Drömmar & glasögon….

Hej & Hola!

Det blev inte sådär himla mycket gjort på grund av ögat.. Jalusierna näst intill helt nere för att undvika sol & dagsljus. Det konstigaste är att det finns två sätt som är minst obekvämt för ögat;. Att blunda eller (märkligt nog) att skriva med i-paden eller mobilen som ”verktyg”. Jag var däremot med på kvällspromenaden med doggisarna. Inga problem med solljus men lite sjösjuka håller i sig..

”Tråkig” hemmadag (pga ögat) idag oxå men lite fixande bakom jalusierna funkar bra – det känns på något sätt som om det kommer att vara klart bättre måndag/tisdag.. Hoppas!


Mᴀʀʙᴇʟʟᴀ….

Málaga har till skillnad från många andra områden i Spanien en nedåtgående trend när det gäller smittspridning men tyvärr har Marbella nu fått ett antal fall. Det håller på att utredas nu, vissa uppgifter säger att det är fyra smittade i den nya smitthärden medan andra uppgifter säger runt tio. Dags att ta det extra försiktigt igen, men det har vi iofs gjort hela tiden. Det är väl tid nu för att göra den där avstämningen som ska ske var fjortonde dag, då får vi höra om det blir några ytterligare förändringar och isåfall var.


ʙᴀʀᴄᴇʟᴏɴᴀ….

Det är inte kul att vara turist i Barcelona nu när de beslutat att stänga restauranger, barer etc i två veckor. Hur löser men det rent praktiskt? Även om man skulle tillåta hotellrestauranger att ha öppet så är det ju inte alla hotell som har restaurang och inte alla turister som bor på hotell. Eller är det inte så att alla restauranger måste stänga? Det är inte helt lätt att ha koll på vad som gäller i varje region, det är fullt tillräckligt att veta vad som gäller här.. Lika lite som det är kul för turisterna är det för restaurangägarna.. Det är många som får slita oerhört hårt för att verksamheten ska överleva och många som tyvärr inte gör det..


ᴀ̊ʀᴊᴀ̈ɴɢ….

Det är verkligen mycket som inte är som det brukar. Norrmän brukar förvisso åka över gränsen för att köpa alkohol men det brukar nog inte vara 300 meter kö till Systembolaget så ofta ✨ Så blir det när gränser öppnas.. Men nu inför Norge istället två veckors karantän för dem som varit i Spanien.. Det går runt, runt….


Vᴀ̈xᴀɴᴅᴇ ʙᴜsɪɴᴇss?

Det finns snart lika många motiv som det finns invånare i en mindre stad.. Instagram måste vara överlyckliga eftersom det här är en typisk produkt som passar att sälja på Instagram.. Vi kommer nog få ha munskydd resten av året här, åtminstone om den sociala distanseringen inte kan hållas.


Nʏᴛᴛ ɪ ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….

Har lyssnat klart på ”Kattstryparen Rum 419”– som jag skrev tidigare en sann berättelse om en fullständig gränslös person och det är verkligen ingen överdrift. Har bytt till en ny verklighetsbaserad bok om daghemsföreståndaren som förskingrade över en miljon för att i huvudsak finansiera sitt shoppingberoende. Hon shoppade för att döva ångest och fick ångest för att hon shoppat för pengar hon förskingrat 🔙 Och så repeterades det om och om igen…. tills det kraschade, och där är jag just nu i lyssnandet. Det är ingen lång bok, väldigt lättlyssnad och lite tragisk..

Men visst ligger det en viss sanning i att om man känner sig lite hängig en dag så mår man lite bättre om man köper något fint….


ᴊᴏᴄᴋᴇ & ᴊᴏɴɴᴀ….

