En brygga & ett frieri….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Först av allt.. Det där om Vänner vs. Wahlgren Värld blev lite ofullständigt igår 😊 Vänner gick i 10 år och det blir då 20 säsonger på det sätt säsonger räknas i Sverige. Wahlgrens Värld börjar sända säsong åtta nu i höst – de har alltså sex år kvar innan de är ikapp Vänner..

Den högsta temperaturen i hela Spanien uppmättes i Málaga provinsen nu i helgen. Det var 41,7 grader vilket är lite högre än vad vi hade med våra 39 grader.. Jag tror faktiskt inte att det någonsin varit så varmt sedan vi flyttade hit. Marbella får ju normalt sett inte den där riktigt tryckande värmen, medeltemperaturen ligger normalt på 29 grader..

Nu har jag lyssnat på mer än halva boken Huset i Hamptons och jag vill inte att den ska ta slut. Men det gör den om sisådär två timmar, tyvärr. Testar en av de på engelska sedan ✨


Oᴘᴛɪᴍᴇʀɪɴɢ ᴀᴠ ᴘᴀssᴀɢᴇʀᴀʀᴇ….


Flygbolagen har ju personal som sitter och optimerar beläggningen på alla flighter. Ett svårt jobb u vanliga fall och ett väldigt mycket svårare jobb just nu.. Det bokas på och av väldigt snabbt och nära inpå vilket som sagt gör det extra svårt. Det kan med andra ord lätt bli felräkningar och med tanke på hur tufft flygbolagen haft det kanske de ”riskar” lite väl mycket – år fel håll…

I helgen när 13 resenärer kom till Málagas flygplats besked om att de inte kom med den flight till Köpenhamn de hade biljett till (därav ett gäng svenskar). Istället för ett direkt flyg på lite drygt fyra timmar fick de flyga via Zürich och komma hem ett dygn senare.. Inte riktigt så man avsluta semestern så antagligen tänker de ett extra varv innan de bokar SAS nästa gång. Självklart kan misstag hända alla och de fick säkert också kompensation men det framgick såklart inte av Expressens artikel 😃


Jᴀɢ & ғᴏᴛʙᴏʟʟ….


Det där med Marbella FC’s nye tränare som jag nyligen skrev om hade jag fått lite om bakfoten.. Det var sportchef han skulle vara. Nu däremot har jag inte missförstått och José Manuel Aira blir nu ny tränare. Han har tydligen ett bra track record och har lyckats få andra klubbar att avancera till högre divisioner. Vi får hoppas att han lyckas med det här oxå ✨

Årskort för 20/21 har börjat säljas så uppenbarligen räknar man med och hoppas att man ska få börja spela inför publik igen i höst 🍂


Dᴇᴛ ᴠᴀʀ ᴠɪssᴛ ɢʀᴜᴍs….

Skrev ju om småbarnsmamman som fixat renoveringsobjektet på 10 månader till något som nu är jättefint. Skrev att jag trodde att det låg norrut men särskilt norr är det inte.. Om man inte tar Marbella som utgångspunkt förstås..

Såg idag att hon har en gårdsbutik i direkt anslutning till bostaden och att det är i Grums.. Så var det med det. Fina saker verkar hon ha i butiken också ✨


Nʏᴛᴛ ᴍᴇɴ ɢᴀᴍᴍᴀʟᴛ….

Det finns precis hur många Instagram-konton som helst där man kan följa med på resan av en renovering eller bygget av ett hus. Hade ingen aning om att det fanns så många och än mindre att en hel del av dem har väldigt många följare. Det finns en hel ”drös” med influensers här också som visar bilder från sitt egna hem. Det kan ju bli lite tjatigt och jag antar att vissa är mer kreativa än andra.

Två saker med det här huset.. Det ligger med säkerhet norrut – även med Marbella-mått mätt och det är ett nybygge i lösvirke. Såg kontot idag och de startade tydligen sitt konto med en bild på typ tomten 2018 och har sedan kontinuerligt lagt upp inlägg. Ibland har de frågat följarna om råd och de har nu drygt 21 000 följare. Huset på prärien heter det btw. Det är ju ett smart sätt att ha en levande dagbok i kronologisk ordning också..✨


Lɪᴛᴇ sᴋᴜᴍᴛ, ᴇʟʟᴇʀ?


