EN BesvIkelse & en penningtvätt….

Hej & Hola!

Var nästintill ledbruten i går kväll efter fixande och skrivande.. Var för trött för att se Catwalk ikväll också, det blev istället bedtime rätt tidigt. Jag har fortsatt att lyssna på den där ”romcom” boken och än så länge har den inte blivit tramsig. Men med den typen av böcker kan det komma när man minst anar.. tramset alltså. Men igår kväll lyssnade jag på P3 Dokumentär om Palmemordet, som vanligt en väldigt välgjord dokumentär.

Vi var ute en sista sväng med hundarna vid 22-tiden igår och jag hade kunnat stanna ute länge.. Dofterna från alla blommor i mörka kvällen, den varma belysningen från några gatlampor och helt tyst ✨ Det är så himla skönt att det är så tyst här men ändå nära till allt.

Jag ska inte sticka under stol med att jag nyfiken satt bänkad framför tv:n klockan 09.30 i morse. Det har ju minst sagt spekulerats en hel den sista veckan eller så.. Man fick omedelbart en stark känsla av att det här inte skulle innebära det avslut som alla hoppats på. Krister Peterson ser iofs alltid lite surmulen ut men imorse var det extra tydligt och även kroppsspråket.

Leif GW Persson kan man ju tycka vad man vill om men i det här fallet så håller jag med honom helt och hållet. Jag tror däremot att de har rätt i att det är Skandia-mannen som är gärningsman, men vad vet jag.

Aftonbladet la upp frågan efter presskonferensen och när jag tittade hade nästan 222 000 svarat och det är bara 23% som tror att mordet är uppklarat nu.

Det kommer att vara en hel del kritik under de närmsta dagarna, sedan lägger det sig och sedan jobbar privatspanarna vidare. Det är ju ett antal personer som typ vigt sitt liv åt att hitta mördaren. Den där mannen jag skrev om häromdagen och de 50 miljonerna- han förblir lottlös..

Vi kommer självklart att se det extrainsatta programmet ikväll, om det blir på SVT eller TV4 får vi se. Apropå tv så verkar TV-Ola ha gått upp i rök igen. Han hörde ju av sig förra veckan och vi bestämde att han skulle komma hit den här veckan och han skulle återkomma med tid.. Men än så länge..tyst..

Att morden i Linköping fick en lösning till slut var det nog inte många som vågat hoppas på. Att gärningsmannen skulle erkänna direkt var kanske inte heller helt väntat men de hade ju DNA och kanske var det också en lättnad för honom. Att bära på något sådant så länge helt själv kan säkert bidra till en känsla av lättnad när det är ”över”. Han verkar ju ha levt ett väldigt tillbakadraget liv och har kanske aldrig gjort något brottsligt vare sig före eller efter det hemska han gjorde.

Att de tagit hjälp av ”kommersiell” släktforskning var ju det som fick fast honom så hoppas att de kommer att fortsätta med att göra det så att fler fall kan få en lösning. Dessutom skulle det kännas bra om gärningsmän som inte åkt fast började bli nervösa på riktigt igen.

För andra dagen i rad rapporterades det noll dödsfall för det senaste dygnet. Här i Málaga provinsen är det t.o.m. så bra så att det är noll smittade den senaste veckan 😃

Spaniens tidigare kung Juan Carlos är under lupp av en åklagare, misstänkt för penningtvätt. Det gäller provisioner som han ska ha mottagit för byggandet av höghastighetståget i Saudiarabien. Det är hemliga inspelningar och uppgifter från Juan Carlos tidigare älskarinna, den danska aristokraten antyder att Juan Carlos skulle ha erhållit 100 miljoner euro av det saudiska kungahuset som placerats i skatteparadis.

Som statschef kan man inte åtalas och nu utreds om det här skett förr eller efter det han abdikerade. Det är ju hursomhelst inte positivt för kungahuset så han ”avskärmas” mer och mer – han har dessutom avsagt sig alla officiella uppdrag.

La Feria – Sant Bernabe’….

