Ebba, Kräftor & basilika….

Hej & Hola!

Jobbade ju igår och till skillnad mot förra veckan så var det väldigt lugnt. Jag tror att det bara är gång tidigare som vi haft så låg försäljning när jag jobbat. Hittade några pikétröjor och en skjorta som jag tog med hem för provning och godkännande. Dom både passade och blev godkända 🍓 Det går verkligen att göra riktigt bra fynd….

Vi tittade in på Hotel Lima lite snabbt innan vi åkte hem. Vi åkte däremot inte upp till takbaren, det får vi ta vid ett annat tillfälle. Vi ska dit med Herr & Fru Falck när de kommer ner i september, de bor strax intill. Hursomhelst så har de pool och en bar med plats för hundra gäster däruppe ✨

Idag har vi varit uppe i Nueva Andalucía, köpte snus av tobakshandlaren och var inne en sväng i Svenska butiken. Det finns ett par saker som vi inte klarar oss utan och som bara finns där.. Grovmalen svartpeppar (utan att man behöver mala – har det oxå), riven pepparrot på tub, ostbågar, lösviktsgodis och Wettex disktrasor*…. Ostbågarna är till mig och godiset till T men det är inget beroende som Västerbottenost var för mig ett tag 🧀

Spanska disktrasor är usla på riktigt i jämförelse med en tvättäkta Wettextrasa 😄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴇsᴀᴛᴛ….

För ett antal år sedan var jag typ besatt av kräftor.. Så fort det blev kräftpremiär åt vi kräftor typ varje helg ett tag. Sedan blev det ju tillåtet att sälja kräftor året om men det var ändå i augusti man skulle äta kräftor.. Kändes helt udda att sätta sig och äta kräftor i december..

..om det inte är havskräftor förstås för dom kan man äta året runt.. Eftersom jag inte alls haft någon ”connection” med Västkusten så var jag till en början lite skeptisk till havskräftorna när någon bjöd på kräftskiva där det fanns båda sorter.. Den skepsisen gick över snabbt – det är ju sååå mycket godare..

Kanske vi skulle ta och ha en kräftskiva i år.. Det finns ju frysta av båda sorter i Svenska butiken, ska kolla vad de kommer att ha i augusti. 🦞Äʀ ᴅᴇᴛ ᴠᴀ̈ᴅʀᴇᴛ?

Jag antar att det beror på vädret i Sverige men det ”poppar“ iallafall några vänner som inte hade tänkt åka ner nu i sommar på grund av pandemin. Pappa kommer ju oxå om några veckor och det ser jag verkligen fram emot. Det blev ju så abrupt när han åkte hem, vi skulle ses på lördagen och äta middag hos oss när det blev Lock Down…

Det var ju bästa jordgubbssäsongen då så vi hade köpt en låda jordgubbar och tårtbottnar för vi skulle göra en jordgubbstårta.. Färdiga bottnar.. vi hade ju ingen ugn under hela karantänen.. men hade antagligen köpt färdiga ändå om jag känner mig själv rätt 😊 Hade dessutom sett ut ett nytt fiskrecept så fisken och tillbehören var också inköpta.. Det blev ingen tårta utan jordgubbar med vispgrädde, fiskrätten lagade vi som planerat men vi saknade Pappa 💕

Det var ju fulla restriktioner då, man fick absolut bara ta sig till mataffär & apotek, bara vara en i bilen och inte ha någon i hemmet som inte bodde där permanent. Med andra ord så blev det ingen middag för det var helt enkelt inte värt risken. Det kommunicerades ju bara två veckors karantän men om det skulle bli så eller förlängas kommunicerades det ingenting om så Pappa bestämde sig för att åka hem.
Nʏ ᴍɪᴅᴅᴀɢ….

Vi har förvisso inte hunnit dit själva ännu men med tanke på hur många det var som rekommenderade Cabaña Nagüeles när en person ville ha tips på bra restauranger på Svenskar i Marbella så är det nog ett bra alternativ att äta på när Pappa är här.. Jag tror att jag verkligen kommer gilla Cabaña Nagüeles för den verkar så spanskt härlig och med får massor av beröm för sitt kött Självklart kör vi middagen hemma också… men nog med en annan meny 🍓Nᴇғᴇʀʟᴀɢ….

Spaniens finansminister Nadia Calviño förlorade slaget om ordförandeposten i Eurogruppen… Det lär försvåra Spaniens förhandlingar om EU:s räddningspaket.. Hon var favorit men blev typ slagen på mållinjen av irländaren Paschal Donohoe..


