Sommar & ur kArantänens dVala….

Hej & Hola!

Igår kväll när vi var ute med hundarna både såg och kände man att det börjar komma mer människor hit. Fler boende på hotellet, uppklädda för att gå ut och äta – gåendes också på väg ut osv. Marbella vaknar ur karantänens dvala mer och mer för varje dag.

Idag lanseras den nya appen där man kan se hur kapaciteten ser ut på de olika stränderna. Det är ju ett maxantal för varje strand och utifrån det beräknas hur många fler som får plats i sanden..

Avslutade gårdagen med att se en film på Netflix – The stepfather. Det var en alldeles lagom bra film med ett totalt amerikanskt och förväntat slut. Tänk om de någonsin kunde göra det lite annorlunda när det gäller den här typen av filmer.

Kommer ni ihåg OS 1994 (var det väl) när det blev ett riktigt konståknings-drama? Nancy Karrigan var favorit vilket inte nummer två, Tonya Harding var så kul så varför inte skada henne så har man guldmedaljen i en liten ask 🥇 Jag kommer inte ihåg detaljerna men minns att hennes pappa var medbrottsling och att det blev en total skandal..

Det har väl skrivits några böcker och gjorts några filmer om det här och nu har det kommit en ny film på Netflix. Den står inte överst på T’s lista över filmer och eftersom vi tittar så lite får jag försöka övertala honom. Det värsta som kan hända är ju att han tycker att den är dålig och typ somnar 💤

Dᴇᴛ ᴠᴀᴄᴋʀᴀsᴛᴇ sᴏᴍ ғɪɴɴs….

Det vackraste som finns är väl ändå oftast det absolut enklaste- blommor på en sommaräng eller Bougainville utmed en vitkalkad vägg 💞

Det är så mycket vackrare än typ guld , glitter & det pråliga. Möbelbutikerna här är verkligen varierande eftersom Marbellas 140 000 invånare består av ca 150 nationaliteter (!). Det finns en del butiker som är helt riktade mot den ryska marknaden och det är knappast där man skulle få för sig att shoppa loss. Det finns en hel del butiker som är lagom internationella, en del som är väldigt exklusivt internationella och så lite härligt ”spanskt” på det.

Spanien har ju inte alls den utvecklade design som Italien har förutom inom t ex skor och väskor.

Bimba y Lola är ett exempel på ett spanskt varumärke som tillverkar väskor. Prismässigt ligger de väl ungefär i nivå med Michael Kors eller så..,

Hur vackert/fint är det inte med trasmattor? När vi köpte det första landställen var trasmattor det första vi köpte. Vi hittade superfina på Waxholms marknad som de har en gång under sommaren. Det var ett äldre par från typ Dalarna som var där och sålde sin egen produktion. Riktigt fint på något sätt att köpa direkt av dem, dessutom en solig sommardag i hamnen i Waxholm. Jag vet att det numera stavas Vaxholm men jag vägrar acceptera det 😃 Dessutom håller Waxholms Hotell oxå fast vid den gamla stavningen.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴡᴀxʜᴏʟᴍs ʜᴏᴛᴇʟʟ….

Det var en tradition under alla Värmdö-år att äta middag minst en gång på Waxholms Hotell. Inte nödvändigtvis för att maten var den absolut bästa – men definitivt inte dålig på något sätt, utan det var för utsikten från fönsterbordet vi satt vid och känslan av tradition 🇸🇪

Precis alla skärgårdsbåtar lägger till i Waxholm. En del går bara dit medans en del gör ett andra stopp och hämtar eller lämnar av passagerare. När en båt anländer tutar den och oftast är det mycket folk som ska av och på. Skärgårdens centralstation fast båt istället för tåg 💙

Det finns även en väldigt välbesökt gästhamn och vi brukade ofta ta båten dit. Hatar att lägga till när det sitter ”massor” av människor i sina båtar och nästan hoppas att det ska gå lite fel, så att de har något att titta på 😃

Pᴜʙᴀʀɴᴀ ᴏ̈ᴘᴘɴᴀ!

Igår öppnade 28 000 pubar & barer i England, det har dom längtat efter engelsmännen. Men vi får väl vara lite sura på dem för Sverige är inte med på listan över de länder som inte behöver sitta i karantän innan man släpps in i landet. Det är 59 länder som slipper karantän, bland annat Spanien och Italien men alltså inte Sverige. Det är ju helt galet det här, eller? Svenskar är ju bannlysta i hur många länder som helst.. Börjar det inte bli helt helt galet när svenskar inte ens får mellanlanda i Oslo??

Apropå pubar.. Hur charmiga är inte de där pubarna som finns i varenda liten by? Alla (iallafall männen) samlas på puben.. Det är såklart massor av kvinnor också men om man blundar och ser bilden av en pub på Englands landsbygd så ser man män med ölsejdlar – eller är det bara jag?

