantal så var det väl längre sedan en ”debattartikel” blivit så uppmärksammad och delad som Jonas Gardell’s i Expressen. Han belyser ju den inkonsekvens som gäller när det gäller evenemang mm på ett slagfärdigt sätt. Jag kan förstå kritiken mot Amanda Lindh för hon verkar inte riktigt förstå branschen och dess förutsättningar.


ᴏᴍ ᴍᴀɴ ғᴀ̊ʀ….


Om man får lov att säga att den mat man lagat själv blev väldigt god så gör jag det.. Gjorde ju Penne Arrabiata igår som vi åt tillsammans med en rätt så tunn köttbit. Jag har förvisso gjort Penne Arrabiata förr men nu gjorde jag enligt ett recept på Youtube. En viss sorts paprikavariant för att ge lite syra, sardeller för att ge lite sälta och en del annat och resultatet blev faktiskt som om vi gått på italiensk restaurang ✨


Pᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ?


Nu vet jag inte hur ägandet ser ut längre när det gäller Louis Vuitton men tidigare var ägaren Frankrikes rikaste man. Det är ju inte direkt konstigt med tanke på att ett begagnat mobilfodral kostade 6 950 kronor när det såldes på nätet.

Allt började med koffertar 1854, de var platta så att de kunde staplas på varandra – allt började alltså med funktion ✨ Deras produkter som idag består av väldigt mycket mer än koffertar säljs bara i de egna butikerna och idag finns ca 150 stycken (de säljs såklart också på nätet när en privatperson säljer).

Den klassiska väskan har ju samma mönster som mobilfodralet men de kommer även med lite nya varianter då och då.. Det här är t ex sommaren 2020’s design. Känner man ett behov av en sådan här väska får man betala 22 000 kronor. Det måste ju ändå nästan betraktas som prisvärt i förhållande till mobilfodralet 😃 Men faktum är att sådana här märkesväskor ökar i värde med tiden..

Jag är ju på jakt efter ett par sandaler.. Nu vill jag ju inte ha öppen tå och gärna iallafall en liten klack så de här är ju inte riktigt aktuella.. Det hade de förvisso inte varit ändå.. 6 400 kronor kostar dom 😃 Det är väl ändå helt galet att lägga de pengarna på ett par sandaler – en sak är dessutom säker, de ökar inte i värde med tiden….

Jag skulle kunna fortsätta ett bra tag till, både med att berätta om företagets historia (nu ingår bl.a. även Hennessy och Moet:et Chandon) och visa ett gäng produkter med olika variation av galet höga priser.. Men det gör jag inte ✨ Eller jo.. Jag måste ju tipsa om ”smyckeskrin” eller rättare sagt ”smyckeskåp”..

Två miljoner kronor senare har du en riktigt praktisk förvaring av dina juveler 😃


Pᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ ɪɢᴇɴ….


Nu räcker det tydligen inte med att stövla ut bland åkrarna i sommarklänningen utan nu ska det vara ”kostym” och rekvisita.. Hoppas nu bara inte att fler orkar släpa med sig en stol (hoppas iofs att de inte går ut där överhuvudtaget) och att inte de som redan fotograferats i den traditionella sommarklänningen känner att de också måste ta det hela ett steg till.. Finns bara ett ord. Suck.


Vɪ ғᴏʀᴛsᴀ̈ᴛᴛᴇʀ ᴠᴀ̈ʟ ᴍᴇᴅ ᴅʀᴏ̈ᴍᴍᴀʀ….


Som jag skrev igår så har drömtydning varit ute i 40-50 år men börjar komma tillbaka nu. Det kan väl ligga något i vissa drömmar vi drömmer men jag kommer inte att börja lägga tid på att analysera drömmar heller..

I våra drömmar ser vi bara människor vi känner igen. Vi kanske inte nödvändigtvis vet att vi känner igen dem – de kan ha ha passerat i periferien utan att vi egentligen tagit någon notis om dem..


