Pelle svanslös, mercedes & taxen romeo….

Det var 20 grader strax före midnatt igår så vi sov med terrassdörrarna i princip helt öppna, det gjorde det iallafall lite svalare. Som tur är så står inte solen och ”gassar” rakt in i sovrummet från någon gång på eftermiddagen. Jag, Tintin & Karisma vaknade vid 02.30 av att det brakade till på terrassen, oklart vad det var. Hundarna somnade snabbt om men jag fick lyssna på min bok en stund.

Det håller sig stabilt med ett dödsfall eller så per dygn, så även igår. Lite mindre stabil var den man som var uppe på La Concha igår och råkade ramla rejält. Han blev hämtad av helikopter och har tydligen fått ett gäng frakturer. Det kunde nog gått väsentligt värre, det är ju något dödsfall per år men oftast förklarat till värmen. Vissa är så dumma så att de beger sig upp och planerar att bestiga La Concha när de är här på semester i juli/augusti. Rena galenskapen!

Jag var ju en timme fel på det när det gällde partiledardebatten igår men som tur var så upptäckte T det två minuter över åtta. Missade med andra ord ingenting.

Jag är inte Kristdemokrat men tycker att Ebba Bush är kompetent och brukar vara bra i debatter. Det var hon igår också men att påstå att regeringen med berått mod tillåtit den stora smittspridningen var väl att ta i lite mycket.. Hon fick ju även en hel del kritik för det efteråt..

Enligt tittarundersökningen så vann Jonas Sjöstedt debatten och från flera håll (inte bara från oppositionen) uttalar man bristen på ledarförmåga hos Stefan Löfven. Det ligger en hel del i det, så här på distans iallafall..

Från J Lasses Instagram Foto: Rodrigro Ysous

Är inte det här ett alldeles underbart foto – det får en att vilja bli barn för en stund ✨ Det här är en privat pool.. något två meters avstånd är det ju inte 😄 Men i SCB’s opinionsundersökning gick det ju minst sagt bra för Socialdemokraterna..

Vad innebär egentligen övergången till fas 4? Som jag skrivit tidigare så är det inga radikala förändringar mer än att rörligheten inom regionen nu är godkänd. Det är även ok att resa till vissa andra regioner, men inte fritt i hela landet. I övrigt är det främst antalet personer som tillåts som förändrats, med några ”undantag”

Djurparker och liknade får öppna men bara ta emot besökare till 50% av kapaciteten. Konserter och liknande får hållas med max 80 personer som gräns inomhus och 800 personer utomhus förutsatt att det inte överskrider 50% av maxkapaciteten). Inledningsvis i larmsituationen så tilläts ju bara närvaro av tre personer vid begravningar. Något som måste ha varit hemskt för dem som inte kunde säga farväl på något sätt överhuvudtaget. Nu tillåts 50 personer utomhus och 25 inomhus.

Den riktigt stora förändringen när det gäller att samlas är bröllop där 150 personer får närvara utomhus och 75 personer inomhus.

Det måste finnas rutiner överallt och för allt.. På restauranger etc är det ju inte så konstigt men det är krav på att det ska finnas rutiner för hur allt på t ex en arbetsplats ska desinficeras.. till och med häftapparater..

Något exakt datum för när landsgränserna öppnar är inte kommunicerat men det blir nog den första juli. Några rykten om att svenskar inte kommer att vara välkomna verkar inte ha hörts, som tur är. Jag hoppas att Pappa kommer ner på sin årliga augustivecka innan han kommer som vanligt i början på oktober.

Nu hoppas jag verkligen att de kommer med transporten ikväll som det nu är sagt. Vi har flyttat ner två gula stolar från terrassen till balkongen så där börjar det bli fint nu. Våra hus är i urbanisationen är ju vitkalkade med gula inslag så balkongen ”matchar” huset 😃

De gula inslagen syns inte direkt på den här Google Earth bilden.. Vår urbanisation består av fyra hus, trädgård, pool och padelbana (nu blir det ok att börja spela). Dom fyra husen ”omringar” poolområdet, det är grönt och fint kring husen och alla gångar är fina stengångar. Vi bor i huset som är markerat med den gula pilen. Vi bor högst upp men det är inga höghus direkt utan det innebär våning fyra. Skriver mer om lägenheten etc när jag kan fotografera ordentligt..

