Norrland & österlen….

Hᴏʟᴀ!

Vaknade till en klarblå himmel och den tunna gardinen rörde sig inte en millimeter, det är med andra ord varmt och helt vindstilla. Jag undrar om jag blivit tant på riktigt eftersom jag som aldrig haft några problem med värme plötsligt tycker att det är lite jobbigt. Förra året satt jag på i solen på terrassen i typ en timma per dag.. blev väldigt brun och det vill jag gärna bli i år också så jag måste helt enkelt börja jobba på det.

Så nöjd med veckan eftersom vi fått så mycket gjort och jag även fått en hel skrivet. Nu är det ju midsommarveckan som kommer, men bortsett från lite midsommarmat blir det inget hejdundrande kalas. Svärföräldrarna firar Diamantbröllop (60 år) på midsommarafton och det hade varit kul att vara där då. Men man kan ju uppvakta på annat sätt ✨

Älskar de så typiska ”sträddena” ner mot vattnet ❤️

Älskar också vårt gamla hus Strandhyddan som jag ofta saknar ❤️ Vi köpte det av svärföräldrarna som gjort en totalrenovering av huset så det var verkligen fint på både utsida och insida. De köpte ett nytt och lite mindre hus som de också renoverade och där tomten nästan går ända ner till havet 💙

I Vitemölla finns det klassiska och underbara Vitemölla Badhotell. En riktig sommardröm! Tyvärr är det sedan några år stängt eftersom ägaren gick bort och jag vet inte varför det inte är sålt eller arrenderas ut.

Det var hursomhelst trevligt att gå dit och äta middag med svärföräldrarna då och då ✨ Ni ser ju hur mysigt det ser ut!

Det var noll dödsfall igår också, det skrivs lite om att det inte riktigt stämmer men oavsett så ligger det långt långt under när det peakade (tack och lov).

Tintin har samlat tillräckligt med mod för att prova att hoppa upp i soffan – och lyckats 🙌 Nu kommer det att ta ett litet tag innan han gör det automatiskt. Ja, jag tycker att det är helt ok att ha hundarna i soffan. Tintin är så söt när det gäller det här med mod.. Han skyddar flocken och är helt orädd när vi är ute, oavsett om han möter en hund som är fem gånger så stor som han själv. Sedan kan han fega ut hur mycket som helst när han ska springa upp för trappan eller av ett plötsligt ljud. Fyra år och väldigt söt är han hursomhelst….


Vi åt på Casa Tua, en liten italiensk restaurang i Gamla stan. Åt rödbetscarpaccio med chèvre, rostade valnötter & lite honung till förrätt och hummer-fettuccine till varmrätt, så gott! Någon dessert fick jag inte plats med.

Det var en del folk ute och flanerade i gränderna men knappast någon trängsel. Men när jag tänker efter så är det aldrig någon trängsel att prata om vare sig där eller annanstans. Det är det väl iofs på några nattklubbar och barer i Puerto Banus under högsäsong men inte i övrigt.

När vi kom hem tog vi en promenad med hundarna. Dom blev btw helt tokiga av lycka när vi kom hem. Det sägs ju att hundar inte har någon tidsuppfattning men jag vet inte om jag tror på det. Dom blir klart gladare när vi varit borta ett antal timmar än när vi bara varit iväg och fixat ärenden. När någon av oss varit i Sverige så blir man rädd att de ska hjärtinfarkt eller så. När T kom hem i höstas hoppade Karisma så högt och intensivt så att hon tappade kontrollen och det blev ett baklängeshopp. Aldrig sett något liknande 🐶 Det är en underbar känsla att mötas av så mycket kärlek när man kommer hem.

Iɴᴛᴇ ʟɪᴋᴀ ʜᴀ̈ʀʟɪɢᴛ….

Jag skulle iofs aldrig få för mig att vara med i Robinson, speciellt inte i år när de istället för att vara på Fiji-öarna som de var förra året ska vara i den norrländska skärgården. 😱 Inget fel på den is sig men kottar istället för kokos och temperaturskillnaden känns sådär lockande. Nej, jag söker helt enkelt inte i år..heller….

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɴᴏʀʀʟᴀɴᴅ….

Jag har en fullständigt förutfattad bild över Norrland. Det beror såklart på att jag varit där så lite, typ Sundsvall, Umeå & Luleå och det är inte städerna jag tänker på för det är fina städer. Nej, det jag tänker på är de där enorma ytorna av ”granskog” – vägarna som i mil efter mil kantas av bara skog. Man ser det ibland på tv och bilden som förmedlas kan nästan kännas lite deppig. Men som sagt, jag har inte varit där. Jag har inga naturupplevelser som säkert är helt otroliga. Dessutom finns det väl inga som så ogärna lämnar sin hembygd som norrlänningar och som längtar tillbaka så mycket om de flyttat.. Det är väl så att jag har missat något..

