Hallon & En publicerad artikel….

Hej & Hola!

Hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig midsommar och att vädret var på er sida ☀️

LInslusen ❤️

Här hade vi det bra även om vi fick fira midsommar utan jordgubbar 🍓, men vi överlevde det.. Hallonen var supergoda och min Eton mess blev riktigt bra, precis som om det skulle vara speciellt svårt att åstadkomma 😃

Foto-träning 😊
Några ”svenska” inslag – målade snapsglas från Waxholm och en mås ….

Vi åt rätt sent för det var så varmt och vi ville absolut inte sitta inne med A/C och äta midsommarmaten 🇸🇪 Man har ju ju suttit inne och ätit på midsommar halva sitt liv eller så.. eller åtminstone delvis inne och delvis ute.

Det blev ingen blå/vit dukning men en röd/vit för det hade jag hemma. Inga blåklint, prästkragar eller andra ängsblommor men fick till det på ett lite ”spanskt” sätt så det blev en mix..

Jag kom på att jag nog har min absoluta finaste underbaraste servis i Magna.. Den är lantligt fransk och jag fick den av T i 30-årspresent (måste det ha varit).. Jag hade sett den i en butik och blev totalt förälskad.. Hoppas hoppas att jag har den där, T är helt säker på att den är det. Om inte så måste jag få hit den ✨

Svärföräldrarna firade som sagt diamantbröllop med T’s syskon och deras barn. Eftersom vi inte kunde vara med så tänkte vi att vi skulle uppmärksamma och överraska dem med något annorlunda. Jag skrev en artikel som jag skickade till Ystads Allehanda men det är ju inte så att man kan styra innehållet i tidningar.. Hursomhelst så är ju diamantbröllop ovanligt och jag var i kontakt med tidningen flera gånger.

Dom blev minst sagt både uppmärksammade och överraskade.. Det blev ett helt mittuppslag (två sidor inkl en bröllopsbild och en ny). Jag blev så glad över att överraskningen lyckades och att Ystads Allehanda publicerade artikeln utan ändringar 😊

Firandet avslutades med lunch på Kiviks hotell, tror nog att de haft en riktigt bra helg – synd att vi inte kunde vara med och fira…


Uɴᴅᴇʀ ᴋᴜᴅᴅᴇɴ….

Som barn tyckte man att det var lite spännande det där med att plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden. Den man drömde om var den man skulle gifta sig med (lite tidigt att se det framför sig i 10-årsåldern 😄). Minns att jag och min kusin Gunilla lite ” fnissande” gjorde det.. Vi missade tyvärr två detaljer- man skulle hoppa över sju gärdsgårdar (då hade vi varit borta länge) och allt skulle ske under total tystnad annars bröts magin. Inte konstigt att man besviket vaknade utan att ha en susning om vad man drömt..

Det finns lite andra alternativ också, men det kände vi inte till och hade inte gjort något åt det om vi vetat heller.. Ett var att sätta sig bak och fram på en stol och äta strömming, ett annat var att äta något riktigt salt som t ex salt sill och ett tredje att äta en drömgröt gjord på mjöl, vatten och mycket salt. När man ätit skulle man gå och lägga sig, utan att ha druckit något.. Känns sådär lockande och jag undrar om det överhuvudtaget plockas ens sju blommor av 10-åriga tjejer idag. Tror nog inte det..

Sᴏᴍᴍᴀʀᴇɴ ᴀ̈ʀ ʜᴀ̈ʀ….

I Marbella börjar den officiella sommaren den 20:e juni. Rent klimatmässigt har det ju varit sommar ett bra tag, det här är relaterat till att högsäsongen börjar (=hotell mm blir dyrare). Så nu ska Marbella vara ”all set” för högsäsongen, alla restauranger mm öppnade osv. I år kommer det att se annorlunda ut, ett antal restauranger kommer kanske att avvakta med att öppna till dess man vet om det kommer turister eller inte. En del restauranger och butiker kan inte öppna eftersom de inte överlevt pandemin. Det kommer att bli en annorlunda sommar.. Vi hemestrar ju varje sommar, det är väl det enda som kommer att vara sig riktigt likt.

Pappa kommer att komma ner på sin sedvanliga augustivecka 😄 Det har ju varit lite osäkert pga av corona så jag är jätteglad över att han kommer. Han tillbringar ju vinterhalvåret här sommarhalvåret i Stockholm men han tycker att det är kul att vara här en vecka under riktig högsäsong.

Nu öppnar flygbolagen upp linjerna hit (och till många andra ställen). Läste att Norweigan ska köra 84 flighter i veckan från Skandinavien. Det låter nästan som ett ”normalår” så kanske bäst att jag kollar att jag inte är ute och cyklar (igen)..

