Båstad & boklansering….

Hej & Hola!

Hoppas att allt är bra med er, trots det lite tråkiga väder som det verkar vara i iallafall delar av Sverige. Men det är ju ingen idé att deppa över det utan göra det bästa av situationen för man kan ju ändå inte påverka det. Lättare sagt än gjort såklart, vet ju själv hur jobbigt det var under karantänen med det sämsta vårvädret sedan de började mäta.

Men sommaren och semestern består ju av så mycket mer än sol. Alla som bor eller har bott i Sverige vet att det är precis lika gott med mat grillad i sällskap av lite regn ✨ Att det är lika trevligt att umgås med familj & vänner och att man kanske upptäcker lite mer och inte ”fastnar” i hammocken 🍓 Så sammanfattningsvis är det alltid trevligt med semester, och det oavsett väder.

Idag presenterades den rapport som visar på allvarliga brister på 91 äldreboenden. Det är bara toppen på ett isberg säger någon forskare och att det inneburit väldigt många onödiga dödsfall råder det väl inget tvivel om. Jag är absolut inte initierad men jag tycker att det är så hemskt och det visar verkligen på vilken undermålig äldrevård vi har i Sverige. Det gäller inte bara för den här situationen utan för alla situationer. Men det finns absolut väldigt bra äldreboenden också, jag drar inte alla över en kam.

Beläggningen på stränderna varierar och det är ju alltid som mest folk på söndagar eftersom i princip alla är lediga då. I söndags stängdes 55 stränder och med det menas att det inte släpptes in fler, inte att stranden stängdes helt. Det var främst i Málaga, där 29 stränder fick stänga – här var det ingen och det visar väl delvis på bra strandkapacitet men även att det är långt ifrån så mycket människor som det brukar vara.

Borgmästaren fortsätter att sätta igång projekt för att hålla nere arbetslösheten.. Nu är det den kommunala språkskolan som ska totalrenoveras- det finns 1 700 elever på skolan ✨

Läste idag att smittspridningen tagit rejäl fart i Kroatien och eftersom de var en av de första länderna att öppna upp för turism så kan man ju inte låta bli att tänka på om vi kommer att se en liknande utveckling här.

Det är ju nu det kommer att börja komma turister i högre utsträckning. SAS tappade 86 procent av alla sina passagerare i juni men ser nu en rejäl ökning. Hoppas att de som reser nu inte blir bestörta och klagar på middagsbufféerna 😃

Vi såg presskonferensen idag och det är skönt att höra att det ser väsentligt mer positivt ut nu i Sverige. I Stockholm är väl läget väldigt stabilt medans de stora riskerna finns i turisttäta områden som Öland mfl..Brasiliens president som minst sagt varit nonchalant när det gäller pandemin har nu fått svar på tal.. testats positivt för Corona..

Det där med att inte skaffa nya kompisar var knappast något som Bianca Ingrosso och ett antal andra sk influencers tänkte på i helgen. Ett normalt år skulle det varit tennisveckan och en tradition för dem att åka dit. I år ingen tennis men det har knappast varit därför de åkt dit..

Ett himla festande på Pepes Bodega och allt visades upp på Bianca Ingrossos vlogg idag. Behöver jag säga att det blev ramaskri och kommentarerna bara haglade in.

Åker man och festar i Båstad, står full och skrålar Älska Östermalm så kunde man kanske förutsett reaktionerna..

Jag tillhör knappast målgruppen för att festa på Pepes Bodega (och det är jag inte det minsta deppig för).. Jag har däremot varit där en gång. T och jag skulle gå på Diggiloo och körde från Vitemölla dit. Innan det började skulle vi äta och oklart hur men vi hamnade på Pepes Bodega. Dyrt och dåligt. Punkt.

Hade det inte varit för att jag var där i arbetssyfte hade vi inte åkt, vare sig till Båstad eller till ett regnigt Diggiloo. Grått, kallt och regnigt ☔️

Föredrar helt enkelt en lugn liten picknick vid havet framför dålig mat i trängsel i Båstad..

Idag är det ingen speciell dag alls, det tillhör inte vanligheterna – kanske tycker man att gårdagens dag förtjänar mer än en dag 💋

Det var nämligen kyssens dag igår, men det visste ni kanske redan 😃

Jag börjar tro att det ligger något i där med att telefonen avlyssnas.. Det har ”out of the blue” dykt upp Instagram-annonser för sådana här.. Det känns ju som om de lyssnat när jag gnällt på mina fötter.. På riktigt så har jag gjort det ett par gånger precis innan de här annonserna dök upp.. 👻

Nu är Camilla Läckberg The Golden Cage lanserad i USA . Förlaget & PR-maskineriet verkar ha gjort ett otroligt bra jobb och skapat så mycket ”buzz” kring boken så att den recenserats av allt ifrån bokbloggar till New York Times! De bra recensionerna har dock inget med PR att göra utan det är helt och hållet hennes alldeles egna förtjänst. Hon har ju länge haft en dröm om att slå i USA och det ser ju ut som om den drömmen kan bli sann nu ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ ɪ ᴜsᴀ….

Donald Trump kämpar vidare med att försöka stoppa brorsdotterns bok.. Det gör ju inte att intresset blir mindre så bokens utgivning har tidigarelagts och kommer ut nästa vecka. Trump hänvisar till ett sekretessavtal men den risken tar tydligen förlaget. Boken ligger, innan den släppts, etta på Amazons bästsäljarlista. Man kan ju ana hur positivt Trump kommer att framställas;

”Idag är Donald ungefär som han var när han var tre år gammal: Inkapabel att växa, lära sig eller utvecklas”

Enligt Facebook är det här bilden av en 100-årig dam och den rododendron hon en gång planterade ✨

Friends 🍓 Hur gulligt?

Nu ut med hundarna 🐶🐶

Kramar från mig i Marbella! 👒

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.