PlånbÖcker & olika typer….

Hej & Hola!

Det blev en riktigt mysig ”höstkväll” igår 🍁 Serien, House of Cards verkar riktigt bra – hoppas att den fortsätter som den börjat. Det är ju inte alltid de gör det, precis som det kan vara med böcker. Tittar inte eller läser vidare bara för att jag börjat..

Det där med doftljusen varade inte mer än en kort stund, hade inte väntat mig något annat heller.. Det var 25 grader vid midnatt och när jag kollade väder-appen skulle det bli svalare vid 04.00 – 23 grader ✨

Iɴᴛᴇ ᴍᴀ̊ɴɢᴀ ᴅᴀɢᴀʀ ᴋᴠᴀʀ….

På lördag klockan 22.00 är det dags – Marbella FC och alla supporters är sååå taggade. Det innebär säkert en hel del ekonomiskt att ta sig vidare till division två men jag vet inte hur det ser ut om det är Marbella stad som ”äger” klubben eller om det är några privata intressen.. Jag tror mer på det förstnämnda eftersom det är en så liten klubb.

Kᴀʀᴀɴᴛᴀ̈ɴ ɪɢᴇɴ….

Nu sätts ytterligare 150 000 personer i Katalonien i karantän. Det är ett område där smittspridningen ökat extremt snabbt hade under ett dygn nu 816 nya smittfall.

Tyvärr tror jag inte att det kommer stanna vid de här två områdena som fått övergå ifrån den ”nya normaliteten” till karantän igen. Jag hoppas och tror däremot inte att det kommer drabba Costa Del Sol.

Såg lite senare att den där karantänen stoppats, åtminstone tillfälligt, eftersom den både anses oproportionerlig och att beslut inte kan fattas på den nivå som det gjorts.

Nᴏ sᴜʀᴘʀɪsᴇ….

Det kommer att vara varmt – man får undvika att ha den över näsan så länge man inte är nära andra.sᴜʀᴘʀɪsᴇ….

Blev lite förvånad över att det kommer vara en form av det event som sker årligen på boulevarden i San Pedro. Det är musik, food trucks mm och ett normalt år är det mycket folk. Oklart hur de ska hålla koll på avstånd etc….

Det hade ju varit kul att åka dit eftersom det i år typ inte händer någonting, men vi vill inte ta några onödiga risker så det hoppar vi över. Det har väl aldrig varit en så händelselös sommar som i år, väldigt mycket ”hemmahäng”….

Iɴᴛᴇ sᴇᴅᴀɴ 1970….

Spanjorerna har hållit ett fast tag om plånboken under kvartal ett. Privatkonsumtionen sjönk med drygt sex procent, en sådan sänkning har man inte sett sedan 1970. Karantänen var ju inte heller under hela kvartalet utan började ju under andra halvan av mars så det är väl en hög risk för att konsumtionen sjunkit ännu mer under kvartal två….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴇɴɢᴀʀ….

När vi köpte vår första lägenhet här stod euron i 8,28 (!) Det var ett tag sedan den stod så lågt, den har ju varit uppe kring elva kronor ett bra tag men nu går den ner igen.. Nu är kursen cirka 10,40 och jag läste ett inlägg på Svenskar i Marbella att vi nog kan se en kurs på 10,20 i kvartal fyra.

Men då ska man inte köpa valuta på Forex.. Att köpa en euro där nu kostar 11,18 nu. Jag vet att det är ett visst påslag på de 10,40 jag ser nu på tex valuta.se men det kommer knappast upp till 11,18.

Vi har ju vissa intäkter i SEK så vi hoppas såklart på att kursen fortsätter nedåt…

Äɴɴᴜ ʙᴀ̈ᴛᴛʀᴇ….

Jag gillar ju kollage där man sammanställt kläder eller inredning. Det här dök upp i Instagram flödet och är ett snäpp bättre eftersom bilden visar varumärke och pris för allt på bilden. Man slipper leta på någon hemsida om det är något man vill veta mer om på de kollagen man vanligen ser. Bra inspiration är det hursomhelst men jag glömde ju såklart att kolla vad Instagram-kontot men jag är rätt säker på att jag överlever det med 😊

Tᴏᴅᴀʏ….

Idag har det stått skrivjobb på agendan. Bland annat ett inlägg/artikel till Malmö-företaget och sedan göra lite research för det nya uppdraget.

