VArmrökt lax & sardiner….

Hej & Hola!

Var riktigt effektiv igår och fick en hel del jobb avklarat plus det där gamla vanliga hemmafixet – skönt inför helgen. Har lite skrivande att göra men det tror jag att jag gör på söndag.

Vi skulle ju haft ”Movie night” på terrassen igår. Fixade ordning och gjorde mysigt och skulle sätta oss ner för att välja film (jag som inte skulle se på Netflix har nu sett en miniserie och två filmer 😊). Av totalt oklar anledning så funkade inte Netflix, tv:n funkade (båda kräver wi-fi) och dessutom funkade Netflix igen när vi flyttade in alltihop. Det är bättre mottagning från boxen på terrassen så det är helt obegripligt. Vi får testa en annan dag istället, det var ju inte direkt någon katastrof.

Som det har renoverats på Hotel Lima, ett av Marbellas äldsta hotell. De har typ hållit på i 1,5 år men nu öppnar de äntligen!

Hotellet har ett extremt bra läge och ett riktigt bra alternativ om man inte behöver stor trädgård. Pool finns på taket där det oxå finns en stor takterass med bar etc. Hotellet har fyra stjärnor och rimliga/bra priser. Ett vanligt dubbelrum kostar cirka tusenlappen och om man vill ha en svit finns det från tvåtusen och max tretusen kronor.

Det ligger ett gäng restauranger i direkt anslutning, till hamnen och stranden tar det två minuter att gå och på fem minuter är man i Gamla stan.

Jag volontärjobbar ju idag och hotellet ligger två minuter från butiken så vi får gå förbi och kolla in det när T hämtar mig ✨

Det kommer inte att vara lika roligt att jobba utan Christina.. men Maricarmen och Kawhtar är jättebra de oxå. Det positiva är att jag får bättre träning med spanskan och det behövs sannerligen….

Jag tog ju med lite kläder till T som han skulle prova och godkänna.. Tyvärr hade Maricarmen missat att packa ner två riktigt snygga pikétröjor 😢 Hursomhelst så var ett par shorts och en skjorta perfekta och ett par shorts och en skjorta åker med tillbaka imorgon. Jag ska se om det finns några snygga pikétröjor i dag som jag kan ta med hem för provning..

Bᴀᴋsɪᴅᴏʀ….

Det är många tråkiga effekter som kommer i kölvattnet av corona. Antalet skilsmässoansökningar och vårdnadstvister har ökat med femtio procent i provinsen Málaga- arbetsbelastningen är så hög så att de inte hinner med och processer blir utdragna.

Bɪʟᴅᴇʀ….

Så fina bilder.. Det är många som verkligen saknar sina barn och barnbarn, och har fått göra det i månader nu….

Här är det ju generationsboende i mycket större utsträckning och Maricarmen bor med sin dotter och barnbarnen. Hon passar dessutom barnbarnen när dottern jobbar så hon har att göra..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙɪʟᴅᴇʀ & ғᴏ̈ʀᴇʙɪʟᴅᴇʀ….

Det här Alexandra ”Kissie” Nilsson – en influencer som drivit (driver?) en av Sveriges riktigt stora bloggar. Hon vill nu visa sanningen bakom Instagram bilderna som hon och sååå många andra postar. Bild 1 = den som postades Bild 2 = hur det egentligen såg ut. Hon vill inte längre bidra till kroppshets och den perfekta ytan – bra där 🌟

Inte riktigt ett agerande som faller in under rubriken förebild..

Fᴏᴏᴅ….

Skrev ju om att jag aldrig testat gurksoppa, följer kocken Jessica Frej och idag gjorde hon gurksoppa 🥒 🥒 T verkade måttligt sugen på gurksoppa men jag kollar upp några recept så får vi se. Vad är det med män och sallader & soppor??