Att det är kinesiska ägare till det omåttligt populära TikTok är inget nytt. Att det inte är populärt för att man ser risker för spionage är heller inte nytt. Att Donald Trump vill stoppa saker han inte gillar är heller inget nytt. Det som är nytt nu är att Trump hotar med att förbjuda TikTok i hela USA samtidigt som det börjat cirkulera rykten om att Microsoft vill köpa de amerikanska delarna av TikTok.
”I scratch your back and you scratch mine”


ᴜɴᴅᴇʀʙᴀʀᴀ sᴛᴏᴄᴋʜᴏʟᴍs sᴋᴀ̈ʀɢᴀ̊ʀᴅ….


Hur vackert är det inte i Stockholms skärgård? Såhär vid vattnet, i solnedgången när havet ligger stilla och allt är tyst så är det som balsam för själen. Gör mer nytta än alla försök till meditation i världen för mig ✨ Madeleine som tagit bilderna jobbade hos oss på hotellet och är världens goaste tjej 💕


Jᴀɢ ʜᴀʀ ᴊᴜ ʜᴇʟᴛ ɢʟᴏ̈ᴍᴛ….

Jag har ju helt glömt att berätta om filmen Maricarmen visade mig i fredags.. Den utspelade sig här på bryggan vid Marbella Club. Maricarmens dotter och hennes pojkvän var hemma när han föreslog att de skulle gå ner till havet och promenera på strandpromenaden och så blev det. När de kom fram till bryggan föreslog han att de skulle gå ut på den, vilket de gjorde. När de kom ut längst ut på bryggan stod Maricarmen, hennes två andra barn och barnbarnen där.. Hon blev lite förvirrad men det behövde hon inte vara så länge.. Han gick ner på knä och friade såklart ❤️

Hade hon velat säga nej så hade det inte varit helt lätt med en hel (och stor) förväntansfull familj bredvid sig.. Men att hon hade några tankar på det kan man nog vara hundra procent säker på.. Som hon grät.. När han trätt på ringen kom ett av barnbarnen (så finklädd) fram och lämnade en stor bukett full med röda rosor och brudslöja. Det var verkligen fint och Maricarmen var så lycklig och stolt när hon visade filmen ❤️


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴀ̈ʀʟᴇᴋ….

Det här är våra fd grannar på Grev Turegatan’s två små hundar.. Nellie som är av samma ras som vår Karisma och hennes ”nya” lillasyster som är en blandning av Tintins ras och en pudel. Hur söt är inte bilden?


Dᴇᴛ ᴀ̈ʀ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴍᴀɴ ᴠɪʟʟ…


….men är det något jag vill lite mer än mycket annat så är det att kunna fotografera sådär riktigt bra… Jag kan liksom föreställa mig hur resultatet skulle kunna se ut men jag kan inte få till själva bilden som jag vill.. Det handlar inte om storslagna naturbilder, inte heller ”vanliga” bilder på en person eller så utan det är de där bilderna som ska förmedla något i all sin enkelhet. Förmedla en känsla är det jag menar..

Det finns ju dom som säger att man kan åstadkomma underverk med en iPhone och lite filter men jag är högst tveksam. Jag skulle bli väldigt förvånad om Jessicas bilder ovan är tagna med hennes telefon..

Nu kan man ju ta sisådär hundra gånger bättre bilder än vad jag lyckas ta med just en iPhone så det jag får göra är att öva, öva och öva OCH se till att jobba med T”s tålamod 😄 Inte springa iväg och köpa någon systemkamera för man kan ju ha hur bra kamera som helst men om man inte kan grunderna så hjälper inte det.. Undrar om jag ska kolla upp den där fotokursen i San Pedro (eller om det finns någon annan) och se om t ex Christina vill haka på ✨


Jag kan i princip ingenting om kameror men jag hat haft ett par under åren. Den jag tyckte bäst om var den jag fick av Mamma och Pappa – en Canon som var lite större (typ som den på bilen eller lite större) . De andra jag haft har varit sådana där små, praktiska på ett sätt men lite svårare att fotografera med just för att de är så små. Does it make sense?


Jᴏʙʙɪɢᴛ….

Nu rekommenderar ju folkhälsomyndigheten att alla som kan ska jobba hemifrån i så stor utsträckning som möjligt och det åtminstone till årsskiftet. Även om det är precis det jag gör själv (utom på fredagar) så kan jag tänka mig att det kommer att bli jobbigt för många. Man läser mycket både om en ökad psykisk ohälsa och stora slitningar i relationer.

