Munskydd & strAndvakter….

Hej & Hola!

Bra start på veckan med ett gäng ✅ på To Do listan. Älskar att ligga lite (eller ännu hellre mycket) före i planeringen. Utöver ärenden så gav jag blommorna massor av kärlek, tvättade, bäddade rent, skrev och lagade middag..

Middagen igår ❤️ Helstekt välkryddad fläskfilé (blir som grillad), svensk färskpotatis med dill , smör och en god hemmagjord créme fraiche-baserad sås till. Så gott! (Om man nu får säga det om sin egen mat 😊)

Det var 23 grader vid midnatt igår och det är så himla skönt att sitta på terrassen en stund innan man går och lägger sig. Det ska vara riktigt varmt och bara en stor ☀️ den kommande 10-dagars perioden. Det svenska vädret verkar vara lite blandat men mestadels väldigt bra och jag hoppas verkligen att det blir en 1994-sommar 😃 Bästa sommaren jag överhuvudtaget kan komma ihåg vädermässigt.

Midsommar ser ju att bli riktigt bra! Nu har jag iofs bara kollat Stockholm, det ser kanske lite sämre ut i Skåne men det kan hinna ändras. Tänk alla gånger man sprungit in och ut med dukningen på midsommarafton för antingen hängde regnet i luften eller så började det regna.. Men brukar det inte alltid vara lite bättre till grillningen på kvällen? Någon risk för regn har vi inte här, sill, lax, svensk färskpotatis mm har vi men inga ängsblommor som prästkragar och blåklint 💙💛

Det var inte bara att gå in på första bästa optiker eller apotek (en del apotek har optiker också) och köpa linser. Gör ett försök till annars får jag beställa.. Har fått ett WhatsApp nummer till någon som tydligen levererar, får se om han återkommer. Apoteket/optikern i Puerto Banus, ett av de ställen jag var på idag kunde beställa hem så jag ringer dem om inte WhatsApp mannen hör av sig.

Apropå apotek så finns det ett apotek i varje gathörn mer eller mindre. Allt ifrån det lilla halvskruttiga till riktigt snygga ”butiker”

Det finns ju en hel del bågar att välja på nuförtiden och typ alla design/modevarumärken har glasögonbågar. Det måste väl ändå tillhöra deras absolut bästa produkter när det gäller marginal?

Måste träna på att fotografera närbilder 😃

När vi var i Svenska butiken passade jag på att gå till fransyskan i den lilla blomsterbutiken. Tänkte inte på att det var måndag så det var väldigt utplockat. Tycker att det är härligt att gå in i kylen bakom, titta på blommorna i hinkarna och välja 💚 Köpte hursomhelst en liten bukett för några få euro.

Ytterligare ett dygn med noll dödsfall. Även om det nu ”diffar” lite mellan det korrekta och det som rapporteras så kan man nog utgå ifrån att Spanien har det under kontroll.

Den sista Covid-19 patienten på Hospital Costa del Sol flyttades från intensiven, efter 87 dagar, till en vanlig avdelning igår!

Nu delas det ut 100 000 munskydd, en ”gåva” från Förenade Arabemiraten. De skickade ju en del skyddsmaterial, de ville bidra till Marbella eftersom relationerna är så goda.

Anders Tegnell fortsätter konsekvent att tycka att munskydd inte är en bra idé.
Det är möjligt att munskydd gör så att du inte smittar andra men det är en stor apparat att dra igång” slut citat….

Ännu en samordnare.. Vi får verkligen hoppas att han har bättre förutsättningar och mandat än test-samordnaren hade för det blev ju en kortvarig historia.

Stranden redo….

Vi får ju vara på stranden nu när vi är i fas 4 men det är än så länge mer eller mindre folktomt.

Förberedelser har pågått under en tid för att kunna ta emot turister. Vi har inte sett några konstiga rutor eller liknande lösningar som vissa delar av Spanien tydligen ska använda sig av. Däremot kommer inte hela ”strandremsan” (vilket tråkigt ord..) att vara öppen och på den del som är öppen kommer det att finnas 150 strandvakter, fyrhjulingar, några båtar och speciella bilar. Allt för att se till att avstånd hålls så att framförallt turister ska känna sig trygga att komma hit.