Rökt, gravad, kokt, grillad – det finns mycket lax i butikerna.. Det som de kanske inte äter är varmrökt lax, den godaste varianten enligt mig. De brukar ha det ibland i Svenska butiken ✨

En riktig sommartradition på Värmdö var grannen Styrbjörns sommarfester. De brukade vara i augusti och alla grannar bjöds in. Buffé med massor av mat och dryck – bland annat stora fat med varmrökt lax ✨

Det första året vi bodde i Granliden var vi lite skeptiska till att gå dit. På den tiden var alla väsentligt äldre än oss (det blev en generationsväxling typ direkt året därpå) och de hade ju hängt ihop på de där sommarfesterna precis hur länge som helst.

Vi gick dit och trodde väl att vi skulle vara där i typ två max tre timmar.. Vi var där i nästan åtta timmar och det var länge sedan vi hade skrattat så mycket som vi gjorde då.. Fördomsfulla var vi helt enkelt innan vi gick dit….

Barbecue the Spanish way… På många ställen i sanden intill restauranger ser man olika typer av öppna små eldar/grillar där de grillar de bästa Marbella-borna vet.. Sardiner 🐟 Varje år brukar borgmästaren bjuda in alla i Marbella till stranden där det finns massor av öppna eldar/grillar och det grillas sardiner i hur stora lass som helst. Alla får äta hur mycket sardiner de vill och så bjuds det även på dryck, alkoholfri. Det lär väl tyvärr inte bli något i år 😢

ʜᴀᴛᴛ….

Från Karin Bastins Instagram

Har ju inte bestämt mig för vilken som ska bli årets hatt (det är ju hög tid minst sagt).. Funderar på typ en sådan här.. dock osäkert om det skulle se lika bra ut på mig. Det finns en bra ”hattbutik” nere på strandpromenaden, får gå dit och kolla helt enkelt ✨ Behöver dessutom lite annat, bland annat till håret så det får bli en sväng på stan nästa vecka.

En sådan här hatt kommer det inte att bli, den kan jag med säkerhet säga inte skulle passa på mig. Fin på många andra men definitivt inte på mig. Tunikan är helt underbar – älskar det fina & bekväma sommarkläderna 🍓

Sᴏᴍᴍᴀʀ, sᴏᴍᴍᴀʀ, sᴏᴍᴍᴀʀ 🇸🇪

Idag är det Sofia Wistam som är sommarvärd i P1. Har inte lyssnat på mer än typ två i år men nuförtiden finns de ju som podd-avsnitt så att man kan lyssna närsomhelst. Kommer att lyssna på Sofias ikväll när det är bedtime, ska enligt kommentarer på Instagram vara både bra och rörande..

ʜᴇᴍᴇsᴛᴇʀ, sᴠᴇᴍᴇsᴛᴇʀ & sᴘᴀᴍᴇsᴛᴇʀ….

Det vanligaste i år är en väl en kombination av hemester och svemester. En hel del hemma men med lite olika avstickare runt om i Sverige. Jag har nog aldrig sett så många Instagram inlägg från Västkusten som i år.

Det skulle vara en kul semestervecka att åka runt till de olika orterna, bo på hotell, äta långa frukostar och massor av skaldjur. Det finns inget som slår t ex smögen räkor och alla andra skaldjur från Västkusten 🦞 🦐

Såååå svenskt ❤️

Om vi skulle omvandla svemester till någon spansk variant fast på svenska får det väl bli spamester.. Om vi skulle ge oss iväg så står nog Mallorca överst på listan (under sommarmånaderna). Hittade ett drömmigt hotell att bo på 😊

Iɴɢᴇᴛ ᴀᴠ ᴅᴇᴛ….

Hur fint? Här skulle man kunna ha det riktigt riktigt bra under en vecka… om man vill betala cirka 73 000 kronor för ett dubbelrum….

Det är vare sig hemester eller svemester för Karl Fredrik på Österlen.. Hans Eklaholm har nu öppet från 07.00-19.00 och det sju dagar i dagen. Vill man dit måste man boka tid, inte pga corona utan pga av att de inte har parkeringsplatser så det räcker (”bara” 65 stycken).

De spelar väl dessutom in nästa säsong av programmet så han lär vara helt slut när han går och lägger sig. Hans Instagram-konto har nu över 56 000 följare så alla verkar älska Karl Fredrik på Österlen 🍎

Nu dags att göra mig iordning för att åka och jobba 🌻

Kramar från mig i Marbella! 🌻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.