Det är precis de här blommorna jag har (petunior), lättskötta och nu på väg att planteras om i större krukor. Det skulle ju passa perfekt med någon riktigt stor petunia, eller kanske två.. Vi ska åka och kolla om den handelsträdgård vi alltid handlat i tidigare har öppnat igen efter renoveringen. Dom har kanske inte bättre växter än de andra två men de har ett väldigt stort utbud.

Influensers och inspiration….

Att influensers roll är att påverka ligger ju i själva namnet. Man kan påverka på olika sätt, genom att inspirera till allt ifrån inredning till samhällsfrågor. Sveriges absolut största influenser är ju Greta Thunberg. Hennes drivkraft är inte att inspirera utan att påverka.

De allra flesta influensers vill ju (och behöver) ha olika samarbeten med företag. Syftet är ju att de genom inspirerande bilder ska påverka sina följare att vilja ha det som influensern har och köpa det.

I det här fallet ska följarna inspireras till att göra en fin balkong eller terrass.. Man får 20% rabatt om man använder koden och beställer.. Blir man inspirerad? Nix, möjligen påmind om att man behöver något till balkongen. Det är konstigt att vissa influensers (i det här fallet en som inte har så himla många samarbeten) inte anstränger sig lite mer. Hade jag varit marknadschef här hade jag knappast känt mig nöjd..

Svepande kjolar..

Det är något så härligt med långa svepande kjolar- nu när terrassen blir klar kommer jag att bo i sådana.. Om vi har markisen utfälld så kommer jag nog att kunna sitta i soffan och skriva. Det funkar ju inte om det är för ljust. När terrassen är ”klar” ska jag fotografera och visa hur det blev..

Kommer såklart inte bara att sitta och skriva från morgon till kväll där ute på terrassen.. Längtar efter att ligga i soffan & lyssna på någon bok, greja med blommorna och bara ha det bra..

Det här är boken jag har i öronpropparna nu, precis börjat lyssna så än så länge svårt att ha någon uppfattning. Genren är ”romcom” (romantisk komedi) enligt BookBeats beskrivning, risk att det blir ”tramsigt” men det har inte börjat så. Blir det så åker öronpropparna ut direkt..

Måndags treat….

Från Hannas Bageri

När man var liten och godis och snacks var kopplat till lördagar och bara lördagar så planerade jag att när jag blev stor så skulle jag äta det varje dag.. Men det blev ju aldrig så för det ligger ju något i att man ofta vill ha det man inte kan få och om man får det så är det inte längre lika intressant. Godis äter jag typ aldrig (trots att det finns mycket plockgodis i Svenska butiken) men OLW’ ostbågar däremot.. Men varje dag, nej. Kan jag äta varje dag, ja. Men man ska unna sig, framförallt på andra dagar än helgen så varför inte en chokladmousse efter middagen ikväll?

Utan socker dessutom så den är dessutom nästan nyttig 😃

Jag såg på TV 4 Nyhetsmorgon igår att Jessica Frej gjorde ”Crunched potatoes” , dvs samma som jag gjort kvällen innan. Hon hade lagt till citroner och det tror jag gör att det blir ännu godare så det kommer jag göra nästa gång.

Apropå mat..

Såg på Instagram att Svenska butiken har catering till midsommarafton. Till ett riktigt bra pris får man ett par sorters sill, rökt & gravad lax, Skagen röra, gubbröra, Västerbottenpaj , köttbullar och lite tillbehör. Jag tror nog att vi kör på det och dukar upp på terrassen..

Den svenska restaurangen Noellas har midsommarbuffé men det känns inte aktuellt.. Tycker inte att miljön är superkul och har heller ingen lust att fira midsommar med ett gäng Nueva Andalucia-bor som typ hänger med varandra jämt. Jag har i sig inget emot att umgås med svenskar men vi vill inte vara en del av någon svenskkoloni som inte har några vänner utanför det. Det roliga med att bo i ett annat land är ju delvis att ha vänner från andra länder än Sverige (och från Sverige också såklart).

Det påminner mig om att jag ska ringa Mercedes., Hon bor tillsammans med taxen Romeo, är hur trevlig som helst och åker, trots sin ålder, svart pist i Sierra Nevada ✨ Hon fyller btw jämt nu den 18/6 så det får jag inte glömma..

Hade glömt….

Jag hade helt glömt filmen Catwalk om/med Glada Hudikteatern. Den fick ju otroligt bra recensioner och inte ett öga var torrt när folk hade sett den. Kollade Netflix men där fanns den inte men däremot finns den att hyra eller köpa på Apple TV.. Nu kan vi iofs bara se Apple TV på min iPad men det får gå för jag vill så himla gärna se den. Kommer hyra den för 49:- även om priset för att köpa inte skiljer så mycket (99:-), man ser ju typ aldrig en film två gånger.