Några som både haft och har det riktigt tufft är biluthyrarna. Deras branschorganisation räknar med ett tapp på 80 procent för helåret 2020. Då har man det inte lätt..ᴜᴘᴘᴛᴀ̈ᴄᴋᴛᴇ..

Upptäckte idag att SuperSol smyghöjt priserna på en hel del produkter, antar att det är kompensation för ökade kostnader under karantänen som t.ex vakter, handskar och handsprit. Nu behöver de ju inte vakter längre och har inte behövt på ett tag. Handskarna är de billigast tänkbara och det är nästintill omöjligt att få upp en plastpåse i frukt/grönsaksavdelningen. Mercadona, Spaniens största kedja, har skött allt klart bättre än SuperSol.

”Matlagning är en konst”

Citatet överst betyder just att matlagning är en konst. Det är det att bygga varumärke också och det lyckas inte SuperSol sådär jättebra med i sociala medier. Bilderna ovan kommer från deras Instagram flöde och någon röd tråd finns inte förutom en som iallafall inte jag tycker är speciellt bra.

De allra flesta inlägg är som de med tomaterna och melonerna. En enda produkt mot alla möjliga varierande bakgrundsfärger. Någon gång avviker de ifrån den typen av inlägg och tar ett snyggt foto från en leverantör och lägger upp, men då helt utan koppling till SuperSol. Ibland ger de sig på egna produktbilder som den med fyra olika bilder i en. Ett inte helt lyckat inlägg. SuperSol har 2 200 följare och det lär inte växa i raketfart för man blir vare sig inspirerad av bilder eller recept eller informerad om något vettrigt. De kommer btw hålla öppet även på söndagar och Bank Holidays fram över…

Aɴɴᴀᴛ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ᴍᴇᴅ ɪᴄᴀ….

ICA däremot är väldigt duktiga på sociala medier och använder det helt och hållet för inspiration med recept. Inga inlägg med enbart tomater vare sig med eller utan pris. De inspirerar verkligen och dessutom är det snyggt.

Nu är det ju dags för oss att börja bygga vårt varumärke; Mindset Marbella. Många mäklare postar bara inlägg med olika objekt men här tänker vi lite annorlunda.. Vi måste börja bygga upp antal följare eftersom jag fullkomligt vägrar att köpa följare som många gör.. Nu börjar vi aktivera Instagram så jag blir jätteglad om du följer oss på kontot Mindset Marbella (Facebook kommer aktiveras nästa vecka).:🍓

Det grejas och rustas runt om i hela provinsen, jag måste säga att de kommit igång med allt snabbt efter karantänen. Visst finns det permitteringar och olika former av stöd här också men jag tror (helt utan fakta) att man varit bättre på att snabbt få igång t ex byggbranschen och skapa arbetstillfällen än till exempel Sverige ✨Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴇᴍᴇsᴛᴇʀ ᴇʟʟᴇʀ sᴀ̊….

Det är ju så mycket frågor och frågeställningar som dyker upp precis hela tiden rörande vad som gäller nu under pandemin. Får man tillbaka pengarna om ett flyg ställs in.. Ja, om du inte bokat en ombokningsbar biljett. Får man pengatransaktioner tillbaka om… Riskerar man att fastna om det land man befinner sig inför en ny Lock Down? Vem ska ordna och betala för uppehälle då? Ja, det är sjukt många frågor som ska hanteras så att det finns tydliga regler och svar..

Här i Spanien har Pedro Sánchez bett de olika regionerna att upprätta listor som skulle kunna användas för isolering av asymtomatiska smittfall, däribland kongresspalats, idrottshallar mm. Väljer man åka hem innan karantänen får man betala fullt pris för hotellet. Väljer man att inte åka hem måste man betala fullt pris för hotellet men om myndigheterna bestämmer att du måste stanna ska du inte behöva betala själv.

Det är nog inte bara rädsla och oro för corona som gör att många stannar i sina hemländer utan också för det är så mycket att hålla reda på och man vill inte riskera att fastna i ett annat land…Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇɢʟᴇʀ….
Nᴀ̊ɢᴏᴛ sᴀ̊ ᴇɴᴋᴇʟᴛ sᴏᴍ Kʀᴜᴛᴏɴɢᴇʀ….

