En världsetta & en detektiv….

Hej & Hola!

Jag fick ett riktigt skriv-flow igår och skrev i fyra timmar, inklusive korrekturkoll. Här gör jag ju aldrig det, korrekturläser alltså. Det får helt enkelt bli något fel då och då – hoppas att ni har överseende 😊

Det här med måndag, onsdag fredag eller söndag – dagarna flyter ihop när man inte har fasta arbetstider. En del har en stark ”söndagsångest” för att helgen är slut och en ny arbetsvecka snart ska börja.. Andra ser fram emot att gå tillbaka till jobbet och vissa ”längtar” efter det.

Det är en stor skillnad på att se fram emot och att längta. Det första innebär troligen en bra livsbalans där man trivs både med privatlivet och jobblivet. Att däremot längta till jobbet innebär troligtvis att man inte är så nöjd med privatlivet och att man hellre är på jobbet än hemma.

ᔕᑌᑎᗪᗩY’ᔕ

Jag har inte haft söndagsångest (det är klart att det hänt) och jag har heller inte längtat till jobbet (om det inte skulle hända något superkul förstås). Har nog haft förmånen att ha roliga jobb som gjort att jag varit förskonad från den där omtalade söndagsångesten helt enkelt ✨

Jag hoppas på att få lite flow under dagen/kvällen idag också. Det är nästintill omöjligt att skriva om man inte har en idé och flow, det tar massa tid och resultatet blir inte heller lika bra. ✨

Majas alfabet

Jsg har nog alltid tyckt att söndagar varit lite varierande beroende på säsong. Under sommarhalvåret ville man ju att helgen aldrig skulle ta slut. Framförallt på den tiden då man skulle ”packa ihop” och åka tillbaka till stan. På vinterhalvåret var söndagarna mysiga för att kunde tillåta sig att slappa en hel dag, äta en riktig söndagsmiddag med tända ljus och allt det där andra.

Nu för tiden existerar den söndagsångest som aldrig existerar än mindre 🍓 Vi har ju årstider här också även om de självklart inte varierar lika mycket som de gör i Sverige. Men tända ljus och det där andra är en naturlig del under hösten här oxå – man vill ju inte tappa höstens mysfaktor 🍁


Äɴᴛʟɪɢᴇɴ!

Nästa onsdag, den 29:e juli ska den nya stadsplanen för Marbella presenteras. Att den äntligen är klar känns nästan lite overkligt eftersom det minst sagt har varit en lång historia med många ”bumps on the road” . Det ska bli spännande och intressant att se hur planen ser ut. Den kommer garanterat innebära nya möjligheter för byggnation – Marbella har mycket obebyggd mark.


ᴠᴀ̈ʀʟᴅsᴇᴛᴛᴀ….

Lite stolthet i Spanien idag.. Jon Rahm (som för övrigt låter som ett allt annat än ett spanskt namn) är efter att ha vunnit Memorial Tournament i Ohio nu världsetta. Han puttade undan irländaren Rory McIlroy som tidigare var världsetta så då står det väl 1-1 kan man väl säga.. Den spanska finansministern förlorade ju i det där EU-valet mot just en irländare häromveckan.. Det var kanske lite viktigare för Spanien än att ha en världsetta i golf 😄

Spanien har inte haft någon världsetta i golf sedan Ballesteros, och det var intd igår…


ᴛᴀᴄᴋ ᴍᴇɴ ɴᴇᴊ ᴛᴀᴄᴋ….

På Mallorca har man ju försökt sig på att förändra Magaluf genom att typ riva äldre höga hotell, renovera och fräscha till både hotell och Magaluf i allmänhet. Allt för att attrahera en ny typ av turister och tvätta bort bilden av ociviliserade fylle-turism 🍻

Man har väl inte lyckats riktigt. Det är fortfarande unga festande personer som kommer dit och det är inte vad man vare sig vill eller önskar. Nu läste jag att man stängt fem restauranggator och att de ska hållas stängt i två månader.

Vi förstår beslutet säger de fyra berusade tyskarna utan ansiktsmask på bilden och det gör ingenting.. Vi köper öl och festar på stranden istället.. Förvisso säkert lite lättare att hålla social distansering där men det lär de glömma med lite alkohol i kroppen.

Förhoppningsvis kan turistchefen lyckas med att det inte kommer fullt så många turister till Magaluf i år för att ha förflyttat festandet från barer till stranden är väl ingen framgång direkt. Polisen lär få jobba för att hålla det där i skick kan man misstänka..

Från Magaluf Weekendrr”s Instagram

Dom verkar ha lite att jobba med – det här är ett inlägg på Magaluf Weekender”s Instagram-konto….

Tack Gode Gud att det inte alls är så i Marbella.. Festandet i Puerto Banus är som en västanfläkt i jämförelse….


Några svenska killar som gjorde en total ”turn around” och åkte till Norrland för första gången och ska fjällvandra 😄 Skönt med lite härlig svensk sundhet ⭐️


ᴅᴇᴛ ᴠᴀ̈ʀsᴛᴀ ᴍᴀɴ ᴋᴀɴ ɢᴏ̈ʀᴀ?

Jag har en liten fundering, den faller dock inte in under kategorin ”saker jag inte förstår” eftersom jag delvis kan förstå…. Och nu ger jag mig dessutom ut på minerad mark….

ᴀ̈ʀ ᴀᴛᴛ ᴀ̊ᴋᴀ ᴜᴛᴏᴍʟᴀɴᴅs ᴘᴀ̊ sᴇᴍᴇsᴛᴇʀɴ ᴅᴇᴛ ᴠᴀ̈ʀsᴛᴀ ᴍᴀɴ ᴋᴀɴ ɢᴏ̈ʀᴀ?

