En oproffsig minister & San juan….

Hej & Hola!

Det märks vem som inte har koll på tv-tablån.. Blev så besviken när det visade sig att Karl Fredrik bytts ut mot Lotta Engberg.. TV4 ville väl testa om den förstnämnde gick hem hos tittarna innan de spelade in ett gäng avsnitt.. Nästa år blir det åtta avsnitt, dom lär ha lika höga tittarsiffror dom.

Karisma mår fortfarande inte bra så det blev veterinärbesök i går. Nu äter hon en speciell mat som vi ska hälla i lite medicin i.. Maten är med andra ord väldigt god så att hon inte ska märka medicinen. Är hon inte bra i morgon eller senast torsdag morgon måste vi återkomma.. 🐶

Marbella öppnar upp 🧡 Gränserna öppnade och många hotell öppnade idag.. Bland annat hotellet på vår gata.. När vi vid 22-tiden var ute med hundarna så lös det i minst 8-10 hotellrum och på flera balkonger satt det människor.

Poolområdet har de öppnat men högst osäkert om de öppnar poolbaren innan beläggningen når en viss nivå.. Hotellet har, om man tittar på omdömen, väldigt bra frukost. Kanske skulle lägga in en daglig frukost där.. för att komma igång med frukostrutinerna menar jag 😃

En region har fått gå tillbaka till fas 2 😱 Den beror (såklart) på en ny smittspridning, 50 nya smittade och man räknar med att det ska öka snabbt. Fas 2 = när man får gå ut en timma per dag i en radie av en kilometer från hemmet. Som tur är så är det inte ”grannen” utan området ligger 100 mil härifrån.

En ”produktiv” start på veckan har det varit.. Två artiklar färdigskrivna och en påbörjad, steg ett i att organisera bilder klart, tvättat, lagade middag mm. I dag ett arbetsmöte i cirka fyra timmar. Nöjd!

San Juan – Förra året i Marbella

Den 23 juni (dvs idag) firas San Juan…. Firandet är som en slags kombination av valborg och midsommar.. Man träffas på stränderna och eldar brasor, äter, dricker & har det bra i största allmänhet. Ofta brukar det också vara lite fyrverkerier.. Det är mycket folk ute och små tillfälliga mat & dryckestält finns utmed strandpromenaden. Det lär inte vara något organiserat firande ikväll men däremot kommer människor ändå bege sig till stranden ikväll och göra ungefär som vanligt, men i mindre sällskap..

Vi kanske tar oss ut en sväng men bara om Karisma har återhämtat sig till hundra procent vilket jag inte tror hon har. Inte för att de nödvändigts skulle följa med utan för att vi inte vill lämna henne om hon är minsta lilla dålig. Annars kan man ju tycka att man ska undvika att med hundar när det är fyrverkerier men Tintin och Karisma är helt orädda för det.

Eɴ ᴘɪɴsᴀᴍ ɪɴᴛᴇʀᴠᴊᴜ….

Nu ska inte skriva någon lång utläggning om Ann Linde och hennes beteende när hon intervjuades om Sveriges Corona-strategi. Nöjer mig med att precis som alla andra konstatera att det var förvånansvärt oproffsigt. Konstaterar även att hon idag när hon ska göra något försök att bemöta och ”släta över” säger: det är möjligt att jag borde ha uttryckt mig mer kvinnligt. Exakt vad menade hon med det? Hennes uppförande har enligt min mening ingenting med kön att göra. Det visar bara hennes oförmåga att kunna hantera situationer där hon känner sig pressad.

Eɴ “ᴘɪɴsᴀᴍ“ ᴘʀᴇsɪᴅᴇɴᴛ….

Det kommer ”forsa ut” böcker om Donald Trump nu inför valet och de lär knappast vara några positiva beskrivningar som ges. Nu är jag definitivt inte någon #specialist vare sig när det gäller amerikansk politik eller Trump men den här boken skriven av hans tidigare nationella säkerhetsrådgivare, John Bolton borde iallafall ses som trovärdig.

Trump har btw givit svågerpolitiken ett nytt ansikte.. Både hans dotter Ivanka och hennes man har ju fått mycket framträdande roller utan att ha någon som helst erfarenhet. På frågan hur Bolton tror att Trump kommer att bli ihågkommen svarar han att han först och främst hoppas att han blir ihågkommen som en president som inte blev omvald.

Pᴀᴅᴇʟ & ᴘᴀᴅᴅᴇʟ….