Marbella, en säker destination att resa till i sommar”

Det är ett litet mantra eftersom man verkligen hoppas att tappet ska bli så litet som möjligt.

Mallorca fick ju börja redan igår men bara med 6 000 turister från Tyskland (fram till 21/6), Hur många som förväntas landa nu i veckan har jag inte läst något om.

Lɪᴛᴇ ɢʟᴀᴅ ғᴀᴋᴛɪsᴋᴛ….

Såg såklart Karl Fredrik på Österlen igår, blir faktiskt inspirerad även om jag långt ifrån tycker att allt han gör är fint. Han har sannerligen en speciell personlighet som har livat upp den lilla byn (tillsammans med sin sambo). Jag kan verkligen förstå det som en granne beskrev det, förr var byn något människor åkte igenom, nu stannar de och har även byn som destination. Damen som så charmigt beskrev att de bjöds på VIP-fest när det var dags för invigning och ingen visste riktigt vad en VIP-fest innebar och de hade definitivt aldrig varit på någon. Han verkar ha ett så omtänksamt och härligt sätt mot grannarna (och andra).

Jag kan bara föreställa mig hur mycket de kommer att öka omsättningen i år 😃 Som väntat kom det ett Instagram-inlägg att de håller på att spela in en säsong till med åtta avsnitt (ja, jag följer honom 😊).

Jag kan tycka att han blandar lite väl mycket när han gör olika arrangemang, (min stil är väl kanske i stelaste laget), det är inte att blanda i sig utan det han blandar. Här är det ju både blandat och huller om buller och superfint! Jag ska försöka hitta en sådan där bred låg ”kruka” som han gjorde ett arrangemang i (tror inte att jag med mig någon från Sverige). Vill helst hitta en på Loppis och den ska helst ha lite fransk feeling över sig och stå på matbordet. Ingen stress direkt, blomsterarrangemang är inte prio i sommarvärmen 😄

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴠ….

Carolina Neurath

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter.”

Avdelningen inlägg man snabbt ångrar man gjort, eller ens tänkte tanken att göra. Förvisso går det inte att jämföra med Alexander Bards groteska utspel som fortsätter men.. Ett väldigt onödigt inlägg som hon självklart blev ombedd av SVT att omgående ta bort och att ta kontakt med Jenny Strömstedt för att be om ursäkt. Det har tydligen varit vissa sisådär bra inlägg i Corona-tider från hennes sida som också plockats bort. Inläggen är förvisso gjorda av henne som privatperson men som programledare för SVT’s morgonprogram kanske man ska tänka sig för en gång extra. Speciellt om man vet att det är korkat redan när man lägger ut det…

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴍᴏʀɢᴏɴsᴛᴜᴅɪᴏɴ….

När jag jobbade på Cloetta var Niklas Söderberg eventchef och ansvarade för Kexchoklad-eventen i Sälen och mycket annat. Nu är han verksamhetschef på SES – Sponsrings & eventsverige. Allmänna reklamationsnämnden har beslutat att alla som köpt biljett till de olika evenemang som ställts in pga corona ska ha rätt att få pengarna tillbaka, det är ett hårt slag som många inte kommer att överleva. Branschen måste få ekonomiskt stöd för att klara det här och för att överleva, idag var han med i SVT’s Morgonstudio och pratade om det.

Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….

James Joyce

Idag är det Bloomsday, dagen då författaren James Joyce hyllas för sin roman Ulysses. Dagen är uppkallad efter Leonard Bloom, huvudpersonen i romanen vars handling utspelar sig den 16 juni 1904 i Dublin. Nej, jag kände inte till dagen och jag har inte läst romanen. Lärde mig helt enkelt något nytt ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ….

