Åkrar & udda par….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vilken värme det var igår och idag är det lika varmt. 🥵 Det gick bara inte att ta itu med att städa terrassen, får se om det går ikväll. Jag måste få klaga lite, inte på värmen utan på ögat. Även om det är väldigt mycket bättre så är det inte helt bra. Vi får se om jag gör ett försök med en lins i morgon. Har iallafall helt bestämt mig för att köpa ett par glasögon, tror att det förutom att ha reserv varva så att ögonen inte alltid utsätts för linser.

Kommer dock inte att lyssna på någon optiker som tycker att jag passar i vita bågar som man dessutom upptäcker att det är glas som Coca-Cola-Cola bottnar i när man ska hämta dem 😄 Lesson learned!

Nu är det två samhällen i Valladoliprovinsen, i Castilla y Leon som tvingats till fullständig karantän i två veckor på grund av en okontrollerad smittspridning. Det kan låta mycket värre än det är. I det första samhället rör det sig om 42 fall och i det andra är det 11 fall men genom att agera direkt hoppas man begränsa smittan.


Vᴀʀғᴏ̈ʀ sᴋᴀ ᴀʟʟᴀ….


Från Ida Wargs Instagram

Förra året “skulle“ alla stå mitt ett rapsfält.. Det började med att någon influenser gjorde det, sedan följde ett typ alla ”kollegor” efter och då kan ni bara föreställa er hur många följare som följde efter och gjorde samma sak.

Tyckte bönderna att det var ett kul inslag i Instagram-flöden över hela Sverige. Inte direkt.. Stora skyltar sattes upp om att det var förbjudet men man lyckades väl inte helt och hållet få stopp på det..

Men som namnet influenser antyder så ”ska” de ju påverka andra.. och de kan ju inte ha samma sak i flödet som sina följare som tagit efter dem..

Alltså förflyttar man sig från rapsfälten till sädesfälten och verkar då tro att det plötsligt inte gjorde någon som helst skada att trampa upp och ut i fälten. Vad gör man inte för en bra bild typ….

Från Isabel Adrians Instagram

Men en del har iallafall lärt sig och blir fotade precis utanför ✨ Eftersom det nu är viktigt att ”alla” har en sådan här bild i flödet….


Dʀᴏ̈ᴍᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….


Det här är några bilder från det som en gång var ett garage.. Så fint renoverat och även om det inte syns här så har de tre fönsterpartier med fönster från golv till tak som passar in så väl. Både med hänsyn till huset och omgivningen – skulle helt enkelt kunna flytta in i morgon. Om det låg här och inte i Genarp förstås ✨Iᴍᴘᴏɴᴇʀᴀɴᴅᴇ ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….

Sandra är en ensamstående mamma som köpte det här risiga huset – Sörbergets gård. som jag tror i norra Sverige någonstans. På tio (10!) månader renoverade hon huset från bild ett till bild två. Planering och renovering i princip dag och natt, säkert med en del hjälp men ändå imponerande ✨


Det är verkligen inte bara utsidan som renoverats 😃 Sandras Hem är ett Instagram-konto med 73 000 följare och hon lägger upp väldigt mycket fina bilder ✨


ᴅᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….


Idag är det ”Världsvänskaps-dagen” Bland det finaste som finns – vänner alltså ✨


Det är ofta den lite oväntade vänskapen som blir den bästa. Det ligger en del både i ”lika barn, leka bäst” och ”opposite attracts” Men livet skulls vara rätt tråkigt om man ständigt och jämt var omgiven av människor som var precis som en själv. Det skulle å andra sidan vara rätt jobbigt att alltid vara omgiven av människor som var mer eller mindre helt olika en själv. Det är väl därför vi i Sverige är det enda land som har ordet ”lagom” i språket för det är ju ungefär så man kan beskriva det allra mesta. Lagom är bäst – iallafall i det långa loppet ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴀɢᴀʀ….


Igår fyllde M Bindefelds son fyra år och det var sedvanligt kalas i trädgården. Det gick ingen brist på kändisar, ballonger, aktiviteter eller tårtor. Men har man en pappa som är festfixare så har man..

Den finaste presenten måste nog ändå Camilla Läcbergs dotter Polly kommit med.. En specialskriven bok som handlar om sonen, hans katt och hans två pappor. Det var även en USB-sticka med där Camilla läste upp sagan. Nu år ju inte författare och/eller illustratörer, eller känner någon av de bästa illustratörerna, men om vi bortser från alla sådana detaljer 😄 så är det ju en otroligt rolig och innovativ idé .

Man måste ju heller inte vara författare och illustrationerna måste ju inte vara perfekta det är ju en kul och bra idé ändå (för oss vanliga dödliga menar jag….).

Den där katten btw verkar inte vara som vanliga katter…. Den följer varje fotsteg sonen tar ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴠᴀ̈ɴɴᴇʀ….


