Soppa & otydliga människor….

Hej & Hola!

Jag kan bara inte förstå hur snabbt en vecka kan rusa iväg. Det ligger verkligen en hel del i det där med att tiden går fortare ju äldre man blir.

Den här veckan är det en hel del på To Do listan men det tycker jag bara är kul. Det är som vanligt en hel del skrivande men även annat..

Vi har varit en sväng till Estepona idag för att få ett ärende gjort. Det planteras över 100 000 blommor inför varje sommar och de vill förknippas som Costa del Sols trädgård.. Passade på att åka till Svenska butiken på hemvägen..

Det fantastiska vädret fortsätter och den här veckan är lägsta temperaturen 28 grader. Lite lite moln på onsdag i övrigt bara en enda ☀️

ɴʏᴛᴛ ᴏᴍʀᴀ̊ᴅᴇ ɪ ᴋᴀʀᴀɴᴛᴀ̈ɴ….

Nu är det ytterligare ett område som satts i karantän. Det är staden La Marina med 71 000 invånare som nu är i karantän i, till en början iallafall, i fem dagar. Antalet smittade ökade från 21 till 106 över natten så därför vidtog man den här åtgärden.

Bäst att hålla sig till alla restriktioner….

Det har inte sparats på krutet när det gäller att dela ut böter om man inte följer gällande restriktioner. Under den så kallade larmsituationen delades 11 303 böter ut bara i Málaga, det innebär 116 per dag. Med tanke på att de allra flesta verkligen efterlevt restriktionerna (både av rädsla för Corona och böter) så kan man nog konstatera att polisen varit effektiv.. Böterna har gällt allt ifrån att vara ute ”fel” tid till att inte bära munskydd….

I Málaga stad har det dessutom genomförts 10 300 inspektioner av uteserveringar under larmsituationen. Det är rätt många det….

Nu räknas det ner och halva Marbella är engagerade i matchen och play off spelet för att kvala in till division två.. Den 18:e juli spelas matchen här i Marbella, även om det är en mindre viktig sak i tider som de här så är det lite tråkigt att det är en ”publikfri” match ⚽️

Den här restaurangen som ligger rätt så nära oss ska tydligen vara väldigt bra. Enkel inredning men otroligt god mat, framförallt kött enligt vänner och recensioner ✨ Jag har sett skylten men aldrig riktigt lagt märke till den och hade noll koll på att det var en bra restaurang som låg där. Måste planera in ett besök och äta lite riktigt gott kött. Vårt liv som flexitarianer funkar fortfarande lika bra ✨

Det har inte blivit av att jag bakat några scones eller något annat enkelt matbröd. Har glömt att köpa bakpulver men nu står det i skafferiet så det är bara att sätta igång att baka 🥖

Lᴀsᴛ ʏᴇᴀʀ….

För nästan exakt år sedan satt vi på terrassen och åt typ lövbiff när T av misstag fick i sig en bit som var dubbelvikt. Han satte i halsen och fick svårt att få luft. In till sjukhuset där de efter att han fått försöka få i sig lite vätska gav honom två alternativ; åk hem och kom tillbaka imorgon vid 08.00 eller stanna över natten. Fel beslut. Vid 06.00 fick vi åka in akut och då hade han så låg syreupptagningsförmåga att de kom springande med syrgas och fem-sex man sprang iväg med honom i en rullstol. Fruktansvärd känsla.

Jag hänvisades till ett väntrum där jag fick sitta och vänta i timmar. När jag slutligen fick träffa en läkare var T fortfarande sövd och de visste inte om han skulle få bestående hjärnskador. Det fick han som tur var inte.

Samma dag skulle Åsa M komma hit för att hälsa på i några dagar. Det blev ju inte bästa tajmingen men vi hade det jättetrevligt och bra trots allt.

När T kom hem fick han bara äta flytande föda i en månads tid (!). Jag lagade soppa efter soppa efter soppa.. Alla från grunden för det blir så mycket godare. Sedan åt vi inte soppa på väldigt länge….

Som med i princip allt annat fick vi en favorit som jag hittade receptet till när jag googlade runt på jakt efter någon ny soppa.. Morotssoppa med lite sting, förutom morötter 🥕 är det kokosmjölk, ingefära, koriander & lime & chili. Riktigt god är den men vi tröttnade på den just då.. Tänkte göra den nu i veckan för att på något sätt fira att det ändå slutade så bra – det hade ju kunnat gå precis hur illa som helst.

Jag vet att jag tjatar.. men som jag längtar efter kantareller.. Det borde bli ett väldigt bra år för dem om det kommer lite sol och värme efter regnet förstås. Har kantarellerna kommit än? Om de gjort det kanske man skulle se om våra kompisar kan köpa med sig, om de nu åker vill säga 🍄

Apropå flugsvamp – vissa detaljer från t ex barndomen sitter fast, hur ”banala” de än är.. När jag gick på ”lekis” hade vi alla varsin krok där vi skulle hänga våra kläder.. För att vi skulle komma ihåg vilken krok som var vår fanns en liten träbricka med ett målat motiv och jag hade en flugsvamp.

Jag vet att det inte heter Lekskola nu för tiden – Förskola heter det sedan ett gäng år..

Fᴜʟʟᴛ ᴜᴘᴘ….

