En chaufför & Vilda blommor….

Hᴏʟᴀ!

Jag har sovit lite sådär i natt och då är det så skönt att ha både BookBeat och det stora utbudet av poddar. Igår kom ju det nya avsnittet av Blondinbellas podd, har inte lyssnat eftersom den inte är bra. Gårdagens avsnitt skulle tydligen lära oss att älska oss själva 😃 Det är inte bara jag som tröttnat på att lyssna, podden låg på plats 19 av alla kommersiella poddar vecka 23 (när den lanserades för ca en månad sedan låg de på plats ett eller två).

Sådär på kvällen eller natten om man inte sover lyssnar jag aldrig på ”pratpoddar” där vanligtvis två personer sitter och pratar om olika ämnen. De är så långt ifrån sövande som man kan komma.

Att gå igenom Instagramflödet och upptäcka att Svenska butiken fått leverans av 100 kg svensk färskpotatis är ingeting annat än ren skär lycka! Ni kan vara helt säkra på att vi kommer att åka dit idag 😃

Efter en hel del påtryckningar från EU har nu Sánchez & Co givit med sig och öppnar gränserna nio dagar tidigare, dvs den 21/6 istället. Inga länder är exkluderade utan alla är välkomna så det är många som är glada för det idag. Finns dock ett land som får vänta till 1/7 och det är Portugal, oklart varför.

Till Kroatien är det ju fritt fram att åka nu men det har inte satt fart på turismen. De räknar med att komma upp i 30% av ett normalt års turister.

Väsentligt färre glassar säljs det nog i Italien eftersom det inte heller är någon turism att prata om. Italiensk glass måste vara världens godaste, förr var stracciatella min favorit – vaniljglass med lite inslag av choklad. Men det är inte korrekt att säga glass, det rätta namnet är gelato och det skiljer sig från en ”vanlig”glass;

  • Gelato är gjord på mjölk – ibland är den gjord på vatten och innehåller en mindre mängd grädde.
  • Gelaton är mindre fet men innehåller en hel del socker, flera olika sockerarter för att få den rätta krämigheten
  • Den innehåller mycket mindre invispad luft , cirka 25% jämfört med upp till 50%
  • Gelato serveras mindre kall vilket ger mer smak
  • Gelato innehåller en större andel naturliga smaksättare och råvaror

All together en godare ”glassupplevelse”!

Vᴀᴅ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ғᴏ̈ʀ ᴅᴀɢ ɪᴅᴀɢ?

Idag är det Chaufförens dag, är rätt säker på att det inte är något firande med pompa och ståt. Det är nog bara en bråkdel av alla dagar som människor i allmänhet överhuvudtaget känner till och än mindre firas eller uppmärksammas de. Tur då att jag har tagit på uppgiften att öka kunskapen om detta såå viktiga ämne 😃

Apropå chaufförer och bilar så mötte vi en tjej (från grannhuset) på typ 20 år i lördagskväll. Hon kom i sommarklänning, barfota med sandaler i handen och såg ut som ett vackert naturbarn. Hon hoppade i en röd Bentley av modernare modell – då blir man lite fördomsfull igen och tror kanske att det sitter någon som är väsentligt mycket äldre i förarsätet. Men nix, hennes dejt var cirka 25 år…. med en Bentley (!)

Anledningen till att jag överhuvudtaget kom att tänka på det här med temadagar var att såg på Efter Fem att de tog upp det. Det slog mig då både att jag inte ens visste att varje dag har flera olika teman och vilka otroligt korkade dagar det finns. Gårdagens dag är däremot inte ett dugg korkad, De vilda blommornas dag. Dels finns det inget vackrare och dels ska vi värna naturen så att det fortfarande kommer att finnas massor av vilda blommor. Såg ett inlägg från en vän på Instagram där hon lagt upp en bild på en väldigt vacker bukett med lupiner. En kommentar var; Tur att du plockar in dem eftersom de är invasiva och ett hot mot biologisk mångfald. Ibland blir man yr….

Sᴏᴍᴍᴀʀʟᴏᴠ….

Utstrålar inte den här bilden hur mycket sommarlov som helst?

Lᴀ ᴢᴀɢᴀʟᴇᴛᴀ….

Ni vet det där med de stela husen som jag beskrivit.. Här är ett exempel på ett sådant, även om det är extremt.

Det tillhör inte heller de mest ”stela” eftersom de är byggt i flera sektioner men tog med det pga av prislappen. Det är inte direkt vem som helst som kan köpa det, 350 miljoner kronor över får man ha isåfall. Det ligger i Marbellas absolut lyxigaste område La Zagaleta med egen golfbana, ridstall, tennisbanor, helikopterplattor mm mm. Långt ifrån vattnet är det, ligger i Benahavis och nästan halvvägs till Ronda.

Det området måste väl ändå vara för det som delvis kännetecknar Marbella ”The Rich and Famous”? De rika ja men inte de berömda, iallafall inte om man är för berömd. Man måste godkännas för att få köpa ett hus här och det är det inte alla som blir..

David Beckham

Putin fick nej, så det sägs att han köpt ett stort markområde intill men det är bara rykten. David Beckham är en annan som fick nej så han får hålla sig till landstället på den engelska landsbygden, där han för övrigt retat upp grannarna pga Sims byggplaner.

Anledningen till att de inte blir godkända är att de människor som bor där vill ha det lugnt och skönt, inte riskera att det kommer en massa journalister och andra människor som stör.

