En snäll poLis & En midsommardröm….

Hej & Hola!

Noll rapporterade dödsfall det senaste dygnet. Nu är det verkligen stabilt, det är ju fortfarande en viss smittspridning men den är förhållandevis låg (76 det senaste dygnet). Det känns väldigt skönt att situationen här på Costa del Sol är så bra (och har varit hela tiden). Nu finns det ju ingen patient som intensivvårdas.

Nu känner jag mig trygg när det gäller användningen av de, dom respektive dem. Tack Bengt för att du bekräftade att det är fel att skriva: Dem var ute och cyklade.. för en gångs skull var ju inte jag det 😃

Spanien är ju känt för sina tuffa poliser men det finns dom som har ett hjärta av guld också. En man i Zaragoza ertappades med att ha stoppat tre burkar barnmat under jackan. Han tvingades att lämna i från sig burkarna (totalt värde under sex euro) och fick vänta till polisen kom. Den 35-årige mannen var en arbetslös familjefar och flera andra kunder erbjöd sig att betala för barnmaten. När polisen kom till butiken lät de honom gå och en av polismännen tog fram plånboken och betalade. Fint!

Det ser inte ut att bli vare sig någon utredning eller något åtal när det kommer till den tidigare kung Juan Carlos mutaffärer. Det är nu tredje gången förslaget röstas ner av parlamentet, det är ju väldigt oklart om händelserna skett under tiden som han var eller inte. Som kung kan han ju inte åtalas.

TV-Ola har återuppstått och nu har vi inte sagt att vi hörs om att exakt dag/tid utan bokat klart allt. När han har varit här får vi ordning på precis allt som har med tv att göra inkl tv uppe och Netflix.

Det här är en del av Plaza de Naranjos (Apelsintorget) 🍊 Torget uppfördes 1485 efter den kristna erövringen från morerna och skulle vara stadens centrala nav. Nu 535 år senare kan man väl konstatera att planen lyckades, bland annat finns Stadshuset här och inte minst det stora restaurangtorget i mitten.

Det är inte många städer som har ett så charmigt och fint stadshus som Marbella. Jag är inte världsbäst på att fotografera och T’s tålamod är inte världsbäst, men den här gången fick jag till bilden. På lördag och söndag får jag bli lite ”världsbäst” och T får ha ordentligt med tålamod för då är det dags för att börja bygga upp bildbiblioteket till Mindset Marbella. Puerto Banus, strand, golf- & restaurangbilder står på agendan.

När hemsidan lanseras börjar vi ju även att bygga upp Facebook och Instagram så då behövs det verkligen varierande bilder. Det kommer att ta väldigt lång tid att komma upp i antal följare men vägrar lägga pengar på att köpa meningslösa följare. Då är det väldigt mycket klokare att lägga de pengarna på ett och annat sponsrat inlägg. Men nu med all osäkerhet i världen är det nog inte heller någon bra idé att lägga pengar på.

Det är bara att ta det steg för steg och se hur allt utvecklas. Men det ska bli roligt att komma igång igen även om det kommer att bli en väldigt långsam start. Men ni vet var ni ska vända er om ni eller någon annan är intresserade av att köpa en bostad här 😊

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ….

Hör en del av en trailer för Ack Värmland när jag grejar med något (typ alla serier repriseras ju nu under sommaren) och hör seriens dotter fråga sin mamma (Mia Skäringer) – men finns det någonstans där du tror att du skulle trivas? Svaret är så mitt i prick för vår samtid..

”På Instagram, där har jag sett att de är lyckliga”

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟʏᴄᴋʟɪɢᴀ….

Victorias klänning från HM”s exklusiva kollektion 2020

På midsommarafton firar Daniel & Victoria 10-årig bröllopsdag. Det innebär att de gifte sig 50 år efter mina svärföräldrar som firar diamantbröllop på just midsommarafton. Daniel och Victoria fick kämpa rejält innan han blev godkänd av kungen – man får ett intryck av att de verkligen är lyckliga tillsammans ❤️

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍɪᴅsᴏᴍᴍᴀʀsғᴛᴏɴ….

En svensk midsommardröm….

Kollade lite på vädret för midsommar, både här och i Sverige. Konstaterar glatt att det inte skiljer sig speciellt mycket, iallafall inte om det är med Stockholm man jämför.

Vem kan minnas en midsommarafton med 24 grader och en enda strålande sol? Inte jag iallafall.. Lite tråkigt att det är just ett år med en pandemi eftersom möjligheterna att fira kan vara begränsade. Men hellre fira i mindre sällskap med fint väder än tvärtom, eller hur?

Men frågan är hur det kommer att bli med den saken. En midsommar med bästa vädret är nog inte det som Anders Tegnell önskat, eller rättare sagt det är inte det bästa för smittspridningen.

ᴅᴇᴛ ɢɪᴄᴋ sɴᴀʙʙᴛ….

