Slopat nödläge & en svart änka….

Hej & Hola!

Det är väl inte direkt någon skillnad mot Sverige men det har verkligen varit en varm helg! Såg btw en helt fantastisk väderprognos för den här veckan för Stockholm, 28-29 grader och sol, antar att alla som inte har semester önskar att de hade det..

Igår lämnade vi larmsituationen och övergick till ”den nya normaliteten” Inte helt normalt med andra ord men mycket är det. Gränserna är nu öppnade och nu blir det spännande att se om det kommer några turister..

Än så länge har det varit i princip tomt på stranden. När vi åkte förbi stranden i Puerto Banus häromdagen var det bara en handfull människor. Det känns så konstigt att mitt i sommaren se mer eller mindre helt tomma stränder.

Restriktionerna lättas för restaurangerna nu, de får ta emot gäster upp till 75% av maxkapaciteten. Det kommer garanterat att räcka med tanke på kundunderlaget.. Läste att på Mallorca är det väldigt många restauranger som inte öppnat eftersom de inte har råd. Bl.a. har Emilio & Åsa Ingrosso inte öppnat någon av sina restauranger och de räknar med att inte göra det heller.


Jag tror inte att vi kommer att se så många stängda restauranger här (bortsett från dem som inte överlevt karantänen). Det är den 2 juli som verkar vara datumet då de stora restaurangerna öppnar. Dom har ju inte velat ha öppet tidigare eftersom det är dyrt att ha öppet och det är heller inte kul för gästerna att sitta i halvfull restaurang (eller värre).

Det finns självklart en hel som öppnat och som har ordentligt med gäster, ett exempel på det är Da Bruno. Dom har väl sju restauranger längs Costa del Sol varav två i Marbella. Det finns de som kallar dem en turistfälla men det tycker jag inte är rättvist. Det som är gemensamt för restaurangerna (förutom menyn) är gult och grönt (menyer, dukar mm).

Dom har bättre mat än smak… och det är tur att de inte följer den här inredningsstilen på de andra restaurangerna.. Eller inte, för den har alltid mycket folk. Jag kommer ihåg första gången jag var där, blev nästan yr av alla intryck.. Da Bruno tillhör inte en av favoriterna men det är absolut en helt okej restaurang.

I Corona tider får man vara lite kreativ och i det här fallet så har Da Bruno ett samarbete med DÖSS och har nu sushi på menyn. Det är i huvudsak inte för Da Bruno’s skull eftersom dom har gäster ändå utan tvärtom. Oklart om det finns någon som helst koppling ägarmässigt men jag tror inte det, men någon form av relation hade/har de nog.. Tycker btw att det är så vackert att servera mat på smala avlånga tallrikar..

Nu har barn (och andra oxå såklart) något mer än att bada, och det blir lite mer action för djuren i Fuengirola Zoo.. Vattenland mm – alla får de ha öppet med upptill 60% av kapaciteten.

Nu känner jag att jag inte har hundra koll på vad som gäller för munskydd. Jag tror att man måste ha det i folksamlingar och när man är närmare andra än 1,5 meter. Jag kommer väl att upptäcka vad som gäller typ jättesnabbt 😊 I livsmedelsbutiker kommer man definitivt behöva ha det. Det sägs att munskydd och 1,5 meters regeln ska gälla till i vår (!).. Precis som i övriga länder så kommer situationen utvärderas regelbundet och nästa gång är 8 juli..

Apropå djur… Karisma har inte mått helt bra vare sig under lördagen eller igår. Så det blev inte mycket till fotograferande. Vi får åka ut nu i veckan men framförallt nästa helg.

Var, förutom i Spanien, ser man förbudsskyltar mot att tuta.. I Italien möjligen..

Vi tog med hundarna för en lite längre promenad men det blev för varmt för Karisma så den blev inte längre än en halvtimma. Precis intill Pappas lägenhet finns en lite snirklig, men bred, gångväg ner till strandpromenaden. Den är omgiven av lummig grönska och en bäck, vi valde att gå där eftersom träden ger skugga.

Vi såg något som verkligen inte är vanligt, på andra sidan bäcken satt en kille på typ 30-35 år och tvättade sina kläder. Han var så noggrann och man fick inte alls känslan av ”uteliggare ” men det var med all sannolikhet med tanke även på att han hade med sig lite ”bagage”.