Jag gillar verkligen True Crime och lyssnar på poddar som Rättegångspodden & Mordpodden. Jag är definitivt inte ensam om det, Senaste Poddindex visar att de ligger på plats sju respektive nio (!) så intresset för True Crime är stort.. Det är inte så ofta som det finns bra böcker men den här kom upp på listan hos BookBeat nu. Den handlar om ett mord som begicks 1965 där man först trodde att det var självmord men sedan inleddes en av Sveriges största mordutredningar. Ska prova och se om den är värd att lyssna på och inte är ”knastertorr” med bara en massa hänvisningar till olika protokoll etc. tbc helt enkelt.

Någon som inte ser fram emot en ”True story” bok är antagligen Donald Trump. Lagom till valet kommer en bok skriven av Trumps brorsdotter. Behöver jag tillägga att hon inte tycker om honom 😃. Även om det är väldigt jämt så hade Biden ett litet övertag (det jag hörde på nyheterna senast). Men om den mätningen är gjord i direkt anslutning till blacklives matter och alla kravaller så säger den inte så mycket. Människor kommer att ha glömt hur upprörda de var över hans beteende till valet.

Dᴀɢs ɪɢᴇɴ….

Jag har meddelat att jag börjar volontärjobba på Cudeca igen nästa fredag. Då börjar Christina också och det ska bli så kul att träffa henne igen. Vi har inte setts på nästan fyra månader! Cudeca var ju först ut av alla med att stänga ,innan det blev någon officiell larmsituation och öppnade igen flera veckor efter det att de fick. Det är verkligen lite hipp som haver vilka som öppnar och inte.

Fick en total craving efter chili cheese igår… Vi svängde förbi Burger King i Puerto Banus när vi var hos apoteks-optikern där men igenbommat 🤷‍♀️ Såg senare att den som ligger hyfsat nära oss hade öppnat men då behövde vi åka hem så jag får stilla mitt ”sug” till en annan dag. Vad är btw chili cheese mot svensk färskpotatis – nada..

Dɪᴛᴛ & ᴅᴀᴛᴛ….

Så här ska vi tydligen se ut i sommar. Den vita känner jag mig lite osäker på, men den svarta med sneakers är fin. Otroligt skönt att ha på sig antar jag. Den här typen av klänningar kom ju redan förra året, var det inte ett av plaggen från designkollektionen? Jag vet hursomhelst att Maricarmen köade långt innan de öppnade dagen de släppte kollektionen och att hon hade en väldigt liknande klänning..

I år är det den colombianska designern Johanna Ortiz som är designern – det var verkligen något av det bästa PR-initiativen någonsin att börja med det här. Själv har jag ett (och uppskattat) plagg, den svarta smokingkavajen från året med Karl Lagerfeld.

Marbella är den enda staden i Spanien med över 100 000 invånare som aldrig haft någon tågstation, men tydligen finns det ett skruttigt gammalt tåg ståendes någonstans. Hade ingen aning om det och kommer inte att ta reda på mer 😊 Tågstation finns det däremot i Fuengirola, typ ett pendeltåg till Malaga.

Artikel ett idag ✅ Planen är att jag ska hinna med en lite kortare eller en längre till idag. Ahead of plan 😃

En sak som är så skön med att inte längre sitta i karantän (förutom det mest uppenbara) är att komma tillbaka till rutinerna. Jag är och har alltid varit en ”To Do list” person, helt omöjligt för mig att inte ha en hyfsat detaljerad veckoplanering med allt som ska göras.

29 grader i dag – fläktar lite när jag satt och jobbade som tur var/är. Det är något helt nytt att jag börjar känna av värmen, det trodde jag aldrig skulle kunna hända. Blev ju inte, som Magnus Uggla hävdade, morgonpigg när jag fyllde 50 men det där med värme klarar jag mig tydligen inte ifrån.

Det var ju nästan utomjordiskt gott med den där svenska färskpotatisen igår.. konsekvensen? Att det blir färskpotatis ikväll igen 😃 Medans jag skrev artikel så åkte T till Svenska butiken och köpte lite till.. Det var tur att han åkte idag för den potatis de hade kvar kommer de att sälja ut idag, så dom som tänkte handla närmare midsommar kommer att bli utan..

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.