Sᴛᴀᴛᴇᴍᴇɴᴛ….

Alexander Bard har gjort ett uttalande gällande blacklivesmatter, ett rasistiskt inlägg. Jag tänker inte citera ett enda ord av det och som ”tur” var passerade inte obemärkt förbi.. Bianca Ingrosso blev påhoppad på Instagram för att hon sitter i samma Talang-jury som Bard – vilket självklart inte innebär att hon vare sig känner till eller står bakom hand uttalande.

Det har ju tidigare gått väldigt bra att sitta i kycklingkostym, och det i åratal….

Ett riktigt bra Statement av Bianca Ingrosso!

Tɪʟʟ sᴀʟᴜ….

Camilla Läckberg säljer sitt landställe som ligger i Spillersboda, Roslagen. Det är knappast pga att hon måste av ekonomiska skäl så det är väl nya planer på gång. Det är verkligen ett superfint ställe, där hela huset är så fint renoverat och inrett.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟᴀɴᴛʟɪɢᴛ….

T’s syster är idag på Dalarö och hämtar en tupp. De byggde ett så fint hönshus. för ett antal år sedan. Det matchar huset perfekt, rött med vita knutar och det blir ett så härligt och lantligt inslag. Det är ju inte heller tråkigt att kunna hämta sina egna frukostägg ✨

Förutom frukt och grönsaker så är det verkligen ”high season” för blommiga sommarklänningar. Eftersom jag vid några tillfällen klickat mig vidare på något sponsrat inlägg på Instagram så kommer det ju massor av just sådana annonser. Denna teknik.. men hellre annonser för sommarklänningar än bilar ✨

Fᴏʀᴛsᴀ̈ᴛᴛɴɪɴɢ….

Thomas Petterssons bok ”Den osannolike mördaren” dök upp på BookBeats lista. Eftersom det varit så aktuellt den här veckan bestämde jag mig för att lyssna på den. Den är givetvis lite vinklad eftersom Thomas Pettersson är helt övertygad om att det är Stig Engström som är mördaren. Tänkte att det kunde vara intressant att få veta lite mer detaljerat om både personen Stig Engström, iakttagelser och slutsatser. Har inte lyssnat klart (ca sex timmars lyssning är boken) men vinkling eller ej så är det mycket som är högst märkligt och Stig Engström är verkligen en märklig person.

Om det inte vore för vissa saker, som t ex att de enda personer han kan peka ut på mordplatsen är killen vid barackerna plus en man till och det är just de två personer mördaren måste ha sett så hade jag trott att han var en person som hade ett enormt behov av uppmärksamhet och bekräftelse. Och så kanske det är, man är ju inte övertygad om slutsatsen som dragits.

Boken bygger på uppgifter från kollegor, den fd hustrun och Stig Engströms agerande efter mordet. I den sista intervjun som gjordes med honom sa han att det kanske var ett mord som inte var planerat utan att någon försökte prata med Palme, blev snäsigt behandlad och kände sig kränkt. Det skulle mycket väl stämma in på hans egen personlighet.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴏ̈ᴄᴋᴇʀ….

Det ser ju inte direkt tråkigt ut att sitta här och skriva, med bara vatten och grönska framför sig. Antagligen en total stillhet också. Skrivplatsen är hos Camilla Läckberg och landstället hon nu säljer. Tror nog inte att det är just där alla hennes böcker skrivits men skulle gärna vilja ha både skrivbordet och hennes förmåga att producera bestsellers ✨

Tʜᴇ sᴇᴀsᴏɴ….

Nu är det verkligen bästa säsongen för så mycket, den bästa tiden för jordgubbar har väl passerat men det går att få tag på bra ändå. Mango och avokado är exempel på något som är helt underbara nu, köpte avokado igår och den var precis perfekt. Det är ingen risk för underskott av en hel del vitaminer nu under sommarhalvåret.

Idag blir det en lugn dag, inte så mycket på agendan. Blir kanske lite jobbskrivande om jag känner att det kommer flow. Såg reprisen av Karl Fredrik på Österlen eftersom jag missade det i måndags.

Har ju inte så gröna fingrar som honom, mina kan väl närmast beskrivas som lätt ljusgröna. Jag är kanske, enligt min egen smak iallafall, lite bättre på att arrangera buketter. Idag blir det hursomhelst växtvård och terrasshäng 😄

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.