Gaspacho och en ovanlig cermemoni….

Hej & Hola!

Bra dag i går även om jag inte solade eftersom jag hade lite problem med ena ögat.. Blir så ibland eftersom jag har linser men väldigt sällan egentligen.. T fick ta matlagningen i går kväll tack vare det men jag får väl kompensera det nu i helgen 😃 Vi var ute på vår vanliga långpromenad på kvällen, det är så skönt att göra det när solen är på väg ner och det inte längre är lika varmt som på dagen. Luftkonditioneringens svalka går inte att genomföra med den ”mjuka”,svalkan som kommer med skymningen.

Jag hade även ett avstämningsmöte med Charlotte (mitt externa uppdrag i Sverige). Kommer att skriva en del i helgen, det har varit lite lugnt de första två veckorna i juli men nu kör vi på som vanligt igen ✨

Det blir med andra ord en hel del skrivande både i helgen och nästa vecka. Nu har vi iofs ingen trädgård men man kan ju drömma lite ändå.. Om man (läs jag) hade gått ut till det lilla huset i trädgården när det var dags att skriva tror ni inte att den där idén till boken kommit direkt 😄 och att ett konstant flow skulle infinna sig så fort man klev över tröskeln. Inbäddat i total grönska och lite extra plus om man hörde lite vågskvalp på andra sidan av häcken. Total relaxation….

I helgen ska det sista fixas i arbets/gästrummet.. Vi behöver bland annat köpa en strykbräda och för att det alltid ska vara enkelt att stryka så kommer den att stå framme hela tiden. (inte när vi har övernattande gäster såklart). Just därför så kan jag inte bara åka och köpa en strykbräda.. den måste ju ha ett snyggt överdrag.. Inte så att jag kommer att lägga ner oceaner av tid för att hitta det optimala men ska försöka en ”good enough” strykbräda i helgen.Dᴇɴ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴄɪᴠɪʟᴛ sᴛᴀᴛʟɪɢᴀ ᴄᴇʀᴇᴍᴏɴɪɴ ɴᴀ̊ɢᴏɴsɪɴ….

Igår hölls den första civilt statliga ceremonin som någonsin arrangerats i Spanien. Det var kungafamiljen som stod värd och den hölls på slottsgården i Madrid.

Kung Felipe vädjade till spanjorernas känsla av sammanhållning och motståndskraft i kampen mot pandemin och inför framtiden.

Det var förutom Pedro Sánchez och andra från regeringen en hel del potentater på plats som t ex ordförandena från EU-kommissionen, EU-rådet, EU-parlamentet, chefen för WHO mfl, anhöriga till offer och regionalpresidenter och högt uppsatta chefer för statliga myndigheter.

ANu ska jag inte vare sig vara misstänksam, oförskämd eller inte se på ceremonin med största respekt men var det inte liiite lägligt med tanke på EU-mötet nästa vecka?ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀ ᴅᴏ̈ᴠᴀ ᴏ̈ʀᴏɴ…

Det där med partipolitik har mer eller mindre hamnat i skuggan av pandemin och väl är ju det. Det gäller nog i alla länder, utom i USA då..

På politisk nivå är det inte riktigt så men människor i allmänhet tror jag ser till helheten och om det är rätt eller fel strategi framför vilken regering det är. Här är det regeringen som har kommunicerat jämfört med Sverige där folkhälsomyndigheten och andra myndigheter i många stycken varit ansiktet utåt. Visst har Lena Hallengren varit med på presskonferenser och Stefan Löfven hållit tal men det skiljer sig en del.

Här tycker 88 procent att karantänen och alla restriktioner varit helt åtgärder. Drygt 60 procent tycker att det krävs hårdare restriktioner. Cirka 96 procent oroar sig för pandemin, siffran är något högre för hälsan är för ekonomin.

Slutsats…. Det är definitivt inte oron för böter som gör att människor i så stor utsträckning följer myndigheternas restriktioner.Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴀɴsɪᴋᴛsᴍᴀsᴋᴇʀ….

Ett av många inlägg om det här med ansiktsmaskerna, här iallafall med en smiley.. Det var väl cirka 20 kommentarer med en blandning av medhåll och tips var han kunde hitta det.. Kina-butikerna såklart ✨

Det tar aldrig slut, vare sig alla designvarianter eller antalet sponsrade inlägg i Instagram flödet. Om jag nu skulle vara totalt hund-galen och planerade att köpa en tygmask så är det bara att beställa en sådan här. Karismas ras (King Charles Cavallier) finns med någon som åtminstone liknar Tintin. Nog för att jag älskar mina hundar men jag föredrar dem i originalutförande… Har dessutom en helt annan fundering än den om hur många de faktiskt säljer- varför har de valt motiv där tungan hänger ut på typ alla varianter. Gör ju inte masken mer lockande precis 😄Vi har hursomhelst inte sett en enda som inte har ansiktsmask sedan i tisdags. Den nya restriktionen började ju gälla i tisdags kl 24.00. Det var inte helt sant för såg några på distans vid poolen men där behöver man ju inte ha. Hursomhelst så följer alla det här, i Nueva Andalucia gnäller de som sagt en hel del men tror inte att de vill böta så de har nog motvilligt mask ändå. Bötesbeloppet är inte högt nu.. Om du bara ertappas en gång är det 100 euro i böter men det kan vara högre om du ”åker fast” mer än en gång och om tillfället var extra dåligt.. Lite otydligt alltså, men man är ju van 🍓

