En tragedi & En höstkväll….

Jag bara måste börja med den fruktansvärda tragedi som inträffade här i Marbella i fredags natt. Ni kanske läst om det i någon av kvällstidningarna redan.

En 50-årig brittisk man befann sig på hotellbalkongen tillsammans med sin familj när han av antingen föll eller hoppade över balkongräcket. Han landade på en spansk man strax över 40 år som satt och tog en sen drink på hotellbarens uteservering. Båda omkom 😢 Polisen utreder nu hur mannen kunde falla över räcket.

Det hände på det hotell som vi bodde på när vi var på jul & nyårsresa med T”s föräldrar

Olyckan inträffade strax före 02.00 och jag hörde något vid den tiden men var helt övertygad om att det var några som var ute och festade och att någon var extra högljudd. Vi bor så att vi ser hotellet men det ligger inte ”next door” så det var kanske t inte alls det här jag hörde men jag reflekterade över att det hände något vid den tiden. Väldigt tragiskt, lär väl få läsa mer om det i den ”lokala pressen”.Det var lite udda väder igår, varmt men hyfsat mulet. Har inte sett ett moln på evigheter. Framåt kvällen blåste det upp rejält men det mojnade lite under natten och det har fläktat rejält idag ✨ Vi har så varmt på nätterna så att den absolut lägsta temperaturen under natten är 22-23 grader.Jag skrev ju det häromdagen att jag bara väntade på att Andalusien skulle följa efter Katalonien och Balearerna gällande munskydd. Det är förvisso inte ”klubbat” ännu men det kommer att behandlas på måndag för att sedan börja gälla inom 24-48 timmar.

Det innebär alltså att vi måste ha munskydd hela tiden även om den social distanseringen kan hållas. Självklart får man ta av dem på restauranger, stranden och när man sportar. Nu bara måste man köpa något finare munskydd i tyg, eller rättare sagt två om man inte varierar med de gamla vanliga i papper. Det är ingen underdrift att säga att man både är trött på att bära munskydd (men gör det självklart och förstår varför) och att det blir väldigt varmt om man måste ha det på sig hela tiden. Nu har man ju kunnat ha dem och lyft dem upp och ner men kommer inte att riskera 100 Euro i böter.

Aʟᴋᴏʜᴏʟ ᴘᴀ̊ sᴛᴀɴ….

Nu har det satts upp 13 ”dispensers” med alkogel/sprit runt om inne i stan. I varenda butik, restaurang osv och nu alltså även på stan.Kᴏᴍʙᴜᴄʜᴀ….

Vi har blivit inbjudna till ett event med kombucha-provning. Det är någon speciell sort som är organisk som man får testa och så är det säkert lite tilltugg och mingel.

Jag måste erkänna att jag inte druckit kombucha och inte hade hundra koll på vad det är, men nu vet jag. Det är en fermenterad sötad dryck baserad på svart te, socker och vatten som det påstås ska ha hälsoeffekter. Det är Green Village i Nueva Andalusia som bjudit in, missade ju eventet vi var bjudna på sist så kanske vi åker dit en sväng ✨Jᴀɢ ❤️ Kʟᴀ̈ɴɴɪɴɢᴀʀ….

Jag är verkligen en riktig klänningsmänniska – ska se om jag kan komplettera garderoben med några favoriter = långa, svepande klänningar. Om det är långa klänningar så tycker jag att det är finast med någon form av ärm som på bilden , det kanske beror på en liten ”hang up”. Den andra klänningen är från HM och är riktigt snygg tycker jag – perfekt jobbklänning men även om man går ut och äter middag 🍓Pᴏʀᴛᴠɪɴsᴛᴀ̊….

Jag är liiite rädd för att jag håller på att få portvinstå. Det är en inflammation i tåns inre leder och gör sjukt ont. Jag har haft det en gång tidigare, när vi var på bilsemester för hundra år sedan. Det har börjat göra lite ont men är långt ifrån hur det var då när jag verkligen hade det så jag hoppas att det inte alls är det utan har något med skorna eller något annat att göra..

Innebär det här med en eventuell portvinstå att jag blivit tant? Vad är egentligen en tant och varför ligger det något lite negativt över ordet/benämningen?


Sᴊᴜᴛᴛɪᴏ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ɴʏᴀ ғᴇᴍᴛɪᴏ….

Visst är det så att vi bara blir yngre och yngre 😃 Ser man på det med lite perspektiv så ligger det väldigt mycket i att 70 är det nya 50 och 50 är det nya 30…

Själv har jag ju passerat 50, och det med marginal och bilden över hur jag en gång såg på en femtioåring kan jag absolut inte applicera på mig själv. Då var det någon som om hon inte redan blivit det alldeles strax skulle bli tant..

En sjuttonåring ska vi inte tala om.. Då var tantgränsen nådd för länge sedan.. Oåterkalleligt.

Men så är det som tur är inte nu och en riktig förespråkare för det är Amelia Adamo. Det finns en åldersdiskriminering i samhället, så är det bara. Den ”uppträder” lite olika och har utvecklats riktigt bra inom vissa områden. När det förr var så att 35-åringar inte kunde tänka sig att umgås med 50-åringar har det förändrats ordentligt

Men den förändringen har inte skett inom yrkeslivet. Har en kvinna passerat femtio så har hon svårt att få ett nytt jobb. Jag skriver kvinna för att det är svårare för kvinnor. Det är inte heller direkt svårt för en ”högt uppsatt” kvinna femtio plus att få ett nytt jobb. Om man nu kan påverka hur man vill vara så är det väldigt mycket svårare att förändra synen på hur intressant det är rekrytera femtio-plussare.

