Köttbullar & en otippad presenT….

Igår gjorde jag pannkakor 🥞 som vi år med vispad grädde och hallonsylt. Det var inte igår som vi åt pannkakor och pinsamt nog får jag väl erkänna att det var första gången jag gjorde några. 😞 Det hänger till 99,9% ihop med att vi inte har några barn för då hade jag kanske t.o.m. varit pannkaksspecialist. Nu är jag inte det men för att vara första gången är t.o.m. jag lite imponerad 😊

Tänkte på det där med att jag älskar T’s köttbullar.. Tricket är att han har mycket fint fint hackad lök i dem. Dessutom gör han dem färdiga i ugnen så att de inte blir lite brända här och där som köttbullar annars lätt kan bli..Sᴛᴀ̈ɴɢᴀ ʟᴀɴᴅsɢʀᴀ̈ɴsᴇɴ?

Det är inte uteslutet men heller inte bestämt att Frankrike stänger landgränsen till Spanien. Anledningen är såklart den ökande smittspridningen i Katalonien där spridningen i den norra delen nu klassas som samhällssmitta. Det senaste dygnet har drygt 1 200 nya fall registrerats varav 894 personer i Barcelona med omnejd.Bᴏᴛᴀɴɪsᴇʀᴀ ᴍᴇʀᴀ – ɴʏ sᴛᴀᴅsᴘᴀʀᴋ….

Det satsas som sagt rejält… Nu i sommar har kommunen påbörjat arbetet med en botanisk trädgård där det även kommer att finnas en stor plantskola. Området är 13 hektar och kommer att fungera som stadspark och plantskolan ska kunna förse kommunen med blommor. Det planteras ju minst sagt mycket blommor här. Projektet kostar 10 miljoner euro.. När det ska vara klart framgår inte men vi ser hursomhelst fram emot det eftersom den kommer att ligga bara några få kilometer ifrån oss 😃Tᴏᴛᴀʟᴛ ᴏ̈ᴠᴇʀʀᴀsᴋᴀᴅ & ᴛᴏᴛᴀʟᴛ ɢʟᴀᴅ….

Vi var ju uppe i Nueva Andalucia igår för att köpa snus och då passade vi på att besöka Svenska butiken. Vi behövde bl.a. grovmalen svartpeppar och rårörda lingon (till T’s köttbullar). Jag blev så glad och så rörd, inte av lingonen utan för att Therese (som äger butiken tillsammans med Karin) hade köpt en present till mig 🎁

Hon känner till min förkärlek för Bullens och för den gamla klassiska designen på burken – vi hade bl.a. pratat om att jag funderade på att köpa några burkar och ställa på en smal hylla eller fotografera och förstora ✨ Hursomhelst så hade hon gjort det och beställt en tavla till mig i storken 50×70 cm. Det var ju det snällaste någon gjort på riktigt länge 💕 Jag försökte såklart betala för den men hon vägrade. Det var en present, punkt!

Så himla glad och nästa vecka ska jag köpa en ram.. Visar den sedan när den hänger på väggen ❤️Vi tog även en sväng till Avenida Antonio Belon för att reklamera på mina öronsnäckor. Jag köpte dem i en Kina-butik men de var av en lite bättre modell och kostade cirka en hundralapp så jag ville inte bara ”tugga i mig” att de inte funkade och köpa några nya. Förlåt alla kineser men jag förberedd på en rejäl diskussion med ståndpunkten att jag hade förstört dem. Jag drar inte alla kineser över en kam, absolut inte men kineserna i Kina-butikerna på Avenida Antonio Belon skulle inte må dåligt av en liten charmkurs.

Han var vare sig charmig eller trevlig igår heller men han visade, om än lite irriterat, att jag skulle ställa in något under inställningar för att få det att fungera. Status nu är således att jag har fungerande öronsnäckor och den kinesiske mannen fick lite credd för att han löste det.ᴅᴀ̊ ʜᴀʀ ᴅᴇ ᴏ̈ᴘᴘɴᴀᴛ….

Nu har de öppnat – de två ”svenska” restaurangerna. Den ena heter Swedish Pizza House och jag trodde, eftersom jag hört att de verkligen”behövdes”, skulle vara lite åt Taverna Brillo hållet*.

Pizzorna verkar vara väldigt standard och det mest ”svenska” är kebabpizza 😃.. Pizzasallad har de såklart och det är det ingen annan som har.

