Frukost, susHi & glaSs….

Hej & Hola!

Var som planerat på min rutinkoll hos läkaren idag ✅ Vi åkte direkt hem efter det utan att behöva fixa en massa ärenden så det var skönt.

Vi tittade som vanligt på presskonferensen och jag förstår Tegnell & Co’s oro för midsommarhelgen. Vi får hoppas att människor inte tror att de är ”osmittbara” och slarvar. Det är samma sak här, inte för att man firar midsommar men att människor tenderar till att börja slappna av. Det är ju mycket som kan hända när gränserna öppnas helt..

Jag börjar väl som vanligt med en corona uppdatering.. Antalet dödsfall det senaste dygnet var noll (igen) och antalet smittade 141, dvs lite högre än igår. Nu börjar jag faktiskt undra om de rapporterar över huvudtaget för det verkar osannolikt att det skulle vara noll så många dagar i rad. Det är inte Worldometer jag tittar på utan på informationen från Sydkusten som typ är vår DN (i microversion).

Om man planerar att ta med sig bikini, luftmadrass och en solhatt till någon pool i Marbella så får man tänka om.. En ska bort.., Alla typer av badgrejer i poolen är i sommar helt förbjudna 🚫 Man får inte heller ”hänga” vid poolkanten för det ska vara en fri yta, oklart varför.

Det divideras tydligen fortfarande en hel del om ansvaret för att se till att regler följs. Det har gjort att många urbanisationer mm har valt att inte öppna sin pool så vi får verkligen vara glada att poolen är fylld här 💙

Lᴇʏ ʀʜᴏᴅᴇs….

En helt ny lagreform mot barnmisshandel och sexuella övergrepp godkändes i ministerrådet i veckan. Det är en banbrytande reform som syftar till att stoppa alla former av övergrepp mot minderåriga genom skärpta lagar och straff samt förebyggande arbete på myndigheter, skolor, vårdcentraler och idrottsföreningar

Man uppskattar att det bara är ett av fem brott som anmäls eftersom många barn inte vill/vågar berätta. Den nya lagen har fått namnet ”Ley Rhodes” efter en engelsk pianist som själv varit utsatt och nu är en viktig ambassadör i kampen mot våld. (Han bor och verkar nu i Spanien). Den nya reformen är internationellt sett banbrytande och innebär att Spanien nu ligger i framkant.

Eᴛᴛ ᴀɴᴛᴀʟ ᴅᴀɢᴀʀ….

Igår var det Världsdagen för bekämpning av ökenutbredning och torka. Det som jag direkt kommer att tänka på är när vi var på semester i Oman med T’s föräldrar. Vi åkte på ett jeepsafari i öknen och jag kan garantera er att när solen går ner så blir det svinkallt, som jag frös. Det där jag läst om innan vi åkte att man skulle ta med mössa och riktigt varma kläder tog jag tyvärr inte riktigt på allvar. Jag minns att jag “stal“ typ en collegetröja av T som jag virade runt huvudet.

Jag kan också garantera att det här med “hägringar“ verkligen stämmer. Man är helt övertygad om att man ser vatten en bit bort. Dessutom kommer jag nog aldrig se så många stjärnor och heller inte så klart. Det blir ju så när man befinner sig långt ifrån all vanlig belysning.

Ivanka Trump

I övrigt kan jag väl säga att jag hade lite svårt (och har) för kvinnosynen och dubbelmoralen. De enda ställena som det serverades alkohol på var på vårt hotell och på flygplatsen.. Vilka var överrepresenterade i hotellbaren? Inte var det turister utan män i sina arabiska kläder.

Man ska självklart ta seden dit man kommer och när vi åkte in till stan som fanns i närheten klädde vi oss verkligen i långbyxor, långärmat etc men man kunde ändå känna att de inte tyckte att det var okej.

Det absolut bästa med Oman var buffén i hotellets trädgård på nyårsafton – obegränsat med hummer 🦞 Total lycka även om de inte var fullt så goda som ”våra humrar är.