Såg delar av Nyhetsmorgon, bland annat intervjun med söndagsgästen som idag var två, men de är ju på ett sätt ändå en. Jocke & Jonna – stora profiler på bla Youtube och TV. Nu aktuella med en ny serie ”Lundellhuset – Sveriges lyxigaste hus.Fördomsfull som jag var så har jag trott att det innebär vräkigt och lite smaklöst.. Nu ska jag sluta upp med fördomar för jag verkar ha fel på båda punkter. Lyxigt hänger tydligen till stor del ihop med smarta lösningar som den här Jocke tycker sig ha och smaklöst verkar det definitivt inte vara. Jag kan väl säga att det är inget annat än ”goals” när det kommer till tvättstuga och dressingroom ✨


Skrev ju igår om Marbella FC’s dröm om hur den nya stadion ska ut. En vad man kalla orealistisk dröm om de inte kvalar in till La Liga förstås 😄 Men vem har rätt egentligen? Vi som är lite mer modesta eller kanske inte ens har några drömmar eller de som har orealistiska drömmar?

Så länge man inte går omkring och blir besviken över att man inte når de där orealistiska drömmarna så måste det väl ändå vara bäst att ha rejäla mål.. siktia mot månen så när du iallafall stjärnorna brukar det ju heta och om man inte tycker att det inte är någon idé att försöka eftersom man ändå inte kommer nå målen..

Jag skrev om det här för ett litet tag sedan och nu håller jag på och formulerar dem.. Inte så många och lite olika perspektiv.. De med lite kortare perspektiv behöver en hyfsat tydlig tanke/plan hur man ska nå målet. De målen ska ju också, på ett eller annat sätt, helst bidra till de lite större och långsiktiga målen. När man får typ tre önskningar så ska man ju enligt ”sägen” inte berätta vilka de är.. Är det samma sak med mål? Inte företagsmål såklart – men de där egna?

Är tystnaden om önskningarna för att det är både personligt och privat, det kan kanske vara lite som ett Miss World-svar.. ”Jag önskar mig fred på jorden” men oftast önskas det nog något mer för egen vinning”. En Lotto-vinst eller så..💰 💰

Målen kanske man vill hålla för sig själv.. för då vet ju ingen om man misslyckats. Lyckas man uppnå målet kan man ju berätta det ändå så det är ju helt riskfritt 😊 Riskfritt var det dock inte för Blondinbella som uttalade sitt mål att hon skulle bli världens mäktigaste kvinna. Ett tydligt mål ✅ För att bli världens mäktigaste kvinna måste hon lyckas i USA – en tydlig strategi ✅ Sedan tog det stopp när det kom till vad som behövde göras för att lyckas i USA, bortsett då ifrån att det behövdes en lägenhet för 150 000 kronor i månaden och lite idéer om att hon skulle hjälpa filmbranschen, flygbranschen och hotellbranschen till en smartare marknadsföring i sociala medier.. Men hur det skulle göras kom hon nog aldrig fram till..

Det är som sagt aldrig fel att drömma stort men det är fel att ljuga..

Nej, något möte om ett uppdrag för Paramount studios var det inte. Det var en betald guidad tur som alla kan köpa biljett till.

Inte heller var det sant att hennes nya byrå i USA hade 10 kundmöten och att byrån fick kontrakt med alla. Det var ett möte med en aktör som senare visade sig vara oseriös.

Inte heller var det sant att Sephora (en gigantisk kosmetikakedja) tog in Löwengrips produkter i sortimentet.

Det blev ett tufft fall men hon är som är som en katt med nio liv eller så.. Efter en total krasch där hon ärligt skrev om allt hon förstorat och ljugit om så har hon landat igen, men inte i någon ny business (än).. Vi får hoppas att hon tar med sig sin entreprenörsförmåga men lämnar en del annat när hon gör comeback – då kan hon verkligen lyckas.. Fenomenet Blondinbella – Isabella Löwengrip ✨

Sikta högt men glöm inte bort att ha klart för dig hur du ska nå dit och ljug inte – en bra början….


ᴅᴇᴛ ʜᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴏ̈ɢᴏɴ….