Cornwall – ibland får man bara för sig att man skulle vilja besöka vissa platser. Cornwall är en sådan.. Slingrande gränder, havet som piskar en i ansiktet när man är ute på den långa och hälsosamma promenaden.. Men sedan regnar det säkert och är kallt så jag kanske åker någon annanstans istället..

Oʜ ɴᴏ….

Kim Kardashian och Kanye West

Rapparen Kanye West har meddelat att han ska run for president” – dvs ställa upp i presidentvalet. Det är inte första gången han pratar om att han vill bli president.. Men frågan nu är om han överhuvudtaget har ett uns allvar i det han säger, tidigare har han pratat om valet 2024 eller om detta är ett sätt att ”sno” röster från Biden och på så sätt hjälpa sin kompis Donald Trump.

Från Kim Kardashians Instagram

Känns det här som Americas First Lady?

Det här är väl den enda bilden som är normal på hennes Instagram-konto..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴠᴀ̈sᴋᴏʀ….

Såg det här kollaget (Inredningshjälpens inlägg på IG) och uppe i vänstra hörnet ser man något som är väldigt likt den klassiska väskan från Palmgrens. Den har typ alltid funnits där men varierat i ”trendighets-grad” – när jag gick på högstadiet skulle ”alla” ha en sådan. Men jag antar att 98% av oss hade en kopia för när jag tittade på Palmgrens hemsida nu upptäckte jag att man får betala drygt 4 000 kronor för en sådan här väska (!). Tittade för att jag tycker att de är fina och gärna skulle vilja ha en.. men det hoppar jag över.

Pɪᴢᴢᴀ-ᴛɪᴍᴇ….

Ikväll blir det min hemmagjorda pizza.. Gör dom rätt små så att vi kan ha lite olika varianter (kan man väl iofs ha ändå genom att dela upp på en vanlig storlek 😊). Blir salami, tomater & rödlök, lufttorkad skinka, tomater & ruccola och en vegetarisk. Gott ska det hursomhelst bli 🍕

Blev plötsligt sugen på rödbets-carpaccio ✨ Det måste vi äta någon dag under veckan. Visst är det fint att servera (och äta) maten på annat än de traditionella porslinstallrikarna ✨Det skulle inte skada med något mer fint än det vi redan har..

Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ғᴀᴍɪʟᴊᴇɴ….

De där föräldrarna på Österlen (Borrby) som fick sina barn omhändertagna har ju kämpat för att de ska få komma tillbaka hem och att vårdnaden ska återgå till dem. Det har inte gått så bra och det gjorde det inte nu i veckan heller, Malmö förvaltningsrätt (tror jag att det var) avslog deras ansökan. Oklart om de har möjlighet att överklaga även deras dom.

Det var ju en situation som man aldrig ens kunde föreställa sig att svenska barn kunde leva i. Den beskrivning av hemmet och barnens brist på kunskaper om helt vardagliga saker som att knyta skor och det mest omskrivna är väl att de inte visste hur man skalade en banan.

Föräldrarna ställde ju upp på en tv-intervju i TV4 och då var det så välstädat och allt blänkte.. inte riktigt den bild som socialtjänst och polis mötte vid ”tillslaget”.

Hursomhelst så bygger förvaltningsrätten sin dom på att föräldrarna inte har tillräcklig insikt och att barnen uttryckt ambivalens över att flytta tillbaka till föräldrarna. Det ska väldigt mycket till för att barn inte ska vilja bo med sina föräldrar. Jag läste då när de omhändertogs att ett av barnen var så orolig, inte för att fick lämna sina föräldrar utan för hur det skulle gå för katten. Jag blev lite extra berörd av det på något sätt, att inte bli berörd av hela situationen var ju omöjligt.

Har lyckats med att få klart i princip allt på veckans To Do lista. Det som återstår är att spika upp några fina krokar som köpte på loppisen. De skall bl.a. användas för att hänga upp hundkoppel på. Sedan ska tavlorna upp.. Kan ju låta väldigt märkligt att vi inte fått upp dem än men vi kan inte riktigt bestämma oss för vilken tavla som ska hänga var. Ibland kan det kännas självklart men det gör det inte nu..

Jag ska ju även förstora det här fotot till en lämplig storlek och rama in.. Den får nog hänga i hallen tror jag.. Det kommer inte att vara en massa tavlor, jag föredrar oftast när det är en tavla per vägg.

Börjar känna mig riktigt huslig – hela veckomenyn är klar, inklusive inköpslistor.. ✨

I övrigt blir det en hel del jobb och så bara ska jag sola lite varje dag.

Eventuellt sätter sig några kompisar som har lägenhet här i bilen och kör hit. Dom är inte så lockade av vädret i Stockholm – vi får se vad de beslutar men hoppas såklart att dom hoppar in i bilen 🚘 Några andra kompisar fick bara info om att deras flyg var inställt, både hit och hem 😢 Det är helt enkelt lite rörigt med flygen än så länge – hoppas att det inte kommer att påverka Pappas resa hit.

Nu lite jobb!

Kramar från mig i Marbella! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.