Kanske bäst med ett förtydligande – det är självklart inte alla i Nueva Andalucia som gnäller och det är självklart inte bara där det gnälls.. ✨Nᴀ̈ʀ ᴠɪ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊ ᴀ̈ʀ ɪɴɴᴇ ᴘᴀ̊ sᴘᴀɴsᴋᴛ….

Eller jag kanske ska säga franskt, för det är franska recept men gaspacho kan de inte ta ifrån spanjorerna 🍜 Gurksoppan kom som av en händelse med på köpet så det är väl helt enkelt meningen att jag ska fixa till en sådan någon dag..

Men oavsett så kommer den inte att slå en gaspacho.. Varm eller kall men om man äter den kall, vilket jag föredrar, så är det inte att man slevar i sig en stor tallrik (enligt mig alltså).

Jag tycker att gaspacho är en perfekt förrätt på sommaren när man kanske inte är lika hungrig och ”orkar” både förrätt och varmrätt. Då ska den serveras i typ ett glas, lagom storleksmässigt och dessutom fint. En del kör med lite hackade grönsaker på toppen och det säljs speciella små förpackningar i butikerna med ”gaspacho-hack”. Det är gott både MFF och utan, lite beroende på grönsakerna, tycker jag 🍅Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɢʀᴏ̈ɴsᴀᴋᴇʀ….

Det är ju inte så att det rasar in inbjudningar eller att det massor som händer den här sommaren.. lyckades ändå helt glömma bort Green Villages event som vi var bjudna till igår kväll.. Nu var det iofs provning av kombucha och mingel och det första kanske inte är något vi ändå skulle åka dit för.. När nästa inbjudan kommer ska jag komma ihåg att komma ihåg genom att både lägga in det i min fina orangea stenålderskalender och i telefonen. Oavsett om vi bestämt om vi ska gå eller inte. Det där eventet med ostar är det tråkigt att vi missade..

Det är inga stora event så att det finns någon risk att bli smittad genom att gå dit. Det är nog säkrare än att gå till SuperSol..ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴛʀᴇɴᴅsᴘᴀɴɪɴɢᴇɴ….

Jag var lite före min tid när jag ”utlovade” att skriva lite om höstens trender från mitt glossy magazine som jag läste igår. Det är inte förrän i nästa nummer som de kommer att skriva om det – skönt, då känns inte hösten lika nära igen 🍁

När det kommer till möbler och inredning i stort så har ju grått varit den ”stora” färgen under ett antal år. Nu byts det gråa ut mot brunt ✨

Jag har varit en brun/beige person sedan istiden, när det kommer till inredning alltså.. Nu här i Spanien är det däremot inte brun/beige som gäller, förutom på terrassen. Här har vi mycket grått och vit förutom i arbets/gästrummet där vi har vitt och beige med lite kontraster. Kommer inte att ringa Cudeca* och be dem hämta möblerna för att byta till ett beige/brunt hem igen ✨

*Cudeca är välgörenhetsorganisation där jag jobbar.Aʟʟ ɪɴ ᴏɴᴇ….

Svensk sommar i en bild – blått och vitt & smultron ❤️ Smultron är väl antagligen sådär extra extra gott just för att man inte kan gå in i matbutiken och köpa några liter till ett hyfsat pris. De är lite som kantareller, om man inte själv har dem i trädgården får man lägga lite tid på att hitta dem….Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴠᴇɴsᴋᴛ….

Bra nyheter på bland annat gårdagens presskonferens- det är ”bara” 72 personer som vårdas på intensiven. Dessutom har det inte alls blivit den spridning man befarade på olika turistorter..Så skönt! 🇸🇪

Människor under intensivvård för covid-19Fredag = work i Cudeca butiken. T hämtar mig och vi kommer hem typ 21.00 och tar då kvällens doggie-walk.. T har oftast förberett lite enkel mat och ikväll är inget undantag. Tror nog att det blir ett avsnitt av House of Cards innan bedtime. 🍓

I ᴍᴏʀɢᴏɴ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ᴍʏᴄᴋᴇᴛ ᴘᴀ̊ ᴛᴏ ᴅᴏ ʟɪsᴛᴀɴ – ᴅᴇᴛ ʜᴀʀ ʙʟɪᴠɪᴛ ᴍᴀ̊ɴɢᴀ ✅ ᴅᴇɴ ʜᴀ̈ʀ ᴠᴇᴄᴋᴀɴ..

Kramar från mig i Marbella! 🍓

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.