Norsk polis & den där hatten….

Hej & Hola!

Totalt sett en bra dag igår. Fick mycket gjort och ligger helt i fas med det som ska göras den här veckan. Ligger ”efter” på ett område.. guess what? Tiden i solen ☀️ Får ta igen i helgen…

Det blev en lättare middag för mig igår (T åt det som var kvar från kvällen innan). Jag åt tomater, mozzarella, ruccola och vitlöksbröd med mozzarella som jag nästan lyckades bränna.. (hur svårt kan det vara..)

ɴᴜ ᴀ̈ʀ ᴄɪᴋᴀᴅᴏʀɴᴀ ʜᴀ̈ʀ – ᴊᴀɢ ʜᴏ̈ʀᴅᴇ ᴅᴇᴍ ɪɢᴀ̊ʀ ᴋᴠᴀ̈ʟʟ 🧡

Sååå nöjd med min ”hair cut” – gjorde en ordentlig hårinpackning igår kväll oxå. Det behöver jag göra oftare.. Använder ju inte balsam så mycket eftersom jag är fast i någon tro att det tynger ner håret helt och hållet. Det kanske det gjorde förr men nu har ju produkter utvecklats så jag borde använda det varje gång jag tvättar håret, tror jag iallafall. 😊ᴡʜᴀᴛ’s ᴜᴘ….

Igår uppmärksammes Marbellas skyddshelgon Virgin del Carmen. Normalt sett är det lite mer firande men av naturliga skäl så var det väldigt stillsamt igår ✨

Det har ju planerats och projekterats en ”uppfräschning” fyren i Marbellas hamn, som ju har många år på nacken och är en av Marbellas riktiga ”landmarks”. Det ska även göras en del andra saker så att både hamnen och området i direkt anslutning till fyren blir ett par snäpp trevligare. Lite fler restauranger med mera. Baserat på de ”ritningar” som visas ser det ut som att det kommer att bli väldigt fint ✨

Nu har man tagit fram en informationsskylt som alla butiker etc ska sätta vid entrén- den har två budskap; 1. Att Marbella är säkert 2. Instruktioner hur man ska bete sig innan man går in i butiken och när man är inne 🍓 Idag har man gått och delat runt om i hela Marbella.Pᴀɴᴅᴇᴍɪɴ ᴘᴀ̊ sᴇᴍᴇsᴛᴇʀ….

Det är uppenbart att många tror eller åtminstone agerar antingen som om corona är på semester, har gått över eller att de själva är helt riskfria.. Visst en del av har antikroppar men ingen vet ju exakt hur länge se skyddar..

I början av turistsäsongen var det ju ”stendött” på Mallorca och många restauranger & hotell valde att inte öppna. Nu har det tydligen kommit en hel del turister och att det är krav på munskydd och social distansering verkar de ta med en nypa salt. Sitter man på en bar ”slipper” man ju munskyddet men inte när man går på t ex en bargata. Nu stängs ett par av bargatorna eftersom det varit för mycket festande och för lite efterlevnad av restriktionerna.

Oavsett vad man själv tycker och oavsett om man känner att just jag kommer inte att bli smittad (eller har antikroppar) så får man väl ta seden dit man kommer. Det blir ju hopplöst för de ställen som ligger på gatorna som stängs och de kan ju inte ta ansvar för att människor går utan mask och utan avstånd på gatan….ɴᴏᴛ ᴏɴʟʏ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴅᴀʏ….

Today is à good day står det ovanför influensern Therese Lindgrens säng.. Det är en bra inställning att ha varje morgon när man kliver upp och kan nog ha större inverkan än man kanske tror.

Therese Lindgren är en av våra typ top tre största influenser med en miljon följare på Instagram och lika många följer hennes VLOGG på Youtube. Hon har även ett eget varumärke inom skönhetsprodukter.. Som influenser fakturerade hon drygt en miljon i månaden (!!) och nu när bokslutet är klart för 2019 så tar hon en utdelning på 10 miljoner kronor (!!) Hon sommarpratade btw tidigare nu i sommar 🍓Idag har vi gjort en rejäl rensning av T’s garderober. Blev en del att ta med till Cudeca imorgon. Ska kolla om jag hittar några fynd också ✨

Ett projekt i veckan förespråkade min väninna Paulina i sin roll som Förvaringsdrottningen. Hon har ju givit ut ett par böcker och har även bloggen även om hon inte är lika aktiv på den nu (hon jobbar inte heltid med det längre). Det är hursomhelst en bra ambition och vi kör något i princip varje vecka, det är inte stora projekt utan i 90% av fallen är det enklare grejer som tenderar till att aldrig blir av om man inte bestämmer att de ska bli av ✨

Ikväll blir det lite ”ta hand om mig själv fix” och lite glossy magazine ✨ Nu börjar det skrivas om höstens trender, känns lite avlägset.. Får skriva en liten update imorgon om vad är som gäller för hösten.. Det är ju inte som förr då det var en trend utan nu är det många.. Jag är definitivt inte någon slav under trender men det är ju kul att ”hänga” med, trots att man är tant 😄