Idag är det Pionens dag – min absoluta favoritblomma. I Tallidens trädgården på Värmdö hade vi några pioner planterade. Vi fick dem av Styrbjörn, från hans trädgård och de bar verkligen på en historia. De vita pionerna var planterade av hans mamma när Styrbjörn var barn, han är 87 år nu så dom var nog 75 år gamla när vi planterade om dem.

Det är också Picknickens dag. Vågar man erkänna att vi fick en sådan där superfin stor picknick-väska i bröllopspresent som tyvärr bara blev stående? Dom är ju inte direkt billiga men väldigt komplicerade med riktigt porslin, riktiga bestick och glas. De är inte bara dyra de är stora och väger mycket så inget man tar med sig och går runt och letar efter en bra plats för sin picknick.

Om nu, mot förmodan, någon av dom som gav oss den läser det här så är det så att vi blev glada, för det är verkligen en fin present 🧡

Om jag får välja den bästa picknicken så är den helt opretentiös. Rökta räkor, aioli och bröd vid havet = oslagbart.

Suchins dag är det också, bilden är från vår middag på Takumi. En riktigt bra japansk restaurang och ett lite hyfsat foto av mig 😊 Apropå att jag ska ha med fler egna bilder…

Fʟᴏᴡ….

Igår kväll fick jag ett sådant där flow igen så det blev en riktigt produktiv dag ✨ Skrivande, middag (T vid spisen) och dog walk blev det och noll tv-tittande. Vi avslutade dagen på terrassen som vanligt, 23 grader och vindstilla, det enda som möjligen saknades var ljudet från cikadorna. Men det får jag vänta på, de kommer inte förrän senare i sommar.

Iɴɢᴇᴛ ғʟᴏᴡ….

Huset som C Läckberg nya hus köptes verkligen i absolut sista minuten. Huset var egentligen sålt, iallafall i den bemärkelsen att säljare och köpare var överens. Kontrakt skulle skrivas samma dag som Camilla fick “nys“ om huset. Hon la bums ett bud som låg 1 miljon (!) över det tidigare. Inte direkt de intervall man själv använt i budgivningar 😃

Hursomhelst så blev det en viss budgivning innan Camilla vann och fick betala 25 miljoner. Jag kan bara gissa hur tråkigt det måste kännas för dom som trodde att allt var klart, men i fastighetsaffärer gäller inte muntliga avtal. Det var iofs säljarna i det här fallet tacksamma för.

Det här hände oss också en gång, när vi köpte Granliden av Styrbjörn. Vi hade högsta budet och möte var bokat för kontraktsskrivning när någon dök upp och la ett högre bud. Vi hade inte råd att höja vårt bud men vi fick faktiskt köpa det ändå. Jag tror att anledningen både var att Styrbjörn kände någon form av moral (som han ju egentligen inte behövde) och att den andre budgivaren hade uttalat sig negativt på ett sätt som sårade Styrbjörn.

Det här var ju ett hus som hans pappa en gång byggt och som de haft som uthyrningshus i många många år. Visst, det var i behov av omfattande renovering men man kan (och bör) ändå visa respekt. Innan husen vid vattnet byggdes så betade korna på första parkett under sommaren. Vet ni btw att kor badar? Det såg vi rätt ofta på andra sidan viken från huset vi har nu 🐄

Lɪᴋᴀ sᴊᴀ̈ʟᴠᴋʟᴀʀᴛ sᴏᴍ sɪʟʟᴇɴ….

…till midsommar, det tycker iallafall TV4 att Sommar med Ernst är. Det är väl ikväll som det börjar? Tror att jag ska titta – har inte sett det på flera år. Jag har sett någon trailer och miljön ser ju minst sagt naturlig och fin ut. Naturlig ser dock inte Ernst ut på den här bilden.. ”Strike a pose” – den har han tränat på 😃

Hᴇʟsɪɴɢᴏ̈ʀ – ᴍᴇᴅ & ᴜᴛᴀɴ ᴍᴏʀᴅ….