Serien Vänner, som iofs helt och hållet var fiktion, gick ju i 20 år Wahlgrens värld verkar inte heller ha något slut överhuvudtaget- det är nu dags för säsong 7 men det motsvarar 3,5 Vänner säsonger. Jag antar att programmet är så populärt för att det inte är så tillrättalagt och att de verkligen bjuder in till allt.. Som vanligt är de Kristallen-nominerade till Årets program, de har väl också vunnit något år. Tror också att de brukar vara nominerade i fler kategorier än Årets program men det kanske de är i år också ✨


Att hunden är människans bästa vän kan man se många prov på..Den här hunden som alltid åker med på en lite speciell motorcykel har vi sett många gånger. Igår var den tydlig på besök igen på vår gamla servering/kiosk som vi tidigare drev ihop med hotellet. Att det inte är lika varmt som här ser jag.. men hunden hade alltid någon form av mössa med uppfällbara öron när vi såg dem..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴋʀᴀ̈ғsᴋɪᴠᴏʀ….


Skrev ju går om att jag skulle berätta en historia som både är udda och har en udda koppling till kräftskivor….

Vi tar det från början;

Ett år för länge sedan hade jag fått en belöningsresa för en speciell grej på jobbet.. Vi bodde under resan på två eller om det var tre olika hotell. Något som för övrigt inte passar oss så bra om man inte ska vara borta lite längre. Det känns på något sätt som att det nästan inte är någon idé för att man typ är på väg redan när man kommit, lite överdrivet beskrivet..

Hursomhelst så bodde vi två-tre nätter på ett riktigt exklusivt lyxhotell. Solsängarna stod väldigt ifrån nästa par osv. Jag var den äldsta kvinnan och Thomas definitivt den yngsta mannen, ni förstår vad jag menar.. bara äldre män med supersnygga väldigt mycket yngre kvinnor….

Det fanns ett sådant par som verkligen stack ut.. Ni vet hur det kan vara när man ser t ex ett par så börjar man fundera på och prata om vilka,de är, hur träffades de osv osv. De där andra paren var ju så stereotypa så det var inte så intressant att fundera på och prata om dem, men det här paret stack som sagt ut.

Kvinnan var väl cirka 35 år, såg ut att komma från Brasilien eller liknande och var väldigt vacker. Inte sådär ”pinnsmalt” fotomodell-aktigtsätt utan naturligt vacker och lång.

Han var väl om än inte dubbelt så gammal så iallafall väldigt mycket äldre, kort och hade en stor puckel på ryggen.

Med sig hade de två gemensamma barn, en flicka och en pojke som var kring fyra till sju år.

Dom stack helt enkelt ut på flera sätt, både för att det inte fanns ett ett enda barn på hotellet förutom deras och så var det längden och puckeln..

Det var lite naturligt att fundera över om de var ett par och hur de träffats, var barnen gemensamma osv. Nu var det ju tur att vi var diskreta (tro nu inte att vi satt och pratade om dem från morgon till kvälln😄) för en kväll hamnade vi bredvid på en av hotellets restauranger… och upptäckte då att de var svenskar 🇸🇪

Dom upptäckte i sin tur att vi var svenskar och vi började prata. Självklart började vi inte ställa frågor om hur de träffats och allt annat vi funderat kring men klart var att det var ett par, barnen var gemensamma, de bodde i Stockholm och om jag inte helt missminner mig så hade han agenturen för Pandalus kräftor.

Vi bodde som sagt bara där två-tre nätter så det var ju inte så att vi började umgås en massa med dem men vi flög lite otippat hem med samma plan. Man flyger ju oftast via Paris och sedan vidare till Arlanda, den långa resan är ju den mellan Mauritius och Paris och går ofta sent på kvällen Så att man ska kunna sova för att på förmiddagen flyga vidare till Stockholm. Det är bara tre timmars tidsskillnad mellan Mauritius och Stockholm.

Vi såg inte till dem under själva flygningen eftersom de satt i första klass. Vi såg däremot verkligen till dem när vi skulle lämna planet.. Han gick inte som vi andra utan fördes ut av personal, sittandes i en rullstol. Hans fru försökte mitt i allt förklara att han druckit en whisky (inte en flaska 😄) och den i kombination med hans mediciner hade gjort att det blev såhär. Oavsett så var det lite jobbigt för henne med de två barnen och honom som inte kunde sitta upprätt i en rullstol. Men det gick bra till slut för de var med på planet till Stockholm några timmar senare, utan rullstol..

Varje gång efter det när vi ätit Pandalus kräftor har vi skrattat (snällt) åt minnet av det udda paret och rullstolen ✨


Hᴏ̈ʟʟ ᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ ɢʟᴏ̈ᴍᴍᴀ….

Höll på att glömma det där ”nya” tillbehöret jag testade att göra till köttet igår.. Grillad vitkål med Citron, vitlök och chili flakes- helt enelt supergott!

Nu dags att göra nästa veckas To Do lista!

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.