Löjrom & En förlovningsring….

Hej & Hola!

Läste att det skulle bli klart bättre väder i slutet av veckan! När det var så himla fint väder under juni så tänkte iallafall jag att nu blir det en repris på sommaren 1994, bortsett från vårt bröllop och bronset i fotbolls-VM… 🇸🇪 Men så blev det inte men det kanske tar sig nu och blir en bra andra halva på sommaren.

Hälften klart på ”tisdagslistan” – nu ska vi skruva ihop en liten klädställning (en ”bräckligare” variant av de som hänger i butiker). Den ska stå utmed ena väggen i gästrummet och där kan jag hänga typ kläder för tre-fyra dagar. Nu har jag mina garderober uppe och det här blir bekvämare eftersom jag ofta byter om en gång per dag 🍓

ɪɴᴛᴇ sᴀ̊ ᴋᴜʟ….

Det lär inte vara överdrivet mycket folk på stränderna i morgon.. Regeln om munskydd börjar gälla 24.00 idag och gäller inomhus och utomhus på alla allmänna platser.. Det inkluderar ju då stränderna- med tanke på att smittspridningen är väldigt begränsad i Andalusien och att det här är en extra säkerhetsåtgärd inte en panikåtgärd så tror jag att stränderna kommer att exkluderas.

Restauranger, gym, hotell mm är ju inte allmänna platser och omfattas därmed inte av regeln. Det innebär att så länge säkerhetsavståndet kan hållas vid en hotellpool så slipper man munskydd men inte om man befinner sig på stranden. Ingen logik och det har ju dessutom sagts att saltvatten motverkar smittspridningen om än lite..

Alla urbanisationer är ju privata områden så vi slipper alltså munskydd men det är massa regler som gäller kring renhållning etc. Dessutom får jag lämna badleksakerna hemma 😃 eftersom man inte får ha sådana i poolen nu…

Det kommer ju verkligen att påverka människor intresse och vilja att åka hit, både utifrån perspektivet att man måste ha munskydd hela tiden och att det signalerar att det är farligt här. Samtidigt får man ha det där ”festligheterna” i San Pedro den 17-19 juli så det blir lite märkligt allting. Men de kanske kommer att få ställa in, det återstår att se..

ʟɪᴛᴇ ʟᴀ̈sᴋɪɢᴛ….

Det här är en målning av konstnären Walter Molino från 1962 med namnet ”Life in 2022” – känns lite läskigt med tanke på pandemin måste jag säga.. Men vi får hoppas att vi inte ser det här 2022 utan att Corona är borta då….

Nᴀ̊ɢᴏᴛ ɢᴏᴛᴛ ᴜʀ ᴅᴇᴛ ᴏɴᴅᴀ?

”Svensk äldreomsorg är en av de mest genomlysta verksamheter som finns”

Lena Hallengren

Det kanske stämmer men då måste man antingen ha blundat eller valt att inte agera när det gäller de brister de sett med ögonen öppna. Hoppas verkligen att de börjar ta tag i bristerna som kommit fram i den sk IVO-undersökningen.

Dᴇᴛ ᴏᴘᴇʀғᴇᴋᴛᴀ ❤️

Jag älskar det som är lite snett och vint.. Hade jag inte haft tillräckligt med tallrikar etc så hade jag omgående knappat in en beställning på den här servisen…

ʜᴀʀ ᴅᴜ sᴇᴛᴛ ʜᴇʀʀ ᴋᴀɴᴛᴀʀᴇʟʟ….

För att få mig att längta lite extra så börjar det dyka upp kantareller i Instagram-flödet.. Inte så att det verkar vara stora korgar fyllda till brädden men trots allt kantareller….

Men vet ni vad jag kom på.. vi åker ju med all sannolikhet till Sverige i september och det är väl självklart att det finns kantareller då. Lyckan är total 😃

De här tillhör väl ändå de absolut bästa svenska favoriterna, eller hur? Jag minns första gången jag åt löjrom.. Det var i Sälen, nyårsafton 1993.. Vi hade hyrt en stuga och skulle ha löjrom till förrätt och den klassiska oxfilén till varmrätt.. Jag tyckte verkligen inte om löjrom, det är nästan en underdrift, jag tyckte nog att det var direkt äckligt.

Jag höll lite god min sådär och tänkte att jag ska inte ge upp direkt.. Mitt i förrätten, som jag då alltså inte direkt uppskattade så friade T.. Vi kan väl säga att den förrätten blev en tudelad upplevelse men att jag idag tycker att löjrom är riktigt gott.. Men jag föredrar de två andra på tallriken ✨

Tyvärr kunde jag inte ha ringen, den var för stor., T hade försökt mäta någon av de ringar jag redan hade (kunde ju inte riskera att ta med sig någon till butiken om jag skulle upptäcka att den saknades). Hursomhelst så sa de att det var helt omöjligt att han mätt rätt men han stod på sig och den var ändå för stor.. Stora händer har jag inte 😊

Bʀᴇᴀᴅ & ғᴏᴏᴅ ᴛʀᴜᴄᴋs….

