A challenge & ett flyttlass….

Hej & Hola!

Måste ju börja med… Varför i hela friden tänkte jag inte på El Corte Ingles för att köpa ramen? Antagligen för att vi är där så himla sällan – det stora varuhuset ligger i Puerto Banus och det mindre som har matbutik och möbler ligger här i Marbella Marbella (ja, man säger så om man bor i eller om något ligger i själva Marbella). Man kan jämföra det i Puerto Banus med NK i Stockholm. Det blev hursomhelst ändå La Canada så kunde vi handla mat och få lite annat fixat också.

Igår kom det nya uppgifter gällande antalet döda i covid-19 och även om det inte var fullt så många fler än vad det tidigare spekulerades i så är det fortfarande en stor avvikelse. Den siffra som nu anges är strax under 45 000 (jag hatar att skriva ”siffran” för det låter så betydelselöst). Om de här uppgifterna stämmer så är det bara Storbritannien som haft fler dödsfall (inom EU). Usch, när ska vi slippa det här eländet?

Det är lite uppgivet när det kommer till att rädda så mycket som möjligt av turismenen den här sommaren. Belgien, Norge och så då även Storbritannien avråder ju ifrån resor hit och har infört karantän i två veckor när de kommer hem, Då händer bara två saker: De som bokat bokar av och inga nya bokningar kommer.

Man har från Spaniens sida gjort allt för att hitta lösningar med framförallt Storbritannien som står för 20 procent av all turism. Man har erbjudit sig att bekosta virustester vid hemkomst men utan resultat. Man har även försökt få t ex Balearerna (Mallorca, Ibiza mfl) och Costa del Sol exkluderade eftersom smittspridningen där/här är lägre än i Storbritannien men inget har hjälpt. Nu oroar man sig såklart för att det ska bli en form av dominoeffekt och med fler som kommer att följa efter….


Nʏ sʏɴ…

Det här är en syn det var länge sedan man såg = Arlanda igår. Folk börjar köpa resor i allt snabbare takt och med avresa direkt. Nu har de tre stora resebolagen ”skickat iväg” 6 500 resenärer och det bokar på varje dag i en allt snabbare takt. Det är självklart vädret som bidrar, människor är trötta på det tråkiga vädret sedan har många av dem som åker antikroppar. Det är till Grekland och Mallorca som de flesta åker.

Men det är ju många många fler än 6 500 som åkt iväg = SAS, Ryanair, Norweigan mfl är ju inte inräknade här. Bokningarna till Spanien (ex Mallorca) lär ju avstanna nu med tanke på allt som skrivs.


Åsɪᴋᴛᴇʀ ᴏᴍ ᴀʟʟᴛ….

Jᴀɢ ᴠᴇᴛ ᴀᴛᴛ ᴊᴀɢ ʙʟᴀɴᴅᴀʀ ʜᴏ̈ɢᴛ ᴏᴄʜ ʟᴀ̊ɢᴛ ɴᴜ ᴍᴇɴ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ᴀ̊ʀ sᴏᴍ ᴅᴇᴛ ғᴜɴɴɪᴛs sᴀ̊ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴏʟɪᴋᴀ ᴀ̊sɪᴋᴛᴇʀ – ᴏᴍ ᴘʀᴇᴄɪs ᴀʟʟᴛ?

Det finns en person som iallafall varit konsekvent – men det här med att så otroligt envist stå fast vid munskyddet förstår jag inte riktigt. Det finns ju ingen riktig fakta som styrker vare sig det ena eller det andra.. Kan känna att det hålls fast vid tesen ”bara för att”…

Den ständige Anti-Tegnell professorn Björn Olsen är också konsekvent… I sin kritik mot Anders Tegnell och folkhälsomyndigheten som han i dagens sommarprogram jämförde i P1 liknade vid en sekt. Tegnell är konsekvent tillbaka och bemöter kritiken med fortsatt tystnad.

Blondinbella is back in Italy.. Hon och den nya kärleken var ju där en vecka för att sedan åka hem i en vecka (barnvecka) och sedan tillbaka till Italien. Alla som uppskattar hennes resande? Knappast….

Många tycks vara både experter och ha rätten att kommentera och kritisera..

Att Lisebergs VD bjöd dess styrelse på middag för att diskutera situationen samtidigt som det var Lotta på Liseberg blev typ en skandal – personalen är upprörda och ”Expressen avslöjar”

Att Kronprinsessan valt en hund som är en blandras är ju bara inte okej – enligt Svenska Kennelklubben och ett antal andra. Stackars Rio blir sågad med tassknölarna eftersom han är blandning av King Charles Cavalier och pudel (men nog ser han mest ut som en pudel?) Hur bemöter man ens sådan kritik?

