Malaga & filmen om Mia’s farmor….

Hej & Hola!

Jag var otroligt produktiv igår, trots värmen. Det var inte många minuter jag satt still kändes det som. Ärenden, skrivande, matlagning, tvätt mm mm. Skrubbade och kokade t.o.m. ett gäng färskpotatisar som jag ska steka imorgon.

Apropå mat så var middagen igår med gambas sååå god. Det är en favorit som vi ofta äter i lite olika former.

Det är lite svalare idag – ”bara” 29 grader, men man känner faktiskt lite skillnad.Måste ju lösa det där med datorn. Fick tips från min tidigare kollega och vän – IT chefen på Cloetta.. Men frågan är om jag vågar mig på en Mac dator eller om jag kommer att vara lika bra på att hantera den som spanskan 😊

Utser dessutom honom till årets geni ✨ Jag hade problem med min iPad (skärmen var helt svart och ingenting syntes när jag laddade), vi åkte upp till Apple-butiken i La Canada. Där var det sådana ”gångar” som det är till en incheckning eller säkerhetskontroll – tre vakter och typ fem personal. Alla utanför butiken.

Man fick börja med att sprita händerna (munskydd på såklart), garantera att man kunde svara nej på fyra frågor typ om man hade hosta mm. Sedan kollade de om man hade feber. Sedan fick man gå igenom ”gångarna” för att få prata med en av de fem i personalen.

Fick man sedan komma in i butiken? Nope.. Då var det dags att boka tid. Jag fick tid på tisdag klockan 14.30 – Herregud!

Hade nämnt detta för Bengt när jag mejlade om datorn. Ladda den över natten sa han för underverk har skett förr om den t ex varit överhettad. Plockade såklart upp den ur väskan och laddade den över natten men hade väl inga stora förhoppningar men man ska lita på Bengt 😃 Den funkade perfekt i morse! Då blev Apple-butikens krångliga rutiner plötsligt något väldigt positivt för jag slapp ju lämna in den för reparation 😊

Läste på Svenskar i Marbella att vissa stränder har så mycket folk att de tvingas stänga för fler ”besökare” Här hålls det ju stenhårt på den sociala distanseringen så det finns både vakter och poliser på plats. Men jag tror, som jag skrivit tidigare, att det i väldigt hög utsträckning är Marbella-bor på stränderna plus att ”strandkapaciteten” är kraftigt begränsad (alla stränder är inte öppna och de som är det kan ju bara ta emot en bråkdel).Sᴀᴛsᴀʀ ᴠɪᴅᴀʀᴇ….

Nu ska bygget börja för det nya musik- och danscentret för de 300 elever och 20 lärare som för närvarande finns (men i andra lokaler),

Musik- och danscentret ska ligga på ett väldigt bra läge i San Pedro. Upphandlingen är såklart klar så nu blir det fler arbetstillfällen igen. Man passar ju även på att göra en hel del förbättringsarbeten på vägar och gator runt om i Marbella.

Om ni undrar över varför jag fortsätter att skriva långa blogginlägg så är det för att ”mönstret” inte stämmer.. Det är inte färre läsare nu i semestertider som det brukar vara. Men det är ju ingenting som är som det brukar vara i år.. Men just det här är jag förstås glad över 😊Det blev tydligen lite förvirring igår med TUI’s flyg till Grekland.. Plötsligt fick de information om att de inte skulle få landningstillstånd – väldigt nära avgång. Efter en massa om och men fick väl ett flyg till Rhodos lyfta någon timma försenat.

Svenskar får komma in i Grekland men inte med direktflyglogiken?Hittade den här bilden igår – det är Karisma och hennes syskon ❤️ Hur söta? Jag är lite osäker på vem det är som är Karisma men jag kan definitivt säga att det inte är nummer två eller fyra.. Jag är 97% säker på att det är nummer tre ❤️ Nummer två ser lite melankolisk ut, eller hur? Ju mer jag tittar desto säkrare blir jag på att det är nummer tre som är Karisma.

Tintin skulle jag definitivt inte känna igen.. Nog om ”doggisarna” ❤️Wʜᴇɴ ɪɴ ᴍᴀʟᴀɢᴀ ɴᴇxᴛ ᴛɪᴍᴇ….

Vi var ju helt hopplösa och det tog flera år innan vi åkte till Malaga (bortsett från till flygplatsen såklart). Men nu har vi åkt dit ett par gånger, bl.a. för att hämta T’s nya körkort.

Det är otroligt smidigt att ta sig till Málaga oavsett om man tar bil eller buss. Vi föredrar att ta bilen till busstationen och sedan vidare med bussen. Jättefina och luftkonditionerade bussar är det och busstationen ligger hyfsat bra till inne i Málaga. Eftersom vi inte har varit där så många gånger har vi hållit oss inne i en liten del av centrum.

Nästa gång är det dags att utöka området och kanske besöka den stora katedralen La Manquita och tända ett ljus för Mamma ❤️ Det gjorde vi i den vackra kyrkan bland gränderna. Det är inte så att vi går någon guidad tur, ber eller så utan tittar in för att det är lite fascinerande med alla dekorationer och målningar.