Hemmafix som vanligt på To Do listan.. lite tvätt och annat. Delar ju upp To Do listan per dag nu vilket är riktigt bra, både för att allt blir gjort och för att en del hemmafix faller in under rubriken ”tråkigare”.

Lite ”egenvård” ska jag också göra; hårinpackning och en solade en stund på terrassen.. Jag kör så kort nu i början och är nog sämst på att smörja in mig.. min hy borde se ut som ett skrynkligt russin men jag har nog bra gener som tur är..

Jag håller även på med att försöka få till en väldigt enkel hemsida för Mindset Communication. En superenkel där jag gör allt själv utifrån en mall och bara köper ett domännamn.

Eᴋʟᴀʜᴏʟᴍ ɪʀʟ….

Jag hörde att T’s syster varit på Eklaholm (Karl Fredrik på Österlen). Det var galet mycket folk och kanske var det inte så bra heller så att det motiverar att trängas för att få köpa lite växter? Men alltid kul att åka dit och kolla om man ändå har hus i Kivik 🌻 Karl Fredrik “himself“ syntes btw inte till utan “bara” pojkvännen Peter..

Tʀᴀ̊ɴɢᴛ….

Under avdelningen ”Saker jag inte förstår” finns hur man tänkt när det gäller t ex beslutet att det bara får vara 50 personer samlade på exempelvis en konsert eller föreställning, varför Gröna Lund och Liseberg inte får öppna mm när det ser ut såhär på Gekås i Ullared… De tar förvisso in färre människor åt gången än normalt men det innebär nog bara att det är mindre trångt i gångarna och att köerna är lite kortare.

Någon social distansering ser man ju inte röken av på de här bilderna iallafall. Jag kan verkligen förstå om Gröna Lund, Liseberg och andra som drabbats hårt blir väldigt frustrerade om de ser det här….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɢᴜʀᴋᴏʀ….

Jag har kollat upp det där gurksoppa och jag får kanske ge T rätt i att det inte står överst på listan. Det som däremot säkert är gott som tillbehör är gurksallad. Man kan ju göra lite mer ”vanliga” varianter eller med lite asiatiskt stuk. Får göra någon vid tillfälle när jag tror att det skulle passa.

ғɪɴɴ ᴇᴛᴛ ғᴇʟ….

Det här är två bilder från influensern Elsa Billgrens Instagram-flöde. Semesterbilder från huset på Gotland.. Det är såklart inget fel på bilderna (även om de stylat försöker se väldigt ostylade ut), själva ”felet” uppstår när jag jämför med mig själv.. Jag vill oxå duka upp så där härliga frukostar men jag får bara inte in rutinen.. Jag kanske skulle bo en månad eller så på hotell så att jag får in rutinen, eller gå till hotellet härintill och äta frukost varje morgon, då borde väl rutinen sitta 😄 Det där med att vattna och sköta blommorna är jag däremot riktigt bra på så det är så fint på terrassen 🍓

ᴛʜᴇ ʙᴏᴏᴋ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴡᴇᴇᴋ….

Jag gav upp den där boken om Carl-Eric Björkegren. Det är säkert inget fel på boken utan det är nog kombinationen av ett äkta fall och en uppdiktad historia om vad som skulle kunna ha hänt som jag inte riktigt gillar. Jag är väl för tråkig men är det ett äkta fall vill jag nog ha mer fakta och åtminstone att det bygger på relevanta spekulationer.

Jag gillar ju dokumentärer överlag, självklart inte bara om mord men den här boken av Elisabeth Höglund kom upp som tips. Det är, till skillnad från den andra, sanna berättelser om ett par olika fall. Ämnet i sig är fruktansvärt så vi får se om jag överhuvudtaget klarar av att lyssna på den.

Om ni inte kopplar direkt vem Elisabeth Höglund är så tänk er en reporter med rött permanentat hår och lite ”svinto” känsla över det, tänder som inte är helt perfekta och en mikrofon i högsta hugg så har ni Elisabeth Höglund. Det är tur att hon inte inläsare själv för hennes röst faller definitivt inte in under kategorin behagliga röster, och jag är ju som sagt väldigt petig med inläsarna 🌿

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟʏssɴᴀ….