I en undersökning här i Spanien uppgav över fyrtio procent att de kände av en depression efter den långa karantänen. Inte lite deppiga utan mer än så. Antalet skilsmässoansökningar har ökat med mer än hundra procent i Málaga och vårdnadstvister likaså. Det är mycket som kommer i kölvattnet av pandemin.

Sverige har ju inte haft en karantän på det sättet så svenskarna är med all säkerhet inte lika påverkade när det gäller den psykiska ohälsan. Här oroar man sig också för att det ska bli en ny period av karantän och det påverkar säkert också så att känslor av depression blir större.

Det är många forskare och psykologer som säger att det blir svårt för människor att hålla isär jobb och fritid. Att det går in varandra, det ringer när man äter lunch, man kollar mejlen hela tiden osv. Att det blir så att människor jobbar mer än de gjort annars. Det stämmer nog för en hel del medans det blir tvärtom för andra, vissa har svårt för att jobba hemifrån helt enkelt – inte för att de är lata utan för att de bara inte hittar strukturen.

I Sverige ligger det nog mer på att man går på varandra när man jobbar hemifrån och att antalet skilsmässor kommer att öka. Här är steget till en skilsmässa mycket längre. I Sverige slutar ju 50 procent av alla äktenskap i skilsmässa, nu har jag inte den exakta siffran för Spanien men den är mellan 10-15 procent. Inte för att de nödvändigtvis är lyckligare utan för att det socialt är så mycket mindre accepterat med skilsmässor.


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….


Idag är det verkligen en passande temadag; Vattenmelonens dag.. Riktig högsäsong och frukt- & grönsaksavdelningarna har stora extrautrymmen för just vattenmeloner. Nu i värmen är det ju så gott – speciellt iskall 🥤


Dᴇɴ ᴘᴇʀғᴇᴋᴛᴀ ʟᴜɴᴄʜᴇɴ….


Lite oljat bröd med serranoskinka, tomat, olivolja, parmesan & basilika ❤️ Så enkelt & sååå gott!


Pɪᴢᴢᴀsᴀʟʟᴀᴅ….

Fick en del vitkål över när jag gjorde den där grillade vitkålen i lördags så jag tror bestämt att jag ska göra hemmagjord pizza 🍕 och pizzasallad till det..Det var åratal sedan jag åt det – pizzasallad alltså 😃 Får kanske vänta någon dag så att temperaturen sjunker, iallafall lite…. Man kan verkligen komma på att man saknar de absolut mest enkla saker…. Men det mesta kan man ju göra något åt…


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴀᴛᴛ ᴅᴇᴛ ᴀ̈ʀ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴍᴀɴ ᴠɪʟʟ….

Det här faller inte direkt in under kategorin ”kunna fotografera bättre” utan är ”Drömmigt jag skulle vilja ha”. Drömma kan man ju alltid, förutom de där drömmarna på nätterna som jag återkommer om.. Hursomhelst så vore livet allt lite tråkigare utan de där drömmarna 😊

Om jag skulle vinna 55 miljoner kronor på Lotto skulle jag inte ha något emot att köpa det här huset som är till salu nu.. Långt ifrån de sterila fyrkantiga husen som alla vid det här laget vet att jag inte gillar.. Även om vi absolut inte behöver det så kan jag längta efter stora ytor och öppna planlösningar (ända tills det är dag att städa förstås 😄)..

Åsa & Emilio Ingrosso bor ju på Mallorca och de flyttade till en ny lägenhet tidigare i år. Man kan nog utgå ifrån att takterrassen var en av anledningarna till flytten. Den måste vara flera hundra kvadrat – soffgrupper, stort matbord, solsängar och en massa krukor med blommor. Så fint! Det enda som skulle kunna vara lite avskräckande är glasräcket.. Det behöver ju egentligen inte vara ett glasräcke eftersom de bor högst upp, eller så kanske det behövs när de sitter ner.. Oavsett så skulle jag nog tycka att det kändes lite läskigt eftersom huset är hyfsat högt….


Hennes dressingroom är ju inte direkt tråkigt det heller 😄 Tror att jag får spara de här bilderna.. Inte i huvudsak för att drömma om utan för att visa T när han tycker att jag har mycket kläder 😄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅʀᴏ̈ᴍᴍᴀʀ….


Det finns några olika typer av drömmar.. Småkakorna, de vi önskar att vi hade, vill göra eller uppnå & så dom vi har när vi sover.. Kommer du ihåg vad du drömt och tror du på drömtydning? Det har jag funderat lite på.. men skriver imorgon ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.