Málaga är ju förutom att vara en av de mest populära destinationerna för weekendresor även konstens stad med alla museums. Det var inte så många år sedan Málaga var en rätt ruffig stad så det har verkligen skett en förändring.. European best destination 2019 baserat på den årliga omröstningen ✨

Det ska även finnas ett riktigt fint shoppingcenter- då menar jag inte att det bara finns massa butiker utan att det verkligen är fint.Mᴀʟʟᴏʀᴄᴀ – sᴛᴏᴄʜᴏʟᴍ ᴛ&ʀ….

Jag följer ju Åsa Ingrosso på Instagram, hon bor tillsammans med Emilio Ingrosso på Mallorca. (Emilio = Pernilla Wahlgrens fd man och pappa till barnen, utom den yngsta). Ett rätt kul Instagram-konto är det hursomhelst att följa.

Nu det senaste har de lagt upp lite bilder när de är ute på stan, stranden etc. Det ser ut som om de smugit ut vid 07.00 för att ta kort – det är inga människor i Palma. De driver ju ett par restauranger på Mallorca, den senaste öppnade de förra året. Nu när det är så otroligt lite folk så har de beslutat sig för att inte öppna alls i år. Det blir helt enkelt för stor risk att öppna och hoppas på att det kommer turister.

Restaurangerna är inte direkt fula utan verkligen påkostade och snyggt inredda. Nu är de hursomhelst (hur många gånger per inlägg använder jag det ordet? Många..) på väg med bil till Stockholm.. Båt först såklart 😊

Dom ska nämligen öppna en La Perla restaurang i Stockholm. Rimligt att anta att de kommer att dela sin tid mellan Stockholm och Mallorca framöver.. Nu har jag förvisso inte så bra koll på Stockholms restauranger längre men jag tror att det kan gå riktigt bra för dem om de har ett bra läge.Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴀᴛ….

Kan bara inte låta bli.. Anna Book och hennes man var hos grannarna igår och hade en spontan kväll.. Tio bilder gick det åt för att dela med sig av detta (jag vet, jag behöver inte titta..)

Ska tillägga att någon bild var på grannarna och en på hennes man.. Men det här var iallafall ett steg framåt, eller inte..

Kᴏᴍᴍᴇʀ ɴɪ ɪʜᴀ̊ɢ?

Kommer ni ihåg när man var liten, åkte till badplatsen och köpte glass i den lilla sommartipsen? De här bilderna är från den här veckan – såå skönt att inte allt blivit Mc Donalds och Pressbyrån 🍦

Vᴀᴅ ᴍᴀɴ ᴍᴀ̊sᴛᴇ ᴍᴇɴ ɪɴᴛᴇ ᴠɪʟʟ ᴋᴏᴍᴍᴀ ɪʜᴀ̊ɢ….

Den här filmen har snart premiär i Norge och kommer att komma till Sverige, troligtvis någon gång nästa år. Det är en film om förintelsen baserad på en norsk författarinnas bok som handlar om min kompis Mia’s (som jag känt sedan jag var elva år) farmors familj.

Jag minns att jag träffat henne -en tvärhand hög (150 cm typ) & alltid pigg & glad 👵

Det var en ren tillfällighet att boken kom att handla om just den familjen. Författarinnan sökte i register och tyckte att deras historia var intressant att berätta/skriva om. Vi får hoppas att Norge släpper in Mia och familjen så att de kan gå på premiären ✨

Fᴀᴋᴇ ɴᴇᴡs….

Det är klart att inte den här är sann – men lite rolig är den iallafall ✨

Vad som däremot inte är Fake News är att Herr President har all anledning att se lite trumpen ut.. I april hade Biden två procents försprång i juni hade det ökat till tio procent (!). Det är bara fyra månader kvar till valet och frågan är om han lyckas vända det.

Mellan mars och juni har andelen amerikaner som tycker att Trump gör ett bra jobb minskat från 45 till 39 procent. Han måste väl typ vara den ende ”statschefen” som lyckats förlora förtroende under pandemin. Men så har han verkligen inte hanterat situationen bra. Antalet smittade per dag är fortfarande skyhögt, bara i förrgår var det 50 000 nya fall… Som vanligt skyller han allt på någon annan, nu har han ju lagt ut stort ansvar på delstaterna så att han nu ohejdat kan skylla allt på dem.. Finns bara ett ord – usel ledare….

Jag hade btw rätt i att han Hillary Clinton hade fler röster vän Trump i förra valet, han vann uteslutande på deras valsystem. Hur dumt är inte det systemet om inte den som har flest röster vinner? Det var dessutom väsentligt fler röster till Hillary Clintons fördel…..

Solrosen är Cudeca’s symbol

Fredag = volontärjobb.. Sista fredagen med Christina innan hon åker till Sverige över sommaren. Kommer att sakna henne men hon kommer ju att komma tillbaka i september 💕

Kramar från mig i Marbella! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.