Idag är det Emma från Glada Hudikteatern som är sommarvärd. Jag älskade ju filmen/dokumentären Catwalk så det kan vara intressant att lyssna om hon berättar om vad som hänt efter och vad det betydde för henne på riktigt att få drömmen om att gå på en catwalk uppfylld. ✨

ᴀʟʟᴀ ᴛʏᴘᴇʀ….

Foto: Richard Björkman

Svenskar i Marbella är en otroligt bra Facebook-sida med 17 000 medlemmar. Lägg upp en fråga om i princip vad som helst som har med Marbella att göra, typ var kan jag hitta bra parasoller, behöver tips på bra restauranger eller behöver barnvakt på lördag etc och du får svar från alla möjliga håll väldigt snabbt. Det är helt enkelt en sida jag inte skulle vilja vara utan när man bor här.

Det som jag däremot skulle kunna vara utan är vissa kategorier av människor. Dom stör mig inte eftersom jag ju inte umgås med dem men jag kan ändå inte låta bli att reflektera över det ibland.

Den kategori som jag tycker är direkt ”osympatisk” är de som typ bara umgås med andra svenskar, har bott här länge och svarar nedlåtande på inlägg där människor ställer frågor som dom tycker är korkade.

Den andra kategorin är de som har något snobbigt över sig och även dom umgås typ bara med varandra. Det är lite som den lite yngre generationen av den första. Den stora skillnaden är väl att de är glassigare och inte svarar oförskämt på Facebook-inlägg med ”korkade” frågor. (Som inte finns),

MEN, det där var väldigt grova generaliseringar och speglar inte Marbella alls för de allra flesta är alldeles vanliga och högst sympatiska människor 🧡

Några som definitivt inte verkar falla in under någon av kategorierna är Charlotte Perrelli och hennes man Anders. De har precis kommit hit nu såg jag på Instagram. Frukostbröd bakas som vanligt, paddel spelas och inga glammiga bilder. En fot i glamouren med high heels och glitter jobbmässigt och en stadig fot i myllan – så känns hon tycker jag…. Har ju stött på henne ett par gånger i jobbet och snobbig är definitivt inte något jag skulle kalla henne för ✨

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴠᴇᴍᴇsᴛᴇʀ & sᴘᴀᴍᴇsᴛᴇʀ….

Jag har ångrat mig när det gäller önskedestination för en “spamester“ – det nya är Tossa de Mar/ Lloret de Mar uppe vid Costa Brava kusten i Katalonien.

Vi har faktiskt varit där men det var sååå många år sedan. Jag kommer ihåg att jag lyckades övertala dem att ge oss ett rum med havsutsikt, att vi åt de godaste köttet ever och att vi spelade kortspelet femhundra varje eftermiddag vid poolen 😄 Inte det enda jag kommer ihåg men något av det..

Det är cirka hundra mil dit med bil så det är inte runt hörnet och det skulle vara bekvämare att åka tåg men jag antar att man behöver åka via Madrid och sedan både tåg och buss.

Men det får bli ”spamester” senare, nu ska vi njuta av högsäsongen här i Marbella och sedan åka till Sverige troligtvis både i september och i oktober.

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🍓

2 reaktioner på ”PlånbÖcker & olika typer….”

  1. Tossa de Mar och Lloret de Mar? Jo, jag har varit på raststopp i båda ställena när Ryanair landade i Girona.
    Bilderna ser ut att vara från Tossa de Mar som jag upplevde som hur mysigt som helst. Lloret de Mar däremot uppfattade jag som norra Kataloniens Benidorm/Magaluf (södra Kataloniens är Salou). Lennart Walldeen var där en vecka för några år sedan och det var ingen stor upplevelse för honom heller.

    1. Hej, ja bilderna är från Tossa de Mar och det är dit jag vill. Det var ju nog 30 år sedan vi var i Lljoret de Mar och Tossa de Mar och jag delar helt uppfattningen om att det är till Tossa de Mar man ska. Då för 30 år sedan var det väl bättre än vad det är idag kan jag föreställa mig. Thomas visade en bild på Benidorms kustlinje igår och jag skulle kräva betalt för att åka dit, ser ju helt hemskt ut! På Mallorca har de ju gått åt andra hållet jämfört med Benidorm och rivit gamla höga hotellbyggnader och ersatt med lägre. Benidorm bygger minst sagt både hotell och bostäder på höjden. Det är väl det enda bra Franco gjort och det var att bestämma att Marbella inte fick ha höghus (och att de håller fast vid det) ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.