Ett pariserHjul & en dYr sOlstol….

Hej & Hola!

Karisma är lite bättre så vi kunde ta en liite längre kvällspromenad än de senaste dagarna. Ikväll tar vi en promenad upp i villakvarteren som är rätt så outforskat för ”doggisarna”

Röken har skingrats vilket innebär att TV-Ola har varit här 😃 Men det blev inte klart.. Han kommer tillbaka i början på nästa veckan. Det har ju hackat en del innan han var och det ska upphör, återstår att se för jag tyckte nog att det hackade lite den korta stund jag tittade på tv.. Han har också trixat tillbaka Netflix, vi har väl iofs inte så stor nytta av ha det nu under sommaren.. Knappast risk för regniga dagar ☀️ Men under vintern är det bra att ha…

Det var Anders Tegnell som var sommarvärd igår, har inte lyssnat men läste att han är mindre road av att människor tatuerar sig med hans bild.. Hans döttrar hade sett en klädesbutik annonsera om Tegnell-stilen, döttrarna hade skrattat och det kan man förstå – för har han en stil? Nej. Jag säger inte att han är stillös men han har knappast en egen och på något sätt unik stil.. bortsett från en vinröd tröja som användes så mycket i början att man 1) misstänkte att han 20 stycken likadana tröjor av bekvämlighetsskäl 2)tvättmaskinen gått sönder 😄 Tror att hans fru ”styrt upp” hans klädsel nu för han är tydligen helt ointresserad själv..

Pᴀʀɪsᴇʀʜᴊᴜʟ….

Pariserhjulet i Málaga hamn

Lite positiva nyheter mitt i allt som Corona medför/medfört.. Om allt går som det ska så har Marbella ett pariserhjul nästa år. Det är inte en del av något tivoli för det har vi inget, utan är en tänkt som en turistattraktion och ”landmark”.

Pariserhjulet planeras vara 50 meter högt och ha 30 kabiner. Varje kabin rymmer åtta personer och kommer att ha luftkonditionering, några kabiner kommer att vara anpassade för dem funktionsnedsättning. Just det där med hänsyn till människor med funktionsnedsättning har Marbella blivit väldigt bra på. Man får inte bygga nytt eller bygga om (butiker, restauranger mm) utan att vissa ”tuffa” kriterier är uppfyllda.

San Pedro

Platsen för Pariserhjulet är San Pedro som ligger mellan Marbella och Estepona men tillhör Marbella rent kommunmässigt. Hoppas att allt går igenom, näringsdepartementet har givit grönt ljus men eftersom det ska ligga ovanför en tunnel så krävs även ett godkännande från centralmyndigheten.

Slänggungan på Gröna Lund 🧡

Om man bortser från att ett pariserhjul är mer av ett ”landmark”, passar alla åldersgrupper och man får en häftig utsiktsupplevelse så är den här gamla slänggungan och någon karusell på Liseberg sååå mycket finare. Liseberg i sin tur är sååå mycket finare än Gröna Lund.. Nog om det..

Yᴇsᴛᴇʀᴅᴀʏ….

Vi behövde köpa en förlängningssladd igår och då hittade vi en affär som ligger hyfsat nära och som vi åkt förbi ”en miljard” gånger men har aldrig varit där. Man kör alltid förbi den för den ligger så till att man aldrig går där och det är inte helt hundra lätt att parkera. Hursomhelst vi hittade en förlängningssladd och upptäckte att dom hade massa ” bra och saker”. Allt ifrån spik, glödlampor & färg till riktigt snygga och bra köksmaskiner & utensilier. Nu hade vi inte tid att gå runt där igår men kommer definitivt att åka dit någon dag här framöver.. Man upptäcker något nytt i sin egen lilla stad typ varje dag 🍊

Nu kör vi de sista genomgångarna med hemsidan (igen….) för på tisdag har vi möte med Emilie & Marcus. Vi ska träffas på Laguna Village precis innan Estepona.

Det ligger precis intill stranden, har ett par restauranger & butiker och är väldigt trevligt. Gillar det verkligen. Här ligger oxå Puro Beach (ett koncept som finns på flera ställen , bl.a. Ibiza och som grundades av en svensk) som är galet populärt..

