KärleK, rosor & en nätslaDd….

Hej & Hola!

Idag har det inte varit helt lätt att vara produktiv- 32 – 33 grader (🥵). Men vi har varit iväg på ett par ärenden som vi bara måste få gjorda – det är ju inte svalare imorgon..

Var i kontakt med det hotell som gruppen från 3 ska bo på, dom öppnar inte förrän den 15:e juli. Det är verkligen ett annorlunda år (ja, jag har skrivit det många gånger). Hotellet här intill har öppnat poolbaren såg jag igår när jag var ute med hundarna. Pool, poolbar & typ lite klassisk loungemusik men inga människor.

Typ tomt….

På stränderna har det varit en del folk men det är i väldigt hög utsträckning Marbella-bor som är lediga (många är ju permitterade och en del har semester eller sommarlov). Men på stranden vid Laguna Village var det typ folktomt igår.

Hissen i huset har typ haft värmeslag- den har inte velat funka mer än varannan gång. Vi bor ju på fjärde våningen och Tintin som är så liten gillar inte trappor. Men han samlar väl någon slags mod och far upp som en raket 🐶

Wʜᴀᴛ’s ᴜᴘ….

Nu öppnar terminal tre (av två) på Málaga flygplats – nu är man beredda att ta emot 100 ”operationer” per dag. Vi får väl se hur det blir med det för om inte flygen är tillräckligt bokade så bokas ju passagerare om = färre flyg..

Den åttonde juli är det nattvandring i Gamla stan – en guidad tur bland äldre och mystiska byggnader 👻 Kanske är lite kul att gå på…. Man lär sig garanterat en del om inte annat..

Så var dom igång igen… Postverket (Correos) har både anmält partiet VOX och vägrat dela ut deras valpropaganda till valmyndigheten.. De anser att kuvertet kan uppfattas som kränkande. Den är nu stoppad medan man väntar på beslut. VOX är det parti som hörs mest när det gäller kritik mot sittande regering. Det kan de ju få göra men de har lite andra konstiga åsikter..

Kommer ni ihåg den där datorn som jag köpte av en svensk kvinna via Facebookgruppen Svenskar i Marbella– det gör ni såklart inte men det gör jag. När jag hämtade den hos Therese på lagret (hon hade lämnat in den där) så hade hon ”glömt” en detalj; nätsladden. Det blev karantän innan jag hann köpa en ny nätsladd så den blev stående.

Lång historia kort.. den nätsladd jag köpte fungerade inte och det spelar ingen roll hur många jag köper för ”ingången” på själva datorn är skadad så att det blir glapp.. Det måste hon ju ha vetat – det var ju lite bekvämt att glömma sladden och sedan säga att det var därför jag fick köpa den så billigt. Nu var det billigt men inte gratis och det har tagit tid…. Idag i 32 graders värme var det extra frustrerande 😡

Sᴋʀɪᴠᴀɴᴅᴇ….

Utöver det andra har jag fokuserat på skrivande.. Dels för mitt vanliga uppdrag men jag har även skrivit ett provinlägg för att eventuellt få uppdraget att sköta ett företags blogg. Ska gå igenom dem en gång till och mejla iväg det senast i morgon förmiddag så får vi hoppas att de tycker att inlägget är bra 😊 Är det någon här som behöver hjälp så finns jag här, både för enstaka och längre uppdrag ✨

Kᴀ̈ʀʟᴇᴋ….

Det var ett bra tag sedan jag skrev något om Blondinbella.. så här kommer senaste nytt;

Det var tydligen “kärlek vid första ögonkastet“. Nog om det…. men jag hade nog skrivit ”sitt livs stora kärlek” men men….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴀ̈ʀʟᴇᴋ….

Gamla Linköping

Röda rosor är väl i särklass den blomma som alla förknippar allra mest med kärlek.. Jag är inte så förtjust i röda rosor (eller andra färger heller) i en bukett men så här är det otroligt fint! Idag är det hursomhelst Rosens dag så det var väl en lämplig dag att annonsera sin kärlek på ❤️

Vᴀ̈ɢᴀʀɴᴀ ғᴏ̈ʀʙɪ ᴀʟɪɴɢsᴀ̊s….

…har vi ju inte speciellt ofta, eller rättare sagt aldrig. Det hade jag däremot när jag jobbade på Cloetta eftersom vi köpte Karamellpojkarna som låg där.. Vi köpte Karamellpojkarna för att ”komma åt” deras produktion av halstabletter, något som saknades i Cloettas sortiment. Vi la en hel del tid på att utveckla design mm, vi ökade förvisso försäljningen men det blev väl aldrig någon riktig succé. Vet faktiskt inte om de finns kvar idag..

Bortsett från den tillbakablicken i spegeln så finns det en butik i just Alingsås (som jag inte alls kände till då, kanske inte ens fanns då) som verkar ha så fina gamla saker. De köper väl in på loppisar och auktioner för att sedan restaurera. Jag är helt säker på att jag skulle hitta ett skrivbord precis i min smak där. Men det kan jag göra här också – utmaningen ligger snarare i att T och jag har olika uppfattning om vilken typ av skrivbord vi ska ha 😃 Hemlyckan heter den btw, butiken alltså…

Saknar verkligen skrivbord – blir ju väldigt mycket lättare att ha lite ordning & reda istället för att plocka fram (och tillbaka) diverse grejer.. Förutom To Do listor blir det mycket post-it lappar..

“Never trust a person who doesn’t love pasta….”

Ikväll blir det Tagliatelle med grillade gambas, vitlök, chili & persilja – med andra ord jag som står i köket..

Visste ni förresten att Marbella är den stad i Andalusien (med över 100 000 invånare) som har bäst luft. Mycket grönområden, massor av träd, havet & typ ingen industri är anledningen 💚 Ligger topp i Europa när det gäller grönområden och träd dessutom..

Nu dags att sätta igång igen 👒

Kramar från mig i Marbella! 🍉

3 reaktioner på ”KärleK, rosor & en nätslaDd….”

  1. Den middagen hade jag gärna ätit. Låter precis som min smak. Tror nog att jag får satsa på ett besök i Marbella inom ett par år 🙂
    Fabriken i Alingsås lades ned. De få produkterna som sålde något så när (klubbor, Extra Starka) flyttade till Slovakien. Ingen lyckad integration…

  2. Supergott! Klart du ska komma hit – lovar att bjuda på massa gott då ☀️Jag tror aldrig att jag kommenterade något om dina erfarenheter härifrån – jag håller med dig om att Estepona är väldigt fint och i många stycken klart finare än själva Marbella. Det finns en hel del som definitivt inte är speciellt fint här – tex huvudgatan genom stan och annat. Elviria har fantastiska stränder!
    Vi får hälsa på varandra – hade varit så kul
    Apropå Karamellpojkarna så var det väl vare sig ett bra förvärv eller integration. Jag minns att vi fick börja med att varsla eftersom de var väldigt överbemannade – en man i fabriken kom till mig och verkligen bad att vi inte skulle säga upp hela familjen. De jobbade allihop på Karamellpojkarna och skulle få det väldigt svårt om alla blev uppsagda. Det är alltid sådant som är svårt/jobbigt i mindre fabriker på landsbygden. Men nu hade just de här många anställningsår och var dessutom duktiga så jag tror att de fick vara kvar allihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.