Jag slutar där men det är så många exempel hela tiden så man ibland undrar om folk har för lite att göra…. Visst viss kritik är relevant och kanske också befogad men det här med att kritisera mer för obetydliga saker när vi borde bry oss om helt andra saker förstår jag inte. Men det är ju å andra sidan mycket som jag inte förstår 😄

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

I dag är det Alla föräldrars dag – räknas det om man har två hundar? 😄

Den här buketten med ängsblommor plockade Pappa och min lillasyster Åsa igår och satte vid fotografiet på Mamma. En bukett hon hade uppskattat mer än alla köpe-blommor i världen och som så väl beskriver hur hon var. ❤️

Bᴜʟʟᴇɴs ᴘᴀ̊ ᴠᴀ̈ɢɢᴇɴ….

Tavlan är monterad och klar. Nu ska den bara upp på väggen men det är fööör varmt just nu.. Det får bli sent ikväll istället.


Pɪɴᴋ ɴᴀɪʟs & ᴀɴɴᴀᴛ….

Tänkte ha lite ”egentid” idag och fixa till naglarna med någon somrigt fin färg, göra en ansiktsmask och lite annat. Något Hemma-SPA skumbad blir det av naturliga skäl inte 🥵 Men faktum är att man kan bli lite svalare efter ett varmt bad men det väger inte riktigt upp mot att ligga i det där badet..


Nᴜ ʜᴀʀ ᴊᴀɢ ғᴀᴛᴛᴀᴛ….

Skrev ju tidigare att jag inte alls förstod poängen med att nu under sommaren ska anta en utmaning som går ut på att i sju dagar i sträck lägga upp en svart/vit bild. Nu har jag förstått… Det är inte ett utan två grejer som snurrar runt på Instagram.

Det ena är ett initiativ där man varje dag i sju dagar ska lägga upp en svart/vit bild. Oklart varför.

Det är andra är ett intiativ för att hylla kvinnor och kvinnors kraft med hashtaggen #womanempoweringwoman och #womansupportingwoman. Varje person som utses ska i sin tur lägga upp en svart/vit bild med texten ”challenge accepted” och utmana 20 andra kvinnor att göra samma sak.

Ärligt talat… Först förstod jag inte något av initiativen. Det första med att se allt i svart/vitt nu när allt är som vackrast tycker jag mest verkar deppigt. Det andra tyckte jag först inte att det fanns någon som helst nytta med. På vilket sätt skulle det bidra till att öka jämlikheten?

Sedan förstod jag (skyller på värmen (😀). Det handlar om att uppmärksamma och visa någon kvinna i bekantskapskretsen att man ser henne som en av de personer man ser som en stark kvinna. Men det spricker ändå.. Om alla på uppmaning ska utse 20 personer så blir det väl inte sådär himla mycket värt, eller? Det är ju trots allt 20 (!) kvinnor man ska utse.. Jag får ju inte för mig att utse Ebba Bush utan allt stannar i den egna bekantskapskretsen och då går det rätt snabbt innan typ alla är utsedda. Eller iallafall typ alla som är aktiva på Instagram.

Det senaste dygnet har det exploderat med svart/vita bilder och utnämningar. En person har sagt – tack men nej tack i övrigt hakar alla på. Det är fult att inte hylla kvinnor. Men gör man det genom att på en Instagram uppmaning?

😀

Kommer jag själv att göra det? Kanske men bara av en enda anledning.. Att visa den person som utsett mig att det var snällt. Hursomhelst så är det ”enda” man göra är att lägga upp bilden och ”ange” vem man blivit utsedd av. Att skicka det där privata dm:et och utse 20 andra är en helt annan sak….


Rᴇᴀᴅɪɴɢ ᴄᴏʀɴᴇʀ….

Hur mysigt ser det inte ut att sitta u en av ”fåtöljerna”;på den terrassen medans solen går ner och läsa? Det är riktigt drömmigt, eller? Apropå böcker så är jag klar med den sanna berättelsen om dagisföreståndaren som förskingrade en miljon kronor. Det var ju en relativt kort bok men jag lyssnade inte riktigt klart. Hon skulle ha vunnit en hel del om hon tagit hjälp med att skriva boken – nu blev istället resultatet en inte alltför välskriven bok där hon på något sätt inte riktigt tar på sig ett fullt ansvar. Vare sig för själva förskingringen eller för någonting överhuvudtaget i hennes liv.