Det som det verkar finnas i särklass mest tydningar om är pengars betydelse i drömmar. Att ifrån att vinna på Lotto till att räkna mynt. Kan inte beskriva alla för det hade tagit en halv förmögenhet.. men tar några;

Att hitta pengar
Innebär att man kommer att ha mycket tur och att det man gör blir ”succé”. Drömmen kan också vara ett tecken på att livet kommer att bli bättre nästa period.

Att vinna pengar. Innebär att du kommer att upptäcka egenskaper hos dig själv som du inte kände till tidigare. De kommer förmodligen vara negativ egenskaper och du kommer inte att vara stolt över allt du gör den kommande perioden om du inte ser upp..

Att förlora pengar. Är precis det omvända mot att hitta pengar.. Otur och troligen en sämre period framöver..

Drömma om att betala någon Innebär att man kommer att möta problem. Saker & ting kommer inte att gå enligt plan.

Drömma om mycket pengar Innebär att man kommer att ha ett mycket bekvämt liv i framtiden. Kanske får man pengar genom äktenskap eller ett stort företag som blir väldigt lönsamt.

Det var några av drömmarna om pengar och det var väl ingenting som stack ut och var förvånande förutom betydelsen med att vinna pengar.

Vem har någongång inte drömt om att tappa tänderna? Den drömmen förklaras med att det är något som vi alla oroar oss för. Det kan också betyda en känsla av osäkerhet och att man tappar kontrollen.

Att drömma om att bli jagad är väldigt vanligt och kan betyda att det är en del av dig själv som jagar dig för att få uppmärksamhet men generellt är det en stressdröm som hänger ihop med det du gjort eller inte gjort..

Om man drömmer om att falla så är det inte så svårt att tolka – man känner helt enkelt att man är på väg att tappa fotfästet och inte känna fast mark under fötterna.

Om du flyger i drömmen (för egen maskin alltså) beror det på i vilken sinnesstämning du flyger och kan antingen betyda en känsla av frihet eller att man vill fly. Det där med känslan av frihet kan ofta vara kopplat till att man slutat på ett jobb man inte trivdes med eller liknande ✨

.

Nu är jag lyckligt lottad för T snarkar inte, iallafall inte normalt men om han t ex är förkyld så kan det väl hända. Det är då man inser hur otroligt jobbigt det måste vara att sova tillsammans med någon som snarkar jämt. Sedan är det väl precis så att för att det ska vara sådär lite extra jobbigt så somnar de väl behagligt först också 😃

Hursomhelst så är det högst oklart om man drömmer när man snarkar. Verkar väl troligt – ofta män som snarkar och män har svårt att göra två saker samtidigt 😄😄

Det finns forskare som menar att drömmar om fall och andra stressrelaterade drömmar är kopplade till blodtrycksfall eller lågt blodsocker.

Studier visar att mellan 18-38 procent har drömt en dröm som de sedan upplevt. Och ungefär 70 procent har upplevt déjà vu. Det där med déjà vu tycker jag att jag upplevde då och då för ett gäng år sedan men nu gör jag det nog aldrig..

Mᴀʀᴅʀᴏ̈ᴍᴍᴀʀ….

Vi drömmer faktiskt mer negativa drömmar än positiva men det innebär ju inte att det är mardrömmar. Det finns massor av olika mardrömmar men är det inte så att de ofta är kopplade till att något hemskt händer familjen, ett syskon eller någon annan man verkligen bryr sig om. Det finns väl en underliggande förklaring som ligger i stress och oro. Dessutom är det rätt trist med mardrömmar så vi avslutar drömtydningen här.. Jag kan dessutom konstatera att jag inte har någon aning om vad jag drömde i natt ✨


Sɴʏɢɢᴀʀᴇ ᴍᴇᴅ ᴀ̊ʀᴇɴ….


Såg delar av Lena Philipssons del på Allsång på Skansen igår. Även om hon kanske gick lite till överdrift i att spela på sexighet under någon del så var hon riktigt bra. Hon har ju en del bra låtar, framför allt de som Orup skrivit till henne men under senare år har hon ju skrivit en del bra musik själv.