Dom har inte bara pizza på menyn utan även hamburgare och t ex räksallad.. Den ser iofs rätt ”svensk” ut 😃

Sedan har vi Brödernas.. Våra kompisar från Estepona var där i veckan och de var supernöjda. I går var Charlotte Perelli med man, barn mfl där. Enligt Instagram inlägget fick de 10 av 10 och barnen hade varit totalt lyriska ✨

En inte alltför kvalificerad gissning är väl att det kommer att gå rätt bra för Brödernas men koncepten är så lika och de ligger så nära så det kommer troligtvis att bli klart tuffare för The Swedish Pizza House.

* Taverna Brillo har väldigt speciella pizzor med t ex tryffelsalami, löjrom och liknande lite mer exklusiva pizzor.ʟɪᴛᴇ ʀᴏʟɪɢᴛ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….

Jag skrev ju en del (eller rättare sagt rätt mycket 😃) om Blondinbella tidigare. Jag gjorde inte det för att jag tyckte att hon var en skarp businesswoman som skulle bli den Världens mäktigaste kvinna som hon själv uttryckte det. Jag gjorde det inte heller för att jag var speciellt intresserad av henne överhuvudtaget- det som däremot var väldigt intressant var fenomenet Blondinbella. Hur hon lyckades ljuga och manipulera och alltid komma undan med det, ständigt skapa publicitet och hålla sig aktuell. Det var det som jag tyckte var intressant. Nu har hon inte den positionen längre och då är det inte heller intressant. Hursomhelst lite humor kring fenomenet Blondinbella av Sven Melander 😃
ᴀᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….

…eller inte vet är kanske mer rätt att säga. För skojs skull kollade jag priset på havskräftor i Sverige och jämförde med dem på Mercadona. Nu har iofs priserna sjunkit med 30-35% i Sverige på grund av Corona men de är klart billigare än här. Det stämmer ju inte alls när det gäller andra skaldjur, då är det ju väldigt mycket billigare här.

Så nu över till min kanske totalt korkade fråga (det är den antagligen 😊),. Är de havskräftor jag såg på Mercadona idag importerade? Det stod i GP att man nu kunde börja se att exporten kom igång men exporteras de även hit? Det här är ju inte speciellt svårt att kunna stryka från listan ”saker jag inte förstår” – det är ju bara att fråga i fiskdisken nästa gång jag är på Mercadona men det är kanske någon som vet?ɪɴɢᴇɴ ʙʀᴀ sᴛᴀʀᴛ….

Nej, play off spelet började inte bra för Marbella FC’s del.. Förlust med 0-2 blev det i gårdagens match. Hur svårt det här motståndet var i förhållande till de andra Marbella ska möta har jag ingen koll på. ⚽️Iɴᴛᴇ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 😃

Nu har Pernilla Wahlgren gjort Charlotte Perrelli sällskap dvs hon har kommit till sitt hus i Marbella (de har hus rätt nära varandra). Ingen av dem bor per definition i Marbella utan i grannkommunen Benahavis och om vi pratar om svenskarnas kommentarer och synpunkter hit och så var det här något som retade upp vissa svenskar förra året. Nu skedde det förvisso inte på Facebook och var otroligt överdrivet men ändå..

Allting handlade om att Pernilla Wahlgren använde Marbella i sina Instagram inlägg och annat. Det var så oförskämt eftersom hon minsann inte bodde i Marbella.. Ibland kan det tydligen räcka med väldigt lite för att reta upp människor som har för lite att göra.

Det finns några ”svenskföreningar” här i Marbella och det var i en av dem som ilskan blossade upp. (OBS! Inte den Pappa är med i). Hela grejen uppmärksammades av det svenska skvallerforumet ”Stoppa pressarna” och det var lääänge sedan vi skrattade så mycket som när vi läste om händelseutvecklingen och intervjun med ett svenskt äldre par. Paret ville vara anonyma så det framgick bara var de bodde och det var i vårt område 😃 De var så chockerade över Pernilla Wahlgrens fräcka beteende så att de inte mådde bra, trodde kändisar att de kunde göra vad de ville? Hon hade dessutom haft fräckheten att inte vilja komma på ett möte med föreningen där de skulle bjudas på lite svensk mat och så kanske hon skulle kunna sjunga något. Solen? Jag menar de måste ju haft solsting eller på något annat sätt ha ”tappat det” helt…

Nu var det väl typ bara någon handfull som på riktigt retade upp sig men de var desto mer upprörda…Sᴋᴜʟʟᴇ ɪɴᴛᴇ ʜᴀ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ᴇᴍᴏᴛ….

