Baksmälla & sommarvärdar….

Hᴏʟᴀ!

Fick plötsligt skriv-flow igår kväll rätt sent, men när det infinner sig är det bara att ”haka på”. Fick ihop en hyfsat lång artikel, arbetandes från sängen. T & hundarna ”snarkade” bredvid medans jag jobbade på 😃

Ännu ett dygn med noll dödsfall, jag har inte räknat exakt men tror att det under senaste två veckorna inte är mer än 20 dödsfall totalt. En stor skillnad mot Sverige, dygnssiffran har ju vissa dagar legat runt 70 men igår sjönk det rejält, så skönt!

Foto: Mats Björkman

Höstens skolstart planeras för fullt och fullt är det också av restriktioner såklart. Ingen idé att ens försöka beskriva men det är allt ifrån att klasserna får ha max 20 elever och att golvet på toaletterna ska märkas med tejp så att två meters avstånd hålls. Handtorkar får tydligen heller inte användas, oklart varför.

Idag hedras Santo Patron och då samlades borgmästaren och ett gäng andra i kyrkan i Gamla stan;

Kyrkan spelar en väldigt mycket större och viktigare roll här än i Sverige. Att det, pga corona, inte kunde vara några påsk-processioner var inte något som passerade obemärkt förbi.


Eɴ ᴋᴇᴅᴊᴀ ᴀᴠ ɪɴᴅɪᴄɪᴇʀ….

Med tanke på att lösningen som presenterades igår inte alls levde upp till de högt ställda förväntningarna (Krister Peterson får väl delvis skylla sig själv) så ”sammanfattade” Hasse Aaro det hela rätt bra med att vi idag skulle vakna upp med en slags baksmälla och sedan skulle spekulationerna sätta igång med förstärkt styrka. Det har han nog väldigt rätt i skulle jag tro. För mig är det ”over & done” eftersom jag tror att det är Stig Engström MEN det kan iofs lika gärna vara så att han var en person med ett sjukt behov av uppmärksamhet. Oavsett vilket, inga mer spekulationer från min sida..

Oᴊ ᴅᴀ̊!

Jenny Strömstedt svimmade ju under direktsändningen igår. Hon blev hårt ansatt av Krister Peterson som inte gav henne en vettig möjlighet att intervjua honom. Bitvis var han otroligt spydig mot henne, det hade kanske en viss inverkan på henne. Inhoppet Anders Kraft gjorde visar vilka proffs nyhetsankare är.

Sᴏᴍᴍᴀʀ ɪ ᴘ1….

När jag var yngre (eller liten, vad säger man egentligen?) hatade jag Sommar i P1, speciellt under ett par veckor Moster Mauds semester. Det var då hon som skulle köra oss kusiner till badet och hon ville aldrig göra det förrän efter Sommar i 1 – EFTER! Ni förstår ju själva, det slutar 14.30, med andra ord en evighetslång väntan.

Det var helt enkelt inte förhandlingsbart, där låg hon i den gamla sortens solstol i tyg och lyssnade och lyssnade på sin transistorradio. Så här med perspektiv är det ju väldigt oklart varför hon inte kunde ta med sig radion till badet.,

En dag var iallafall turen på vår sida, tack vare en mås. På den tiden hade man inte dusch på landet utan det var uppvärmt vatten i balja som gällde. Men nu skulle alla spår från måsen bort NU så in i bilen och iväg till badet, långt innan programmet var slut. Hur kan man ens komma ihåg sådant här?

Idag har årets sommarvärdar presenterats och först ut är Greta Thunberg. Hon skulle egentligen ha sommarpratat förra året men det kom en del emellan och det är just det där emellan som hon kommer att prata om.

Inte otippat så har Anders Tegnell tillfrågats men det var kanske inte lika självklart att han skulle tacka ja men det har han gjort. Det är ju en ”ära” att få sommarprata så om inte annat så kan det vara intressant för oss.. Förutsatt att han släpper garden lite 😃

Programledaren Sofia Wistam kommer också vara sommarvärd och är ytterligare några är Anders Borg, Laleh och affärskvinnan Gunilla von Platen. Om ni lyssnar på Gunilla von Platen (19/7), undersök alla möjligheterbatt ställa in hastigheten på typ hälften 😃 . Aldrig någonsin hört någon som pratar så snabbt..

Kᴏᴋʙᴏᴋsᴛɪᴅᴇʀ….