Avdelningen oviktiga saker man (läs jag) verkligen saknar är läppstift 👄 Enda gångerna man kan ha det är hemma och på restaurang (och på stranden & vid poolen såklart).. Precis som när man är brun så piggar läppstift verkligen upp, jag får börja ha det hemma också helt enkelt. Banalt nog så blir jag helt enkelt lite gladare med läppstift 💋

Något annat som man inte tänker på är att när man ler så ser ju inte den andra personen det, kan väl möjligen utläsas liiite av ögonen men generellt så syns det inte. Det går alltså omkring typ 140 000 + turister och ser lite ”surmulna” ut. Det är verkligen en stor skillnad för i det ”normala” livet är människor väldigt öppna och vänliga. Nu undviker man att överhuvudtaget möta någon på t ex en trottoar.ᴀᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….

För drygt 1,5 år försvann den frun till den norske miljardären Tom Haugen. Han höll på med en massa märkliga saker och påstod att han betalat en summa till ”kidnapparna” i bitcoin. Vem som hjälpt honom och om han verkligen gjort det är högst oklart (han ska enligt uppgift inte kunna klara något sådant utan hjälp).

För någon månad sedan kommer den norska polisen till slutsatsen att han nog vilselett dem hela tiden och han blir misstänkt & anhålls. Efter förhör släpps han inom någon dag ur häktet (misstanken kvarstår) och han har efter det meddelat att han inte kommer att ställa upp på några fler förhör (?) När han fått klart för sig att han är misstänkt går han ut med en belöning och påstår att han betalat mer till kidnapparna (?). Varför vänta 1,5 år med belöningen och göra det precis när man blir misstänkt själv?

Norska polisen har nu varit i hans hus och i hans två sommarbostäder för att leta efter spår i ett par månader och säger att det kan komma att ta ytterligare några månader innan han får komma hem (de två sommarbostäderna har han fått tillgång till) Vad gör dom i typ sex månader?

Polisen menar att det är i huset hon mördats och att det aldrig varit någon kidnappning (vilket verkar rimligt). De har väl hittat något litet blodstänk och säger att hennes mobil rört sig att hon kan ha fallit/förflyttats nerför trappan. Motivet skulle vara att hon vilje skiljas, det usla äktenskapsförord som finns (till hennes nackdel, hon skulle i princip inte få något) är lastgammalt och skulle med all sannolikhet hävas vid en skilsmässa eftersom han får allt utom en gammal bil, 200 000 kronor, en obebyggd liten tomt och huset hon ärvt från sina föräldrar. Tror att det var 200 000 men kan ha varit 400 000 kronor.

Jag förstår att de misstänker honom men jag förstår inte varför det tog 1,5 år att komma på det med tanke på allt han gjort med syfte att vilseleda polisen. Är norska polisen typ sämst i världen?Sᴠᴇʀɪɢᴇ ᴀ̈ʀ ғᴀɴᴛᴀsᴛɪsᴋᴛ….

Nu ”romantiserar” jag verkligen bilden av Sverige eftersom det i inlägg efter inlägg är helt underbara bilder. Sverige är verkligen fantastisk – framförallt på sommaren. Lite mindre fantastiskt och fint i t ex november även om varje årstid är fin på sitt sätt. Vi har fyra årstider här också men dom är inte alls så påtagliga. När det är vinterkallt här så är det ju ändå en bra bit över nollsträcket men det är en fuktig kyla som gör att det känns kallare än vad det är.Oɴᴄᴇ ᴜᴘᴏɴ ᴀ ᴛɪᴍᴇ….

Bodde ju i Italien i cirka ett år för hur länge sedan som helst.. Då fakturerade man inte en miljon i månaden utan fick ofta kämpa med att få lönen att räcka 😊 Något som då var perfekt var att 1. Gå in i ”vår” matbutik fem minuter innan de stängde och hoppas på att de hade någon grillad kyckling kvar som man då fick köpa till en bråkdel av priset. Vi hade inget direkt kök och var så unga så att vare sig ville eller kunde laga mat 😊 Nummer 2 var att köpa ”piadinas” – ibland varma och ibland inte…

Gott och ”billigt” vilket såklart passade våra magra plånböcker perfekt.. Det är ett speciellt bröd som till viss del påminner om tortillas men den bästa beskrivningen är en kombination av tortillas och pizza…. (väldigt tunn)

Såg att man också använder piadina istället för hamburger bröd.. Det skulle jag definitivt föredra eftersom jag ofta tycker att det är lite för mycket bröd i hamburgare 🍔

Eᴠᴇʀʏ ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ…..

