Morötter & den första avstämningen….

Hej & Hola!

Kände mig lite hängig igår, lite småförkyld och trött men det var väl en engångsgrej för idag är det som vanligt igen. När man känner sig lite hängig och samtidigt ser bilder på Instagram med regn, 13 grader i Stockholm och brinnande stearinljus framför en film så vill man oxå vara med, iallafall lite. Levande ljus och en film framför tv:n funkar ju iallafall ✨

Vi såg My Home Netflix men ljusen var inte tända speciellt länge.😄 Det är en Netflix original film som utspelar sig i Barcelona men det är inget mer spanskt över den än nummerplåtarna på bilarna.. Filmen är väl en svag fyra kan man säga.

Att det var varmt inatt behöver jag väl inte berätta men det som var så skönt var att det fläktade i min spetsgardin ✨ Det gör all skillnad i världen.. Prognosen för de kommande tio dagarna visar bara på en enda ☀️ och 28-30 grader. Det var, även om det inte var så kul, tur att det regnade så mycket i mars/april så det inte blir vattenbrist. Nu kan jag inte, inte ens om jag verkligen försöker, komma ihåg när det regnade sist. Det kan ha kommit liiite regn en dag sen senaste månaden.

Tʜᴇ ᴘʟᴀɴ….

Nu har riksparlamentet godkänt en plan som innehåller mer än 500 åtgärder för återuppbyggnaden av Spanien efter Coronakrisen. Den inkluderar strategier och åtgärder inom en mängd sektorer som faller inom fyra huvudområden; hälsa- och sjukvård, socialpolitik, ekonomi och inriktningen på Spaniens fortsatta EU-arbete.

Fᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴀᴠsᴛᴀ̈ᴍɴɪɴɢᴇɴ….

Det var ju den första avstämningen igår efter det att vi övergick till den Nya normaliteten och Andalusien beslutade sig för att stanna kvar i det nödläge som råder nu med dess cirka 400 säkerhetsåtgärder. En ny utvärdering kommer som planerat att ske i slutet på juli.

I Katalonien blir det från och med idag obligatoriskt med munskydd oavsett distans och om man slarvar blir det 100 Euro i böter. Man behöver inte ha munskydd typ när man äter på restaurang eller utöver någon idrott men i det stora hela så är det munskydd hela tiden som gäller.

Jag tror att det här med munskydd kommer att gälla länge så jag ska köpa munskydd i tyg istället för de trista i ”papper” som vi nu har. Det börjar dyka upp ”bevis” på att Corona faktiskt är en luftburen smitta också. Forskningsrapporter visar på det men om och i vilken utsträckning den är det råder det väldigt olika uppfattningar om.

Nᴏɴᴄʜᴀʟᴀɴᴛ & sᴍɪᴛᴛᴀᴅ….

Brasiliens president har ju varit minst sagt nonchalant- om det nu finns någon sanning i rapporterade siffror så har Brasilien 1,6 miljoner smittade av covid-19 och 66 000 döda. Det är bara USA som har fler dödsfall och den gemensamma nämnaren är ju nonchalanta presidenter….

Kʀᴜᴋᴏʀ ᴛᴏ ᴅɪᴇ ғᴏʀ….

Yuui

Såg de här fantastiska krukorna i en Insta story från Marbella Club. Får nästan lust att åka dit och ”hämta”dem 😄

Eɴ ᴍᴏʀᴏᴛ ᴏᴍ ᴅᴀɢᴇɴ 🥕

Ikväll blir det min morotssoppa – morötter, kokosmjölk, lök, ingefära, lime, chili & koriander och till det bröd. Borde ju göra en iskall gazpacho men det får bli en annan dag. Jag har heller aldrig testat kall gurksoppa så det kanske man skulle göra.. Gurka i sig är ju väldigt smaklöst så det är väl en del örter eller så i också – får kolla upp det. Låter som en bra lunch. Men tillbaka till morötterna.. Det är ju långt ifrån bara till morotssoppa som det är gott med morötter 🥕

Att morötter är nyttigt är knappast något nytt, dessutom har en normalstor morot bara 25 kalorier.. Råa, kokta, stekta, i ugn, grillade – användbara är de och gott är det.

Kokta morötter – många slänger nog ner lite skalade morötter i en kastrull, saltar lite och kokar. För tio gånger godare kokta morötter; häll i någon deciliter mineralvatten tillsammans med det vanliga vattnet, ett par klickar smör, salt, och lite klippt persilja..

Stekta morötter; olivolja, smör, honung, salt, och ev liiite peppar. ”Smörj in morötterna i olivolja och honung och stek sedan i olivolja och smör på medelhög värme. När man blandar olivolja och smör vid stekning får man fram smakerna mer ✨

Nu har ni lite tips så att moroten kan förbättra hälsan.. Morötter främjar matsmältningen och reglerar blodsockret, förbättrar synen och motverkar cancer, så vad väntar vi på? En morot om dagen får ersätta det där gamla äpplet 🍏🍎

Äᴋᴛᴀ sᴋᴀ̈ʀɢᴀ̊ʀᴅ, ᴇɴʟɪɢᴛ ᴍɪɢ….

Apropå fyrkantiga hus i skärgården som jag skrev om igår….Det här är skärgård när den är som bäst för mig..Trasmattor, blåvitt porslin, vita gamla trämöbler, rottingfåtöljer…… 💙

ɢʀᴀ̈s & ᴍᴏssᴀ ᴇʟʟᴇʀ ᴛᴠᴀ̈ʀᴛᴏᴍ….