En som däremot blivit godkänd är grundaren //ägaren till Red Bull. Han har (om jag inte minns fel) tio hus där som används dels av honom själv (ett) men även för representation, personalförmån och liknande. Vår vän Marianne som är inredningsdesigner har inrett ett flertal av dem så det är anledningen till att vi vet.. Varje villa där kostar från 40 miljoner och uppåt så det dricks helt enkelt en hel del Red Bull.

Tᴀ̈ɴᴋᴛᴇ ᴘᴀ̊ ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ɴᴏʀʀʟᴀɴᴅ….

Varför känns inte Sundsvall som Norrland? Först och främst är det kanske bara jag som har den uppfattningen.. Tror att det är för att det är södra Norrland, det verkar ju rimligt. Jag har varit i Sundsvall några gånger, ett par i jobbet och en gång privat. Det privata besöket var när svärmor skulle bjuda alla barn med respektive på en weekend. Vi hade ingen aning om vart vi skulle bara att vi skulle vara på Stockholms Central vid ett visst klockslag. Sedan var det på ett tåg och vi hade ingen aning om var vi skulle gå av. Det var i Sundsvall..

Vi bodde på Hotel Knaust som bara måste ha den vackraste entrén/lobbyn i Sverige. Trappan är ju helt magiskt vacker! Det anrika hotellet är verkligen fint. Det blev en väldigt trevlig helg med middag på hotellet (de hade en bra restaurang) första kvällen och middag på stan den andra. På lördagen var vi ute på stan och det var faktiskt där jag köpte mina påsk-träharar som låg nerpackade nu i påsk. Vi lämnade Sundsvall igen på söndag förmiddag.

Vi åkte relativt ofta på olika weekends förr om åren. Det är verkligen ett perfekt avbrott i vardagen. Det där med att vi åt på hotellet – kommer ni ihåg den tiden då det var typ omöjligt eftersom alla hotellrestauranger var totalt usla. De enda vettiga de kunde prestera var frukostar. Men nu är det helt andra tider, antingen är hotellens restaurang bra eller så har de ingen. Det stämmer väl inte överallt men principen..

Ett av de ställen vi varit på är Sigtuna Stadshotell. Den gången var det en weekend med mina föräldrar. Det är också ett väldigt fint hotell, avskalat snyggt men ändå trevligt. Att promenera runt i lilla Sigtuna var verkligen mysigt – några påskharar blev det inte men om jag inte är helt ute och cyklar blev det en klänning 😊

Tᴏᴅᴀʏ….

Är ju minst sagt närsynt så jag klarar mig definitivt inte utan linser (eller glasögon).. Har ju funderat på att gå över till glasögon men har inte bestämt mig än., Har ju kommit upp i den aktningsvärda åldern där jag inte heller längre klarar mig utan läsglasögon så det kan kanske räcka med dem.. Jag har ju i princip aldrig haft några problem med mina linser, utom vid ett par tillfällen. Två av dem har givetvis inträffat när jag varit på semester och orutinerat nog inte haft några med mig i reserv (glömde eftersom jag ändå aldrig hade några problem men man kan ju tycka att jag borde lärt mig efter den där första gången 😊).

Hursomhelst så var den första gången på en semester på Bali för precis hur länge sedan som helst. Var ju tvungen att uppsöka en optiker men var lite halvt livrädd för hur det skulle gå och om de hade ”mina” linser. Fördomsfull kan man kalla mig för dom hade bättre och modernare utrustning är vi hade i Sverige och var hur noggranna som helst.. Så det löste sig smidigt. Andra gången tror jag att jag köpte eller kanske t.om hade med mig linsvätska så det löste sig också.

Den tredje gången var den värsta – hade väl slarvat lite vilket resulterade i både sår på hornhinnan och att jag såg ut som Kapten Krok i ett par veckor..

Jag har ju inte skrivit någon artikel/inlägg i helgen så det står högt på agendan nu i början av veckan. Kanske skriver jag om ”midsommar-trassel”, det är ju inte bara en härlig helg för alla. Vi får se om jag kommer något bra att skriva om det.. Annars har jag lite andra uppslag så jag ska nog få ihop fyra artiklar/inlägg den här veckan.

Den här veckan ska hemsidan bli klar. Den är iofs klar till 99,5% – några få korrigeringar i text, har upptäckt ett par stavfel och vill byta 4-5 bilder sedan är den helt klar. Marknaden verkar stå helt stilla men vissa mäklare lägger upp ett objekt med texten SOLD men eftersom jag ibland har minne som en örn (har dom bra minne?) så har jag känt igen flera av de objekt som lagts ut. De har lagts ut som sålda långt för corona också, de ljuger ju inte för dom har ju de facto sålt objektet.

Dᴇ, ᴅᴇᴛ ᴇʟʟᴇʀ ᴅᴏᴍ?

Jag har lite svårt för när man ska använda dem och dom ibland också de så ni får ursäkta om det dyker upp sådana grammatiska fel. För mig blir det totalt fel att skriva; Dem tyckte att det var kul att träffa Pelle och Lisa igen.. Jag ser relativt ofta att det skrivs på det sättet, jag använder Dom eller möjligen De.. Rätt eller fel?

Kramar från mig i Marbella!

3 reaktioner på ”En chaufför & Vilda blommor….”

    1. TACK! Blev helt förvirrad av att användandet av Dem syns mer och mer. Strider fullständigt mot vad som känns rätt

  1. TACK! Har blivit helt förvirrad av alla som skriver Dem och började nästan tro att jag tappat greppet om grammatiken helt och hållet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.