Det finns ju, som det gör överallt, härbärgen och nu under corona så har antalet platser utökats rejält. Men han kanske inte ville vara på något härbärge, han kanske trivs bättre med att vara helt ensam och fri. Inte behöva passa tider och inte behöva sova med en massa andra människor.

Man vet helt enkelt inte och därför ska man vare sig ha några synpunker eller dra några slutsatser.

Det lilla vi ser speglar inte en annan människas liv och vi har heller inte vetskap om vad det är som gör att en människa är som den är eller gör som den gör…

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢᴀʀ….

Nu när jag, mer eller mindre varje dag, börjat kolla på vad det är för tema så har jag fortsatt av bara farten. I dag är det änkans dag men jag tror knappast att de hade någon av dem som går under epitetet Svarta änkan ”in mind” när dagen instiftades.

Det är dessutom är det FN:s dag för offentligt arbete.. Dom är väl verkligen några som förtjänar att uppmärksammas, inte minst i år….

Eɴ ɴʏ ᴇʀᴀ..

Vi hörde av en gammal granne (ja, gammal i båda bemärkelserna..) att vårt fina, söta Granliden ska rivas.. Det var det första sommarstället vi köpte, längst ut på norra Värmdö. Huset var bara knappa 50 kvadrat, totalt renoveringsobjekt men det var en sjötomt.. De stora båtarna gick förbi alldeles intill och till en början var vi så fascinerade att vi lämnade allt vi hade för händer under renoveringen och sprang ut för att titta när det kom en båt 😃

Vi sålde det efter det att vi köpt och byggt ut Talliden till en ”villa” och det blev vårt permanentboende.. Köparen var en ung kille, max 28 år då på den tiden. Vi hade haft en visning tidigare den söndagen när jag av en ren slump stötte på Marcus och en kompis till honom (Talliden låg ju strax intill). Jag skulle slänga soporna när de kom där på vägen, dom stannade till och frågade mig vilket hus det var som var till salu. Han hade inte haft möjlighet att komma på visningen tidigare på dagen och hade nu åkt ut för att se om det verkade intressant. Jag erbjöd mig såklart att visa.. Han ägnade max 20 minuter på att titta på huset, gäststugan, bryggan och bastun. Efter det sa han;

Det här uppfyller mina tre kriterier.. Sjötomt, bastu och max en timma från stan, jag köper det”

Jag trodde knappt det var sant och sa att han måste kontakta mäklaren och det skulle han göra. Jag gick ju såklart direkt och ringde Elisabeth, vår mäklare och sa att jag trodde att jag sålt huset.. Hon trodde inte för ett ögonblick att det var sant, att någon på 20 minuter skulle fatta ett beslut. Vi får se, sa jag.. Efter typ en timme ringde hon mig och sa att hon blivit uppringd av honom. Han bjöd det begärda priset under förutsättning att han köpte det som det stod (inkl möbler. Vi hade ju ingen användning av möblerna eftersom vi redan hade möblerat det nya huset..

När vi har sålt lägenheter och hus under åren så har vi alltid satt ett högt utgångspris (inte för högt men så att ev bud inte hamnar långt under vad man hoppas få). Han bjöd utgångspriset så det var ju knappast något vi behövde tänka på och heller inte ta någon risk att försöka pressa upp priset. Han bor kvar, har nu fru & barn och ska alltså bygga en rejäl villa.. Nostalgin gör att det känns liite sorgligt att det hus vi la ner vår själ i att renovera.. Sååå noga välja tapeter, kakel och allt annat MEN glädjen över att han fortfarande har stannat i Granliden och nu bygger sitt drömhus (en villa) är mycket större..

Nᴀ̊ɢᴏᴛ ᴀɴɴᴀᴛ sᴠᴇɴsᴋᴛ….

HM har tre butiker här i Marbella, det är inte dåligt i Zara’s hemland. Det dyker ofta upp annonser på Instagram – älskar ju plisserade kjolar (iallafall just nu) och byxorna är både snygga och sköna..(ser det ut som iallafall).. Otroligt prisvärt är det iallafall.. bra priser till en helt okej kvalitet. Det man kan fråga sig är hur de kan sälja sina kläder till de priserna.. Visst volym är en del av svaret men extremt lågavlönad personal i underutvecklade länder är en väldigt stor del av förklaringen. Men de flesta jobb är ju lågavlönade i de här länderna så är kritiken helt rättvisande. Delvis en svår fråga men barnarbete är en Big no-no…..