Det är helt klart så att detta är en het potatis och att det finns både starka åsikter och starka känslor kring det här. Borde det inte finnas någon urskiljning till att börja med? Det finns ju till och med åsikter om att det inte är okej att åka till Finland (men det borde då rimligen vara för finländarnas skull och inte tvärtom kan man tycka).

Det är cirka 70 procent av svenskarna som inte vill åka utomlands i sommar. Ska de andra 30 procenten då anpassa sig efter det? Självklart kan man ha synpunkter på om någon åker till länder med en hög smittspridning och som UD avråder svenskar ifrån att resa till, men annars?

Hur är det då med turister som kommer till Sverige? Det är ju en precis lika stor risk och det kanske är en lika het potatis det (men inte något media tycker är lika kul att skriva om).

Det har, på samma sätt fast värre som det var med flygskammen) skamligt att åka utomlands och samtidigt är vi upprörda om något land inte välkomnar svenskar. Det borde väl passera obemärkt förbi eftersom ingen ändå borde resa, eller? Ja, jag förstår att det inte riktigt är så enkelt.

Det är i kommentarsfält på Instagram som det blir väldigt tydligt att det river upp en massa känslor och att människor ger sig själv rätten att kritisera ohämmat och att vara experter.

Jag hoppas att du blir smittad”, ”Att du inte skäms”, ”Pinsamt oansvarigt” – jag kan fortsätta i en timme till.

Det diskuteras också mycket kring frågan om att det är oansvarigt av influensers att visa att de åker utomlands eftersom hela deras roll går ju ut på att påverka andra människor.. Sedan räknas det på t ex Blondinbellas resande nu – det räcker med att 10% av hennes följare blir påverkade och också åker utomlands för att 465 personer till åker iväg.

MEN om det nu är så att det uppenbarligen stör många människor så kan man ju kanske begränsa sina Instagram-inlägg. Det blir ju annars lite provocerande men man klarar inte riktigt av att inte dokumentera och på Instagram berätta vad man gör. I den värld vi lever i, pandemi eller inte uppenbarligen 🙄

Nu är det ju inte bara svenskar som har åsikter och känslor när det gäller att åka utomlands. Det finns nog i typ alla länder. Det är som om i alla länder tycks man tycka att man är det land som har klarat pandemin bäst. Det tycker ju t.o.m. Donald Trump….

Avslutningsvis; Jag tar pandemin på största allvar och tycker självklart inte att det är okej att följa restriktioner.


Nej, det verkar säkrast att stanna hemma helt enkelt 😊


Eɴ ɴᴀᴛᴜʀᴇʟʟ ᴏᴍᴇʟᴇᴛᴛ?

Vad är en naturell omelett enligt Anna Book? Jo, det är en omelett utan salt och peppar. Det kan man eventuellt ta på efteråt. (Hon skriver ju; en naturell omelett med skinka och ost 🙄).


Uɴᴅʀᴇɴs ᴛɪᴅ….

Undrens tid är ännu inte förbi… Började den nya veckan med att gå upp och göra scones ✨ Inte direkt ett frukostbröd och jag ligger oceaner efter Charlotte Perrelli 😄.. men det är iallafall en början..

Scones kommer btw inte att vara det jag hade oppar upp och bakar på morgnarna.. Det hade jag iofs inte trott heller, de passar helt enkelt bättre på en afternoon-te med sylt & grädde än till frukosten. Jag är rädd för att det kommer att dröja länge innan jag kommer igång med bakande av frukostbröd 😊


Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴋᴀʀʀɪᴀ̈ʀ….

Väldigt många barn (framförallt killar) vill ha samma yrke som sin pappa. Extra vanligt är det om pappan har ett jobb som är väldigt lätt att förstå som t ex snickare – nog inte fullt lika vanligt om pappan är försäkringsmäklare 😄

Själv ville jag, under en kort tid, bli journalist men det gick över rätt snabbt. Ett tag ville jag bli advokat men var inte riktigt lika intresserad av att plugga så mycket som det krävdes 😊 Insåg dessutom är det inte så himla många advokater som får jobba med intressanta fall utan det mesta är ju inte lika intressant som det kan verka.

Sedan finns det fasen när man är vuxen och tankarna då på vad man skulle vilja bli.. Det finns ju dom som börjar plugga väldigt sent, ibland såpass sent att de knappt kommer att hinna jobba med det de utbildar sig till. Det har jag ingen avsikt att göra, börja plugga till ett nytt yrke alltså.. Skulle iofs vara intressant att se hur en spansk detektivutbildning ser ut 😄

Detektiv är väl inte den rätta benämningen heller… men att utreda intressanta brott, lägga pussel och analysera det tror jag att jag skulle tycka var intressant. Men det är väl som med advokater- inte så mycket av jobbet som är intressant..

Har nog valt rätt jobb under åren trots allt 😃


Eɴ ɴʏ ʙᴏᴋ ɪ ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴏ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….

Har börjat lyssna på en ny bok ”Kattstryparen rum 419”. Låter makabert kan man tycka, boken bygger på en verklig historia men inte om en kattstrypare (åtminstone har jag inte uppfattat det så och om den gör det så slutar jag lyssna direkt).

Jag är en sådan djurvän så att jag i princip tycker att det värsta som kan hända i en film är om de dödar hunden eller katten vid ett inbrott eller så. Då klarar jag helt enkelt inte av att titta.

Jag är ju som sagt petig med uppläsare och det är Stefan Sauk som är uppläsare för den här, Jag vet att uppläsarns tackar ja eller nej men jag vet inte om de bara baserar sitt beslut på om de har tid & behöver pengar eller om det finns någon som helst kvalitetstänk när de tackar ja.


Nu dags att se om jag får något flow 🍓

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.