Äggröra & fem oRd i rad….

Hej & Hola!

Under eftermiddagen/kvällen igår blev det en rejäl ”recovery” med ögat. Sååå skönt och det innebär att det inte är/var något sår på hornhinnan för då hade det inte gått över så snabbt. Det är iofs inte helt bra men jag tror att jag vågar stoppa in en lins i morgon. ✨

Vi tog en avvikare på vår ”doggie walk” igår och upptäckte ett riktigt fint grönområde. Inte något stort utan mer som en typ av park med gångstigar och en bäck med små små vattenfall i några nivåer. Vi gick bara i en del igår men går dit igen på lördag eller så. Vi går typ aldrig åt det hållet så det var inte så himla konstigt att vi inte kände till den.


Lᴀᴛᴇsᴛ ɴᴇᴡs….

Puerto Banús

Det har varit några tillslag av narkotika nu den sista tiden men det är inte så vanligt att det händer i Marbella. Oftast sker det runt Málaga och Estepona men nu var även Marbella med i den här ”operationen”. Det var ett planerat tillslag och 200 poliser deltog, det största beslagen var öster om Málaga. Ombord på en lyxyacht i Marbella fanns det tre ton hasch – inget dåligt tillslag…. eller det är väl mer korrekt att säga att det är ett tråkigt tillslag.

Lᴀ̊ɴɢᴛ ɪғʀᴀ̊ɴ ᴏ̈ᴠᴇʀ….

Det går nästan inte att ta in allt som hänt (förutom alla oerhört tragiska dödsfall) under pandemin. Den har ju trots allt inte pågått så länge så vi har antagligen inte sett slutet vare sig på pandemin eller på konsekvenserna..

Victorias Secret (underkläder mm) har gått i konkurs. De har iofs haft det lite kämpigt i något år nu, de var verkligen ”det” varumärket tidigare och att få gå deras modevisning var typ varje modells dröm. Dock inte på senare år. Ägaren ”sålde” i februari företaget och köpekontrakt upprättades och ägaren var nöjd (även om han nog fick väldigt mycket mindre betalt nu än vad han fått för ett gäng år sedan) MEN det fanns en pandemi-klausul så det blev ingen försäljning och nu har det alltså gått i konkurs.


Zara har stängt 1 200 butiker (!).


Chanel, Hermes & Rolex har avbrutit all produktion.

Airbnb som hyr ut semesterbostäder över hela världen (omsätter över en miljard dollar om jag inte har helt fel, men jag har hört att de är ett sk enhörningsföretag) säger att 12 års insatser på sex veckor.

Det stannar tyvärr inte där. Det kan oftast vara en fördel att vara en stor aktör men när något så här fullständigt oförutsett händer så har de svårare att ställa om och det tar längre tid.


Hᴏʏ….

Idag är det fullt upp i kalendern. Ögat är så pass mycket bättre så att jag ”vågar” mig ut i solskenet (självklart med solglasögon). Ett antal ärenden ska fixas, mat ska handlas och sedan är det jobb i butiken i eftermiddag/kväll. Håll tummarna att den där skålen och de två små serveringsfaten finns kvar 🍓

Idag hoppas jag hitta en tillräckligt fin strykbräda. De jag har sett hittills har varit direkt fula (har inte letat dygnet runt precis 😃). Nu ska vi ta en sväng till Carrefour och de brukar ha rätt bra utbud av sådana här grejer. Vi handlar där också såklart 🍓


Oᴍsᴛᴀʀᴛ….

Det är nog bara att konstatera att jag är mer av en brunch-person än en frukostmänniska.. Avokadomackor, äggröra med tomat, omelett med tomat och liknande 🍅 🥑

Det är ju inte direkt intressant för er om jag ska äta äggröra eller avokado men genom att skriva det så blir det som om ”då ska det också göras”Det är ju jättegott så varför skulle jag inte göra det, egentligen 😊


Eʙʙᴀ’s ʙʟᴏɢɢ….

Jag läser som sagt med jämna mellanrum Ebba von Sydows blogg. Hon är bara aktiv på Instagram (inte Facebook) och när hon har ett nytt inlägg så skriver hon i den dagens inlägg Bloggen uppdaterad.. Im man då vill läsa så måste man ta sig in via Google (om man inte prenumererar på bloggen och får den i mejlen förstås vilket jag och många andra inte gör)..

Nu kommer vi till årets under.. Jag skrev en kommentar till ett av hennes Instagram-inlägg och frågade varför hon inte hade en länk till bloggen i profilen.. Hon svarade; ”Fixat – stort tack för tips!” Men ni hör ju (eller rättare sagt läser) att jag ger någon ett tips på en teknisk lösning.. Undrens tid är helt enkelt ännu inte förbi..