Lite uppmuntran så där i största allmänhet om man bara inte blir av med den där mossan.. Jag vet inte om de där färdiga gräsmattorna som man köper på rulle klarar sig bättre mot mossa rent generellt men jag vet att jag har rutin på att rulla ut dem ✨

Rulle efter rulle.. När vårt lass kom trodde man väl att det aldrig skulle bli färdigrullat.. Vi körde med den här varianten på i Granliden och Talliden, det är ju ett otroligt bra sätt att snabbt få en grön och fin gräsmatta.

Den första gången var ju i Granliden och det var en liten bit som dessutom sluttade rätt mycket.. Upp och ner, upp och ner precis hur många gånger som helst. Vi fick som tur var hjälp av T’s Cilla och hennes sambo den första dagen. Vi kämpade på dag två och ville inte åka hem förrän vi rullat ut den sista rullen. Så blev det och vid typ 22.00 satte vi oss i bilen och åkte hem till Drottninggatan. Vi parkerade bilen i garaget och gick in på Seven Eleven för att köpa lite dricka eller så. Vi tyckte att butikstjejen tittade lite konstigt på oss – insåg varför.. Vi var sååå jordiga – mina snickarbyxor, armarna och till och med i ansiktet. Samma sak med Thomas, vi var så trötta efter dagens maratonpass så ingen av oss hade tänkt på hur den andre såg ut. Blev en lång, varm och jordig dusch.. och träningsverk dagen efter 😊 Vi klarade oss btw väldigt bra ifrån mossa och gräsmattan var typ alltid så grön och fin så Pappa undrade vad vi gjorde för att hålla den så fin.. Ingenting..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅʀᴏᴛᴛɴɪɴɢɢᴀᴛᴀɴ….

Vi bodde ju ett antal år i en vindsvåning på Drottninggatan – det var en sk ”duplex” vilket innebär att den var i två plan. Man hade gjort en lägenhet av den gamla vinden och den ”bakades” ihop med lägenheten under så vi hade alltså två plan. Vi trivdes verkligen bra i den lägenheten men det var liiite jobbigt att gå tre trappor upp varje dag och ännu jobbigare med matkassar etc. Dessutom var den lite väl stor så vi flyttade till Nybrogatan men det är en annan historia…

Det verkar ha hänt en hel del i vårt gamla kvarter, nu var det ju många år sedan vi flyttade men det var inte lika många år sedan som man var på Drottninggatan. Vi bodde i backen upp så det är iofs inte en del av Drottninggatan man är på så himla ofta om man bor i Stockholm.

I porten intill låg det tidigare något café som nu ersatts med Restaurang Underbar – en libanesisk restaurang.

Fabrique har öppnat ett av många bagerier i Stocholm city.. Dom har verkligen växt snabbt och har typ ax enheter nu.

Rolfs Kök som låg runt hörnet, på Tegnérgatan, verkar ha uppgraderats rejält.. Om jag förstod det rätt är det inte längre en bättre kvarterskrog utan en Michelin restaurang ⭐️

En dag såg jag ett Instagram inlägg som min gamla assistent Selma lagt upp. Jag tyckte att utsikten påminde så otroligt mycket om den vi hade – lång historia kort.. hon bor tillsammans med sin sambo i lägenheten intill den vi bodde i ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴɢᴇʀ….

Idag öppnar den svenska restaurangen Brödernas i Marbella. De har ju ett 10 restauranger i Sverige också och menyn består i huvudsak av hamburgare och pizza.. Så det svenska är väl lite mer ägandet än själva maten… Hoppas hursomhelst att det går bra för dem ✨

Sᴀ̊ɢᴀᴅ….

Det är tur att min kompis Dag skrivit massor av böcker 😄 Annars hade man nog lagt av efter den här recensionen.. Men självdistans har han och har lagt upp den på Facebook med texten;

Mariestads tidningens litteraturexpert bjuder inte på kärlek i onödan”

Dɪᴛᴛ & ᴅᴀᴛᴛ….

Idag ska jag googla runt lite för att kolla upp någon bra ”mixer” – den vi har är inte riktigt så bra som jag skulle önska. Får se vad jag kan hitta.. Kanske någon som har tips på någon bra?

TV4 kör ju med gamla repriser på en massa program, bland annat Halv åtta hos mig. Ser det när jag kommer ihåg, det blir iallafall på tisdagar och torsdagar eftersom det då sänds precis innan presskonferensen. Jag får alltid någon inspiration, behöver nödvändigtvis gälla maten utan kan vara något helt annat. Det som skulle kunna få mig att sluta titta är programledaren Morgan A – även om han aldrig syns i bild så lyckas han ta alldeles för mycket plats.. Behov av att synas och höras verkar han ha i största allmänhet..

Jag har ju inte direkt något behov av att synas 😊 så jag får väl skärpa mig på den punkten, iallafall här på bloggen. Den blir ju lite mer personlig då vilket kanske blir roligare att läsa, eller?

Om bilden ser konstig ut beror det inte på att det är något filter utan för att jag fotograferat av en bild från hemsidan 😊 Apropå hemsidan så grejar vi med de sista bilderna och lite uppkoppling mot register. Vi känner inte direkt någon panik eftersom situationen är som den är med pandemin….

Kramar från mig i Marbella! 🥕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.