Det är väldigt mycket positiva nyheter varje dag nu! Hoppas bara inte midsommar ställer till och/eller öppnandet av gränserna, nu får det vara nog med corona..


Dᴇ ᴅᴀ̈ʀ ᴅᴀɢᴀʀɴᴀ….

Igår var ju dagen given för midsommar och det tyckte man ju kunde räcka.. Men om man tänker till så infaller ju inte midsommarafton på samma dag varje år.. Så därför var det några andra dagar också..

Det var Internationella flanerardagen.. Hur ofta flanerar ni, bortsett från semestern och ibland någon helg? Mindre ofta än vi nog alla borde göra det. Att flanera är ju inte detsamma som att promenera, och det gör kanske många relativt ofta. Att flanera är att utan riktigt mål bara strosa runt, stanna vid ett skyltfönster eller något annat, innan man går vidare igen. Kanske man har ett ”mål” och man flanerar på vägen till restaurangen eller så flanerar man för att upptäcka en ny stad.. Det finns helt enkelt ett gäng anledningar till att flanera..

Det är ju inte så att de flesta har oceaner av tid och att flanera i sin egen stad är kanske inte heller ”top of mind” så därför blir det sällan av. Det är ju så lätt att ”haka på” tempot runt omkring en, att gå snabbt även om man inte har bråttom eftersom alla runt omkring en gör det. Nu ska jag inte göra gällande att människor går fort här eller att det ligger en stress över allt, för det gör det inte.

Om man ska ge sig ut och flanera så är det rätt klokt att välja var man gör det. Att flanera på Hamngatan i Stockholm kanske inte riktigt ger den där behagliga känslan.. Det finns två platser här där man nästan inte kan göra något än att just flanera.. Gamla stan och utmed havet 💙 Man kan självklart använda sig av strandpromenaden för en powerwalk men då har man ju ett mål och det var ju inte meningen.

Det är nog först på senare år som jag uppskattar att planlöst flanera. Jag kunde definitivt göra det under en semester eller på en weekendresa men inte annars. När jag tänker tillbaka så tror jag att jag nästan blev stressad av att inte ha ett mål. Att inte veta att jag var på väg till punkten B eller till vilken butik jag skulle. Men det var när jag jobbade som mest, hade svårt att få tiden att gå ihop och prioriterade annorlunda. Om jag tyckte att jag hade svårt att få tiden att räcka till så kan nog inte ens föreställa mig hur det är för dom som har barn.

Det är ju i princip alltid även någon yrkeskategori som uppmärksammas och igår var det frisörerna. Dom hade det verkligen tufft under pandemin (som många andra), men var det några som hade kö sedan var det frisörerna (inkl hundfrisörerna 😃).. Så många frisörer kunde säkert klippa igen en del av tappet till skillnad från många andra branscher. Man äter ju inte lunch två gånger per dag för att kompensera..

Mᴇɴ ɪᴅᴀɢ ᴅᴀ̊?

Förutom det givna (midsommardagen) så är det Internationella surfdagen, några mindre relevanta dagar och Världsdagen för flyktingar.. Den sista kan man ju skriva en roman om så jag skriver inget alls.. Men vad menas egentligen med surfdagen? Är det på vattnet eller vid datorn? Oklart vilket…


Oavsett vad det är för dag så ligger Tarifa ca 10 mil från Marbella och där surfas det på båda sätten. Det är otroligt populärt att åka dit vare sig man vill t ex ägna sig åt kitesurfing eller bara uppleva Tarifa. Det är en del kitesurfing även här i Marbella men det går inte att jämföra med i Tarifa.

Men tillbaka till midsommardagen.. Jag undrar hur många som vaknar upp med en lätt (eller svår 😃) huvudvärk idag. Midsommarafton är ju ofta ett sådant där tillfälle då det börjar typ snapsas till sill-lunchen och sedan fortsätter det fram till kvällens grillning är avslutad någongång.. Då kan man ha fått i sig en hel del.. och ha en hel del huvudvärk dagen efter.. Här blev det inga snapsar och heller ingen huvudvärk.. Jag fullkomligt hatar att vara ”bakis”, näst efter tandvärk, det värsta jag vet. Till skillnad från tandvärk så finns det ju en enkel lösning på det.. Man ser till att man inte blir det 😃

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Hᴏᴛᴇʟs

Jag hade ingen aning om att Marbella är den stad i Spanien som har flest femstjärniga hotell. Inte per capita utan totalt sett. Det ska dessutom bli tre till, det nuvarande Hotel Fuerte ska byggas om och uppgraderas och sedan ska xx och W öppna här. W har ett lite av trendig lyx över sig, har typ 50 hotell och ingår i hotellkedjan Marriot.

