Bröllopsdag & cava….

Hᴏʟᴀ!

För 26 år sedan vaknade jag hemma hos Mamma och Pappa och var galet nervös. Jag var dessutom lite väl röd i ansiktet eftersom jag hade gjort ett fatalt misstag att sola i solarium dagen innan – väldigt orutinerat 😃 Blev hursomhelst inte mindre nervös av den där röda färgen. Men den sminkades som tur var bort helt och hållet..

Vi gifte oss i Seglora kyrka på Skansen, många kanske inte tycker att den är speciellt vacker i all sin enkelhet men det gör verkligen jag. Vi åkte häst & vagn efter vigseln och jag har aldrig blivit så fotograferad som då och kommer garanterat heller aldrig att bli. Japaner, japaner, japaner – trodde att de skulle dö av lycka, de hade aldrig sett något så exotiskt misstänker jag 😃

Idag när jag vaknade till solljus och fågelkvitter långt ifrån Seglora kyrka och boende i ett annat land än då så var jag inte nervös 😃 Den där nervositeten försvann btw helt efter vigseln och jag tror inte att jag var unik på ett enda sätt.

Nu får vi hoppas att vi får behålla hälsan och allt det andra och så att vi kan fira många fler bröllopsdagar ❤️

Vi tjuvstartade lite igår och åt en riktigt god middag, Toast Skagen och sedan fisk till varmrätt

Det senaste dygnet rapporterades noll dödsfall ✨ Jag tycker att det blivit lite svårare att följa den svenska utvecklingen sedan de dagliga presskonferenserna försvann. Man kan så klart titta på worldometer varje dag men Sverige släpar inte allt för sällan efter så det finns ingen uppgift.

Antingen så körde de presskonferenser varje dag för länge eller så drar de ner vid en lite märklig tidpunkt. Det ligger nog en del i det första. De var dessutom lite väl detaljerade med exakt hur många som utbildats i grundläggande hygienrutiner etc. Men å andra sidan så visade det sig ju att just bristen på kunskap och/eller efterlevnad av den basala hygien bidragit till smittspridningen. Det finns väl en anledning för allt helt enkelt.

Men nu när antalet dödsfall ändå ligger rätt högt (och det inte kan förklaras av ålderdomshemmen på samma sätt som tidigare) och vården går in i en mycket utsatt situation där det råder personalbrist stora delar av sommaren så känns väl fortsatt tät information väsentlig? Det gäller ju också att reserestriktionerna hävs – var om om/hur påverkar det? Jag menar inte att det behöver vara en fullskalig presskonferens men kanske en sammanställd enkel update digitalt varje dag.

Det jag egentligen nog vill ha sagt är att man öppnar upp resandet idag men är läget tillräckligt bra för det? Jag förstår att man inte kan begränsa människor hur mycket och hur länge som helst men läget är ju inte riktigt stabilt. Sverige fick ju tyvärr in smittan inom äldreomsorgen vilket förklarar en stor del av dödsfallen men har man inte testat för lite och kommit igång alldeles för sent? Det här med att ansvaret legat på regionerna har nog inte varit det bästa eftersom det verkar ha skapat utrymme för otydlighet.

Inte nog med att svenskar inte får åka till Norge, norrmän får inte åka till Sverige förutom till Gotland. Men det är ju precis hur många stockholmare som helst på Gotland…. It makes sense att om man inte släpper i svenskar ska man heller inte åka dit (nu får dom ju det men då sitta i karantän i två veckor när man kommer hem = ingen åker).

Nog med min Corona-analys för ett tag.. Men tror att man kanske funderar mer när man levt i total karantän under så lång tid. En situation där allt fortfarande är reglerat till 21/6, mycket poliser som är ute och kontrollerar att alla följer restriktionerna osv. Men, den här pandemin har påverkat alla – oavsett var man bor och vem man är.

ᴘʟᴀsᴛᴘᴀ̊sᴀʀ….

Har detta verkligen standard i Sverige? Vanliga bärkassar har jag väl blivit väsentligt dyrare om jag förstått det rätt men att även ta betalt för den lilla påsen man stoppar tomaterna eller vad det nu kan vara i? Det känns väl lite väl snålt med tanke på hur lönsamheten ser ut, iallafall för ICA (där bilden är tagen). Please enlighten me…. om priset på en vanlig plastkasse och om det här börjar bli vanligt. Tur att de inte tar betalt för plasthandskarna i butikerna här 😃

ᴡᴀʟᴋɪᴇ ᴛᴀʟᴋɪᴇs ᴛʀᴏᴛs ᴀʟʟᴛ?Ska (som vanligt) göra en liten korrigering- det kan ha funnits några personer med walkie-talkie i närheten av biografen. Dock inte många, inte iklädda mörka kostymer och absolut inga mörka bilar med tonade rutor. En annan person kan ha sett det och då sägs det vara en en liten civil spaningsgrupp som ofta befann sig på Sveavägen med syftet att avslöja narkotikaförsäljning. Så det var kanske jag som var ute och cyklade och Robert Gustafsson som vinglade lite.

.

Bʟᴜᴇ 💙

I sommar vill jag ha blå naglar i två-tre olika nyanser, men först måste händerna bli lite bruna. Då kommer det att bli så fint..

Jag har en klänning som är rätt lik den här – så fort jag fått lite färg ska jag börja använda den. Min är inte en klänning man har på sig när man typ går till stranden utan mer på kvällen. Jag köpte den för att ha den när jag hade/jobbade på hotellet men det blev aldrig av. Att jag använde klänningen alltså, inte att jag aldrig jobbade 😊

Hᴜɴᴅʙᴀᴅ….

Det gäller att se till att hundarna förblir lika fina som de är nu direkt efter klippningen. Jag klarar bara inte av att låta det gå så länge som det gjorde nu pga corona, det blev ju synd om dem till slut eftersom de blev så varma av all päls. Så imorgon blir det hundbad till olika förtjusning 🐶

Om ni undrar varför det alltid bara är Tintin som är med på bilder här så finns det två förklaringar till det.. Karisma är inte fotogenisk och tycker dessutom inte om att bli fotograferad. Hon är med andra ord väldigt lik mig i det hänseendet.

Men plötsligt händer, typ en gång per år får man till en bra bild ❤️

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴀᴅ….

Varje sommar hyrs det ut massor av lägenheter veckovis. Det finns många lägenheter som hyrs ut oktober till maj sedan måste personen som hyr flytta ut så att ägaren kan hyra ut veckovis under perioden juni-september. Den här bilden är tagen från en lägenhet (penthouse) som har tre sovrum, tre badrum och en liten privat pool. Den annonseras nu ut till rena fyndpriset 😄 Ett normalt år är priset per vecka drygt 70 000 kronor men i år kostar det ”bara” 50 000 kronor. I teorin kan ju tre familjer gå ihop och hyra den men det känns inte troligt…

sᴠᴀᴋᴀɴᴅᴇ….

Tɪᴘs ᴘᴀ̊ sᴏᴍᴍᴀʀᴅʀɪɴᴋ ᴛɪʟʟ ᴍɪᴅsᴏᴍᴍᴀʀ ᴇʟʟᴇʀ ᴋᴀɴsᴋᴇ ʀᴇᴅᴀɴ ɪᴋᴠᴀ̈ʟʟ 🤗

Limoncello, Bubbel & Jordgubbar = Kallt, friskt & gott!

Nu dags att börja snygga till mig 😃

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🥂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.