Leif GW Persson rekommenderade en bok i Nyhetsmorgon – Söndagsvägen av Peter Englund. Hade ju börjat lyssna på den tidigare men tyckte att den verkade så pretentiös.. Har nu givit den en ny chans och den lite tråkiga och pretentiösa inledningen har svängt så jag ger den ytterligare lite tid. Inte för att Leif GW Persson nödvändigtvis har rätt men han brukar inte rekommendera böcker sådär helt apropå ingenting och han om någon borde väl kunna bedöma om en True crime bok ger en bra bild eller inte.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛʀᴜᴇ ᴄʀɪᴍᴇ….

Det var ett narkotikatillslag i södra Stockholm i helgen, när de fått tag på knarket fick de en känsla av att det kunde finnas sprängmedel i bostaden.. De hittade det där sprängmedlet men knappast där de trodde att de skulle hitta det.. Det var mormodern som hade dem på sig. Tillräckligt udda men det stannar inte där – hon hade det i sina underkläder (!!) Väldigt väldigt långt ifrån min egen mormor...


Fʟʏᴛᴛʟᴀssᴇᴛ….

Om några veckor är det tre år sedan som flyttlasset gick och vi flyttade hit ”permanent”. Vi tog ju inte med möbler och precis allt bohag eftersom vi har huset kvar. Ett par resväskor åkte med på flyget och så körde Lennart ner ett gäng flyttlådor.

Med i kabinen i varsin väska var Tintin & Karisma ❤️ Det var iofs inte första gången de vare sig flög eller var i Marbella men jag undrar om inte de på riktigt förstod att det var just hit vi var på väg. Dom har alltid älskat att bo här – vädret och sååå mycket roligare dog walks 😄 Nöjda var de hursomhelst och skötte sig exemplariskt under hela resan. 🐶🐶

Vi hann ju tyvärr inte bo här så länge innan jag blev sjuk. Jag såg att jag inte bloggade alls under tre månader och sedan bara något enstaka inlägg under de följande två. Fem månaders avbrott med andra ord.. Innan dess var det heller inte så att jag bloggade varje dag men som jag skrivit tidigare så blev bloggandet ett sätt att hålla sig sysselsatt mm och nu har det blivit självklart att blogga varje dag. Älskar ju att skriva och så blir det på ett sätt som en slags dagbok..


När man legat i en sjukhussäng länge så har man ingen styrka kvar i musklerna. Man får helt enkelt träna upp förmågan att kunna stå upp, att kunna gå etc. Det här skulle Pappa & T hjälpa mig med.

Att dom inte tog rullstolen eller rullatorn med mig i och på bryggan vid Marbella Club förtjänar dom medalj för. Jag ville bara sitta i rullstolen på våra promenader. Punkt. Det blir man ju inte direkt bättre på att gå av. Vi hade dessutom fått flytta om i lägenheten så vi bodde på nedervåningen vilket inte var speciellt bekvämt för T så det fanns ett gäng skäl till att kunna gå igen..

När jag väl ”gick med på” att delvis använda rullatorn ville jag vila i parti och minut. Otröttligt tröttsamt för Pappa och T och dessutom var jag sur som en citron. Det var nog mer frustrerade än sura och hade de inte pushat på så hade jag väl suttit i den där rullstolen än. Nej, det hade jag såklart inte men jag lärde mig att jag var för bekväm för mitt eget bästa – det ska jag aldrig glömma….


Har vi någongång ångrat att flyttlasset gick? Nej. Det är klart att det finns dagar då man kan längta hem lite men det till familj och vänner och det vore ju väldigt konstigt om man inte saknade dem ❤️


Hᴏʏ….

Ikväll ska vi ha en lite speciell kväll så då blir det ”Pizza Night” med pizzor från Villa Toscana 🍕

Vi har sagt upp lagret i Magna idag och bestämt att vi tömmer i slutet på augusti. Det ska bli kul att få hem allt! Vi behöver innan dess ha skaffat typ två stycken Billy-hyllor med dörrar, en till köket och en till arbetsrummet. Då ska vi förhoppningsvis få plats med allt. Det ska bli en riktig höjdpunkt att packa upp (hoppas jag 😄).

Det blir ju lite som när vi hämtade kartongerna hos Therese på lagret (hoppas jag, big time 😊) som att gå ut och shoppa nya kläder. Jag har inte koll på hur mycket eller vad jag har nerpackat. Lite lär det vara iallafall och jag kan ju alltid hoppas att det är en del fint. Då blir det dags för lite garderobsrensning igen.. Vi har ju stort förråd så vi kan förvara en hel del så jag slänger inga kläder. Det jag tror att jag kanske vill ha senare packas ner och annat skänker jag till Cudeca så att de på ett eller annat sätt kommer till nytta. Men mest av allt hoppas jag såklart att det jag packar upp åker rakt in i garderoben för användning 🍓 Om jag inte minns helt fel så har jag lite skor nerpackat där….

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.