Tik tok & spanskt porslin….

Hej & Hola!

När T kom och hämtade mig igår kväll hade han hundarna med sig, helt överlyckliga var de. Dom älskar både att åka bil och dog walks i stan – dubbel lycka med andra ord ✨

T hämtar alltid upp mig på Avenida Antonio Belon – ett kvarter med mycket restauranger och folkliv. Om det inte vore för att alla hade ansiktsmask så märktes det inte alls att det är mindre människor ute i år.

Det var lite mer att göra än förra fredagen och det kom in en del donationer under kvällen. Det är perfekt för då kan man fynda direkt om det kommer in något bra. Det är inte bara privatpersoner som donerar utan även företag. Det kan vara företag/butiker som av olika anledningar donerar t en kartong med nya skjortor osv. T behövde ett skärp och vi hade fått in två kartonger med oanvända läderskärp = perfekt ✨

Gɪᴠᴀᴋᴛ, ᴋʟᴀɢᴏᴍᴀ̊ʟ & ɢɴᴀ̈ʟʟ….

Victors Beach Club tillhör väl en Marbellas mest populära – det är inte något designat lyx-hak utan, tvärtom men det är i stor utsträckning det ”hippa” folket som går dit.

Det är som sagt lite otydligt ibland…. men jag skulle bli oerhört förvånad om jag läste eller hörde att något liknande skulle hända på en ”vanlig” restaurang.

En tanke.. Om de omedelbart stängde ner och stoppade musiken så måste de väl ha vetat att de gjorde något fel, eller?

Rykten sprids ju som en löpeld och nu hör man om baren på Mallorca som hade tillstånd att ha 60 gäster men när polisen kom var det 80 gäster. För denna överträdelse säger nu ryktet att barägaren fick 300 000 euro (!) i böter. Det är ju drygt tre miljoner kronor och jag tror inte ett ögonblick på det förrän jag sett eller hört fakta och inte rykten.

Tillbaka till det där inlägget om Victors Beach. Det passerade inte obemärkt förbi och blev lite extra bränsle så att man kunde kritisera och klaga ännu lite mer..

”Det här med alla restriktioner skulle man aldrig acceptera i Sverige”

Just det här med att svenskar aldrig skulle acceptera det återkom i ett gäng inlägg. Efter ett antal inlägg var det en norrman som gjorde sin röst hörd och uttryckte sig typ så här;

”Nej, det är möjligt att man inte accepterat det i Sverige men nu är vi inte i Sverige och spanjorerna respekterar restriktionerna så sätt på er munskydd och le solidariskt”

Så mycket pajkastning med hur många kommentarer som helst – att folk orkar….

Over & Out om det här ämnet men tyvärr lär jag nog få läsa om det här om och om igen….

ᴅʏsᴛᴇʀᴛ….

Den spanska ekonomin beräknas backa med 11 procent under 2020 enligt EU-kommissionens prognos. Det är en ännu dystrare prognos än för två månader sedan. Det är ju Spanien och Italien som klarar ekonomin sämst av alla EU-länder och det hänger såklart ihop med den långa karantänen

Jag var ju lite fel lite fel på det som trodde att EU:s budgetförhandlingar skulle starta på tisdag men de började ju igår. Inte oväntat så blev de inte klara igår 😃 De fortsätter idag så vi väl höra hur långt de kommit.

Pedro Sánchez kommer självklart att göra allt som står i hans makt för att få så mycket pengar som möjligt av krisstödet men keep in mind; spanjorer i allmänhet inte håller med Sánchez helt och vissa tycker att han vill ha för mycket för att kunna ge massa bidrag till höger och vänster..

sᴀᴛsᴀʀ ᴠɪᴅᴀʀᴇ…

Nu blir det två nya bussar i Marbella. Inte nya busslinjer utan för att bussarna ska gå oftare. Det är så många nya initiativ varje vecka så att man knappt hinner med ✨

Barcelona har ju gått tillbaka till fas två karantänen, det är ju i Katalonien som det nu är mest spridning. Det händer annat i Katalonien också;

En tidigare regionalpresident, hans fru och sju barn ställs nu inför rätta för att ha drivit vad som beskrivs som en kriminell organisation i syfte att bygga upp sin egen förmögenhet genom korruption…


Nᴀ̈sᴛᴀɴ sᴘᴀɴsᴋ….