Den allra första paddelbanan ( padel eller paddel, det beror på land men paddel är det grammatiskt rätta i Sverige) i Spanien blev till här, på Marbella club hotel. Det var grundaren till hotellet Prins Alfonso Hohenlohe som upptäckte paddel i Mexico. Han gillade den för att det var kul och inte så strikt med alla klädkoder.. Jag tror att paddel nu är Spaniens tredje största sport och det är inte bara en tennisbana som byggs om till paddelbanor.. Hit går det både golf- och paddelresor men golf är såklart det vanligaste.

Rᴀ̈ᴋғʀᴏssᴀ ɪ ɴᴜᴇᴠᴀ ᴀɴᴅᴀʟᴜᴄɪᴀ….

Nu i midsommar var det räkfrossa med underhållning på en av Marbellas två svenska restauranger, La Campana. Det var räkor och västerbottenpaj & så lite underhållning.. Det konstiga var att de körde från klockan 15.00.. En anledning var kanske att det var just midsommar eller så ville de ändå kunna ha restaurangen öppen som vanligt på kvällen. Hade det varit rökta räkor hade jag hängt på låset, gillar ju inte att ”hänga” där det bara är andra svenskar så med vanliga räkor.. = inget besök 😃

Vɪʟʟᴀ ᴛᴀʟʟɪᴅᴇɴ….

Skrev ju häromdagen om vårt första sommarställe som vi köpte, innan dess hade vi ju hyrt två olika ställen. Kan väl fortsätta att ta med er på bostadsresan 🍓

När vi köpte Talliden (även det av grannen Styrbjörn) var det i precis lika stort behov av renovering. Det var dottern till Styrbjörns livskamrat Birgitta som hade bott där varje sommar under många år. Dom var väsentligt mer intresserade av att typ dricka vin än att fixa med stugan så Styrbjörn var väl lite besviken. Dom hade nog räknat med att få bo kvar och/eller köpa det när Birgitta gick bort. Men Styrbjörn ville sälja och de hade ingen möjlighet att köpa så då gjorde vi det.

Det första året fixade vi till det så att vi kunde bo där, oklart varför eftersom vi hade Granliden kvar. Sedan satte vi igång med att söka bygglov för att kunna bygga ett permanentboende. Inte alltid helt lätt att få bygglov då det krävs strandskyddsdispens upptill 200 meter (?) från vattnet. Det gick hursomhelst vägen. T hade ritat huset och hans systers man var ansvarig för bygget.

Jag har tyvärr inga bilder kvar eftersom de låg i min gamla telefon och utan att vara säkerhetskopierade men har hittat några bilder från Calles Instagram. Calle = en annan granne som tillsammans med din fru och dotter köpte det när vi sålde..

Vi hade sådana där elektriska mörkläggningsgardiner i sovrummet.. När man vaknade på morgonen tryckte man på en fjärrkontroll så att de åkte upp och de ”fula” gardinerna byttes mot Solöfjärden 💙 Nu kan man undra hur de sköter gräset.. 😃

Terrassen med öppen spis, så mysigt.. Delen i mitten av huset är typ det gamla huset sedan är det utbyggt med två längre delar ut mot vattnet – totalt uselt förklarat men det är ju ändå inte så intressant..

Den här uteplatsen precis intill vattenkanten hade Styrbjörn redan låtit bygga för ett gäng år sedan. Den kallades för ”dansbanan” av grannarna eftersom den minst sagt var stor. Sexmanna-bordet i mitten är ju knappast ”skrymmande” Vi renoverade den, fixade nytt räcke mm men namnet dansbanan renoverades aldrig bort..

Jag har det allra finaste av minnet därifrån och det var när vi firade Mammas sista födelsedag. Vi hade pratat om hur vi skulle fira men hon blev sämre och ville bara vara med den närmsta familjen hos oss på dansbanan. Vi var väl ca 15 personer, vi hade fixat all mat med grillat och någon buffé och solen sken som den alltid gör den 27:e juli ❤️ Att inte få fira Mamma fler gånger än den sista, hennes 70-årsdag, känns otroligt ledsamt och orättvist.

Magi..

Älskar vyn över Solöfjärden (även här går båtarna förbi) innan eller efter de passerar Oxdjuret, Oxdjupet är en otroligt smal passage och man kan knappt fatta att det kan gå två båtar där samtligt. Men det är den enda passagen till och från Stockholm – annars hade de nog valt en annan väg..

När man tittar på bilder så här så är det så lätt att bara tänka på sol, gröna gräsmattor och blommor. Men så ser det ju inte ut jämt MEN varje årstid är vacker på sitt sätt och vintrarna i Villa Talliden kunde vara helt magiska de också..

Så varför flyttade vi då? Jo, vi köpte lägenheten i Spanien och planerade att spendera mycket tid här så då skulle det passa oss med ett mindre hus. Så T satte igång att rita igen 😃 Men det är nästa historia..

Nu dags att jobba!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.