Vi har ett hotell på gatan där vi bor, dock inte femstjärnigt utan fyrstjärnigt. Det har ju under flera månaders tid gapat helt tomt – aldrig varit någon belysning i något av hotellrummen, lobbyn alltid tom, ja det har varit mörkt och stängt helt enkelt. Det har sett rätt tråkigt ut när man går förbi men nu börjar det förändras. Det är människor i receptionen, poolområdet förbereds – strax är man redo för gästerna.

Jag hoppas att det börjar komma turister och att det börjar lysa i hotellrummen så att hotellet blir levande igen. Det är definitivt inte ett hotell som har störande gäster, det finns ingen välbesökt bar eller något annat så det tillför istället för stör.

Lɪᴛᴇ ʜᴜʟʟᴇʀ ᴏᴍ ʙᴜʟʟᴇʀ….

Blommorna trivs och frodas, massor av kärlek får dom ❤️ Lite olikt mig är det att ha olika färger sådär lite huller om buller men jag tycker att det blir så fint. Att bara blommor i samma färgskala är också väldigt fint men då ska man helst ha en lite större trädgård så att man ändå kan variera lite. Nu har vi ingen stor trädgård utan en terrass så vi kör med huller om buller med lite struktur..

Eɴ ɢᴀʟᴇɴ sᴇᴋᴛ….

Såg att Uppdrag Granskning gjort en serie i sex delar om Knutby. Förvisso var det ju så osannolikt allt det som hände att man inte kunde tro att det var sant. Att det sedan fortsatte, dock utan mord, är ju verkligen typ ofattbart. Hade inte människor förstått att de blivit fullständigt manipulerade av Åsa Waldau (Kristi Brud, hur galet var inte det..) och de andra sk pastorerna. Uppenbarligen inte.. Men nu är sekten (något annat kan man inte kalla det) upplöst. Serien sänds i SVT Play och är låst så att den bara kan ses från Sverige. Det ska tydligen vara en bra dokumentär med en helt annan transparens och ärlighet än tidigare intervjuer i dokumentärer.. Det här är ju inte den första direkt. Det jag tycker är intressant är hur det kunde fortsätta trots att det förekom både psykisk och fysisk misshandel och sexuellt utnyttjande. Men nu kan jag inte se den och det är kanske lika bra det. Jag gillar ju rent allmänt att se dokumentärer.

sᴀʀᴇɴʙʀᴀɴᴛs ɴʏᴀ & ɴʏ….

Jag har lite svårt att hitta en bra bok att lyssna på.. Självklart finns det precis hur många som helst men de jag testat nu har inte ”fångat” mig. Den där True crime boken verkar lite pretentiös (i negativ bemärkelse) så den har jag lagt åt sidan. Nu har jag börjat lyssna på Sofie Sarenbrants senaste men inte så länge så att jag vet om jag kommer lyssna vidare. Jag är nog i klar minoritet (iallafall bland kvinnor) som inte läst Läckbergs Fjällbackaserie och Sarenbrants böcker.. Men kanske blir Sarenbrant en ny favorit nu.. Fjällbackaserien kommer inte att bli det. Har lyssnat på typ 1,5 bok.. men fastnar inte.


Lᴊᴜsʙʟᴀ̊ᴛᴛ & ᴘʟɪssᴇʀᴀᴅᴇ ᴋᴊᴏʟᴀʀ….

När jag ser sådana här collage i Instagramflödet kan jag bli inspirerad. Att ljusblått är sommarens färg är ingen nyhet. Den plisserade kjolen i blått och vitt blev jag nästan kär i.. men löftet en in och en ut får inte glömmas 😄 Såg en annan plisserad kjol uppe på La Canada som också var väldigt fin 💙

Inspirerad blir jag däremot inte (närmare rädd faktiskt) av Säker stils (podden) Instagram inlägg. Jag förstår att de vill utmana och få följarna att våga lite mer. Inte fel i sig eftersom många (inklusive mig själv) klär oss lite försiktigt och inte går utanför vår ”comfort zone”. Jag har med åren, det är jag nog inte ensam om, blivit lite ”modigare och har lite mer färger. En del blir modigare och en del blir tvärtom, tror att man måste begränsa sig till basfärger pga åldern.. Det måste man inte!

Iᴋᴠᴀ̈ʟʟ….

Ikväll lassar vi in oss själva och hundarna i bilen och tar oss till stan för att fotografera lite bilder i kvällsmiljö.. Det kan ju låta dumt att ta med hundarna men vi slår ju då tre flugor i en smäll. De kommer ut under ett par timmar, de kommer att vara överlyckliga och vi får gjort det vi behöver ✨ Ska försöka få till några bra restaurangbilder, människor som flanerar på strandpromenaden (precis, det är det de flesta gör där 😄) och några bilder i Gamla stan ska det väl också kunna bli..

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.