I det senaste inlägget reflekterar hon kring afghan får en hel del kommentarer om att människor blir stressade av hennes inlägg, hon borde sätta sig i en solstol för det är ingen tävling när det gäller vem som har mest att göra.. Hon berättar vad hon gör varken mer eller mindre men hon inleder varje vecka med att berätta vad som ska hända under veckan och det är det folk tycker är stressande.

På samma sätt som mitt råd till alla svenskar här som klagar på att det kommer turister, att man måste ha munskydd och vad de nu kan tänkas klaga på.. Bo inte här då.. Det är ju lite dumt att bo på en turistort om man inte ”står ut” med turister. Det är ju precis samma sak med Ebba von Sydows blogg.. Väldigt enkel lösning – låt bli att läs 🍓


Nɪ ᴠᴇᴛ sʜᴇɪᴋ….

Jag skrev ju nyligen om Sheik som utvisades till Bangladesh för en bagatell (att han jobbat fem dagar extra på posten).. Migrationsverket har sina regler och hur mycket vi än kämpade så gick det inte. Men faktum är.. han har det kanske bättre idag i Toronto än om han fått stanna kvar. Här är hursomhelst han sååå söta dotter 🍓


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

Idag är det Drive Thru-dagen…. Det finns bara en här i själva Marbella och det är en Mc Donalds. Sedan finns det en Burger King strax innan Estepona, men ”fast food” är ju inte så vanligt här överhuvudtaget. Jag vet inte när den första drive thru restaurangen öppnade, det är ju skillnad på drive in och drive through. Det var väl drive-in som kom först och det var väl i USA den första öppnade. Men det var inte dit jag ville komma utan till filmen om Mc Donald’s historia- ”The Founder

Har ni inte sett den så gör det! Det är en ”berättelse” om två driftiga bröder som gjorde hamburgare alla ville ha och en slipad (och då till en början) misslyckad försäljare av milkshake-maskiner.. I slutet av filmen var han inte så misslyckad ekonomiskt sett men definitivt moraliskt.. Som sagt se den om ni kan 🍔


I ᴄᴀɴ’ᴛ ʙᴇʟɪᴠᴇ ɪᴛ….

Vid en pressträff försvarade Donald Trump sitt intellekt – eller rättare sagt han skröt hejdlöst om hur bra läkaren hade tyckt att han klarade testet. Det började med enkla frågor och blev sedan svårare och svårare berättar Trump för en journalist direkt efter pressträffen. Testet gick bland annat ut på att repetera ord. Enligt Trump hade läkarna blivit sååå imponerade av att han i ordningsföljd kom ihåg fem ord;

  • Person
  • Man
  • Woman
  • Camera
  • TV

Han berättar hur ”amazed” läkaren som utförde testet sa sig vara när Trump efter att frågorna fortsatt skulle återgå till minnesfrågan och se om han kom ihåg den., Oklart hur många minuter som gick mellan och om han skulle repetera utan att läkaren repeterad igen., Enligt Trump var det verkligen inte många som klarade detta otroligt svåra test.

Han har överhuvudtaget taget inte fattat vad det är för test. Det är en test för att kontrollera om det finns några tecken på alzheimer eller liknande. Jag önskar verkligen att jag kunde kopiera in den korta filmen för det är nog bland det mest pinsamma jag sett när han gång på gång säger hur fantastiskt det är och om och om igen repeterar person, man, woman, camera, tv…,

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴀᴍɴᴇɴ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ….

Det finns ju tre stycken hamnar i Marbella, två centralt i Marbella och den andra i Puerto Banús. Av dom i Marbella är den ena en ”ren” fiskehamn medans den andra är en mittemellan med i huvudsak fritidsbåtar och den i Puerto Banús är den för alla lyxyachter.

Det är en turistattraktion i sig att gå utmed kajen och titta på båtarna där många av dem är större än ett hus typ.. Hamnen i Puerto Banús är den näst dyraste i Europa att lägga till i (eller om det är den dyraste. Jag kommer inte ihåg vad det kostar per dygn men galet dyrt är det.

Apropå hamnen i Marbella så är den ju en del av det projekt som jag nyligen skrev om. Upprustning så att större yachter ska kunna lägga till, typ en pir och ett antal nya restauranger. Det kommer att bli så fint ✨


Sᴏᴍ sᴀɢᴛ….

Jag korrekturläser ju inte… så om ni inte stör er på dem så kan ni helt enkelt betrakta er som mogna personer 😃

Sᴀ̊ ғɪɴᴛ 🍓

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.