Jag skulle definitivt inte ha något emot att ha en snygg bricka med de här produkterna stående i badrummet. Däremot skulle jag inte riktigt lika gärna betala för dem.. Uppskattningsvis skulle produkterna på brickan kosta 10 000:- Jag behöver ny nattcréme men tror jag hoppar just den här för typ 2 800:- 😊

Jag tänkte lite vidare och det finns två saker där man kan ta väldigt mycket betalt.

  • Det ena är skönhetsprodukter där man typ säljer en dröm om evig ungdom
  • Det andra är allt som har med husdjur att göra – vi kan betala vad som helst när det gäller dem

Visst jag använder skönhetsprodukter, skulle däremot aldrig betala typ 10 000 kronor för att ha den där brickan i badrummet.

Jag skulle däremot betala precis vad som helst om det gällde hälsan för Tintin & Karisma.. Men gränsen går vid regnjackan från Chanel 😃ɪᴀᴋᴛᴀɢᴇʟsᴇʀ….

Från Amanda Schulmans Instagram

När jag ser den här fina bilden på Amanda Schulman så inser jag tre saker….

  • Varför jag tycker att det är så viktigt att jag blir lite brun (kämpa vidare helt enkelt)
  • Hur underbart det är att sitta i kvällssolen
  • Hur snyggt det är med svart när man är brun

Det ligger helt och hållet i mina egna händer mef andra ord och det är det ju inte allt i världen som är 🥕

Hᴀ̈ʀ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ᴊᴜ! Sᴋʀɪᴠʙᴏʀᴅᴇᴛ ᴊᴀɢ ɴᴜ ᴠᴇᴛ ᴀᴛᴛ ᴊᴀɢ ᴠɪʟʟ ʜᴀ!

Vitt enkelt träskrivbord med en marmorskiva och rostfria beslag. Helt enkelt ett skrivbord To Die for.. Tyvärr så har jag inte sprungit på det i någon butik utan såg det på Instagram och det är med 99 procent sannolikhet ett gammalt vitt skrivbord som renoverats och uppgraderats.. Blev hursomhelst inspirerad att ta tag i det never ending (?) story; jakten på det ”perfekta” skrivbordet”.

Apropå skrivbord så ska jag skriva klart ett inlägg/artikel nu ikväll.. En lite Linus på linjen jämförelse vid ett uppbrott…ᴅᴏɴᴀʟᴅ’s ᴍᴇᴛᴏᴅᴇʀ….

Enligt Washington Post har Donald Trump sedan han tillträdde som president för lite mindre än fyra år sedan kommit med cirka 20 000 falska eller vilseledande påståenden. Att följa hans twitterkonto är som att botanisera i ett lexikon av konspirationsteorier – om coronaviruset, vacciner, FBI och en massa annat..

Boken som systerdottern skrivit är btw ute nu..ᴛᴏᴅᴀʏ….

Ikväll blir det äkta svensk husmanskost till middag – T’s köttbullar ✨ Om man vill vara lite mindre svensk så kör man en lite annan variant.. Köttbullar (gärna med lite örter i), 🍅/tomatsås & spaghetti- inte alls dumt det heller men idag är det söndag och då kör vi den svenska varianten..

Veckoplaneringen ska göras och så lite annat ”fixande” så att man kan vakna i morgon bitti till en ”fräsch” vecka 🍓

Den vanliga kvällspromenaden blir det såklart oxå – hissen står still så det har varit att gå upp & ner de fyra trapporna hela helgen. Inga problem i sig men det var lite jobbigt att komma från garaget (fem trappor) med tunga matkassar, värme och orutinerat inte tänka på att ta av munskyddet..,,

Efter kvällens promenad med doggisarna blir nog det nog ett avslut på veckan med ett avsnitt (eller två) av House of Cards.. Än så länge är den precis lika bra som jag tyckte efter första avsnittet.. Men vi håller fast vid ”no Netflix marathon” så vi har inte sett så många avsnitt än….

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.