Camilla Läckbergs hus i Roslagen såldes på mindre än ett dygn (!). Finns nog bara två möjliga förklaringar till det. Antingen sålde hon till någon hon kände alternativt så fick hon bud som översteg det hon begärde. De nya ägarna flyttar hursomhelst in på tisdag (!).

Dom har köpt ett nytt stort hus vid Drevviken i Tyresö. Det är ett stort renoveringsprojekt så det lär blir en annan semester än en på landet för dem i år. Bilden är en vinterbild men av någon anledning får jag inte alls samma känsla för det här huset som för det hon sålde. Det här känns bara… stort?

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇɴᴏᴠᴇʀᴀ….

Om man (läs vi) skulle vilja flytta hem igen skulle kanske det här totala renoveringsobjektet på Österlen skulle vara något 😄 Huset är 106 år gammalt och det ser ju nästan ut som att det varit övergivet lika länge. Nu är ju inte vi de händigaste personerna men T är duktig på att göra enklare saker som t ex att måla och jag skulle ju kunna fixa med inredningen. Men trots att vi skulle få Karl Fredrik på Österlen till granne så hoppar vi över det 😃 Pris? Strax under 2 miljoner….

Sᴀᴍᴇ sᴀᴍᴇ ʙᴜᴛ ᴅɪғғᴇʀᴇɴᴛ….

Jag tittar en del på bilder, i huvudsak för att få inspiration men också för att se fina bilder etc. Jag har tidigare skrivit något om skillnaden när influensers postar inlägg för samarbeten. Men det finns ännu större skillnader när det gäller kategorin ”livsstilsbilder”.. Nu kanske inte just de här två avsändarna har samma ambition men….

Elsa Billgren äter frukost på Gotland. Det är kanske inte vad som skulle kallas vackert i dess rätta bemärkelse men det blir väldigt vackert genom enkelheten (som kanske tog en timma att arrangera 😃).

Någon annan som vill dela med sig av sin frukost är Anna Book.. Och det i mer eller mindre minsta beståndsdel. Väldigt informativt men inte direkt inspirerande. Oavsett vem som gör vad och varför så blir man (läs jag) inspirerad av bilder och plockar upp lite här och lite där. Det är kanske tråkigt att jag använder alla möjliga bilder här och relativt sällan mina egna.. ska bli bättre på det, men jag lovar – inga ägghalvor 😃

Mɪᴅsᴏᴍᴍᴀʀ ɪɢᴇɴ….

Tillbaka till midsommarafton, allt mat är fixad förutom att vi ska köpa jordgubbar och jag ska göra mina egna maränger 😊 Det är inte helt säkert att vi hittar jordgubbar – det är knappast som i Sverige, högsäsong 🍓 Vi får väl ta hallon om vi inte några. Tänk när man inför midsommar alltid stannade vid vägskälet på Värmdö och köpte de bruna påsarna med potatis och öländska jordgubbar 🇸🇪

Jag ska försöka få till en fin midsommardukning på terrassen. Den får bli utan någon somrig blå/vit duk med typ broderier för det har jag inte hittat. Jag har, ärligt talat, inte ansträngt mig för sannolikheten att hitta en är mer än låg. HM Home finns i Málaga och även om de inte har den typen av dukar så kanske de har något i midsommarstil. Men vi åker ju inte till Málaga för att se om de har en duk.. Jag får träna på min fotografering och ta lite bilder till bloggen på fredag 😊

Tᴏᴅᴀʏ….

Imorgon är det dags för läkarbesök, inget märkligt utan bara ett standard återbesök. Då blir det handsprit, handskar och munskydd på.. En normal dag med andra ord, men idag när vi var iväg på ärenden såg jag faktiskt fem personer som inte hade munskydd. De hade inte heller munskyddet neddraget som man ofta gör för att det blir så varmt och lite svårare att andas. De hade säkert ett munskydd i väskan eller fickan för man får inte komma in någonstans utan..

Några snabbt tagna bilder från kvarteren där vi gjorde ärenden idag.

Det tar alltid längre tid än man tror med de där ”snabba” ärendena.. Men har ändå hunnit med att skriva en artikel, tvätta och lite annat. Jag ska försöka skriva lite till ikväll, jag har ett antal uppslag att utgå ifrån så då är det lika bra att köra på.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍɪᴅsᴏᴍᴍᴀʀᴅʀᴏ̈ᴍ….

Det här måste tillhöra avdelning långt ifrån midsommardröm – att övningsköra inne i centrala Marbella. Inte för att det är massor av trafik utan för att tutor är typ överrepresenterade (i hela Spanien skulle jag tro). Om det nu är några i Marbella som, iallafall lite, kan se någon som helst fördel med pandemin är det nog de som övningskör.. Antalet bilar och människor går ju inte att jämföra med ett normalt år.

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.