Vissa kvinnor blir helt enkelt snyggare med åren och dit hör hon ✨ Både vad gäller själva utseendet och hennes stil – vem minns inte hennes permanentade hår och kläderna hon alltid sydde själv? Då var hon kanske inte riktigt vad man skulle kalla för snygg.. Eller så tyckte man att hon var det då, man har bara glömt det…

Oavsett vilket så är hon väldigt mycket snyggare nu.. för att inte tala om att hon ”hoppat” det där med att sy sina kläder själv 😃


Läste snabbt vad Anders Björkman på Expressen skrivit om kvällen.. Det var väl något om att det nog var säsongens bästa program när jag upptäckte att han skrivit om Lena PH”s vänner som satt som publik..

Lena medförde en egen publik, kompisgänget som var tio medelålders damer nedanför scenen”

Lisa & Sandra

Där slutade jag läsa… Det var Åsa, Sandra, Lisa och några fler. Bekantskaper som är något/några år yngre än mig. Medelålders damer 😱. Jag förstår att jag är medelålders (och det med lite marginal för jag kommer nog inte att bli en bit över hundra år) men det känns ändå lite ovant att ha den etiketten och det skulle nog vara direkt läskigt med etiketten medelålders dam..

Larvig, ja det kan man nog säga men det känns bara inte som att jag är en medelålders dam. Ser man på Lisa som en medelålders dam så får man tvista till det lite och nog benämna mig som en kvinna i övre medelåldern. Samma sak men det senare låter tantigare..

Det är inte åldern i sig som känns lite läskig det är nog det där med dam. Jag ser framför mig något tråkigt eller någon överklasskvinna med silverfärgat hår – och så behöver ju inte en dam se ut. Jag föredrar hursomhelst att bli kallad en medelålders kvinna – om det nu måste sättas någon etikett ✨


ᴢᴇʙʀᴀɴ ɪs sᴛɪʟʟ ɢᴏɪɴɢ sᴛʀᴏɴɢ….


Nu är det ju mycket rosa som gäller, i alla möjliga nyanser och gärna ihop. Zebramönstrat är fortfarande ”trendigt”

Har försökt kolla upp hur höstens trender ser ut – kan garantera att jag blev yr. Det lättaste är nog att vänta till podden Säker Stil har sitt Hösttrender avsnitt och då få en enkelt beskriven översikt.

Hursomhelst så lyckades jag fånga upp att zebran hänger sig kvar och att det rosa ersätts med rött.. Eller så blir rosa kvar och rött tillkommer.. Oavsett , zebra plus rött och du är rätt 😃 Gillar båda så dags att börja ”rota” i garderoben och hålla utkik i butiken 🌻


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sɴʏɢɢᴀʀᴇ ᴍᴇᴅ ᴀ̊ʀᴇɴ….


Det är många som blir snyggare med åren, ofta gäller det män men definitivt även kvinnor. Men vad som är snyggt är självklart subjektivt..

Men alla som blir snyggare med åren blir inte det.. Det är filter och det Photoshoppas i oändlighet och plötsligt så blev man snyggare med åren. Eller blev man verkligen det? Den här bilden är ju så bearbetad så att det enda man ser (tycker jag) är någon som blivit onaturligare med åren.

Nu är Anna Book inte ensam om att bearbeta sina bilder men hon är nog den som tillsammans med Blondinbella tar det så långt så att en blind kan se att det är fejk.. I övrigt har jag ingen synpunkt på användande av filter ✨


Iᴅᴀɢ & ɪᴍᴏʀɢᴏɴ?

Nu ta hand om tvätt för att sedan skriva en artikel/inlägg.. Det är jag som står i köket idag också men idag blir det inte pasta som tillbehör utan två sorters fräscha sallader 🥗

Imorgon måste vi iväg till Nueva Andalucía för att köpa snus. Varför vi inte köper ett par stockar i taget? Av hälsomässiga skäl… man snusar helt enkelt mindre om man inte har en massa dosor hemma.. Sedan är det lite annat på agendan och så måste jag sola nosen ☀️

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.