Polisen hade tydligen fullt upp i England i lördags.. Det var inte många som av alla de som gav sig ut som hade social distansering högst på agendan. Det är som om många glömmer precis varenda risk och tror att ”just jag” kan inte smittas..

Det här är verkligen Good News! Det är Danderyds sjukhus i Stockholm det gäller inte hela Sverige totalt sett.

Hᴏ̈ɢsᴛ ᴜᴅᴅᴀ….

Det är inte varje dag man läser att en 80-årig kvinna kört rattfull. Det kan t.o.m. vara ovanligt att 80-åriga kvinnor kör bil överhuvudtaget. Ännu ovanligare blir det att hon kör rattfull efter att druckit snaps. Ett snäpp ytterligare märkligare är att allt beror på att hon blivit osams med sin pojkvän (hennes egen beskrivning) och skrikit åt honom. Hon ville alltså inte sova över som planerat utan åkte i ilska därifrån.. och tänkte köra de två milen hem. Dessvärre då lite vingligt så att en annan trafikant ringde polisen. Som tur var så var det väldigt lugnt i trafiken.

Om man helt bortser från det där med att köra rattfull för det är aldrig okej så blir ju hela historien lite charmig. Det där grälet kan nog ha varit rätt teatraliskt eftersom hon jobbat på Dramaten och medverkat i massor av tv-produktioner etc. Hon hoppas nu att hon ska få behålla körkortet eftersom hon behöver det när hon ska handla (!) Det kanske hon skulle ha tänkt på innan hon körde upp på trottoarer och inte riktigt kunde redogöra för någonting när hon stoppades. Men hennes motivering är att hon ju trots allt inte skadade någon…. Jag tror bestämt att hon är hyfsat verklighetsfrånvänd…

I fallet ovan är det knappast några tveksamheter om att det var fel beslut.. Men det är ju inte alltid helt givet och till hundra procent lika enkelt att bestämma sig för vad som är rätt eller fel sak att göra. Det gäller ju allt, men av helt olika betydelse, här i livet. Allt ifrån de moraliska besluten, men där har man hjälp av sin inre kompass, till vilken maträtt man ska välja på menyn. Apropå det sista så lyckas jag nio av sju av tio gånger välja fel.. Inte så att det inte är gott men någon annans såg godare ut, ja ni vet ✨

Men när det gäller beslut så ligger ju själva beslutet i ens egna händer. Man kan kanske inte påverka omständigheterna men beslutet i sig kan man ju i princip alltid fatta själv.

Det är ju en sak att fatta beslut om man har ett bra beslutsunderlag och en helt annan om man måste göra det typ på känsla – livet består av båda såklart. En gång lärde en gammal dam mig att alltid göra en plus- och minuslista och se sitt beslut i den – ett användbart tips!

Ibland är det så att det bara inte går att ha fakta eller överhuvudtaget göra någon form av realistisk bedömning – allt är otydligt. Ett exempel på det är pandemin – ingen vet om det kommer att komma en andra våg, ingen vet vilka konsekvenser pandemin kommer att ha vare sig i det kortare eller längre perspektivet. Men det är något vi måste förhålla oss till – det är lika för alla (om vi inte är någon slags expert som vet saker som vi inte vet att de vet förstås..). Det som däremot är svårare att förhålla sig till är otydliga människor.

Det man kanske först tänker på när det gäller otydliga människor är politiker. De är förvisso väldigt tydliga när oppositionen pratar om något fel regeringen eller så gjort (oavsett regering)… Men vi hoppar över politiker. Det finns också otydliga chefer som det oftast är väldigt jobbigt att jobba med och så finns det människor som är otydliga i största allmänhet..

Det där med otydlighet hänger helt och hållet ihop med osäkerhet och ”rädsla”. Inte för att man är rädd för att det ska hända något farligt men det kan ju ändå vara lite jobbigt så det är bättre att hålla med eller inte säga något alls. Det är väl en sak om det kommer till om X passar i den där klänningen eller inte men om det gäller allt så blir sådana personer väldigt jobbiga att ha i sin närhet.

Man vet liksom aldrig om de menar vad de säger, oavsett vad det gäller. Det kan oxå vara så att de säger en sak och gör en helt annan. Ja, jag tror att ni fattar. Jag tror också att vi alla har eller har haft minst en sådan här person i vår omgivning. Det här är inte personer man blir ”bästis” med – förutsatt att man inte vill ha ja-sägare som bästisar.. Och det vill man väl ändå inte?

Vad vill jag ha sagt med all den här texten? Tror bara att jag var tvungen att få det ur systemet att jag tycker att otydliga människor är jobbiga 😊

Aᴍʙᴀssᴀᴅᴏ̈ʀᴇʀ….

De här tre kommer att vara Lancôme’s officiella ”ansikten”. Oklart om de kommer att vara de som är de enda ambassadörerna eller om det kommer en hel del andra runt om i världen. Hursomhelst så är det Sara Biderman (stylist), Efva Attling & Marie Serneholt. Precis som det ligger något i att tiden går fortare ju äldre man blir så ligger det definitivt något i att svenska kvinnor är vackrast i världen. ✨

Nu dags att jobba lite – ikväll är det T som står i köket 😃

Kram från mig i Marbella! 👒

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.