Hotell & Fint besök….

Hej & Hola!

Karisma har en ny rutin, hon sover ute i soffan nästan varje natt. Tintin däremot gör det inte för han måste ha järnkoll på var jag är 🐶 Jag vet inte varför det är så men det hänger nog ihop med att han blev ensam kvar som valp i den skitiga glasburen och att jag ”försvunnit” eftersom jag legat en del på sjukhus.

Så nöjd med att klädställningen är monterad och på plats ✨ Lite kvar i gäst- arbetsrummet sedan är ”all set”. Älskar att ha små projekt 🍓Hᴏᴛᴇʟʟᴇɴ….

Det är riktig kris för hotellen tydligen. Dels har de som en konkurrensfaktor tvingats erbjuda alla som bokar avbokning typ 24 timmar före utan att det kostar något och dessutom avbokas det en hel del. Inte lätt att planera verksamheten då.

Det är bara 60 procent utmed hela Costa del Sol som har öppnat, andelen är klart högre här i Marbella. Tyvärr är beläggningsgraden låg så att de hotell som har en beläggning på 30-40 procent kan skatta sig lyckliga enligt tidningen Diario Sur. I augusti hoppas man på en beläggning på 40 procent.

Man hoppades på inhemska turister i större utsträckning men den stora ökningen för ”spamester” är att människor hyr hus som ligger lite mer avskilt och inte i turisttäta orter..

En hotellägare som intervjuades hade öppnat den första juli och hoppats på en beläggning på 30 procent men har så här lång i juli 12 procent. Förvisso har bara två veckor gått men det är ju trots allt en indikation….För att beskriva det väldigt enkelt;

  • När man ligger still på stranden eller vid poolen får man ta av munskyddet
  • När man sportar får man ta av det
  • När man är på restaurang får man ta av det MEN man får bara gå på restauranger, barer etc med personer inom familjen/är släkt med

Det känns lite som någon form av ”halv-karantän” – även om man nu får röra sig fritt så känns det ändå väldigt begränsande.

Det blir extra tråkigt eftersom människor som bokat resa hit nu bokar av.. men vi hade ju ändå inte fått äta middag med dem.. Tur att det är inom familjen så att man inte måste bo ihop som det var tidigare, nu kan vi ju iallafall gå ut & äta med Pappa ❤️”Här kommer alla känslorna på en och samma gång”

Ja, Per Gessles rader är en rätt bra beskrivning för hur det är här.. Vissa tycker att de nya restriktionerna är jättebra, andra tycker att de är överdrivna och vissa tycker att de är absurda.

Det kan då ta sig lite olika uttryck som att Spanien inte borde få en enda krona i EU-stöd till att Pedro Sanchez är en idiot och att det snart kommer att bli upplopp. Det är såklart svenskar som skriver det här på den Facebookgrupp för svenskar som jag skrev om typ i förrgår. Jag ska inte påstå att sidan kraschar av alla inlägg (om nu en Facebooksida kan krascha) men det är definitivt en hel del synpunkter.

Inte oväntat så har de allra flesta utgångspunkten vad det betyder för dem… Lite svårt att se ”The bigger picture” kan man väl konstatera att vissa har….Hᴏʏ….

Idag har vi varit en sväng till Puerto Banús för att få några ärenden gjorda. Det märks stor skillnad på hur mycket folk det är.. Vi körde förbi Burger King, det var stängt och det verkar inte som om de öppnat överhuvudtaget (!)

Vi var även en sväng och handlade.. Älskar den här säsongen med all frukt och alla grönsaker 🍓I den bästa av världar så hade mitt hår typ sett ut så här… men nu gör det ju inte det..

Skrev ju häromdagen om funderingarna på att klippa det kort, både för att få det i bättre skick och för att få mer volym. Nu har jag tagit ett steg på vägen men man kan inte kalla det ” kort kort”.. Om det kommer att växa bättre och bli bättre återstår att se men det blev definitivt mycket fylligare vilket verkligen behövdes 🍓

ғɪɴᴛ ʙᴇsᴏ̈ᴋ….

Pedro Sánchez besöker Stefan Löfven på Harpsund just nu. Undrar just om T’s kusins man är där.. Han är en av livvakterna till statsministern, oavsett vem det är.
Han säger givetvis inte någonting om någonting men en sak har han sagt och det är att Stefan Löfven och hans fru är otroligt trevliga.

Jag håller btw på att hjälpa henne (T’s kusin inte statsministerfrun 😃) med lite fix med hennes hemsida..

Det enkla är nästan alltid det godaste..

Nu har det varit ett par dagar med ”rejäl” mat så jag känner att det är dags för lite grönare & lightare ett par dagar. Inte nödvändigtvis helt vegetariska men med massor av goda grönsaker.. Det innebär att jag flyttar in i köket igen 🍓Cᴀғᴇ’ ғɪᴋᴀ….

