silikonBröSt & en Lunch date….

Hej & Hola!

TV-Ola var här en sväng igår och fixade klart allt med tv:n. Nu fungerar tv:n nere och uppe (förstärkt wi-fi) och Netflix. All set med andra ord..

Det blev middag hemma igår.. Vi upptäckte att T’s absoluta favorit öppnar imorgon så det blir en middag då istället. De har en otroligt stor asiatisk buffé med allt ifrån sushi till att man lämnar in det man vill ha tillagat från en buffé till en kock som grillar eller wokar (kött, gambas osv). Man får äta hur mycket man vill och jag kan ha en viss skepsis för den typen av restauranger, typ att de skarvar med kvaliteten men det gör dom verkligen inte här. Själva restaurangmiljön är väl inte så superkul men men….

Det här känns inte så bra och går typ stick i stäv med vad Donald Trump vill få oss att tro. De har nu 40 000 smittfall per dag och Anthony Fauci, läkare och den ledande smittskyddsexperten i Vita huset är rädd för att det kan komma att stiga till 100 000 om de inte får kontroll typ nu. Hur många dödsfall det egentligen är vågar han inte spekulera i.


Tycker bara att den här bilden utstrålar så mycket härlig glädje. Jessica L & familjens sista dopp i poolen innan de satte sig i bilen för resan genom Europa med destination Stockholm.. Såg hennes två sista Instastories innan de åkte. Fick nästan en stressfraktur – att organisera en packning tillhör inte en av familjens styrkor 😄 Det sista som åkte in i bilbussen var en mangoplanta.. Vi får se om de kommer tillbaka – med eller utan planta 💚


Nʏ ᴍᴀ̊ɴᴀᴅ….

Ny månad (igen).. Det blir väl ingen större förändring mot juni i förhållande till väder och jobb. Ska däremot planera lite bättre så att det blir jobbdagar och helt lediga dagar. Nu är alla dagar typ en kombination som flyter in i varandra. Även om det kanske ”bara” är en timmes jobb så är det inte bara den där timman. Man är på något sätt inne i work-mood både lite innan och efter. Vi får sätta oss och göra en gemensam plan med start från måndag.

Det enda är väl det där med skrivar-flow.. Jag får helt enkelt ha så bra förberedelser så att det går lätt att skriva även om det där riktiga flytet inte finns där.

Imorgon är det en stor dag i Marbella. Då öppnar Marbella Club, Puente Romano mfl. I och med att dom öppnar så öppnar också restaurangerna upp mer. Marbella är alltså fullt ut redo för sommaren 2020 – en sommar vi alla kommer att minnas (på ett tråkigt sätt såklart).

Uᴛᴀɴ ᴋᴀɴᴛᴀʀᴇʟʟᴇʀ….

Det blir inga ksntarellmackor 😢 Kollade med Svenska butiken om de planerar att ta hem några men det går inte för transporten är förlång.Jag förstod nog det innan jag kollade men ville iallafall fråga. Tyvärr kan väl inte Pappa ta med heller för man får väl inte ta med livsmexel hur som helst – eller är det bara in i USA? Någon burk kantareller kanske han kan ta med även om det absolut inte gåt att jämföra…Finns det förresten kantareller på butk fortfarande….


Det är inte bara människor som får stöd och hjälp i tider som de här.. Triple A är en frivilligorganisation som tar hand om övergivna hundar och katter. De tar hand om dem på deras anläggning och letar aktivt efter nya hem. För cirka två år sedan skadades anläggningen av ett kraftigt regnväder och de behövde filtar, kuddar, lakan mm som hundarna kunde ligga på och vi skänkte en del som vi inte behövde plus lite möbler som vi hade över (kontorsutrymme mm hade blivit totalförstört).

Nu går Marbella kommun in med ett mycket större bidrag än de tidigare gjort, både för att anläggningen ska kunna förbättras och för omvårdnaden av djuren. Djurälskare som jag är så får borgmästaren Angeles Muñoz extra bonuspoäng för det 🐶

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

Bara orkar inte. Tänker inte ägna mig åt några målande beskrivningar eller egna minnen (😄) om dagens dag. Ingreppet är upp till var och en men förtjänar inte att uppmärksammas med en egen dag.

En viktig intervju i Allas. Det är sjäkvklart inte en representativ bild rent generellt sätt men att åka till Polen, Turkiet eller någon annanstans är det sista man bör göra. I Sverige finns ju seriösa aktörer som t ex Akademikliniken så om man nu vill göra det är det väl en bra idé att göra det i Sverige.. Nog om silikonbröst….

Esᴛᴇᴘᴏɴᴀ ɪᴅᴀɢ….

Idag har vi varit i Estepona -Ätit lunch med Emilie & Marcus (och deras två barn) på Laguna Village. Alltid lika trevligt att träffa dem..

Dom har sedan tidigare bjudit in oss till en öppning av en vinbar i Estepona ikväll men idag är det T’s tur att känna sig trött så vi stannar hemma. Det passar dessutom bra för jag har en del att göra..

Pinxto & Valentin….

Finns ett par butiker i Laguna Village – såg en superfin ”strandtunika” men dels var butiken stängd för en kort siesta och sedan undrar jag hur den typen av kläder kan kosta i princip lika mycket som en kostym (nu kanske jag överdrev lite..). Hade två riktigt fina set som försvann i skyfallet som typ blev som en flodvåg och orsakade så mycket skada. 😢

Tᴇʟᴇғᴏɴᴍᴏ̈ᴛᴇ….

I morgon är det dags för telefonmöte ang eventet vi ska ha för 3 i oktober (tillsammans med Lotta E). Det skulle egentligen ha varit i september men eftersom ingen visste någonting i början med Corona så valde 3 att flytta fram det drygt 1,5 månad.

Öᴠᴇʀʟᴇᴠᴀʀɴᴀ….

I början av september kommer Alex Schulmans nya roman Överlevarna. Om den håller samma ”litterära kvalitet” som tidigare böcker (bortsett från Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött) så kommer han att anses som en av vår tids största författare tror jag. Det där undantaget vill jag minnas är en lite charmig kärleksförklaring till sin fru när det relativt nyligen träffats. Tror inte att han heller är så nöjd med boken med lite perspektiv men allt måste ju inte vara litterära mästerverk, det är en fin kärleksförklaring och det är väldigt fint 💕 Kanske skulle lyssna på den igen för jag kommer inte rikttigr ihåg den..

Sᴀᴋᴇʀ sᴏᴍ ɢᴏ̈ʀ ᴍɪɢ ɢʟᴀᴅ….

Man borde egentligen avsluta varje dag med att tänka på något som gör/har gjort en glad..

Det här gör mig glad, riktigt glad. Det är dottern till Sheik och hans fru. Efter vår gemrnsamma kamp utvisades han pga en otroligt löjlig regel om att han inte fick ha två jobb under sitt prov-uppehållstillstånd. Han kände inte till regeln och jobbade fem (5) dagar med att sortera julpost utöver det jobb han hade på T“s restaurang på Liljevalchs.

Sveriges Radio

Som vi kämpade och vilken medial uppmärksamhet vi lyckades få men ingenting hjälpte – de utvisades. Ett ett par år i hemlandet Bangladesh hamnade de i Toronto, Kanada. Han har idag två barn och ett riktigt bra jobb (han var ju i princip klar med studierna på Tekniska högskolan innan han utvisades).

TV4

Det här Facebook inlägget gör mig glad för det visar att det ändå blev bra. Jag blir också glad vid tanken på att han då och då hör av sig, inte så ofta men då och då för att kort berätta hur de har det 💕

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.