Ikväll är det också premiär för Morden i Helsingör, danska serier brukar tillsammans med vissa engelska vara de bästa tycker jag. Det blir nog ett halvt öga på Ernst, möjligen intresserad av att få lite matinspiration. Två ögon kanske det i stället blir på seriepremiären..

När vi bodde i Helsingborg (när jag var ca tre till elva år) så var en rätt vanlig lördagsutflykt att ta båten över till Helsingör. På den tiden var valutakursen helt annan än den är idag. En dansk krona kostade väl då ca 0,80 kronor jämfört med idag 1,40 kronor 😱

Vi brukade ofta köpa med oss smör, ost och lite annat eftersom det både var gott och billigt. Men det fanns inte direkt på min priolistan- det gjorde däremot glassen.. 🍦

De gjorde våfflan till glassen när man beställde och sedan var det glass, grädde och sylt.. någon gång också någon liten cocosboll om jag inte minns fel. Godaste glassen jag visste och jag tyckte nog att det tog såå lång tid att handla och det var dags för den traditionella glassen.

Tᴏ ᴅᴏ’s….

Nu är allt förberett inför morgondagen, det är bara jordgubbarna som saknas. Marängerna står i ugnen just nu men de är inga mästerverk direkt så det är tur att det är Eton mess jag ska göra 😊

Från Trädgårdsinspos Instagram

Ska också ut och plocka ihop lite blommor att dekorera med. Det lär knappast bli en så stor bukett som på bilden och inte heller den sortens blommor (😥).. Men å andra sidan så är jag rätt säker på att en hel del av blommorna på bilden till hälften är plockade i en blomsteraffär (eller kanske kanske en trädgård).. Pioner t ex känns inte som en typisk ängsblomma 😊 Men vad spelar det för roll, bilden är fin..

En jätteviktig To Do (eller rätt många under samma ämne) är ett riktigt ordentligt Evas sommar-fix.. Göra mig själv iordning inför sommaren med andra ord.. Det får jag planera in på nästa veckas To Do lista och det redan i början av veckan. Jag ska också nästintill schemalägga lite soltid, skämt åsido men nu måste jag få färg.. Behöver dessutom hitta några bra sandaler, sedan är jag helt redo för sommar 😊 Den officiella sommaren börjar ju här den 20:e juni så jag kommer kanske att klara att vara ”just in time”…

Från Johanna Toftbys Instagram

Jag förstår ingenting..Jag som inte ens tyckt att smörgåstårtor är något vidare ser nu bilder på smörgåstårtor överallt och tycker dessutom att det ser gott ut.. Är det en del av att jag blivit tant?

Jag förstår heller inte att jag har så himla svårt att komma igång med det där med frukost.. Det är ju så gott och nuförtiden finns det ju hur mycket som helst att välja på. Jag har ju inte heller några stressiga mornar eftersom jag sköter mitt skrivande hemifrån. Nej, det är helt enkelt inte bara något jag inte förstår utan det är obegripligt..

Receptet ligger väl i att börja genom att göra det väldigt enkelt.. som med mina smoothie bowls och det varje dag… Men avstår nog ifrån att göra dem till konstverk – iallafall i början 😄

Sᴛᴏᴄᴋʜᴏʟᴍ ɪ ᴍɪᴛᴛ ʜᴊᴀ̈ʀᴛᴀ ❤️

Foto Helen Wigren

En så fin bild tagen från Söders höjder av Helen.. Vi träffades när vi var väldigt unga och gick på Bobbadilla vid Slussen men har aldrig direkt umgåtts men våra vägar har mötts i olika sammanhang genom åren..


Oʟᴀɢʟɪɢᴛ sᴏ̈ᴛ….

Glad Midsommar önskar jag från Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.