Jag är inte så ofta på Puro Beach… eller rättare sagt aldrig.. Det kostar 45 Euro för en solsäng för en dag och då måste du spendera 90 Euro.. Men man kan få det för 120 Euro, bara en sådan sak 😃

I priset ingår lite färsk frukt och vatten. 1 260 kronor alltså för att ligga i en solstol och i det priset få typ en lunch och lite dryck… (för det är väl vad de 90 euro man måste spendera skulle räcka till). Skulle dessutom bara känna mig som en tant så upplevelsen skulle nästan vara plågsam 😃

Hɪɢʜ sᴇᴀsᴏɴ ɪs ʜᴇʀᴇ….

Även om Marbellas högsäsong inte kommer att vara som vanligt så är vattenmelonens och avokadons högsäsong precis som vanligt, som tur är 🍉 🥑 Stora, kärnfria vattenmeloner kommer åka ner i kundvagnen varje gång vi handlar ett tag framöver.. Vattenmeloner har iofs inte världsmycket smak men tillsammans med annat så bryter det av med sin friskhet..

En riktig favorit är vattenmelon och fetaost, det blir det till middag ikväll.. Plus bröd då annars blir T aldrig mätt 😉 Vattenmelon-juice blir det oxå, ofta nu under högsäsongen.

Det här är kanske inte en middag, även om det definitivt skulle kunna vara det för mig, men som lunch eller förrätt är det perfekt.. Något salladsblad, lite ruccola, avokado och blodgrapefrukt– galet gott! Det ska inte vara isbergssallad (tycker jag..).

Bɪɢ ᴍᴀᴄ ɪɴᴅᴇx….

Dök upp en annons i IG flödet igår – Big Mac & Co plus en Happy Meal för 8,50 Euro (kampanj). Kollade för skojs skull vad en Big Mac kostar i Sverige nu.. 51,50 och menyn typ 75 kronor (!) Sedan 2015 har priset på en Bic Mac ökat med ca 8,00 kronor (18%).. Nog om det, verkligen..

Det har ju i evigheter funnits Big Mac index. Att se vad en Big Mac kostar i varje land visar hur stark landets ekonomi är. Ju dyrare Big Mac desto starkare ekonomi. Inte oväntat ligger Schweizh och Norge i topp –

Dᴀɢᴀʀ….

Alla sjöfarares dag. Punkt.

I morgon är det en dag som jag kommer uppmärksamma på riktigt.. Chokladpuddingens dag ✨ Men varför ligger den mitt i sommaren, om man nu ska ha någon, kan man undra.. Vet ni btw att det finns en dag för strävhåriga taxar? Hur är det ens möjligt? Hade varit tillräckligt illa om det var för taxar generellt. Nu slutar jag kolla dagar – det blev ju ändå till slut en dag jag kunde uppmärksamma ✨

Imorgon är det ju dags att börja med volontärjobbet igen – ska bli så himla kul att träffa Christina och Maricarmen igen, det var ju evigheter sedan vi sågs. Bilder kommer imorgon.

Bilderna på IG kontot är katastrof – den här är den enda som är okej.. Han behöver lite hjälp tror jag för hemsidan är ännu värre – eller t.o.m. nästan obefintlig….

Vi funderar på om vi ska stanna till hos Mike på Rib-stället.. Det var ju evigheter sedan vi träffade honom också. Inte ens säkert att han “överlevt“ karantänen. Det är öppet men det kan ju vara i någon annans regi. Det var ju tyvärr inte kö ut på gatan innan så det kan nog ha varit väldigt tufft för honom att ha haft stängt i tre månader. Med tanke på lokalens storlek så är hyran dyr och han har med all sannolikhet även haft kostnader för kocken och kanske någon mer.

Anledningen till att jag har koll på hyran mm är att han ville att vi skulle gå in som delägare när han köpte ut sin partner.. De hamnade i en konflikt där nog båda hade rätt och fel. Hursomhelst så är restaurangen för liten för att det ska gå att få ihop någon lönsamhet att tala om. Mike är en jättetrevlig kille men han har inte så bra koll på siffror och har alltid rätt (tycker han själv alltså) = inte den bästa kombinationen hos en affärspartner 😃

sᴀᴍᴇ sᴀᴍᴇ ʙᴜᴛ ᴅɪғғᴇʀᴇɴᴛ….

Sommar, brygga & hav ❤️ Oavsett land..,,

Kramer från mig i Marbella 🌴

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.