Förra veckan fick jag ihop fem artiklar/inlägg till mitt externa uppdrag så egentligen behöver jag bara skriva tre den här veckan. Jag ska ändå försöka få till fyra eftersom jag har en del bra uppslag. Ett inlägg tänkte jag skriva ihop ikväll, eller åtminstone komma igång ordentligt med det.

Apropå artiklar så har T’s föräldrar köpt några extra Ystads Allehanda (där min artikel om deras diamantbröllop publicerades). Ska bli kul att se den när vi kommer till Sverige, jag har ju fått foton på hur den ser ut men det blir inte samma sak som att se tidningen.

Kokade en extra kastrull med färskpotatis igår så ikväll blir det stekt färskpotatis som är såå gott! Tricket ligger i att förutom salt & peppar ha lite socker när man steker.. Ett gammalt husmorstips från T’s mormor 🥕🥕 Ska såklart inte bara äta potatis utan tänkte göra något Mamma brukade göra ibland när jag var liten – dansk hackebiff.. Får se hur det blir, har inte ätit det sedan jag var typ tolv..

Måndag = Karl Fredrik på Österlen.. Veckans bästa program som jag inte kommer att missa..

Det är långt ifrån bara jag som är ”hooked” – det är väl halva Sverige som sitter bänkade.. Hur fin är inte formuleringen att de berört ändå in hjärterot och blomstjälk..

Jag har ju konstant cirka 1 500 bilder i mobilen – håller efter löpande så att det ska inte bli alltför många och för rörigt. Men det blir lite rörigt så idag tänkte jag ägna lite tid åt att sortera åtminstone de bilder som är till Mindset Marbella(hemsida och för att lägga upp i sociala medier). Kanske fortsätter och sortera vidare allt eftersom..

ᴜᴘsᴇᴛ….

Donald Trump och hans kampanjteam har ju skrutit enormt om det stora intresset inför hans första valmöte inför valet i höst. Biljetter kunde bokas via sociala medier, två biljetter per person. Och det bokades och det bokades., Tyvärr (för Mr President) så var bokningarna Fake News för honom skulle det visa sig. Hur många som helst bokade upp sig med ett enda syfte – att visa sitt missnöje genom att blåsa honom.

Kanske borde kampanjteamet anat vissa ugglor i mossen när en så stor del av bokningarna kom via Tik Tok., De folktomma läktarna förklarade Trump med att folk inte kom in för att det var ”some bad people” utanför.. Som vanligt en lögn, det var inte något folk utanför alls enligt den svenska nyhetsrapporteringen. Han hann iallafall med att berömma sig själv för corona-strategin och hänga ut Sverige ytterligare en gång.

Jag kan bara tänka mig att han är helt galen av ilska över att ha blivit så tillintetgjord. Hur smart var det btw att ha ett valmöte mitt i en pandemi när man dessutom berömmer sig själv för hur man hanterat den? Jag är fortfarande säker på att han kommer göra allt för att undvika att det blir ett val överhuvudtaget.. eller åtminstone, vill han inte ha något val..

Vɪssᴀ sᴀᴋᴇʀ…

…gillar man helt enkelt mer än andra..

Väskor – jag har alltid älskat väskor.. Allt ifrån stråväskor till små och helt udda väskor.. Jag har samlat på mig ett gäng väskor under åren 😊 Just nu använder jag mest en beige otroligt praktisk Longchamp väska som jag fyndat på Cudeca.

Doftljus… om de inte har en så där stark & stickig doft som vissa kan ha.. Stearinljus och ljuslyktor- allt skapar så hög mysfaktor ❤️ Inomhus har vi såklart inga ljus nu under sommaren, men ute på terrassen när det blivit mörkt ✨ På torsdag kommer ju dessutom TV-Ola så då kommer vi att bo på terrassen på kvällarna.. Inte för att titta på tv hela kvällen men man vill ju gärna se nyheter och det är nästan alltid något annat man vill se.. Kommer dock inte fastna i Netflix-träsket, det spar vi till vintern 😃

Nu dags att börja sortera bilder!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.