ChirinGuitos & en Uggla….

Hej & Hola!

Då var det ny vecka igen, hoppas att de allra flesta av er har semester – eller hemester som alla kallar det. Det ser väl lite sämre i Sverige den här veckan än förra veckan (iallafall i Stockholm). Här har vi en varm vecka att se framemot- lite väl varm om det inte är åtminstone en bris.. Temperaturen kommer att ligga mellan 28 och 32 grader. Juli är faktiskt den varmaste månaden och inte augusti som man kanske tror men skillnaden är högst marginell..

Det är fler och fler som checkar in på hotellet vi bor granne med och på onsdag är det den ”stora” dagen för hotellöppningar. Mer och mer turister med andra ord ✨

Vi har ju inte semester så att vara på stranden funkar ju inte men vi kan väl ta en timma eller så vid poolen. Måste som sagt få färg.. Jag fattar bara inte varför jag inte ”tar mig själv i håret” och sätter igång och solar. Högst oklart..

Aᴊ ᴀᴊ….

Den spanska ekonomin har under årets första kvartal tagit mer stryk än under den fem år långa finanskrisen (!). Det är inte så konstigt att man valt att öppna gränserna, varenda krona in i landet är viktig. Jag tycker att det var helt rätt att öppna upp, varje land kommer ju att följa utvecklingen och smittspridningen är ju under kontroll i alla länder så det finns ju ingen anledning att inte öppna dem. Nu kanske jag är ute och cyklar igen om smittspridningen men den har gått ner med 81 procent i de elva länder som deltog i undersökningen jag skrev om häromdagen.

Ska inte skriva en lång utläggning men ibland förstår jag mig inte alls på Sveriges strategi.. Folksamlingar har ett max på 50 personer men ingen sådan koll på stränder, tågstationer mm mm. Astrid Lindgrens värld fick stänga eftersom de har två teaterföreställningar med 50 personer i publiken på varje förställning och då räknas det som 100 (????). I alla övriga länder öppnar man upp och ökar maxantalet men i Sverige där man hela tiden haft en lite mer avslappnad strategi gör man nu helt tvärtom.. Har jag missat något?

I ɴᴀᴛᴛᴇɴs ᴍᴏ̈ʀᴋᴇʀ….

Det finns ett ljud som både kan upplevas som oerhört jobbigt men också vackert, cikadornas. Jag har inte hört dem än men de brukar komma lite senare på sommaren. Det finns en cikada-art som heter sjuttonåring-cikada. Den kommer upp ur jorden vart sjuttonde år (där kan man prata om att gå i ide) och nästa gång de gör det ska tydligen vara nästa år.

Om jag nu inte hört cikadornas ”sång” så har jag sent, sent vissa kvällar höra en uggla. Det kan jag inte minnas att jag någonsin gjort här. Vi bor ju ”lantligt” men heller inte mitt i stan men någonstans håller ugglan uppenbarligen till. Visste du btw att det sägs att ugglor ser sju gånger bättre än oss och kan höra en mus på typ 800 meters avstånd.. Oavsett om det stämmer eller inte så är det något lite kusligt men samtidigt en svensk ”hemmakänsla” över ugglans läte..

Tʜɪs ᴡᴇᴇᴋ….

Den här veckan är det bara ett par schemalagda saker i övrigt är det fritt att planera när jag gör de saker som behöver göras. Har lite skrivande att göra men ligger mer än väl i fas med det. I övrigt så är det en del admin-jobb och så allt det där vanliga som ska fixas hemma.

T fyller år imorgon så då får vi hitta på något.. Vi gör inte någon stor affär av vanliga födelsedagar – lite tråkigt kanske men det är roligare med de spontana sakerna än de som ska göras ”bara för att”.

Det är så tråkigt (på väldigt många sätt) med corona, typ ingen av de som har sitt extraboende här kommer hit i sommar 😢 Dessutom blev 50-årsfesten vi skulle på i september inställd. Jättetråkigt och verkligen tråkigt för Lotta som var/är födelsedagsbarnet.. Men det kommer fler somrar och fler möjligheter till fest & kalas.. Det är det enda sättet att förhålla sig till det här på..

TV-Ola ska ju komma nu i början av veckan för att fixa klart med tv:n där uppe. Då är vi ”all set” med det. Som med all teknik har tv-boxarn utvecklats så vi behöver nya, det är därför det hackat tidigare. Nu har vi en ny här nere och allt går så mycket snabbare – bortsett ifrån programmen då 😃

Vi håller ju även på med affärsplan och budget. Det är definitivt inte frågan om några affärsplaner på 50 sidor och massor av ”PowerPoint” sidor utan en kort och koncis plan. Vi har lite tankar om samarbeten etc som vi vill utvärdera och förhoppningsvis få på plats som en viktig del av planen.

Apropå PowerPoint – jag undrar hur många timmar jag (vi) la ner på Coca-Cola för att ta fram varje års ” business plan ” . Precis hur många som helst. Det var strategi och taktik – allt paketerat i PowerPoint presentationen och sedan var det en lååång budgetprocess. Ibland kändes det nästan som om vi la lika mycket tid på att planera som genomföra. Det gjorde vi såklart inte men för mycket tid på planering var det definitivt ✨

Har du några drömmar eller avtar dom ju äldre vi blir? När vi uppnått och upplevt väldigt mycket kanske drömmarna försvinner eller är åtminstone inte så ”framträdande”. Vissa kanske inte har några drömmar för de har möjligheterna att ”make it happen” utan någon egentlig ansträngning.