Annat var det när man liten, både med filmer och böcker. Luggslitna som tusan efter att ha blivit lästa såå många gånger. Den bok jag läst gånger är Onkel Toms stuga som jag fick av mormor. Grät alltid på precis samma ställe, när slaven och flickan skulle skiljas åt. Jag har faktiskt med den boken hit, ett för mig väldigt värdefullt minne ❤️

Pelle Svanslös i de gamla upplagorna läste jag också och precis som med Pippi så är det inte den riktiga Pelle Svanslös, Maja Gräddnos och de andra med de nya illustrationerna.. Var det inte någon riktigt elak katt som hette Måns med i historierna också?

Jag tycker ju om att skriva men det är inget mål skriva och ge ut den stora romanen men skulle gärna vilja att den där riktigt bra idén kom till mig så att jag skulle kunna börja skriva.. Man kan ju inte sätta sig ner rakt upp och ner & börja skriva. Vissa händelser kan man såklart komma på löpande under tiden man skriver men en huvudsaklig handling och bokens karaktärer måste man ju ha.

Själva skrivandet varierar väldigt mycket, många författare har en bestämd tid varje dag som de skriver, andra har bestämt hur många sidor de ska skriva och några skriver kanske bara när de har ”flow”. För mig hade nog en kombination av tid och flow passat bäst, men så har jag ju vare sig någon idé, plan eller tidspress heller..

Tänk på att likt JK Rowling vakna upp en morgon med en bild och en historia kring Harry Potter.. Hon är nog ungefär 1 miljard dollar tacksam över att hon inte släppte den idén 😃 Varumärket Harry Potter är dessutom värt 25 miljarder dollar.. Oklart om hon fortfarande äger alla rättigheter själv..

I övermorgon….

Chefsåklagare Krister Peterson

Det är ju presskonferens på onsdag, oklart om den kommer att sändas på SVT eller SVT Play. Om det är Stig Engström som ”presenteras” som gärningsman så förstärker det ytterligare hur ”taffligt” utredningen sköttes från början. Hans Holme’r som utsåg sig själv till spaningsledare, det började ju liksom fel direkt. Att han sedan totalt snöade in på PKK-spåret och fullkomligt negligerade den jag nu tror kommer att presenteras gör ju inte saken bättre. Men det var inte bara han som negligerade Stig Engström, det var först 2010 han dök upp igen i utredningen.

Av vissa beskrivs det som oerhört viktigt för nationen/det svenska folket att kunna stänga det här och att få veta vem mördaren var. Det tror inte jag, det har gått för lång tid och det har varit så mycket turer och spekulationer med t ex Christer Pettersson. Men det är givetvis inte så att människor inte bryr sig, vad jag menar är att det inte faller en stor sten från människors hjärtan på onsdag (om det nu presenteras någon gärningsman).

Anna is back…,

Anna is back x 2 😃 Filter, filter, filter och så lite parmesanost…. Om man trycker på förstoringsglaset bredvid ”huset” på Instagram så kommer det ju upp en massa olika bilder och något från ITGV (Instagram TV).. Igår kom just Anna upp där, hon hade spelat in en 59 lång film om när hon & maken målade staket. Jag tryckte på titta och blev nästan chockad över hennes stil och grova språk.. Slutade titta efter max 1,5 minut, inte för att jag är pryd utan för att det bara var ”too much”.

Transporten ska ju komma ikväll, jag hoppas att den hinner komma och att de är klara till 20.00 för då börjar Karl Fredrik på Österlen. Ja, jag är helt ”hooked” 😄 Får väl se det på TV 4 Play om sändningen krockar med transporten. Vi vet iallafall att de kommer för dom har ringt och bekräftat.

Ikväll blir det grillad kyckling, till det en sallad med lite fruktiga inslag. Det här med att bli flexitarian är det bästa jag gjort när det kommer till mat och matrutiner. Nu går jag dessutom in i en salladsperiod över sommaren.. Inte bara sallad till middag utan då som tillbehör..

Har skrivit en rätt så lång artikel idag plus gjort klart en annan skriv-grej så det blir inte något jobb ikväll. Kanske blir det istället filmen Catwalk..

Kramar från mig i Marbella! 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.