Selma & ny isolering….

Hej & Hola!

Jobbade ju i butiken (volontär) igår och hittade lite bra kläder till T som jag tog hem för godkännande och provning. Vi får se om det blir godkänt (och passar såklart) ✨

Det var hyfsat mycket att göra och sista halvtimmen var vi typ helt ”slut i huvudet” – kunde knappt tänka rätt när kassan skulle räknas. Då kom vi på det.. Vi hade glömt att sätta på fläktarna så luften stod typ helt still i värmen.. Inte konstigt att vi kände oss helt slut..

Idag har jag verkligen givit blommorna ”kärlek” – dom är så fina. Växer & frodas, helt utan något gödningsmedel. Ska nog köpa det så att de blir ännu finare. Det och några fler petunior- är helt kär i petunior..

I övrigt var vi iväg en sväng och handlade sedan massa fix hemma 🍓

Lᴀᴛᴇsᴛ ɴᴇᴡs ɪɴ sᴘᴀɪɴ….

Pedro Sánchez planerar en trip till Sverige. Han vill göra ett försök att övertala Sverige att inte vara så ”snåla” när det gäller EU-bidragen med anledning av pandemin. Next stop på den resan är Nederländerna. Sverige vill ju att en pengarna bl.a. Spanien ska få för att klara ekonomin ska vara delvis lån och inte bara bidrag- Sánchez däremot tycker att allt ska vara bidrag.

Idag har regionstyret i Katalonien beordrat 38 kommuner i Lérida full isolering. Från och med klockan 16.00 idag får ingen vare sig komma in eller ta sig ut från området. Det är ny smitthärd som blossat upp och eftersom man till varje pris vill undvika en fortsatt spridning så blir det alltså en total Lock Down på obestämd tid där.

Sᴠᴇɴsᴋ sᴏᴍᴍᴀʀ – ɪᴀʟʟᴀғᴀʟʟ ɪʙʟᴀɴᴅ….

Lagom till semestertiderna har börjat verkar sommaren ha slutat. Nästa vecka ser ju allt annat än kul ut, iallafall om man befinner sig i Stockholm. Ser lite bättre ut ju längre söder ut man åker verkar det som. Den här sommaren om någon förtjänar väl alla en riktigt skön semester med sol och värme 🍓 och inte regnstövlar och kofta…

En sommar regnade det, som jag minns det, hela semestern. Vi hade inte planerat något utan skulle vara i det huset vi hyrde på Värmdö.. Det blev ju bara för tråkigt så vi bokade ett par dagar på Selma SPA i Sunne, Värmland.. Det hette väl Selma Lagerlöfs Hotell & SPA på den tiden tror jag, det måste varit minst typ 20 år sedan det här.

Hur som helst så var det inte så himla mycket bättre där.. Det är ju ett stort hotell och det var väldigt lite folk. Hotellrestaurangen var stor och när det bara är ett par bord som är upptagna så känns det ”sådär”. Vi hade det iofs bra i SPA-avdelningen, sov gott och fick ju hotellfrukost 🍓 men det var riktigt dyrt vill jag minnas..

Vi var lite kulturella och besökte Selma Lagerlöfs hem, Mårbacka. Det jag kommer ihåg från det besöket är att det fanns massor av Mårbacka-pelargonier 💞 Har alltid älskat just Mårbacka pelargonier och alltid haft ett antal under sommaren, både inne och ute.

Var förbi ”franskan” när vi var uppe i Nueva Andalucia och köpte snus. Den här lilla buketten har blommor som nog är någon variant av stjärnflocka, den påminner mig så mycket om min mormor 🍓

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴇᴍᴇsᴛᴇʀ….

Buffébord från förra året (del av buffén)

Ibland måste man verkligen undra hur det är ställt med vissa människor.. Åka på charterresa till Rhodos och gnälla.. Gnälla över att det inte är som förra året, gnälla över att det finns mycket mindre att välja på vid kvällens buffé middag, gnälla på typ allt.. Har dom helt missat att det pågår en pandemi? Att hotellet har 40 av 300 rum uthyrda och måste anpassa sig – de måste ha missat allt som heter hemester.. Kanske har de bott under en sten det senaste halvåret 😃

Hur gott som helst? Finns vissa saker man är ”beroende” av under sommaren 🍉

Fɪʟᴛᴇʀ….

Filter…. Jag lägger ingen som helst värdering i användandet av filter.. hade säkert använt det själv någon gång om jag vetat hur man gör. Jag tror jag ska ta reda på det för jag undrar hur lång tid det tar att redigera så att man ser ut så här.. Helt onaturliga- ingen ska inbilla mig att Anna Book, 49 år, ser ut så här IRL….

Imorgon = skrivande på agendan 🍓

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.