Nu skulle Ferian ha börjat, den ca veckolånga ”festivalen” i Marbella. San Bernabe’ är ett skyddshelgon och festivalen är för att hedra henne. Ett normalt år är det en hel del som händer , både inne i stan och på ett stort festivalområde uppe vid La Canada. Men av naturliga skäl så blir det ingen Feria i år 💛

Mot poolen…,

Igår när vi kom hem efter ärendena var det folk i och vid poolen., Garanterat inte något avstånd på två meter.. men de var nog från en och samma familj. Det verkar hursomhelst lite så och så med det där med tillstånd från den 15/7.. Eftersom det nu verkar helt ok att bada i vår urbanisation så finns det ju noll anledning att vänta.. så snart mot poolen!

Husbil….

Hemester kommer aldrig ha varit vanligare än det kommer att vara i år. En del stannar hemma, en del åker till landet, vissa åker båt och andra kommer att vara på någon form av campingsemester.

Det ultimata när det gäller alla former av ”campingsemester” måste ju ändå vara husbil. Med en husbil kan man enklare flytta mellan olika platser än med en husvagn (den borde väl också vara klart lättare att köra) men den största fördelen är ju att man på ett helt annat sätt kan välja plats för övernattning. Det finns ju massor av ”ställplatser” på fantastiska lägen, tex precis vid vattnet mm. Jag vet inte ens om det är godkänt att stå med en husvagn på de här platserna.

Det finns strax över 100 000 husbilar i Sverige jämfört med 300 000 husvagnar. Sedan ett antal år tillbaka säljs det fler husbilar så skillnaden kommer att minska varje år.

Kommer ni håg Hedvig med ugglan Helge? Hon bodde ju i ett barack-liknande hus som jag alltid tyckte så himla mysigt ut – ett gäng extra plus om det går att flytta på den oxå 😄

Succé

Fyran har minst sagt hittat rätt med programmet Karl Fredrik på Österlen. Han tycks både charma och locka massor av tittare – i måndags var programmet det mest sedda. Fler tittare än Aktuellt och alla andra program (!). Otroligt kul för honom och de kommer garanterat att spela in en säsong till nu under sommaren.

Så långt ifrån….

Det här är så långt ifrån Karl Fredrik på Österlen och den svenska hus- och inredningscharmen man kan komma. Det förklarar behovet av att följa några fina inredningskonton 💚 Nu byggs det ju i princip inte alls i själva Marbella eftersom stadsplanen inte är godkänd så de här husen byggs utanför Marbella. Apropå stadsplanen så kan man ju undra när den är klar, den tidigare revs ju upp eftersom den i princip bara syftade till att godkänna allt (och därmed ge den förre borgmästaren och bygglovschefen tonvis med mutor)..

Stängda nöjesparker….

Vare sig Gröna Lund eller Liseberg har fått öppna ännu och det finns väl heller inget klart besked om när de får göra det. Dom har ju typ all business på sommaren så det är minst sagt ett hårt slag. Gröna Lund är väl privatägt genom Park & Resorts medans Liseberg har ett kommunalt ägande så det är ju lite lättare för dem.

Trots att det är stängt så kommer ju Lotta på Liseberg att sändas och även Allsång på Skansen – båda utan publik. Skansen har iofs öppet men det går ju inte att säkra två meters avstånd på en Allsång. Här får man ju hålla konserter både inne och ute förutsatt att det finns möjlighet att hålla distansen.

Same, same but different….

Inte den här tårtan.. men lite lik..

Blondinbellas fd man bad henne att inte köpa eller ta med en sponsrad tårta till sonens skolavslutning (börjar ettan i höst) eftersom sonen verkligen önskade att hon gjorde en egen tårta.

Är det viktigt? Självklart fixar man sponsrad tårta…. efteråt så påtalar sonen besviket att alla andra hade ju hemmagjord tårta, varför hade dom inte det…. Det tyckte hon var lite roligt, iallafall enligt hennes Insta-story….

Ditt & Datt….

Ikväll lagar jag maten – vegetariskt i form av Cacio e pepe, pasta med andra ord.

Majas Alfabet

Mina pioner börjar ”göra sitt” efter åtta dagar.. Jag har samlat ihop ett gäng pionblad och lagt i en skål, fint och så är doften av pionerna kvar. Det gäller ju att se till så inte terrassblommorna gör sitt så ikväll ska det fixas med dem 💚

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.