Det är fler kokböcker på G;

Jessica Frej har också en kokbok på gång och bilden visar väl verkligen prov på mat som konst….

Otippat nog så finns inte grovmalen svartpeppar att köpa här. Det finns såklart svartpepparkorn till pepparkvarnen och helt vanlig peppar. Eftersom jag i princip alltid använder svartpeppar och inte vitpeppar (ett arv från Mamma ❤️) så är det tur att de har Santa Maria’s grovmalna svartpeppar i Svenska butiken.. Finns alltid på kryddhyllan men ska inte visa er aka Anna Books kryddlåda häromveckan 😄

ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀɴɴᴀ ʙᴏᴏᴋ….

Apropå Anna Book så har hon plockat fram ”tyck synd om mig kortet” kombinerat med em och annan tår så inga matbilder just nu. Bakgrunden till det hela är nättroll, trakasserier och enligt henne mordhot.Jag kan ana att det hänger ihop med de live-sändningar hon gör på IGTV (Instagram TV), såg ju typ två minuter häromdagen och den attityden och det språket kan nog få både en och två att tycka till.

Något inlägg har hon tydligen anmält till Instagram – mobbning och trakasserier och dom plockade bort det.

ᴍᴇɴ sᴇɴ sʟᴏɢ ᴅᴇᴛ sʟɪɴᴛ….

Varför får Anna för sig att åka hem till Pernilla Wahlgrens fd svärföräldrar – påstår att de är väldigt speciella för dem och ”taggar” tre av Pernillas fyra barn??

Man behöver inte vara raketforskare för att inse att detta kommer att bemötas, på ett eller annat sätt.. tbc

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴇɴ ʙᴏᴋ….

Har lyssnat tre timmar på ”romcom” boken nu och inget trams men heller inget skönlitterärt mästerverk, men det måste ju inte vara för att det ska vara bra. Inte någon kultursnobb här inte.,

Gʀᴇᴇɴ ᴠɪʟʟᴀɢᴇ….

Green Village säljer de olika blomblad, t ex från penséer som man ska dekorera sallader eller annat mat med. Det är, så vackert. Jag har fortfarande inte varit där, väntar på att de ska öppna i La Campana.

Eᴛᴏɴ ᴍᴇss….

Det här är en dessert precis i min smak, den kallas för Eton mess och sägs vara ursprunget till marängsviss. Anledningen till namnet är att en servitör på en finare middag på Eton skulle servera tårta men råkade ramla.. Tårtan var inte längre en tårta men kreativt nog löste han det genom att servera det på ett lite annat sätt. I Sverige är det väl vanligast med choklad men här var det jordgubbar och det tycker jag är mycket godare. Eftersom jag inte gillar tårta i någon större utsträckning kanske det blir en Eton mess som dessert på midsommarafton 💙💛

Sɴʏɢɢᴛ….

Hur snyggt? Höga klackar, superfin outfit & långt härligt hår 🧡

Något som alltid piggar upp är lite läppstift, men det är ju inte direkt någon stor konsumtion av det just nu. Känns lite meningslöst att ha det under ett munskydd men om man går ut & äter får man ju ta av sig munskyddet.. Lördag = bröllopsmiddag = planering av restaurang ikväll.

Nu dags att planera kvällens middag och skriva klart dagens inlägg/artikel. Har hyfsat bra flow idag oxå så det tar nog inte alltför lång tid ☀️

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

3 reaktioner på ”Baksmälla & sommarvärdar….”

  1. Mercadona och andra livsmedelsaffärer har hel svartpeppar i plastburk med inbyggd kvarn för kanske €1,50. Vi brukar alltid köpa hem några sådana så har man alltid färsk grovmalen svartpeppar…
    Anna Book faller väl i samma kategori som Gunilla Persson. Man ska inte se eller läsa något av dem, det är bäst så för det egna välbefinnandet.

    1. Hej!
      Jag har dem i typ alla varianter i kryddskåpet men du känner ju mig Får dem absolut aldrig att funka.. Så vanlig ”svennig” grovmalen svartpeppar som jag klarar att hantera får jag köpa i Svenska butiken & spanska korn till min egen pepparkvarn som jag klarar att hantera Du har helt rätt, det är bäst att låta bli att läsa men ibland kan det hjälpa till för att få sig själv att känna sig mer än normal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.