Krutonger är användbart till en hel del om de är goda vill säga.. Det finns ju färdiga av olika kvalitet men varför ska man köpa när det är så galet lätt att göra själv? Nu har jag inte uppfunnit hjulet eller så men jag tycker att mina blir sååå goda;

  • Ta gammalt bröd och skär i små kuber
  • Häll olivolja, salt och svartpeppar i en plastpåse (ta rätt rejält med salt och framförallt peppar)
  • Ner med brödkuberna i plastpåsen och se till att alla kuber blir ”inoljade”
  • In i ugnen på cirka 175 grader i 15 minuter eller så

Jag äter dem, förutom att använda dem till diverse sallader och annat, typ som snacks…


Sᴀɴᴅᴠᴇʀᴋ….

Foto: Mio Längvik

På strandpromenaden finns det några som bygger riktiga ”sandverk” – de är helt fantastiska. Jag undrar hur lång tid det tar att få klart det här verket och hur det vaktas på nätterna. Titta på detaljerna som till exempel handens naglar ✨ Det är ett antal olika motiv under sommaren men jag har inte tänkt på hur ofta de bygger om. De här ”strandverken” finns säkert på en hel del andra orter, ännu vanligare är väl de där personerna som står som typ statyer – helt stilla. Undrar just hur länge de tränat..Nᴀᴛᴜʀᴜᴘᴘʟᴇᴠᴇʟsᴇʀ….

Det finns så mycket vandringsleder runt om Marbella och man kan ju även bestiga La Concha.. det är det däremot en väldigt dålig idé att göra om man är här på sommarsemester.. Det är alldeles för varmt men trots det är det ett antal som gör det och ett antal personer räddningstjänsten rycka ut och rädda varje sommar..

Runt Benahavis finns det även häftiga grottor så att man vandrar i vattnet och genom både som på bilden och riktiga grottor ✨

Sedan har vi Caminito del Rey… skulle nog ha STORA svårigheter och typ ha världens belöning i sikte för att ta mig an uppgiften att ta den turen…

Då är min Pappa och farbror väsentligt tuffare.. Pappa har gjort det ett par gånger och min farbror iallafall en gång. Jag kan garantera att Pappa måste ringa mig direkt han kommer hem efter den utflykten..

Det är nog inte så många som har en 78-årig pappa som ger sig ut och går Caminito del Rey så jag är stolt men nu tycker jag att att han gjort det tillräckligt och vill helst inte att han gör det igen, även om han skulle klara det ✨

Skulle du våga?Mᴏᴛ ʜᴀɴᴅᴇʟsᴛʀᴀ̈ᴅɢᴀ̊ʀᴅᴇɴ….

Nästa vecka ska det inhandlas basilika plantor och kanske några ytterligare örter. Under avdelningen ”Saker jag inte förstår” så finns bristen på basilika. Det är riktigt svårt att hitta basilika på typ SuperSol och just därför är det också förhållandevis rätt dyrt när man hittar det. Jag älskar basilika och tycker att det verkligen saknas när man äter pasta, mozzarella caprese och liknande. Hade egen ”odling” förra året så oklart varför jag inte satt igång i år. Kan inte ha dem på terrassen för då kommer de dö över dagen nu på sommaren men som tur är så har balkongen väsentligt bättre förutsättningar så att de kan överleva. 🌿Eʙʙᴀs ʙʟᴏɢɢ….

Jag följer inte någon blogg sådär slaviskt. Jag tycker att många bara har ett gäng bilder på sig själva i olika ”outfits” och länkar till var man kan köpa kläderna, ett gäng bilder på vad de gjort (massor av matbilder) och väldigt lite text. Och då menar jag väldigt lite. Drar inte alla över en kam utan det är en grov generalisering.

En person som däremot verkligen skriver och det på ett väsentligt mer äkta sätt är Ebba von Sydow (podden Säker stil och författare till ett antal böcker). Visst hon har inlägg med samarbeten men dom är då som separata inlägg oftast (eller kanske alltid). Hon är ju dessutom väldigt intresserad av de olika kungahusen så det blir en del inlägg om dem men det kan man ju hoppa över att läsa om man inte vill.

Har ni inte läst den så testa;

https://ebbavonsydow.com

Men överge inte min 😊

Ska väl tillägga att den främst riktar sig till tjejer/kvinnor eftersom det är en hel del mode och annat som nog är mindre intressant för män 😊


Kramar från mig i Marbella! 🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.