Proceduren var lika varje varje helg. Fredag och lördag gick vi ut. Ibland jobbade jag någon timma extra på i garderoben på det ställe vi alltid gick till på fredagar.. Precis som tobakshandlaren här säljer snus så sålde jag cigaretter under disken.. I Italien och Spanien säljs ju bara tobak i speciella tobaksaffärer, det enda undantaget är att det finns cigarett-automater på t ex hotell men det är högst begränsat.

På söndagarna var det dags för veckans mathöjdpunkt… Same procedure every Sunday ✨

Vi gick till samma restaurang och vi hade varsin favoriträtt och den åt vi varje söndag – ingen variation där inte.. Jag kan bara inte komma ihåg vad restaurangen hette men jag kommer ihåg vår favoritservitör och att det alltid var mycket folk. Familjer som var ute och åt söndagsmiddag – det var en väldig massa fler tallrikar på deras bord med anti pasti, olika förrätter. Ett perfekt matbord alltså men det kunde vi bara drömma om på den tiden. 😊

Min favorit var Paglia e fieno (Hay and Straw eller på svenska hö & halm). Det ska vara grön och ”vanlig” tagliatelle därav namnet och en hel del andra ingredienser – ser väldigt simpelt ut på bilden men det är lite mer än så. Jag har lagat det till T någon gång och han tycker att det är riktigt gott – men vi äter det inte varje söndag 😄Oᴅᴅ ᴍᴏʟʟʏ ɪs ʙᴀᴄᴋ ɪɴ ᴛᴏᴡɴ….

Det har väl varit väldigt tyst om Odd Molly under ett antal år men nu är de tillbaka och verkar satsa rätt rejält. Det jag har sett av kläderna är väldigt blandat (vad jag gillar inte alltså). Jag tror (och hoppas för deras skull) att de frångått den tydliga strategin de hade med kvinnor 40+. Inte så att de inte kan ha den målgruppen men då när varumärket lanserades kommunicerade de på ett för tydligt sätt så man ville inte ha på sig deras karaktäristiska kläder för det kändes som om man själv kommunicerade ”jag är 40+ och jag gick på reklamen”.ᴅᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ʜᴀᴛᴛᴇɴ & ᴅᴇ ᴅᴀ̈ʀ sᴋᴏʀɴᴀ….

Från Karin Bastins blogg

Imorgon blir det ett gäng ärenden på stan innan det är dags för mig att jobba. Nu när jag klippt mig har oddsen för att jag skulle passa i en sådan här hatt definitivt ökat 😊 Ner på strandpromenaden och kolla om jag hittar någon…. Behöver även schampoo, hårinpackning och nya öronsnäckor (den här veckan bara ska jag klara av det 😊). Sedan är det där uppdraget;

Att hitta några ”sommarskor/sandaler” som jag hoppas ska gå från impossible till possible – Wish me luck ✨

Jag har sett att det finns sådana där träskoliknande sandaler i en ”svensk” butik uppe i Nueva Andalucía.. men jag är väldigt tveksam. Höjden på klacken är bra men jag tror att de både är bekväma och obekväma (hur det nu kan gå ihop, men det kan det..). Sedan är väl ”användningsområdet lite begränsat. Letar vidare tror jag bestämt 👡
ᴀᴛᴛ ᴀʟᴅʀɪɢ ɢᴇ ᴜᴘᴘ….

Att man bara orkar. Hon har väl erkänt att hon på någon enstaka bild använt filter. Men det gjorde hon bara för att hon blev avslöjad med fingrarna i syltburken. Det här med filter verkar hursomhelst vara en väldigt viktig fråga för henne eftersom hon typ lägger ner några timmar i veckan på att gå i polemik med personer som vill göra gällande att hon använder filter.
Lᴏᴠᴇ ᴀᴛ ғɪʀsᴛ sɪɢʜᴛ….

Om jag hade haft en inbjudan till ett bröllop nu sommar liggande så hade jag mer än gärna haft den här klänningen på mig 💙 Den har ✅ på alla boxar; blommig som en sommarklänning gärna får vara, blå/vit, lite 50-tals stuk med den utställda kjolen, liten ärm & lagom längd.. Superfin helt enkelt!

När T’s yngsta syster gifte sig i Ingarö kyrka för ett gäng år sedan köpte jag en fin (och blommig 😊) klänning på Thaila (Göran Alfredsson) den var kortare än den på bilden. Jag har den med hit men jag har inte använt den, bröllopsinbjudningarna rasar ju inte in i brevlådan nuförtiden 😄 Man kan förvisso ha den vid andra tillfällen än just bröllop men den känns mer rätt då.. Vi var ju t ex bjudna på 50-årsfest i på en av de bästa strandrestaurangerna nu i september men då hade jag inte tyckt att den var rätt.Men tyvärr behöver jag inte fundera på vad jag skulle ha på mig eftersom festen är inställd pga corona.

Här skulle festen ha varit 🧡 Riktigt bra mat och ligger typ i sanden….

Kramar från mig i Marbella! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.