När vi hade hotellet så hade vi även kiosken nere vid färjeläget. Ett otroligt bra läge med superfin utsikt & kvällssol. De som köpte hotellet köpte då också kiosken men såg idag att de sålt den tidigare i sommar.

Dom som köpt det har även ett Café Fika inne i stan och av bilderna på Instagram att döma så har det blivit ett rejält uppsving ✨ Jättekul!Hᴏᴜsᴇ ᴏғ ᴄᴀʀᴅs….

Ja, jag vet att jag typ är nummer 88 på bollen men måste ändå rekommendera House of Cards för er som inte sett den. Vi har nu sett några avsnitt och än så länge håller den verkligen måttet. Men… Serien är ju sex säsonger vilket innebär 73 avsnitt och varje avsnitt är 46-59 minuter.. Om vi räknar med ett snitt vilket då blir 52,5 minuter per avsnitt så är serien ungefär 64 timmar lång (!). Vi har med andra väldigt många timmar kvar att titta….,

Den kvinnliga huvudrollen spelas av Robin Wright och hennes karaktär är minst sagt kylig. Jag är inte avundsjuk på kyligheten men lite avundsjuk på hennes high heels ✨ och sedan på vilket sätt hon bär upp kläder.. Rakryggad som en fura – där har man något att jobba på, hållningen alltså….ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜɪɢʜ ʜᴇᴇʟs….

Det bara fortsätter att dyka upp annonser för sådana där tå-grejer och alla utlovar de underverk.. Jag har inte och kommer inte att beställa – jag ska däremot prata med dom på apoteket för att se om de har och vad de säger om att använda det. Jag vet att svenska apoteket hade för ett gäng år sedan men jag undrar om de inte tog bort dem för att de inte var helt bra för ”tå-lederna”

Apropå tå-lederna så har mina känningar av en annalkande portvinstå nog avstannat lite som tur är.. Någon portvinstå behöver jag inte men jag skulle behöva ett par sommarsandaler med ungefär den här höjden på klack.. Avstår dock gärna, precis som portvinstån, tjocka lila strumpbyxor till 😄 Dom kan heller inte vara så där öppna på grund av tårna så det är inte helt lätt att hitta sandaler till mig..Äʟsᴋᴀʀ ᴠɪᴛᴛ….

Kan man få för många vita somriga blusar och klänningar? Ja, det är klart att man kan men det finns inget finare på sommaren när man är lite brun (vilket jag inte lyckats bli än men har ju iallafall kommit igång och solat.. Vita skjortor hela året och benvitt under vinterhalvåret – sååå fint! Jag gjorde ett riktigt kap i butiken häromveckan- en vit sommarklänning lite linneaktigt tyg men inte så att den skrynklar totalt så fort man sätter sig.

Som tur är så behöver man inte munskydd när man är stilla på stranden eller poolen.. Hade inte varit direkt snyggt med en sådan här look 😄Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴛʏɢᴍᴀsᴋ….

Jag är väl inte jätteförvånad… Om man har en ansiktsmask med bara tyg så skyddar den inte alls enligt det här informationsbladet. Anledningarna till att ha en tygmask är att det är lättare att andas och att man är sååå trött på att gå runt i de andra. Vi använder den blå varianten ”surgical mask” och det går ju åt ett antal i veckan.. Nu spritar vi om en del annars hade kostnaden nog landat på nästan en tusenlapp i månaden.. Men det är ingenting jämfört med att bli smittad..

Det kanske finns tygmasker med en extra ficka för filter, men dubbla masker är ju helt uteslutet.. Oavsett så får det bli när man går på kalas 🍓Tɪᴍᴇ ᴛʀᴜʟʏ ғʟɪᴇs….

Det känns ju ändå inte som att det var så himla länge sedan David Beckham var som bäst, inte som igår men heller inte för hur länge sedan som helst..

Nu har den där sonen på bilden (Brooklyn) förlovat sig och då kan man väl ändå konstatera att time flies, även om David Beckham inte är måttstocken jag normalt använder för att mäta tid 😊 Inte heller kan väl David Beckham användas som måttstock när det kommer till förlovingspresenter.. Ett hus i London – det var väl ändå i minsta laget 😃ʀᴜᴛɪɴᴇʀ….

Hur många steg ska man ha i kvällsrutinen? Vet att vissa kan ha upp till nio-tio steg varje kväll innan bedtime…. Jag har tre.. Rengöring, ansiktsvatten & natt-créme. Sedan jag fick rutinen på plats igen, efter en tids slarvande med natt-créme har hyn verkligen blivit bättre. Den var inte dålig innan men det där med att återfukta och ha lite anti-age skadar ju aldrig..

Undrar hur mycket återfuktande anti-age créme Anna Book använder 😁

ʜᴜsᴍᴏʀsᴛɪᴘs….

Jessica Frej

För att få bort lukten av t ex lök, vitlök och skaldjur från händerna – se till att händerna kommer i kontakt med något rostfritt, t ex en sked, tillsammans med diskmedlet 🌿

Kramar från mig i Marbella! 🌴

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.