Jag har ju haft linser sedan istiden och det har alltid (med några enstaka tillfällen) alltid funkat jättebra. Troligtvis bättre än för de flesta andra så det har gjort att jag inte har någon backup.. Hade jag haft det nu så hade jag ju bara tagit ut linsen i det ”fungerande” ögat, satt på mig glasögonen och så hade allt varit löst.. Inte infektionen i ögat men synen och sjösjukan.. Läsglasögon har jag, som typ alla som passerar en viss ålder har, haft i ett antal år men dom hjälper ju bara nu när jag skriver och så – inte när jag är på dog walk….

Jag har ju funderat lite fram och tillbaka på att byta till glasögon men landat i att inte göra det.. Nu har jag däremot kommit fram till att köra både och.. Inte samtidigt såklart 😄 men varva för att vila ögonen periodvis men också för att alltid ha en backup.. Även om jag nu säger att jag uppskattar färger så mycket mer så kanske jag inte kommer att välja några som sticker ut 😊 👓


Bara måste kolla hur mycket mer man får betala för att det står Chanel på bågen… Rapport kommer 😄

Sist jag köpte glasögon (som då också skulle fungera som backup) blev jag nog traumatiserad.. Det slutade med ett par vita bågar och glasen som satt i såg ut som Coca-Cola bottnar 😱 Behöver jag säga att jag aldrig använde dem i publika sammanhang. Faktum är att jag inte använde dem alls. Det har hänt en del sedan sist, både vad gäller glasögonglas och min egen förmåga att se vad jag passar i och följa min magkänsla när det inte känns rätt.. 🙄

Jag ska googla lite så att jag har en viss uppfattning om vilken typ av bågar jag vill ha.. De kommer inte vara vita det vet jag iallafall…


Fʀɪᴇɴᴅs ᴏɴ ᴛʜᴇɪʀ ᴡᴀʏ….

På väg är kanske att ta i men de kommer om 2:5 vecka.. Förvisso vad man skulle kunna kalla en blixtvisit men kul ska det bli ändå 💕

Det är Lotta & Staffan som kommer och anledningen är att deras lägenhet är klar så de ska ner och se den för första gången ”på riktigt”. När de köpte den ”på ritning” kändes det som om det skulle ta evigheter innan dem var klar men nu tycker vi att det gått fort. Den är förvisso klar två månader för tidigt vilket är väldigt förvånande både med tanke på karantänen och på att vi trots allt är i Spanien 😄

Det är inte här i Marbella de köpt lägenhet utan i Benalmadena som ligger xx mil härifrån, dvs bara x mil från Malaga och flygplatsen.. Orten ligger mellan Torremolinos och Fuengirola men går absolut inte att jämföra med någon av de orterna. Benalmadena är jättefint och det finns massor att göra där i form av tivoli, linbana, djurpark mm – det är dessutom här Costa del Sols enda ishall finns.

Eftersom de är här på just en blixtvisit så ska vi träffas i Benalmadena – blir ju dessutom roligare för oss. 🍓

Det finns också en jättefin hamn som två gånger utsetts till världens bästa hamn. ✨


ɴᴇxᴛ ᴡᴇᴇᴋ….

Det är ju inte bara kommande veckas To Do lista som jag gör på söndagar utan även veckomenyn. Det kan ju låta lika tråkigt som en skolmatsal men till skillnad från skolmatsalen så är självklart inte vår meny skriven i sten utan är bara som en slags planering. Jag tycker att det är så jobbigt med de där ”vad ska vi äta för middag idag” som det annars blir.. Än värre att gå in på SuperSol utan att veta vad vi ska äta..

Det är inte bara enklare utan det blir dessutom klart mycket billigare..Inte så att vi snålar med mat eftersom vi älskar mat men det är ju onödigt att slänga pengar i sjön och man kan ju inte äta hummer varje dag – Tyvärr.. 😃


Om ögat är bättre och sjösjukan gått över blir det ”date night” på lördag ❤️

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.