Det är det Amelia Adamo pratar om när hon lyfter frågan om åldersdiskriminering och inte minst det faktum att de yngre generationerna tycker att de vet allt bäst och inte riktigt vill lyssna på de erfarenheter andra har med sig i bagaget. Visst det finns stoppklossar som vill att allting ska vara som det alltid varit men i det stora hela så ligger det väldigt mycket i det hon säger.

Har jag åldersnoja? Nej, det har jag inte i sig men jag hade ju nog den värsta 50-årskris av alla jag känner till så jag kan bara föreställa mig hur det blir när jag fyller 60 😱 En sak vet jag iallafall med säkerhet och det är att jag inte kommer att fira med buller och bång…


När det kommer till kläder har jag noll åldersnoja. Jag klär mig i precis det jag känner för.. Har kanske inte de kortaste kjolarna i stan men det var det, om någonsin, decennier sedan jag hade.

Nu har jag snöat in på den här typen av hatt och hoppas nu på två saker; 1. Att jag hittar en i rätt blå färg 2. Att jag passar i den.

Något som jag inte har snöat in på, mer än i tankarna, är om jag ska klippa håret kort. Det kanske växer ut som ett friskare och bättre hår då, eller krävs det att man rakar av sig håret då? Det är inte aktuellt kan jag meddela.

Om jag går in i t ex en lägenhet så kan jag enkelt visualisera hur den skulle kunna bli.. Något jag tränat upp under åren. Jag kan oxå ha klart för mig om jag passar i ett klädesplagg. Jag kan däremot inte se framför mig hur jag skulle se ut med kort hår och jag vet ju inte heller om det skulle hjälpa håret att på sikt få mer volym.

Jag kan med säkerhet säga att jag inte se klok ut i Gunhild Stordalens frisyr. På henne är det jättesnyggt men på mig skulle det vara närmast en katastrof.

Jag har en mer (säkert helt orealistisk just nu) sådan här bild på en kort frisyr.

Det finns en svenska här, Linda, som alla berömmer så otroligt mycket. Jag tror att jag ska konsultera henne för att höra både om det hjälper att klippa det kort och om hon tror att jag skulle passa i det.. Gärna oxå någon form av beskrivning hur det skulle se ut med tanke på mitt tunna hår….

Vᴀ̈xʟᴀɴᴅᴇ ᴠᴀ̈ᴅᴇʀ….

Nu hoppas jag verkligen att vädret vänder i Sverige. Det är ju hur tråkigt som helst med vädret som ju verkar växla flera gånger per dag.

Eftersom vi har både rätt mulet och det fläktar rejält så kör vi en liten ”höstkväll” ikväll. God middag (T står i köket), lite snacks, levande ljus och en serie.. Dock inget marathon nu varje kväll men har blivit lite inspirerad av alla mysiga ”framför brasan” och levande ljus bilder på Instagram så vi kör en sådan kväll helt enkelt 🕯

Eftersom vi typ inte sett några Netflix serier, bortsett från ett antal miniserier, så kör vi med ett säkert kort (tror jag iallafall); House of Cards. ✨ Hoppas att den är lika bra som så många säger.


Hᴜʀ sᴠᴀ̊ʀᴛ ᴋᴀɴ ᴅᴇᴛ ᴠᴀʀᴀ?

Nu har jag planerat två fredagar i rad att gå in i Kina-butiken i anslutning till att jobbar för att köpa nya öronsnäckor. Det har jag givetvis inte kommit ihåg så nu får jag lyssna med de gamla som absolut inte får hamna en millimeter fel och dessutom raspar lite då och då. Inte en speciellt trevlig läsupplevelse och eftersom T somnar snabbt så lyssnar jag utan dem men föredrar att lyssna med öronsnäckor.. Nu får jag väl sätta en lapp i pannan på fredag eller så svänger vi förbi om vi är ute på något annat ärende i närheten.

Har precis börjat lyssna på ”Miljardären som försvann” som bygger på Carl-Eric Björkegrens försvinnande för ett gäng år sedan. Efter att ha blivit utblottad försvann han spårlöst och boken är en berättelse om vad som skulle kunna ligga bakom försvinnandet..

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ….

Oprah Winfrey har ju en bokklubb och har valt ut en bok för varje stjärntecken och då är Camilla Läckbergs bok med ✨ Jungfrun blev stjärntecknet för hennes bok…. vilket tydligen också är hennes eget..

To Do listan för den kommande veckan är klar. Har börjat att bryta ner den per dag vilket blir mer översådligt och minskad risk för “tomorrow“. Nu ska jag ta och gå igenom och sortera lite badrumsprylar innan ”höstkvällen” och sedan blir det nog hemma-SPA innan bedtime ✨

Btw så är inläggen inte kortare eftersom det inte alls är som det brukar i juli, färre läsare alltså 😊

Kramar från mig i Marbella! 🌿

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.