Men är det inte så att om vi slutar drömma så försvinner en del av vår drivkraft, vi kanske inte har en så framåtlutande ”inställning”. Om vi kan göra precis allt vi vill göra utan någon direkt ansträngning..

Om vi nu har drömmar (och då menar jag inte av typen att vinna på Lotto, även om det inte skulle göra ont) har vi då verkligen tänkt igenom vad som krävs för att de ska infrias eller är det bara något vi inte tror någonsin ska hända? Jag tror iallafall att jag behöver bli klart bättre på att drömma och eftersom jag inte drömmer så mycket så har jag ju ingen aning om vad som behöver göras. Vad drömmer jag om, egentligen?

Tᴏᴍᴀᴛᴏᴇs….

Något som är riktigt gott som en enkel lunch eller kanske förrätt är bruschetta.. Gott bröd, hackade färska tomater, lök, basilika & olivolja. Gillar inte ”stabbiga” luncher, ibland blir det bara lite frukt eller en god macka.

Apropå bruschetta – det finns ju helt underbara tomater här. Det finns det ju i Sverige också nu under sommaren – passa på att köp dem nu i sommar istället för dem från Kanarieöarna som ju transporterats i ”evigheter”. Vi har ju tomater från Kanarieöarna här också såklart och dom köper vi också men om man ska göra ex. en bruschetta, tomatsallad eller tomat & mozzarella är det så mycket godare med de här tomaterna.

Cʜɪʀɪɴɢᴜɪᴛᴏs….

Det finns ett gäng chiringuitos längs med hela strandpromenaden- det är som om varje strand-del har varsin. Det de som är lite mer ”fancy” och de som är lite enklare. Vi har Trocadero Playa rätt nära oss, det var ett tag sedan vi var där. Det är alltid mycket folk där och även om jag tycker att det designmässigt är snyggt och fint med palmer etc så har jag andra jag gillar mer.

På den mest centrala stranden i Marbella finns det en rad med små serveringar. De är inte som chiringuitos utan små små serveringar och när det inte är högsäsong får man beställa i en lucka (modell lite större). Här sitter man nästan på stranden och om man ligger och solar behöver man inte tänka på att ”klä upp” sig utan kan gå väldigt enkelt klädd.. Det är enkla rätter i den meningen att det är väldigt prestigelöst och okonstlat men just därför är det rätt mysigt att ”hänga” där.

Ett annat populärt ställe som ligger rätt nära är Cappuccino Grand Café – det tillhör hotellet Gran Melia Don Pepe. Cappuccino är öppet från morgon till kväll men på något sätt förknippar jag det mest med frukost och ett ”fikastopp”:längs strandpromenaden.

Apropå hotellet, Don Pepe, så bodde vi där när vi firade jul & nyår med T’s föräldrar. Det måste ha varit under en tiden som vi väntade på att vår nya lägenhet skulle bli klar. Vi sålde ju lägenheten precis som den var och även om den var ny så var det en del som skulle fixas och dessutom köpa alla möbler (med leveranstider).. När man säljer lägenheter här så är det normala att själva övertagandet sker inom två veckor. Vi var med andra ord utan lägenhet i några månader = anledningen till att vi bodde på hotell.

Don Pepe är definitivt inte det charmigaste eller vackraste hotellet från utsidan. Men det är riktgt bra hotell så vi hade en bra vistelse där. På julafton lånade vi Pappas lägenhet och gjorde iordning ett litet julbord så att vi fick lite jul 🎅

Lᴇᴀᴠɪɴɢ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ….

Jessica L, som har podden Mitt i livet med Malin G, för ett år sedan bestämde de sig för att bo ett år utomlands. De hade ingen som helst koppling till Marbella men de valde baserat på Svenska skolan för barnen och flygförbindelserna till Stockholm.

I morgon är det dags att sätta sig i minibussen och åka ”hem” igen.. Frågan är vad de ser som hemma för dom har nu lagt ut huset i Sverige till försäljning och om det blir sålt så blir det Marbella igen. Jag kan verkligen förstå henne. För egen högst egoistisk del önskar jag det oxå eftersom hennes Instastories ofta är roliga och det är väldigt mycket extra kul att de är från Marbella. Hursomhelst, återstår att se om de är tillbaka efter semestern ✨

Dɪᴛᴛ & ᴅᴀᴛᴛ….

Vill få tag på några sådana här riktigt låga ”glasflaskor” för att använda som vaser på soffbordet. Den stora handelsträdgården som tidigare var stängd för renovering har kanske öppnat igen. De har ett stort utbud av både sådant och dessutom krukor så vi får planera in att åka dit i veckan.

Nu under framförallt sommaren finns det ju så många härliga loppisar i Sverige. Nästan så att jag skulle kunna åka hem bara för ”Loppis-turné” 😃 Jag kanske skulle lägga upp en fråga på Svenskar i Marbella och kolla om någon vet om det finns några loppisar här..

Vaknade inatt och kunde inte somna om så det var bara att sätta i öronsnäckorna.. Har snart lyssnat klart på Goda grannar, ger den väl en trea i betyg. Den började rätt bra men sedan stannande det upp och har blivit lite händelselöst mellan varven. Det som har ”räddat” boken är att den är berättad ur tre olika personers perspektiv.

Ikväll ska jag lyssna P3 ID’s dokumentär Jeffrey Epstein. En otäck historia om vad mäktiga män kan komma undan med under lång tid, man tror helt enkelt inte att det under ytan finns så mycket hemskt. Har inte lyssnat på någon av sommarpratarna ännu, får uppdatera mig på vilka som varit och även välja ut en ny bok att lyssna på..

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.