Man blir ju lite kvarts-spansk på något sätt när man bor här. Missförstå mig rätt. Precis som Landet sse Berghagen sjunger ”Stockholm i mitt hjärta” så är Sverige det för mig men man anpassar sig och påverkas till viss del av den miljö man lever i. Det här med att inte hålla på att klaga på restriktionerna är ett exempel på det. Om nu regeringen anser att det är rätt och spanjorerna likaså så accepterar jag och följer restriktionerna. Men även om jag tyckt att det var fel – varför ska jag lägga onödig energi på att klaga? Jag kan ju ändå inte påverka det.

Men nu till funderingen.. Har jag tappat det helt med den kvarten spanjorska?

Sorry för usel bild….

Jag har blivit lite kär i en skål och några lite mindre serveringsfat.. Ska visa T bilden idag, tror iofs inte att han blir lika kär 🥰 Jag kan inte riktigt bestämma om jag ”tappat det helt”, om det är för att jag blivit tant eller om det är den där ”kvartingen” spanjorska jag nu blivit som gör att jag tycker att de är fina och skulle kunna vara en fin kontrast till det vanliga porslinet.. De finns i butiken så det är ingen förmögenhet vi pratar om men principen en in och en ut som jag kör med innebär ju att jag inte vill hålla på och köpa massa onödiga grejer, oavsett vad det än är.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴀɴᴛ….

I don’t get it… Jag kan förstå att det kan vara roligt att själv följa ”Dance moves” men att titta på andra som gjort det? Nej, där faller Tik Tok in under saker jag inte förstår..

Dom två svenska tjejerna på bilden har alltså drygt fem miljoner följare som tittar på deras korta filmer där de då visar upp när de följer de ”Dance moves” de ser i sin skärm. Ni hör ju bara genom min beskrivning att jag nog blivit tant..

Det tog appen Tik Tok två år att nå en miljard användare/följare jämfört med Facebook som fick ”kämpa” i åtta år. Men nu är ju sociala medier vanliga på ett helt annat sätt. Det är heller inte en amerikansk ”uppfinning” utan konceptet har utvecklats i Kina.

(ɴᴏᴛ) ʜᴀᴘᴘʏ & ᴘʟᴜɢs….

Tro det eller ej…. nu trodde jag att jag var både happy och hade öronsnäckor 💙 Jag kom ju äntligen ihåg det och köpte dem efter det att jag jobbat. Men…, Status nu är att jag har öronsnäckor men tyvärr icke-fungerande sådana.. Då har jag ju definition inga öronsnäckor, eller hur?

Det är en stor fördel att butikerna har öppet så länge, allt ifrån matbutiker till klädbutiker ✨ Vi på Cudeca stänger 20.30 vilket är lite tidigt jämfört med andra men då kan man ju hinna med ärenden i andra butiker efter det att man jobbat.

Sᴀʏ ᴄʜᴇᴇsᴇ….

Det var ett tag sedan vi åt ost.. fortfarande lite depp för att vi missade det där ost-eventet. Det hade varit kul att hitta några nya goda ostar men det kan vi ju iofs göra ändå. Charkisar och ostbricka på terrassen får det bli någon kväll nästa vecka. ✨


Vi såg att de hade fina havskräftor på Mercadona idag. Det är inte så ofta man ser det i den i vanliga butikers fiskdisk. Vi borde kanske bli bättre på att åka till saluhallen och handla… Al Campo uppe i La Canada ska man heller inte glömma, deras fiskdisk är lång och utbudet totalt sett är verkligen enormt. Allt från strumpor till tvättmaskiner, mobiler, tv-apparater till mat från jordens alla hörn ✨ Det är en bit dit och jag gillar ju egentligen inte sådana stora butiker så det blir inte att vi åker dit så himla ofta.

