Kapten krok & En svensk kebab….

Hej & Hola!

Jag har fått lite problem med det ena ögat, vi får hoppas att det går över. Igår var vi tvungna att typ ha jalusierna nere hela dagen för solljuset var så jobbigt för ögat. Det känns klart bättre idag men inte bra. Har ju ingen lins i det ögat vilket gör att man nästan får lite obalans. Men som sagt bättre idag 🍓

Det får därför bli ett kort inlägg från Kapten Krok’s avlägsna släkting idag..

Den nya stadsplanen ska ju presenteras nästa onsdag men det har redan kommit ut att de byggnader som byggdes med bygglov som sedan revs upp pga all korruption kommer nu att godkännas (bara några få undantag) att godkännas. Dessutom kommer det område som ligger vid själva infarten till Marbella att snyggas upp och byggnation av bostäder mm kommer att ersätta de ”industrilokaler” mm som finns där idag. Det tror jag kommer bli riktigt bra ✨

Marbella kommun har bjudit in närmare hundra barn på ett sommarläger nu i augusti. Det är barn vars familjer har det riktigt tufft ekonomiskt..

Slice it – Swedish Pizza House har minsann svenska kebabs oxå 😃 Nu dyker det upp en och annan rekommendation men man vet ju inte om det är för att det är bra eller om det är för att det är kompisarnas ställe.. Nu står iofs inte ett besök där på priolistan. Kebab kan förvisso vara gott men det behöver man inte gå på en svensk restaurang för att hitta 😃

Jᴀɢ & ᴠᴀ̈sᴋᴏʀ….

Är det något jag verkligen älskar (lätt överdrivet..) så är det väskor. Jag har under åren samlat på mig några (inte så att jag har ett överdrivet stort lager) . Några basväskor i typ svart, grått och brunt så där behöver jag absolut inte köpa någon ny. Någon av dem har hängt med sedan Bali och blir bara finare med åren..

Det som jag tycker är fint är lite crazy väskor, som den här blommiga på bilden. Sådana väskor gör en glad (åtminstone mig 😊). Jag har ett riktigt väskminne som jag blivit ”retad” för många gånger 😃

Vi var med T’s familj på Kanarieöarna, inte direkt igår, och vi bodde i Puerto Rico. På den tiden fanns det inte något stort flashigt shoppingcenter utan ett rätt så mörkt & ruffigt med ett antal butiker. Inget man besökte dagligen med andra ord.. Hursomhelst så gick jag och T dit en eftermiddag och jag hittade en väska jag ville ha. Nu kommer jag inte alls ihåg beloppet han ville ha för den men jag kommer ihåg att om försäljaren inte är super-sur när du köpt väskan och går så.har du troligtvis gjort en rätt dålig affär.

Jag tog i med ett motbud som han inte accepterade och efter en ynka vända till så accepterade han mitt bud. Var han sur? Var han tillstymmelse till sur? Nej, han var tvärtom riktigt glad och önskade mig välkommen tillbaka 😊 Tur att jag utvecklade min förhandlingsförmåga efter det för just vid det här tillfället så betalade jag nog typ tre gånger mer än jag hade behövt. Nu var det ingen dyr väska så det var i sig ingen katastrof men man gillar ju aldrig att bli lurad 😊

ᴇɴ ʜᴇʟᴛ ɴʏ ᴠᴀ̈ʀʟᴅ….

Förr var det i princip omöjligt att bli miljonär på något annat sätt än att ha en lönsam större verksamhet eller ärvda pengar. Vissa kunde väl också tjäna ordentligt med pengar om man tillhörde toppskiktet i näringslivet.

Sedan kom 80-talet och hela hypen kring börsmäklare följt av IT-boomen, utveckling av spel, appar& annat och plötsligt kunde man vara 25 och långt mer än miljonär. Ta Zara Larsson t ex – förra året gjorde hennes bolag 27 miljoner i vinst och hon delade ut 12 till sig själv. Häromdagen skrev jag om imfluensern Therese Lindgren och idag kom den här informationen;


Som sagt en helt ny värld helt enkelt….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴇɴ ɴʏ ᴠᴀ̈ʀʟᴅ….

Fanns On line visningar överhuvudtaget innan Corona? Här har det ju funnits i den formen att en mäklare filmat en lägenhet och skickat eller kört via typ Messenger videosamtal eller så men det har varit till en specifik kund som mäklaren har ett uppdrag av just den kunden.

Det där med On line visningar kanske har funnits tidigare i Sverige men inte i någon större omfattning utgår jag ifrån. En ”riktig” visning ger ju så mycket mer men en On line visning skulle ju funka perfekt för att kunna ”sålla bort” ointressanta och vara bekvämt på många sätt.

Det är en hel del ”lösningar” som kommit till som en effekt av Corona. Vissa riktigt bra som kommer att ha en livslängd långt efter Corona är borta och över.

Lite osammanhängande idag – jag får skylla på Kapten Krok eller kanske Kapten Hadock passar bättre som jag kommer att berätta mer om i morgon 🍓

Kramar från mig i Marbella!

2 reaktioner på ”Kapten krok & En svensk kebab….”

  1. Två saker:
    1. Jo, även jag såg Bianca Ingrossos affär. Jag kan ha många åsikter om henne, men hon är fantastiskt bra på att tjäna pengar. Bara hon kan omsätta köpeskillingen i kontanter och inte är inlåst i aktieinnehav i en potentiellt värdelös ägare.

    2. Apropå säljande annonser, kolla på valenciaproperty.com och hitta något av objekten som har en 360 bild (https://kuula.co/share/collection/7lWPD?fs=1&vr=1&zoom=1&sd=1&initload=0&thumbs=1&chromeless=0&logo=1&logosize=98&fbclid=IwAR08parTgLvKp_Jd7UECSj3T7rhlYoq_aMoExoXNmNnf_WaggNXAQnu8cFE ). Det drivs av en britt, Graham Hunt som jag bara känner via cyberspace. Han är mäklare i Valencia sedan minst 10 år och profilerar sig just online. Det senaste han har gjort är en kamera som tar 360-graders bilder. Resultatet blir något som är väldigt nära Google Street View, dvs du kan gå runt i fastigheten och även i omgivningarna. Riktigt bra, kanske något för Mindset Marbella? Jag hade i alla fall fallit för den sales pitchen rakt av…

    1. Hej!
      Risken är väl att hon inte har så bra rådgivare. Hennes manager har förvisso lyckats med att bidra till att hennes varumärke är otroligt starkt (där hon behöver att det är starkt). Hon har ju tex debiterat 400 000 kronor för ett enda samarbete på Instagram. Det var väl mer än ett inlägg men ändå. När de skulle göra en show så krävde managern Globen eller inget och det trodde jag aldrig att de skulle lyckas få utsålt. Men där hade jag fel Men någon ekonom är hon inte.. Vare sig managern eller Bianca. Ja, vi får väl hoppas på det bästa för hennes del men jag kan tycka att det ligger något ”sjukt” i att vissa influensers tjänar mer pengar än de riktigt stora företagsledarna bara genom Instagram inlägg och VLOGGAR. Det är en annan sak om de har byggt upp ett företag och sålt. Men jag är väl för gammal – det är bara att inse att det är nya tider. Apropå det andra så måste jag säga att det var galet bra! Jag vet att det finns iallafall en svensk mäklare här som har en 3D kamera men det går inte att mäta sig med det här! Det här måste jag definitivt kolla upp – STORT tack för tipset! I will keep you posted!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.