Visst är det charmigt när bageriet skapar enklare sätt att köpa bröd. Att skaffa någon form av fordon och köra ut och ställa sig där det finns folk är i sig inget nytt men det är lika bekvämt och charmigt för det. Visste ni förresten att det heter Skanör med Falsterbo, det var nytt för mig 🍓

Therese & Noomi som jobbade hos oss på hotellet köpte en gammal brandbil som de gjorde om till en food truck när det slutade hos oss. Dom är väldigt duktiga och kombinerar hög kvalitet med tradition och nytänk. Nu har jag av naturliga skäl ingen koll på hur det går för dem men jag vet att de fortfarande kör och jag skulle bli väldigt förvånad om det inte går bra ✨

Att ha en rullande restaurang är ju minst sagt praktiskt.. Man bestämmer själv var man vill vara och hur länge (tillstånd krävs förstås). Man kan ha öppet när man vill utan att det ser konstigt ut att man har stängt. Det har väl dessutom blivit vanligare att food trucks beställs till privata fester och bröllop vilket säkert ger en hel del pengar under en begränsad tid jämfört med att stå många timmar på ett event av något slag.

Här finns det inte direkt några Food trucks mer än vid speciella event. Jag vet faktiskt inte riktigt varför men en anledning kan vara att det är väldigt stränga regler för livsmedelshantering. En annan anledning är att Spanien generellt sett ligger lite efter inom vissa områden.

Sᴀᴋᴇʀ Jᴀɢ ᴋᴀɴ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊….

Jag kan verkligen förstå att man vill ha de där stora fönsterpartierna från golv till tak. Det är en fantastisk känsla att känna att man nästan bor i vattnet jag vet men kan man åtminstone inte låta bli att måla huset svart?

Men det här…. is to die for 🍓

Passar in, charm och en känsla av att bo i vattnet.. Om ni tycker att jag skriver mycket om hus och olika stilar på hus etc så beror det på att jag har ett så stort intresse för det. Inte ett arkitektoniskt intresse utan mer inredning och helhetskänslan. Det är en av anledningarna till att jag tycker att det här med mäkleri är så roligt.

ᴇᴛᴛ ᴅʀᴏ̈ᴍᴍɪɢᴛ ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….

Något som skulle vara ett så roligt projekt är att renovera och inreda en gammal finca.. Jag önskar att jag skulle kunna flytta uppåt mot bergen och bo i den sedan men det är jag nog för mörkrädd för..

Det finns ju så mycket karaktär i många av de här gamla husen. Något som man är galen om man bygger bort (enligt mig iallafall). Det här huset kan man se är verkligen renoverat med varsam hand och jag skulle gärna flytta in i morgon bitti. Om det inte vore för inbrottstjuvarna och spökena 👻 👻

ʜᴀᴅᴇ ɢʟᴏ̈ᴍᴛ….

Jag hade helt glömt den där hallon- eller jordgubbscrémen som Mamma ❤️ gjorde som mellanmål. En tallrik halloncréme med mjölk, det var verkligen inte igår.. nu när jag såg bilden så ”slungades” jag tillbaka till köket i villan i Helsingborg. Det var gula tapeter med stora solrosor 🌻, det var inte fyra väggar för köket hängde ihop med matplatsen och kanske var solrostapeten bara som en fondvägg. Jag minns inte riktigt men jag kommer ihåg solrostapeten 🌻

Dᴀɴsᴀ ᴏᴀᴠsᴇᴛᴛ….

Ungefär lika långt tillbaka som den där halloncrémen så var dansband på Rånäs dansbana på midsommarafton något man tyckte var kul. Det är lätt att tro att dansband gått i total dvala men så är det verkligen inte. Besökarna på dansbandsveckan i Malung tillhör väl några av dem som blivit mest besvikna när den ställdes in i år.

Men då kommer SVT till undsättning- även om det inte går att jämföra så kanske det iallafall är en liiiten tröst att dansa hemma till programmet Dansa hemma 😄


Ikväll ska jag sätta ihop en spellista – jag tillhör väl den typ väldigt låga procenten som inte har Spotify premium.. Jag har nu istället en fri provperiod på Apple Music så får vi se om det är bra. Saknar den där bakgrundsmusiken som jag tycker så mycket om att ha. 🍓

sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….

Alla dessa utmaningar och uppmaningar som dela om du kan se siffran osv osv i all oändlighet. Någon enstaka grej kan vara kul men vissa är det högst oklart varför de görs..

Den senaste utmaningen är att man ska ta ett fotografi i svart/vitt varje dag under sju dagar och efter det utmana/uppmana någon annan att göra samma sak. Jag tycker att t ex ett svart/vitt porträtt eller bild kan vara en väldigt snygg tavla men att lägga ett svart/vitt filter på sina foton nu när det är så grönt och härligt så förstår jag det inte….

Nej, tacka vet jag att ta till vara på det färgstarka och fina – det svart/vita kan väl vänta till i november ✨

Kramar från mig i Marbella! 🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.