Jag kommer inte i första taget att glömma när vi var där för drygt ett år sedan.. Vi pratade när vi parkerade bilen, hoppade ur och gick in på La Canada. När vi kom ut på parkeringen igen frågade T var vi hade parkerat.. Ingen av hade någon som helst koll på det och parkeringen är stor.. Det tog nästan två timmar innan vi hittade bilen, vid ett ställer svänger parkeringen lite så det är inte bara raka rader vilket hade underlättat.. Efter det har vi en ny rutin;

  • Jag är ansvarig för att hålla koll på var vi parkerat
  • Om det finns markeringar typ gång A plats 22 så memorerar jag det ordentligt eller fotograferar markeringen

Vi har inte behövt gå runt på en asfalts-parkering med strålande sol & riktig värme i flera timmar efter det 🍓

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

Idag är det Nelson Mandela dagen och är det någon som inte behöver en närmare presentation så är det väl han.


ᴋʀᴀ̈ғᴛᴏʀ & ᴏsᴛ = ᴋʀᴀ̈ғᴛᴏsᴛ….

Jag måste erkänna att jag nog aldrig ätit kräftost. Kan iallafall inte komma ihåg att jag gjort det. Det är kanske gott men jag kan tänka mig väldigt mycket annat som är godare att ha på mackan än just kräftost.

På Mercadona hade de förutom havskräftorna en variant som såg ut som små röda insjökräftor (vilken annan färg skulle de haft 😊) men jag vet inte vad det var för de var verkligen inte stora. Nu blev det inte att vi köpte havskräftor idag men vi kör nog en liten ”kräftkväll” på terrassen nästa helg.

Vi hade redan planerat helgens middag som är väldigt långt ifrån havskräftor och skaldjur 😄


Jag skrev ju häromdagen om när vi spelade kort vid poolen på eftermiddagarna i Lloret de Mar för hundra år sedan. Kom på att det faktiskt nog var sisådär hundra år sedan vi spelade kort så det planerar vi att göra ikväll 😄

Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ʙᴇᴛʏɢ….

Betygssystemet är ju helt annorlunda idag jämfört med på min tid då det var 1-5 som gällde.. Jag har inte hundra koll på hur det ser ut idag. Är det A-F upp till en viss nivå och sedan övergång till UG till MVG eller är jag fullständigt ute och cyklar? Inte första gången i så fall 😄

Böcker, filmer, konserter mm betygssätts ju enligt gamla tiders betygssystem och det är väl det bästa och enklaste sättet. Sedan kan man ju ha åsikter om recensenter som helt och hållet recenserar utifrån sin egen smak och inte tar någon hänsyn till vilken målgrupp den/det riktar sig till.. Visst man försöker anpassa vem som recenserar vad till viss del men det finns ju inte många recensenter på varje tidning., Nog om det och till recension av böcker.

Har nu lyssnat i princip klart på Elisabeth Höglunds bok, den som handlar om ett antal fall där en förälder mördat sina barn. Jag skrev lite om den tidigare och det var ju inte direkt några lovord. Den har sedan dess bara blivit sämre och sämre. Jag ska inte trötta ut er men konkluderar med att det enda jobbet hon i princip har gjort är att skriva av offentligt material. Vid ett tillfälle i boken radas alla ”Tack för allt hälsningar” (till en man som mördade sina två söner och sedan sköt sig själv) upp. Det var väl cirka 25 stycken (!). Mening efter mening – repetition efter repetition. Hon hade kunnat skriva 80% mindre men ändå fått fram exakt samma sak (och besparat oss en hel del).

Jag brukar ju säga att jag inte lyssnar vidare om en bok inte fångar mig och så är det. Den här fångade mig, men tyvärr av fel anledning. Den var så usel så att jag bara måste lyssna klart – någon gång måste den väl ändå bli mer intressant/bättre. Tyvärr inte. Så om det nu är så att det borde vara förbjudet att sätta ett F till en skolelev så går det inte att göra något annat här. Don’t read it!

Som en sista info… T är oxå lite kär.. I porslinet alltså 💕 Nu får vi hoppas att det finns kvar på fredag 🍀

I morgon ska jag berätta om överraskningen i Svenska butiken 🥰

Kramar från mig i Marbella! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.