Greta & Ett smile….

Hej & Hola!

Eftersom jag var så trött i fredagskväll så att jag somnade i soffan och inte kom in den där andra andningen förrän jag lagt mig så glömde jag kvällsrutinen med blommorna 😱 Det var ju så varmt igår och vindstilla så det blev kokhett – inte speciellt bra med andra ord. Fick ägna en bra stund igår kväll åt ”stukade” blommor.. Men med lite extra ”kärlek” idag också kommer de att ta sig.

Efter gårdagens sista dog walk fick lust att se något på tv. Hittade inget så det fick bli Netflix – en serie; Dirty John, den verkar rätt bra. Serien är väl åtminstone delvis baserad på en eller flera händelser. Jag tror att serien är på två säsonger.. Vi såg ”bara” ett avsnitt och kollar vidare vid tillfälle, inga planer på ett Netflix-marathon..

Mɪssᴀᴛ ᴛᴏᴛᴀʟᴛ….

Hur har jag kunnat missa det här? Det var förvisso precis mitt i Corona, flytt och att fullständig karantän infördes men ändå..

Jag visste ju att Greta varit på omslaget till Time Magazine men inte att hon utöver det utnämnts till Person of the Year 2019! Hon är inte direkt i dåligt sällskap, tidigare år har Angela Merkel, Hillary Clinton mfl utnämnts. ✨

Vissa tycker säkert att det gått till överdrift med Greta. Är det så? Jag tycker inte det. Hon har, på kort tid, skapat en rörelse vi nog aldrig sett förut. En rörelse som engagerat unga från alla samhällsklasser över hela världenen rörelse som förenar. Hon har fått utrymme och möjlighet att träffa presidenter mfl för att synliggöra de viktiga klimatfrågorna på ett sätt som ingen annan fått. Vi kan inte förvänta oss att förändringarna kommer så fort ett möte är avslutat eller när applåderna efter något av hennes tal tar slut – men hon börjar skapa förändring.

Eᴠᴇɴᴛ & ᴍᴀʀᴋɴᴀᴅᴇʀ….

Green Village är ju en butik med ekologiska grönsaker och produkter. De öppnat snart sin andra butik, nu i La Campana. Öppningen har blivit försenad på grund av Corona, vet inte när de kommer att kunna öppna. Häromkvällen hade de det första av de event som de planerar att ha. Kvällens tema var ost & vin – såg det tyvärr inte förrän efteråt. Kan tänka mig hur goda ostar de hade/har.. Det är ju så himla gott med ostar, helst sådana med sting.. Jag ska hålla utkik efter nästa event och se om det är något att gå på.

Nu har ju marknaden kommit igång igen. De får inte köra med full kapacitet än tror jag utan bara till 50% hur de nu kollar det. Får det bara hälften så många marknadsstånd eller räknar de in- och utpasserande?

Vi åker kanske dit på lördag, det var ett bra tag sedan vi var där och det är nog inte omöjligt att vi kan hitta fina och prisvärda krukor där. Marknaden på lördagar är i Nueva Andalucía de kör även på måndagar men då rätt nära själva centrum. Om vi inte åker på lördag kanske vi tar på måndagen istället..

Bᴏᴋᴛᴊᴜᴠᴇɴ….

Lyssnade på ”Bibliotekarien – boktjuven som sprängdes” igår (ett avsnitt från P1 dokumentär) när det var bedtime. Sorgligt och lite fascinerande på samma gång.. Allt hände ju på Kungliga biblioteket där den här mannen jobbade. Han var tydligen väldigt speciell – var förvisso oerhört intelligent enligt tidigare kollegor men hade också väldigt höga tankar om sig själv. Vid något tillfälle sökte han en tjänst men fick den inte. Det kunde han inte acceptera utan skrev både till regeringen och även en bok (!) om det.

Hursomhelst, under många år stal han väldigt värdefulla böcker som han sålde vidare till någon kontakt i Tyskland. Han lyckades fiffla med register på Kungliga biblioteket så att det inte skulle upptäckas. Men de kom på att någon stal.. han ertappades och sprängde sin lägenhet i luften (där han då befann sig).

Han skulle tappa sin position och anseende, möjligheten till det ”lyxiga” liv han levde så då valde han den vägen. Han kom från enkla förhållanden men ville komma från typ adeln.. Mitt i allt så var han stolt, stolt över hur intelligent han varit som lyckats lura alla så länge.. Märklig människa helt enkelt..

Bᴀᴄᴋ ɪɴ ʙᴜsɪɴᴇss….

Anna Book is back in business med ännu ett Instagram-inlägg med gårdagens middag presenterad.. Det var åtta bilder varav två var korta filmsekvenser som visade allt en gång till.. Någon form av pizza.. mycket ser de ut att äta iallafall ✨

Eɴ ʙʀᴀ ғʀᴀ̊ɢᴀ ᴠᴀʀᴊᴇ ᴅᴀɢ 💚

En bra söndag – fått mycket gjort samtligt som vi tagit det lugnt.. Kort inlägg för att jag inte hunnit mer idag?

Vi hörs imorgon!

Kramar från mig i Marbella!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.